Nyår!

I morgon är det nyårsafton och en dag att fira. Varför vet jag inte riktigt, men jag orkar inte spekulera i det, för det skulle betyda att jag säkert skulle se det som en onödig dag att uppmärksamma. Till saken hör att jag älskar högtider och speciella dagar, så jag vill inte låta bli att fira dessa heller.

Mitt nyår skulle jag vilja fira så här:
Vakna med familjen och mysa i vanlig ordning (kanske som i morse när jag vaknade till doften av nybakad fudgekaka!), ta en tur ut med barnen i backen, åka till våra vänner och äta Janssons, vidare till andra vänner och umgås och fika, tillbaka till de första vännerna på kvällen och grilla och dricka god folköl, vänta in tolvslaget och titta på fyrverkerier. Så ungefär vill jag ha det i m.

Mitt nyår kommer jag fira så här:
Vakna med familjen och mysa i vanlig ordning (utan nybakt eftersom vi inte har ägg), ta en tur ut med barnen i backen, åka till våra vänner och äta Janssons, ta med trötta och uttråkade barn hem för sovning, hälsa på andra vänner en sväng för att umgås och fika, hem och äta middag eftersom barnen inte gillar att flänga runt en hel dag, lägga barnen lika tidigt som vanligt och sen titta på fyrverkerier på tv:n. Risk finns också att det blir en ensam kväll eftersom maken har brandjour och alltid får larm när man minst vill det.
Jaja, huvudsaken är att vi är tillsammans, som man alltid säger. En folköl kan man säkert finna på macken och är barnen på bra humör kan vi nog hinna laga till en 3-rätters också :)

Nu ska vi leka lite med barnen här innan det är dags att göra kväll. En spännande kväll för Devin eftersom kusin Noah kommer hit och ska sova över. Myskväll med andra ord! Som vanligt i mitt hem...

Man måste se till barnens bästa

Det gäller alla föräldrar hela tiden, i alla tider, att se till barnens bästa. Jag försöker göra det och hoppas att jag lyckas också.

Idag fick jag lite av en klump i halsen när jag insåg att min favoritfilm skulle visas på tv, nämligen "Ett päron till farsa firar jul". Där kan vi snacka om julfirande, traditionsskapande och ärliga försök till att göra allt för familjen med hjälp av egoistiska vägar. Ja, det är min beskrivning av den filmen...

Hur som helst, paniken steg i mig när jag såg att filmen skulle börja 16.20. Vad är det för j-a tid att visa en film, mitt i middagen?? Tänker inte SVT på att mina barn vill ha middag?
Först slog tanken mig av att det ändå var lördag och att det kanske skulle vara lovligt med godis till middag, men njäe, när jag tänkte efter så skulle jag nog fått min man mot mig angående det. Att äta tidigare eller senare skulle inte heller bli en bra idé. När filmen var slut skulle alltså klockan vara ca 18 och det är för sent för mat i vårt hus.
Men så gäller det att ha fantasi också och dessutom vända det till barnens fördel, som att liksom göra något roligt bara för deras skull (som om inte hela idén hängde på att MammaMimi skulle fortsätta vara en lycklig mamma)...
Jag frågade helt sonika Devin om vi inte skulle ta in hans lilla bord och små stolar till vardagsrummet och äta middag framför tv:n! Han blev förstås jätteglad över vad jag tänker på hans behov :D
Sagt och gjort. Jag plockade bort vardagsrumsbordet och hämtade möblerna från hans rum, på med duk och fram med god mat...
Så snart maten var slut för hans del hade han ledsnat och ville se "Bilar" istället för mammas tråkfilm. Attans!
Smart som jag är slängde jag fram godis i mängder (det ÄR ju faktiskt lördag!) och grabben var åter nöjd och glad.

Men bara för att jag fick allt att stämma så bra så var det självklart jag som ledsnade på filmen... Hur många gånger har jag inte sett den då? Äh, vi klädde på barnen och gick ut på prommis istället. Så så gick det med den fina lösningen ;)

Nu väntar maken i soffan, säker med nåt gott att äta i vanlig ordning, så nu rymmer jag!

Vilken tur att pengarna svämmar över...

Det känns så underbart att ha riktigt överflöd av pengar att man inte vet vad man ska göra av dem! Vi sitter alltid här hemma och försöker hitta fler hål att stoppa med allt vårt guld och idag har vi lyckats! Jippie!!

Nu när vi både haft dop i december och dessutom haft julfirande hemma i år så riktigt längtade vi efter mer utgifter. Eller så inte... Idag blev det en snabb liten tur till stan för att köpa en ny bilbarnstol till något av barnen (det blev till Vinga eftersom det inte gick montera som de ville i vår bil...) oc visst är det jätteskoj när en så rolig leksak går lös på 3000:-. Nä. Inte kul. Nästa gång vi behöver förnya stolar till barnen, dvs om ca 1,5 år, så blir det nog ny bil, annars vill inte stolarna leka alls. Stackars personalen som fick hålla på i säkert 45 minuter för att få till båda stolarna i vår bil, som ändå är en kombi av ganska nytt slag. Och ändå var dom 2 stycken som höll på, dessutom från just bilstolsavdelningen :)

Att vi behöver nytt batteri och bärarm till bilen förträngde vi snabbt när vi drog kortet i kassan. De tankarna får återupptas nästa gång vi vinner på lotter som vi aldrig köper. Eller nåt.

Jaja, Devin fick flytta till baksätet nu och det trivs han fint med. Vinga trivdes fram också, så nu är alla nöjda och glada igen :) Ja, som vanligt utom Magnus då, som håller på att tvätta bilen, men har han inget roligare för sig en fredagskväll så får han göra det bästa av situationen = Wax on, wax off.

Kväll nu och ni känner nog redan till vad som gäller... Gott att äta!! Tror det blir vitlöksbaguetter med nåt gott på.
Min stund på dygnet.

Nu är det lugnt en stund..

Det känns så konstigt att skriva här igen eftersom jag inte gjort det på flera dagar. Sist (förutom idag) var det Kim som skrev, och visst har hon rätt i vad hon skrev, att det är lättsamt med familj för henne :) Jag tvivlar inte en sekund på att hon tycker det! :)

Det är långledigt här i familjen nu, men redan börjar vi känna av tristessen av att inget händer. Magnus har brandjour i 2 veckor så vi sitter som där vi sitter här på den lilla byn. Kim har åkt till Ö-sund för att invänta tåget till Norge på måndag (vad hon nu ska sitta i flera dagar på en tågstation och göra??) Våra och barnens vänner är sjuka, jättesjuka faktiskt, mamma är sjuk, min bror och hans familj är i Åre...
Ja, kvar är alltså vår familj. På hela byn! Iofs såg jag två tanter som var ute och gick med stavar idag, men det känns lite väl desperat att bjuda in dom på gamla julrester. Nog för att vi var på Willys igår och gjorde av med tre tusen spänn, men det är ny och fräsch mat som jag gärna behåller själv! Mat är det bästa som finns när man har trist, så gissa om jag kommer gå upp mer än de 2 kilona som redan satt sig under julen? Tur att jag låg lite under min önskevikt innan, så kanske det blir perfekt efter lite chips och öl ikväll :D

Nog ska vi kunna hitta på nåt kulbara vi i familjen också, det är inte så att vi vantrivs tillsammans, tvärtom.. Jag vet inte om det beror på julen eller nåt annat, men vi är som nykära nu hela familjen, alla i varandra och det är härligt! Magnus hjärta Devin och Vinga hjärta mamma och Mamma hjärta Magnus och allt går runt runt runt, som nån slags "fråga chans-karusell".
Bara Devin slutar hosta så förbaskat och båda blir mindre snorig kan vi ge oss ut på med snowracer-äventyr och grilla mer korv ute. Mer korn åt folket förresten! Icke att förglömma!

Nä, nu svävar jag på för mycket märker jag. Inte en människa kommer förstå hur vettig jag egentligen är bakom en fasad av ett vacket yttre. Dags att invänta maken som är på möte och plocka fram alla godsakerna till filmen vi hyrt. Jag tror visst att jag lever världens bästa liv just nu, trots att jag inte alls känner tanterna med stavarna.

image118
En av mina kärlekar. Och svaret är "ja", hon är verkligen alltid lika glad! :)
image119
En annan av mina kärlekar. Världens goaste kille.
image120
En alldeles för mörk bild på min alldeles för snygga man!



Jaha, då var det god fortsättning som gäller då!

Nu har jag inte alls haft varelse tid, ork, möjlighet eller stor lust att sitta vid datorn. Kasnke inte så konstigt med tanke på vilka dagar som just passerat.. För vem vill väl slösa bort julens timmar och minuter för att sitta vid en sån här apparat? Inte jag iaf...

Just nu är jag bara in en liten sväng för att meddela om att vi faktiskt lever och mår bra. Kasnke hinner jag lägga upp någon bild också, men lunchen är på spisen och barnen runt mina fötter, så jag skriver mer sen när allt är lugnare..

image109
Julgranen med en del paket under...
image110
Moster Kim och Devin busar och väntar på Kalle...
image111
Pappa och Devin tittar äntligen på Tomtens julverkstad.. Lillasyster sov i vagnen läääänge!
image112
Devin spanar efter tomten som kom gående med lykta i handen...
image113
Jättespännande att träffa tomten! Artig som Devin alltid är så bjöd han fint in tomten och tackade och tog i hand när han fick paket :) Stackars lillasyster sov fortfarande...
image114
Självklart fick tomten en kram också!
image115
Alla tittar nyfiket på när moster Kim öppnar paket. Härligt med ungar som inte bara vill riva och slita, utan även se vad andra öppnar och får...
image116
Vinga fick lite sent julbord eftersom hon sov bort nästan 3 timmar. Men inte grät vi över att äta igen ;)
image117
På juldagen var det som julafton igen! Farmor, farfar, farbror Erik och farfars far kom och firade jul med ännu fler klappar!

Ja, som sagt så kommer jag tillbaka sen.. Nu vankas mat igen!

Syster/moster Kim bloggar...

Just nu håller syster och Magnus på att lägga sina små, och jag sitter och latar mej framför datorn.

Det är verkligen underbart att vara och hälsa på i ett riktigt hem, en riktig familj! Skönast är nog att ha liv och rörelse runtomkring sej, men samtidigt inte ha något ansvar alls!

När syrran byter blöjor så sitter jag bara och njuter över att jag slipper. När Magnus lägger en gråtande Vinga så njuter jag över att jag själv bara kan ligga i soffan. När både syster och Magnus kliver upp klockan 5 på morgonen så njuter jag över att jag kan sova flera timmar till.

Herregud, det är ju jättemysigt med familj! Förstår inte vad alla klagar på!!

/ Syster/moster Kim som stortrivs!

Tjuriga gubbar!

Nog för att de flersta människor vill ha en man / kvinna i sitt liv, så även jag, men ibland undrar man om det inte är att ta på sig för mycket. Min man är på många sätt helt underbar och oemotståndlig, men just nu har han fastnat i ett slags tjureri. Vet inte vad det beror på, men han blir så här varje gång jag försöker tvinga honom att spela spel.

Jag och min kära syster kom just på att detta är en perfekt kväll för glögg, goda saker att äta och roliga sällskapsspel. Det ÄR ju det!
Men Magnus låter mer "Näe...Det är ju Svensson ikväll"...
Ja, självklart är det Svensson, men det var den sämsta bortförklaringen jag hört eftersom jag aldrig i mitt liv skulle missa det. Spelandet kommer efter Svensson som ändå slutar 20.30 (Visserligen nästan sovtid för oss, men ändå)
När jag lagt fram planen ännu bättre och dessutom med bön om att ringa hit nån mer så lät det fortfarande tjurigt. Varför ska det vara så här, bara för att man försöker tvinga fran nåt icke önskat??

Hur som helst så hjälpte syster till med bönadet, så nu låter det som att kvällen tillbringas med Svensson, glögg, gott att äta och spel! :)

Annars har dagen mest handlat om julen. Magnus har bakat en massa saker och gjorde samma sak igår, så jo, visst är han underbar under en yta av att vara spel-skeptiker!

image108
Här skådas en bild på världens finaste och goaste lille pojk! Devins bästa vän Micke har varit gullig och fotat :)

Fullt hus och hemska avslöjanden.

Igår hämtade jag och Devin äntligen vår älskade Kim! Huset är alltså fullt nu med pappa, mamma, moster, litet barn, mindre barn, svart hund nr 1, svart hund nr 2 och liten kattbebis. Så om det varit livat här innan så är det lite mer livat här nu! Devin är total-speedad och har funnit sin själsfrände i katten :)
Det är verkligen jättekul att dom är här och ska stanna ett tag, det är inte alls ofta vi kan ses nu för tiden...

Men i morse hade vi en oro på hög nivå här hemma, usch vad läskigt. Det luktade jordkällare, det kände både jag och Magnus. Eftersom vi hade kondens i ventilationen förra veckan så blev vi tok-oroliga över att huset fått nån skada. Vi luktade överallt och kunde inte alls lokalisera vart det kom ifrån så vi gick mest omkring och väntade på att huset skulle mögla sönder :( Så gick jag på toa och insåg att det var kattsanden som luktade. Vilken lycka!! Jag ropade till Magnus och berättade och sällan har någon människa varit så glad över luktande kattsand ;)

Så nu till avslöjandet... *viskar tyst* ...jag tycker inte om djur....
Det är sant, jag tycker inte om djur! Nu skriker jag lite lätt ifall ingen kan tro så illa om någon, men jo så är det...
Ja, nu när det är avslöjat så kanske ingen heller tror mig när jag säger att jag hittat min drömprins, i en katt!
Jag vill inget hellre nu än att Kim ska omplacera sin (ovanligt fula, taniga, spetälsk-liknande) siames-kille till mig. Jag är så förälskad som jag aldrig varit förr! Visserligen älskar jag mina barn och min man, men nu snackar vi om en nöjd liten varelse som inget hellre vill än att vara i min famn, tyst och stilla. Kanske är det det där tysta och stilla som jag är kär i, må så vara, men han ska bli min!
Så nu förstår jag visst att man kan punga ut 6000 på en katt, det gjorde jag inte innan.. Undrar om Magnus blir arg på mig när jag tar pengarna till våra räkningar och köper av Kim lill-prinsen? Fast vi är ju ändå gifta, i nöd och lust, och dessutom borde jag få göra lite vad jag vill också... :D

Nu väntar en prommis med hela flocken till affären, sen ska det bakas och knådas och kladdas med julgodis!
image107
Mitt lilla hjärta! Fink är min nya dröm här i livet...

Missuppfattande barn

När jag skrev att vi alla var pigga och fulla av energi så ver det inte min tanke att båda barnen skulle sova ett par timmar senare... Vi gav oss ut på en långprommis när Vinga ändå skulle sova. Tog snowracern och syskonvagen eftersom Devin säkert inte ville åka snowracer långt (han brukar ledsna). Nu ledsnade han redan innan han satte sig på den, men jag tog med den ifall han ville åka på hemvägen. Vi kom inte många meter faktiskt innan Vinga sov och även Devin! Vart tog hans pigga humör vägen då? Svikare, kan man kalla honom för det? ;) SÅ nu sitter jag här i min ensamhet och delger landet om mina viktiga uppdrag och stora bravader...

Nu får vi se vem som väcker vem först. Det brukar inte funka mer än 20 minuter i samma vagn innan någon väcker den endre, men på så sätt får jag ju sällskap snart igen. Är jag själv så k'nner jag bara hur förkyld och emlig jag egentligen är, det blir nästan så att jag svämmar över i självömkan och så kan vi inte ha det!

Nu är Kim i Trondheim och väntar på nästa tåg, mot Östersund! Kan inte förstå bara varför hon inte kan komma till oss direkt? Vad finns det för spännande i en stad full av hundar, jämfört med här då man får kliva upp 5 på morgonen och byta blöjor? Fattar inte alls... ;)

Men vänta! Medan dom sover kanske jag hinner äta lite godis! Säkert blir det 5 minuter till det nu, perfekt!
Har alltså inte tid med er längre, godis går före, det går alltid före.

Fulla av energi!

Vad ska det bli av den här dagen? VI är alla på topp som det verkar nu så nu måste vi verkligen utnyttja det också.
Vinga har iofs varit vaken massor inatt och varit snorig, givetvis har jag varit vaken och snorat med henne. Sen vaknade Devin vid 5 och var jättepigg och glad. Konstigt nog kände jag mig mer utvilad än på länge, trots att det blivit väldigt få timmar de senaste nätterna. Så nu är vi uppe och pigga alla 3. Magnus är redan på jobbet och kommer jobba till 22 ikväll, dubbla skift, för att sedan gå på julledigt! Underbart!

Så vad ska vi göra idag då? Ingen bil finns att skåda på gården, men väl en enkelvagn, syskonvagn, spark, liten spark, snowracer (racerbil) och en pulka, så vi sitter inte direkt i sjön...
Tror att jag och Devin ska äta lite frukost nu och sen gå ut en sväng. Mysigt att vara ute när det börjar ljusna snart. Är det fortfarande tö så kan vi alltid göra en snögubbe, det är kul! Hoppas bara att han också tycker det.

Dagens Mimi-projekt att syssla med när barnen sover är att rensa alla papper på kontoret. Lekrummet blev förresten toppenbra med alla omflyttningar på leksaker mm :) Bara Devin som var skeptisk ;) Fast nu har han vant sig att bilarna ligger i en stor korg istället för på en massa hyllor, bara de blå som fick hedersplats utanför korgen :)

Hörs sen!

Nu är Kim snart på väg!

Snart åker Kim från Halden med sitt pick och pack fär att komma till oss! Tyvärr kommer hon stanna i stan en natt så vi hämtar henne inte förrän på torsdag, men det är ändå inte länge kvar!
Jag skulle vilja se henne på tåget med två hundar, en katt med bur och låda, julklappar och den vanliga packningen :D
 Jaja, fram kommer hon nog, hoppas jag!

Jag ska snart börja Holabandola för fulla muggar, för nu är barnen redan trötta fast klockan är 2 timmar innan läggdags. Just nu är dom nöjda en liten stund och leker här bredvid mig. Det är så lättsamt nu när Vinga kan sitta själv så hon når leksakerna i hyllorna. Rena semestern om man inte har så höga krav, och vilken småbarnsförälder har det?

Devin har förresten börjat lära sig veckodagarna nu, så duktig är han minsann. Sen att det kan bli "Måndag, tisdag, onsdag, arton, mitton, tjugi", är en annan sak ;) Ändå har vi inte pratat om dagarna här hemma, annat än att det är godis på lördagar. Mycket snappar dom upp utan att man vet det. Säkert är det från Playhouse Disney han lärt sig, men erkänenr jag det så erkänner jag även att han sitter en del framför tv:n... Äh, jag låter bli att erkänna så känns det bäst. Jag är minsann ingen mamma som tycker att det kan vara skönt med en lugn stund med barnen framför tv:n, så det så!

Nu ska jag passa på att leka lite med de små innan de inte vill leka mer. Bilar nästa!


Blogg-design och Mimi-martyr

Det är många som har så snygg design på sina bloggar, men jag tillhör inte en av dessa och kommer nog aldrig att göra det heller. Det spelar ingen roll hur en bakgrund ser ut så förändras inte mitt liv och mitt skrivande för det. Bättre än så här kommer det alltså inte bli, såvida det inte händer något jättespännande runt omkring mig, men vad skulle det vara? Att grannen mittemot går baklänges och hämtar posten, eller att grannen i svart Volvo köpt ny bil? Det vore något att ventilera här det!

Redan nu känenr jag att den här dagen kommer handla om överlevnad för mig. Jag känner mig dunderförkyld, säkert för att jag slappnat av lite efter dopet och efter att det mesta av julstöket är klart. Jag har inte alls möjlighet att li sjuk nu, för då kommer säkert inte Kim hit. Inbillning är vad det är... Måste hitta nåt nytt att stressa över så går nog halsontat över. Uppå den fina känslan i kroppen så har jag varit vaken större delar av natten, eftersom min kära dotter vaknat sisådär 4 gånger i timmen första halvan av natten, och sen 2 gånger i timmen. Tur att hon är så oerhört söt, annars vet jag inte vad jag skulle gjort ;) Säkert blev det så för att hon somnade så tidigt igår, och det är just därför hon inte får göra det. Så ikväll är det jag som leker Holabandola så energin sprutar!!

Man blir ju helt knäpp på något sätt när man inte får sova, det är ett som är säkert. Eller är den ens rätta sida som kommer fram?
Redan för en stund sen var VInga jättetrött och knådig, ville bara sova. Så visst, jag la henne i vagnen och rullade ut den på bron där hon alltid somnar själv å studs. Men icke då, hon skrek som en stucken gris. Trött som jag är så tänkte jag bara att "skrik du tills du somnar!". Jätteirriterad var jag, för att i ögonblicket efter dra in vagnen och ta upp henne, lill-stackarn. Ja, hon fortsatte att skrika och skrika som hon aldrig gör, så då blev det samma igen. Ut med ungen på bron men tanken av att hon får skrika sig less. Såklart för att snabbt dra in henne igen och tycka synd om henne... Låter jag som en människa?? Ja, nu sover hon iaf, eller så är hon stum av chock...

Mitt uppå allt det så ramlade Devin och slog upp ett hål i tandköttet så blodet sprutade. Magnus sover lyckligt ovetande så han är lugn. Och nu är jag på sånt humör att jag skulle kunna låta honom sova ända tills han ska på jobbet, bara för att plåga mig själv lite extra.. Nåt straff borde man få som gått och börjat bli sjuk ;)

(Jag vet att man inte får börja en mening med ordet "och", men gjorde jag inte det skulle mina meningar bli 3 A4 långa och det passar sig ännu sämre. Jag trotsar lagen, för vad ska lagen göra? Slå mig?)

Nä nu ni, alla intresserade, nu ska jag möblera om barnens lekrum och komma på nya bra lösningar för alla sakerna här inne. Det gäller att hålla hjärnan igång så man inte ruttnar inifrån.
Och du Kim! Jag är inte sjuk, bara lite känslig som känner efter för mycket, så du törs komma!

Puss!

Jag for med osanning

Jag erkänner att jag är lite av en lögnare ibland. Nu var jag det när det handlade om russinen. Själv tycker jag inte om russin, det är lite av djävulens påfund i mina ögon, och självklart gillar jag inte idén om att sockerchocka Devin heller. Russinen fick istället ta mer del av bilåkning då vi tillbringat kvällen med bilar och lego (som bara vill gå sönder så mamma får laga och laga och laga).

Det gick inte alls att hålla barnen vakna till 19. Vinga somnade redan kvart över sex och Devin ligger redan i sängen, säkert på god väg att slumra in.
Ikväll har han dessutom sjungit för mig! "Minna råde, tyst husen, TYST husen. Alla saowa, släcka ljusen, SLÄCKA ljusen. Ti-tapp ti-tapp ti-tapp TI TI TAPP" Så söt!
Han sjunger fler och fler sånger nu, men mest "Bä bä aja jamm, sicka full" och Binka säna däj vaj du äj, fäja du mi syn nananana syn..." Helt klart duktig sångare! :D

Snart är det Joey och vänner. Lite ostkrokar och choklad på det så är kvällen gjord. Ska ta och öppna paket från Devins kalender, innehållande chokladtomte bl a, och sätta i mig. Han tycker inte om choklad längre och blir ledsen när det är det i paketen så jag har köpt nya små saker till honom istället. På så sätt kan man nalla av barnen utan dåligt samvete!

God kväll!

En kort stunds sittande

Nu kasnke jag kan få sitta ner en liten sväng, men säkert inte länge alls. Och det är ju i och för sig bra eftersom tröttheten slår till vid stillasittande. Men en liiiiten stund, tills barnen har bajsat klart och kladdat klart med fikat. Det är ingen idé att försöka torka och hålla efter innan mackor och kakor är färdigätna, det blir som ogjort då...

Vi har avklarat middag och sovning. Nu är nästa steg att hålla barnen vakna tills 19, trots att båda egentligen vill sova nu, eller helst nyss. Magnus jobbar, så denna utmaning står jag själv med och nej, det är inte det lättaste.

Devin vill bara leka "TA!" och det funkar för stunden, men gör honom snabbt ännu tröttare, så det går bort. Bad är det detsamma med så det får vänta. Vad är uppiggande då? Kaffe? Det blir en kanna till mig, men barnen får stå över ikväll. Äh, det är bara två timmar kvar och det är inte så länge när man fyller tiden med skrik, kolik och panik, eller??

Vi börjar med att leka med bilar då. SOm vanligt alltså... Den nya blå är tömd (uppäten) på ostkrokar och är nu istället fylld med russin. Smäller vi i oss dom så får vi sockerchock och blir pigga, så får det bli!

Russin, här kommer vi!!

Det blev kaffe i morse!

Vilken lyxmorgon det blev!
Magnus klev upp med barnen vid kvart i 6, själv slumrade jag vidare men vaknade av telefonen nån minut senare. Det var svägerskan som skrev och frågade om jag var uppe och pigg. Eftersom jag anade att det var kaffebesök på gång så var jag självklart pigg! Eller blev iaf efter första koppen kaffe... Jag försäkrade henne om att jag ändå skulle kliva upp, annars hade hon aldrig kommit :)

Så nu är klockan 8 och vi har alla varit vaken länge. Så pass länge att jag möblerat om i barnens sovrum, tvättat, sorterat upp julklappar i olika säckar och påsar, lagt Vinga i vagnen, skurat toan mm... Härligt att vara tidigt ute så man kan slappa senare :)
Det som är kvar är ett berg av disk, men eftersom jag vägrar gå in i köket så ser jag inte eländet. Jag undrar hur länge jag tänker vägra... Kanske tills Magnus skjutsar Devin till dagis, då måste jag ta tag i fadäserna som hopar sig.

Det är bara idag och imorgon som Devin kommer gå på dagis. Egentligen skulle han gå sista dagen på torsdag, men jag vill ta med honom till stan då istället när jag hämtar Kim. OCh i ärlighetens namn vill jag ha honom hemma idag också och i morgon också, men jag kan inte bara tänka på mig själv tyvärr...
Men ibland är det bara så jobbigt att det är andra som tar hand om honom på dagarna. Tänk om dom inte förstår vad han säger när han t ex vill ha den "blå bilen", eller om dom inte ser hur underbar han verkligen är. Dom kanske blir less när han surrar dagarna i ända och inte ser charmen i hans skånska R...
Nä, efter jul måste jag öppna ett dagis här hemma för Devin och hans lillasyster. Vi kan leka med klippdockor så han inte känner sig alltför ensam och lyssna på radio så han hör vuxnas prat. Så kan vi isolera oss och leka "lyckligadagiset.se"... Hoppas att han kommer trivas bara! Jag ska göra allt för att han ska vilja vara hemma. Servera ostkrokar till frukost och paj till lunch, leka "TA!" som är hans favoritlek och låta honom se på Alfons och Pingu hela eftermiddagarna, sen kommer han aldrig vilja gå ut igen :)

Nu ska jag ta mig i kragen och bekämpa disken!

Dop, skönsång och blåa bilar

Idag har vi haft dopet som vi planerade till Augusti, äntligen! Nu blev det förstås inget utomhusdop eller fina björkar, men väl en vacker kyrka och kyla i massor!
Hela dagen har gått som smort. Alla har skött sig bra faktiskt, även fast jag var osäker ett tag på om maken skulle vägra sätta på sig kavaj ;) Inte för att det skulle gjort något om han satte sig på tvären, men han är bara så snygg i kostym så det stod högt på min önskelista.
Och vad kul det är att få träffa alla som man snnars sällan träffar. Det är lite trist bara att det finns så lite tid och möjlighet att prata när det är så många människor, samtidigt som det är annat som ska fixas. Hoppas bara att ingen känner sig åtsidosatt, men det kan vara mycket möjligt eftersom jag bara gått runt i något slags töcken hela dagen. Förlåt i så fall!!

Hur som helst så är jag sprudlande glad nu! Dels över att vi äntligen fick dopet att bli av, men allra mest över 2 saker. Nr 1: Att alla nära och kära kom och uppvaktade vår lilla prinsessa, tack alla!
Nr 2: Att min kära Marie (får jag kalla henne så??) sjöng så underbart vackert och fint och dessutom tog på sig hela kantor-västen och spelade för oss! Det var lite tur i oturen att Vinga bökade lite mellan varven, annars hade mina tårar strömmat ner och förstört hela mitt vackra ansikte när hon sjöng. Istället sparade jag tårarna tills jag tittade på videon här hemma. Det var inte alls svårt att bli rörd.

Det är många som ställt upp på sina sätt idag. Pappa filmade åt oss, Erik fotade åt oss, Jimi och Åsa faddrade åt oss och hjälpte sen till med fikat, mamma som köpt klänning och Marie och Stefan som hjälpte till med städningen. Vilka underbara människor det finns!
Även Magnus farbror och hans fru hjälpte till, säkert mer än dom anade. Dom hade köpt en present till Devin som han fick öppna innan Vingas paket skulle öppnas. Smart nog innehöll paketet en blå bil (´57 Chevrolet) som han sen lekte med under hela resterande tid. På så sätt var han jätteglad hela tiden och blev inte alls avundsjuk på Vingas presenter! :) Tack!

Just nu skulle jag kunna skriva tills fingrarna blöder, så glad är jag! Och vilka presenter hon fick, lillan! Jättefina smycken, gosedjur, kläder, böcker, speldosor och smyckesskrin. Och det var bara en del av sakerna... Jo, Vingar att ha på ryggen fick hon också! Vad annat till en liten Vinga?

Nä, nu ska jag plocka reda på alla sakerna och sen slappna av i soffan med en kopp kaffe och min man. Fast först måste jag ta och tömma Devins nya blåa bil på ostkrokar :D

image101
Alla vi barn i Bullerbyn... Från vänster: Gudmor/moster Åsa, Vinga, Jag, Devin, Magnus och gudfar/morbror Jimi.
image102
Ja, här är det samma skara fast i oordning... (Förlåt mig Åsa och jimi för att jag lägger ut er här, men det hör till fadderskapet...)
image103
Ett stycke tårta..
image104
... och ett stycke tårta till. Sen fick det räcka. På det blev det köpebröd, själv har jag ingen skam i kroppen!
image105
Vinga i sina vingar, med speldosa i handen... Snälla barn hjälpte till med paketöppningen!

Ja, sen fick det räcka för nu... Sköt om er alla och sov gott! Det tänker jag göra!

Why, god, why??

Hela dagen har gått som på räls och vi har alla hunnit mysa, precis som man ska i en familj på helgen, och hunnit göra en massa nytta. Städat, bakat, varit och dukat inför dopet, letat kläder, tagit in granen och pyntat den, lyssnat på julmusik, handlat 2 gånger, promenerat mm.. Allt har varit jättebra ända till nu...

Jag håller på att fixa dekoration till tårtorna i m och det går käpprätt åt, ja ni vet vart! Fasen att det ska jäklas så här, jag vill ju ha det som jag planerat!! Jaja, bara att bita ihop och fortsätta kämpa.

Ska nog göra det nu på en gång medan Magnus badar de små söta. Får se om jag har tid att skriva senare eller i m, men risken är minimal som det ser ut nu.

Glöm inte Svensson ikväll!! Godnatt!

Granen är funnen!

Hur den kom i vår ägo är en gåta, men nu har vi den! Inte inne än, den får stå i garaget över natten, men akta er vad vi ska jula i morgon! Och städa och baka och hitta kläder till dopet, men det kommer lite vid sidan av, för nu är granen det viktiga här i livet!

Mer ville jag inte nu, så tack och hej!

Förlåt...

Glömde skriva att jag såklart har en svägerska som gör allt för att hålla igång Java-morgnarna. Tyvärr så evrkar hon tycka att annat är viktigare än mig, så som skolan, tentor, barnen som ska till skola och dagis mm...
Jag förstår inte varför inte min tristess kan vara hennes prio 1??

Jaja, med ett förlåtande hjärta tar jag mig en kopp kaffe till och nu med min son som sällskap. Han är inte det sämsta sällskapet man kan ha, men däremot en av de sämre kaffedrickarna ;)

Java-möten??

Tänk om det fanns fler morgonpigga människor (pigga barn med trötta föräldrar) runt omkring mig, som har kunnat komma hit på en kopp kaffe varje morgon.Tänk vad skönt att bara sitta med en varsin uppfriskande kopp medan barnen har roligt och leker runt omkring. Vi har pratat om det, jag och min vän, men så bor vi några kilometer ifrån varandra så allt blir så mycket bökigare. Annat vore det om vi bodde grannar och man bara kunde slänga på sig själv och barnen en varsin jacka och springa över så fort att inte kylan nådde ikapp oss. Härligt vore det!

Nu är det helg här hemma, bara pappan som ska få sova några timmar efter att ha jobbat en hel natt. Jag har redan gjort allt trist som att diska, tvätta och dammsugit, så efter vi ätit frukost kan jag och barnen bara leka och ha kul tills pappan får nytt liv. Vi ska nog gå ut i kylan och åka snowracer (racerbil) och pulka, måla och gå på prommis och se om vi kan hitta en lämplig gran.

Men det där med granar är ett evigt dilemma, år efter år. Jag vet inte hur många år vi sagt att vi ska köpa gran för enkelhetens skull och ändå slutar det med att man känner sig busig i hela kroppen när man racar hem från skogen med "lånad" gran i skuffen. Aja baja! Så i år ska vi nog köpa en gran, det är planerat så iaf. Men för säkerhets skull kasnke man ska se ut en fin ifall det blir hämtning a´la eld i baken.

Nu är det bara två dagar kvar till dopet och många har frågat om allt är klart. Men har jag missat nåt? Vad är det som ska vara klart? Jag har säkert glömt hälften av saker som hör till ett dop, men jag har ju ingen som helst koll på sånt heller. Vi har skickat inbjudningar och fått svar, ska duka i m och göra tårtor på söndag. Klänningen hänger i garderoben (visserligen oprövad men ändå) och jag har valt psalmer (visserligen olyssnade men ändå). Jag ska fixa bordsdekorationer (vet visserligen inte vad men ändå) och allt ska väl vara klart (vet visserligen inte vad men ändå)...
Ja, så ser det ut...

Lägger upp en bild på mina små hjärtan nu, julkortsbilden. Den borde kommit fram i alla stugor nu så det gör inget..
image100
Så söta dom är!! Och vackra och fina och gulliga och såå lik sin mor! ;)

*****************6 dagar kvar till moster Kim kommer ******************

Ja, visst överlevde vi den här dagen också..

Och de flesta stunder har varit riktigt mysiga och trevliga, trots enorm sömnbrist. Men som jag skrivit förr: Låter man bli att sätta sig ner så känner man inte av tröttheten..

Lucian på dagis var mysig. Nog för att Devin var jättetrött (efter att vaknat före 5) och inte riktigt ville vara med i tåget, men det gick bra ändå. Trots att han ramlade och slog sig 3 gånger innan lussandet ens började...
Det är tur att han kan konsten att känna själv när han vill vila, och dessutom tar tag i saken själv när vi vuxna inte riktigt har tid :)
image99
Han var så söt där han lagt sig alldeles själv i lekrummet.. Lill-stackarn! Vi andra hade inte ätit klart av det enormt goda julbordet än...

Ja, så dagen har alltså flytit på bra och vi har hunnit med en hel del, även luciafirande i kyrkan ikväll en liten stund. Skönt att man har nåt att göra så man inte gräver ner sig i soffan.
Men nu så, nu är det min stund på dygnet. Barnen sover (en stund iaf) och Magnus ligger på golvet i vardagrummet och slumrar. Själv ska jag ta fram en öl och choklad och titta på tv en stund. Min tid är kommen.

Jag har sovit 14 timmar!!

Jo, det är sant, jag har sovit 14 timmar. Fast uppdelat på 4 nätter... Nä, det är inte så skoj och uppfriskande som man kan tro. Varför är det så här just när Magnus jobbar natt? Varje gång!
Det är nästan så jag inbillade mig att han skulle tro aatt jag ljuger om hur nätterna ser ut, det låter inte möjligt som jag beskriver det, det hör jag ju själv. Men i natt slutade han tidigare så att han ska orka upp till lucisfirande och jullunch på dagis, så när han kom hem vid halv 4 fick han själv se hur kul vi har det här hemma. Inte för att han sagt nåt för att motsäga mig, men jag inbillar mig ändå...
När han kom hem låg jag och drog som en tok i speldosan för att Vinga skulle somna om, men istället hördes bara ett "Wiiiiio!" = Gjädjetjut... Hon ville inte alls sova utan istället ligga och leka... När hon efter ett långt tag äntligen somnade hördes ett "Mamma!" från Devins rum. Han som alltid sover hela nätterna har nu börjat vakna av Vinga och tror att det är morgon :(

Så både jag och Magnus hade fullt upp ett tag innan båda faktiskt somnade om igen. Och sen vaknade Devin 5 igen och det var bara att inse att det var morgon. Så summa summarum har jag sovit 3+4+3+4 timmar på nätterna nu, coh det är sammanlagt och inte mer än en timme i stöten. Behöver jag skriva att jag är trött???

Jaja, ny dag idag och ny natt kommer snart. Nu har jag lagt ut Vinga i vagnen för första sovningen och snart ska jag ta mig en dusch och ge Devin ett bad. Efter det frukost och strykning av lussekläder innan vi väcker Magnus. Vad gott det ska bli med julbord!! Vi var där igår kväll och dukade medan min underbara mamma och hennes underbara P-O tog hand om Vinga. Jag vet inte alls hur jag ska gengälda alla hennes underbara saker hon gör för oss. Hon är barnvakt när det behövs oavsett tid på dygnet. När vi saknade dopklänning tog det bara 2 dagar så hade hon fixat det. Häromdagen gick Vingas overall sänder och igår kom mamma hit med en ny jättefin med tillhörande attribut... Ja, listan kan göras lång... Samma sak med barnens farmor och farfar, fast dom bor en bit bort. Dom ställer också upp med saker och det känns jättebra, trots att det samtidigt känns som att man står i skuld. Men det är så mycket som behövs hela tiden och på något sätt är så duktiga på att trolla fram saker, precis som mormor. Sån trollstav vill jag också ha!
Ändå spelar det ingen soll vad man saknar eller vad matriella saker vi får så är det ändå telefonsamtalen där folk undrar hur barnen eller vi mår som betyder mest. Våga visa mer omtanke! (Säger jag som inte lyft luren och ringt till någon på evigheter...)

Nä, nu väntar duschen för mig och badet för Devin. Plask plask!

Jodå, det går framåt...

Nu är julkorten postade och jag har till och med hittat Devins lussekläder! Kom på det igår kväll att han säkert kommer behöva såna om han ska vara med i luciatåg.
Dessutom har jag glömt att ringa prästen, som nu gått hem för dagen. Attans! Dom vill nog veta vad vi ska ha för musik och psalmer på dopet, men det kasnke dom kan gissa sig till? Igår kväll kom jag på att vi inte ens funderat över psalmerna än, Marie jobbade och kunde inte tipsa, Psalmboken lyste med sin frånvaro och bara nätet återstod. Nu vet jag såklart inte hur någon psalm låter, men texten till nr. 606 lätt skaplig. Duger det att gå efter?

Vinga ligger ute och sover nu och jag har just diskat och tvättat. Nu ska jag bara hänga tvätten, sen är jag klar! Med tvätten alltså... Jag har städat i barnens lekrum och blev sugen på att möblera om där, men det kasnke inte är rätt sak att börja med nu när det är så stressigt ändå. När jag hämtat Devin kommer våra vänner hit och får hjälp med deras julkort, så det vätas en dag till av data-frustration...

Haha, Devin är ju som han är... :)
Igår när jag stod i duschen kom han in och ropade på mig. Men eftersom Magnus var i vardagsrummet så hänvisade jag till honom.
Han gick iväg men kom tillbaka, skrek "Mamma kom!".
"Men vad fan", tänkte jag, "kan inte Magnus ta honom då?"
-"Mamma kom, kom!", ropade han...
Tillslut hade jag duschat klart och följde honom till vardagsrummet. Då pekade han på Vinga som satt i Magnus knä och sa - "TA!"
Han var så till sig över att jag skulle ta Vinga, och det gjorde jag. Då kröp han upp i famnen på Magnus och myste, gokillen... För det är ju svårt att be pappa lägga bort henne en stund ;)

Jaja, det var det jag hade att meddela nu. Får se om jag hinner senare, men det ser mörkt ut. Kvällen kommer lbi tidig eftersom jag varit vaken sen 3.40. Vinga kommer bara få en stor stickig ylletröja i julklapp som hämnd för hennes vakna nätter! Den kommer jag bara ta av henne när hon sover så kommer hon till slut känna att det är skönt att sova ;)


Mina underbara små hjärtan!

image98
Nu är det självklart inte denna bild jag har gjort julkort av. Den var finare men kan inte läggas ut så folk ser den på förhand.
Ovan till vänster: Mammas stor-hjärta Devin iklädd svarta finbyxor med pressveck, vit skjorta, kritstrecksrandig väst och röd slips.
Ovan till höger: Mammas lill-hjärta Vinga iklädd vit bomullsklänning med spetskanter, ovanpå den sitter en rutig klänning i förkläds-modell.
Borde jag satsa på att skriva texter i klädkataloger?

Hur som helst så gick korttagningen hyffsat bra och vi är alla nöjda och glada. Ja, utom jag då som inte har ngra chips kvar till min dip :( Får väl hugga in på lite glass eller kex och ost istället... Stackars lilla mig.

Hmmm...

Jag lät nog lite väl sträv i förre inlägget och det var inte min mening, inte riktigt iaf. Många är trötta och det är även jag, men många skyller säkert på barnen för att slippa ta tag i saker och ting. Låter jag fortfarande lika illa så är det nog sån jag är då ;)

Vad härligt det är att hära riktigt äkta barnskratt! Jag har busat med Vinga och kastat henne i luften. Jag vet inte vem som skrattade mest tillslut! Hon är ju så glad och härligt underbar! Det är så kul att ta med henne ut bland folk för hon ler och skrattar åt alla och är aldrig på dåligt humör, bara hemma om hon är uttråkad eller självklart när hon är trött eller hungrig. Go tjej jag har! Och kille. Och man, icke att förglömma. Han är helt makalöst go och kärleksfull nu för tiden. Hoppas det inte finns en baktanke bara, men han har i och för sig pratat om att han vill ha en skoter ;)


Det man vill hinna kan man hinna

Det handlar bara om prioriteringar och en massa vilja om man ska hinna sånt som alla säger att man ska sålla bort.
Jag tycker att bilden av småbarnsföräldrar och allra främst mamma målas upp så himla stort och konstigt. Jag som har småbarn ska gärna gå omkring i mysbrallor bland dammtussar här hemma. Håret ska gärna vara på ända och tvätteberget ska vara skyhögt. Då är man en småbarnsförälder. Eller i värsta fall en helt nybliben småbarnsförälder, just hemkommen från BB, men då innefattar det även att man inte orkar laga mat eller gå ut med soporna också...

Så här är det säkert för många, men i min värld låter det helt sjukt. Ofta kan det också handla om ett lätt sätt att bortförklara det smutsiga hemmet eller de gamla trasorna på kroppen.
Och visst har jag själv ofta problem med att duscha och tvätta håret samtidigt eftersom barnen gärna tjurar extra mycket då, men då har jag 5 minuter över en stund senare istället. Hemligheten för att hinna med allt är att ta vara på alla 5-minutare som dyker upp många gånger under en dag. 5 minuter för att dammsuga, 5 minuter för att duscha, 5 minuter för att få undan disken. Eller slänga i en maskin, sminka sig, ta ut soporna, julpynta (tar iofs många 5-minutare), men man hinner visst fixa sig och hemmet OCH umgås med barnen.
Hemligheten nummer 2 är att inte sätta sig i soffan eller någon annan stans. Det är då tröttheten smyger sig på och man inte orkar göra nåt. Håller man igång hinner man inte känna av tröttheten alls, och vips så är det kvall och man kasnke får sova lite. Enkelt.

Den här veckan har jag ställt in mig på lite väl mycket kasnke, även för att vara mig. Idag får jag först främmande efter lunch, sen ska jag hämta Devin vid 14 och ta med honom till vänner på julpyssel. Innan det ska jag garnera klart alla pepparkakshjärtan och mysa med Vinga (som hellre vill sova). Ikväll ska jag försöka ta några bra bilder på barnen tillsammans till julkorten, men innan det måste jag hämta slipsen som Devin ska ha på sig.
Sen kommer det ta sin lilla tid att få till korten bra på datorn innan jag kan skriva ut som, hoppas skrivarn inte vill sluta spotta ut färg bara!
I morgon hoppas jag att Devin vill måla klart julklapparna som är kvar, dessutom ska jag försöka hitta de resterande klapparna på nätet, men det jag vill ha vill inte min dator ge mig. Krångel med datorer är det värsta jag vet! Jag ska träffa prästen och kolla igenom allt inför dopet. Visst ja, innan det vill jag ju ha råd av Marie på fina psalmer...
Onsdag är det lucia på kyrkis och på kvällen ska jag duka och fixa på dagis inför jullunchen.
Torsdag är det jullunch och lucia på dagis. Kasnke en lugn eftermiddag sen?? Fredag måste korten vara klara och även julklapparna som sen ska iväg åt olika håll. Det kasnke inte blev så lugn torsdag ändå... Magnus har även julbord och bli borta på em/kvällen.
Lördag måste jag börja fixa för dopet som vi har på söndag. Göra tårtor, duka mm... Magnus har även kommit på att vi ska hämta julgran på lördag och jag är inte sen att nappa. Tomten kommer ju snart!
Söndag komemr svärisarna tidigt och sen är det dop. Slut på veckan!

Det är bara att inse att allt säkert inte blir gjort... Jag menar inte att man kan göra hur mycket som helst. Det jag ville ha fram är att man, även fast man har fått smått, kan ta på sig vanliga kläder istället för pyjamas om man ändå ska klä sig. Man hinner visst ta sig en dusch, om än en snabb. VIll man inte sminka sig så behöver man självklart inte, men man hinner.

Jaja, bomba mig nu med påhopp så har vi en debatt att roa oss med :)

Söndag på riktigt

Söndagar är på allvar en riktig slappdag, mys-med-familjen-dag, precis som man alltid fått höra.

Idag hade jag och barnen sovmorgon till 6 och Magnus sovmorgon till 9, lika som det var igår fast tvärtom. Tv-mys från morgonen, kalenderöppning, frukost med tända ljus, besök av mormor och P-O, promenad och snowracer-åkning (innefattade även att jag och Magnus fick åka), middag med ljus igen, pepparkaksbak coh degätning, bokläsning, dammsugning, lek och bus, bad och en lugn stund i soffan igen. Riktigt slappt och härligt, en riktig söndag när den är som bäst.

Nu håller Vinga på att somna i sängen och Magnus är i full färd med att lägga Devin. Efter det har vi ca 1,5 timme på oss att mysa innan han åker på jobbet. Nattvecka nu och stackarn är ofta som ett kolli då, tröttare än vanligt...

Jag har fått dille på julfilmer nu och vill se på alla jag kan komma över! Det har gått så långt nu att jag tänker se på Ensam hemma ikväll, bara för att det råkar vara den enda (för året osedda) jag har hemma som innehåller en massa julbelysning. Måste ladda hem "Ett päron till farsa firar jul" i morgon så jag kan se den om och om igen. "Bad Santa" har också setts några gånger, tillsammans med många andra, såd et börjar sina i fantasin nu...

Nu väntar vuxenmys med maken, och ikväll hoppas vi att det inte går ett ovälkommet larm! :D Som sagt, man vet aldrig när det blir att han måste sticka ;)

Vilken utveckling!

Herregud vad det gått fort fram med Devin nu senaste veckorna!

Han pratar meningar istället för enstaka ord, har börjat uttala orden rätt, till och med R som han ibland säger på rullande skånska :D
-"Jag få meRRa glass", är ett exempel :)

Sen räknar han allt han gör nu för tiden. Räknar bilar han leker med, fingrarna, kläderna han ska ha på sig mm...
Häromdagen satt han och räknade sina fingrar: "En, tå, tre, fura, fem, ex, schu, åtta, nie, tie! Ja, Bja, schu fingrar!!"
Han är ju så duktig, inte annat än att jag blir mäkta stolt! Det måste man få vara utan att det är fel, visst?
Nog för att han fortfarande inte är duktig på att hoppa eller klättra, men då är han istället bara 2 år och 2 månader och räknar till 20, kan de flesta färgerna, rita en gubbe och mycket annat sånt istället...

Han är så bara himla skoj nu för tiden, man sitter bara och skrattat konstant!

Vinga är också helskoj, speciellt i hoppgungan! Helt tokig och hoppar så hon blir andfådd :)

Nu är det kvällsmys med barnen och sedan maken som gäller. Godnatt!

Två dagar sen nu

Jag har inte haft så mycket tid över till datorer och annan hemelektronik nu och har det inte nu heller om jag ska vara riktigt ärlig... Man kan nästan säga att jag skolkar från mina bestyr en sväng och jag känner mig jättebusig!

Det blev ingen stadstur idag, istället ändrade jag mig igen och åkte in i torsdags. Jätteplanerat som vanligt... Lämnade Devin på dagis med vetskapen om att jag inte skulle hinna hem i tid till hans hämtning, men det kunde också lösas, jag ville till stan innan alla andra också skulle dit. Devin fick föjla med sin kompis och hennes pappa hem tills Magnus kom från jobbet. Det soliga var att när Magnus kommit hem till dom hann han bara av med jackan innan det gick ett larm och han fick sticka igen. Eftersom han inte hade någon bil fick han ta familjens bil.. Så där stod alltså pappan i familjen med sina 2 barn och Devin och dessutom utan bil. Tur att dom inte tnäkt åka nånstans ändå :)

Jag, mamma och Vinga hade det lugnt på stan eftersom vi var så tidiga. Jag hittade allt jag skulle tror jag och nu kan vi lugnt vara hemma tills julen kommer. Förutom att jag ska hämta syster vid tåget den 19:e, skoj!! Jag och Devin håller på att längta ihjäl oss efter henne nu! Även Magnus tycker att det ska bli jättesjok, speciellt som han kom på att hon kan få baka när hon är här :D

Lägesrapport nu: Devin sover i våran säng sen ett par timmar tillbaka, Magnus och Vinga ligger och halvsover i soffan, Jag har bränt en till julskiva och har en potatisgratäng i ugnen, samtidigt som jag sitter här och håller på att göra klart pepparkakshuset. Lite mycket på en gång kanske... Då ska jag inte berätta om alla kläder som ligger runt mig efterosm jag även storrensar garderoberna :)

Jaja, lite hinner man med på helgerna bara man vill. Idag var vi ute på gården och grillade korv över en finfin brasa. Riktigt mysdag med andra ord!

Aja baja mamma!

Hmmm... Min käre lille son upptäckte att jag fått röd målarfärg på tröj-ärmen efter att han målat julpynt..
"Mamma Måla", sa han och pekade på tjöjan.
"Men oj då!", svarade jag, och trodde inte att han brydde sig så värst... Men så fortsatte han fint:
"Aja baja! Måla pappe mamma", sa han med sträng röst :D

Jaha, så där fick jag alltså för alla gånger jag bannat hans konster hemma på väggar och möbler ;)

image97
Filuren...

Vi är fortfarande hemma

Alltså blev det ingen stadstur idag. Jag bestämde mig för att åka ifall min mamma ville följa med också. Ringde henne och hon lät lite tveksam först men pratade mer och mer för att åka, så till slut var det nästan bestämt, och då kom jag in i bilden igen. Jag är ett enda stort velande kolli nu för tiden. Jag gav som förslag att vi skulle låtsas som att jag aldrig ringt, glömma staden och bete oss som vanligt. Konstigt nog lät hon ganska lättad över mitt beslut, kan man tänka sig... Men vaddå? Skulle inte alla vilja åka i snöblås 9 mil med en surr-sugen Mimi, trött Devin och kacklande Vinga för att sen trängas med stor vagn, köa i evigheter och med alla medel försöka överleva dagen? Kunde tänka mig det...

Så nu är det bestämt att vi åker till stan på lördag. Vi skippar marknaden *gråter* och tar det andra viktigare istället. Magnus och barnen får roa sig hos hans föräldrar eller någon annan stans medan jag själv handlar och gör stan. Lugnare för mig och roligare för de andra... Så nu längtar jag tills på lördag, mest för att jag vill ha slipsen som Devin ska ha på sig på julkorten. Samma slips som jag hade i handen sist, men hängde tillbaka för att jag inte orkade stå i kö. Smart Mimi!

Nu är det bestämt med sångerna till dopet. Brorsdotetrn kommer inte sjunga, men istället kommer min käraste Marie att sjunga 2 sånger. Dels den vi redan bestämt, men sen också min favorit! "Välkommen till jorden"...
Den är ändå lite ångestladdad för mig. Ända sen Devin föddes har jag sjungit den för honom dagligen (fast jag inte kan sjunga) och den var bestämd till hans dop, men i sista minuten avblåstes det tyvärr så han fick inte den då... Och nu känns det sisådär att den ska sjungas på Vingas dop, men om den är riktad till båda barnen så blir det väl ändå ok, eller? Det är Devins låt och han kommer bli jätteglad när Marie sjunger den så då kan han sitta och suga åt sig äran från den 1,5 år i efterskott. Bra idé!
Eller kasnke jag bara är tramsig som har dessa funderingar... Det tycker Magnus iaf, men han tycker så mycket konstigt om mig så jag är van ;)

Nu ska jag hänga upp julpyntet som Devin gjort på kyrkis, sen ska jag och Vinga lägga oss i en hög på golvet och skratta ikapp :)

Hur bestämmer man sig?

Idag fick jag ett infall om att jag och barnen kanske ska åka till stan, men jag vet inte om jag kommer hinna bestämma mig innan morgondagen och då är det redan för sent...
Vi har tänkt att åka in på Jamtli julmarknad på lördag hela familjen och även hinna på stan och handla lite som behövs innan jul och innan dopet, men om vi måste köpa allt det vet jag inte om vi verkligen har råd med marknaden...
Fast det är ju mysigt att strosa omkring där även fast att det är så bitande kallt att man bara vill hem till en varm filt..

Nä, jag vet inte alls hur jag ska göra... Åker vi på lördag så är vi två vuxna som kan underhålla uttråkade barn, fast garanterat kommer det vara mer folk då. Och om jag åker idag ska jag alltså trängas i affärer med en tvillingvagn, lyckas prova kläder och stå en timme i kö samtidigt som barnen sitter nöjda och glada och tindrar med ögonen. Kommer det hända? Näe... Dessutom är det kyrkis idag, som vi inte brukar missa..

Så hur gör jag? Mindre folk idag, men jobbigare. Lättsammare i helgen, fast mer folk och dyrare. Jag är alldeles rådvill och kommer snart springa runt i huset som en yr höna som inte kan bestämma sig för hur många ägg hon vill kläcka :)

Jag försökte få Magnus att bestämma åt mig, men han sa att jag får göra som jag vill. Men vad vill jag då?? Jo, jag vill handla fina billiga saker, utan att köa och utan att behöva tänka på att barnen är trötta, varma, kalla, hungriga eller lessa. Dessutom vill jag gå på en gratis julmarknad med ett gratis julbord. Kan någon fixa det? Magnus får äta julbord med båda hans jobb, medan jag tappert får vänta tills jag gör mitt egna lilla halvtorra julbord... Orättvist va? ;)

Nä, jag åker nog till kyrkis med barnen. Tror jag iaf... Jo, det gör jag. Eller njäe...

Måste gå och ringa en spådam som kan berätta för mig vad som blir bäst.

Men vart är julen?

Jag bara väntar och väntar på julen och tomten, men inget av det behagar att dyka upp!

Jag är ju för tusan klar här hemma med alla bestyr. Ja, utom bakning då, men i år ska jag bara göra lussekatter, pepparkakor (med Devin), mazariner, drömmar, kladdkaka, knäck, kola, kokoskakor som ingen kommer äta så jag struntar i dom, mozartkulor mm... Kanske lika bra att börja?? Nä, men förutom bakningen är allt klart tror jag. Vi har totaldammat allt i huset och pyntat med allt vi har och lite till, så vart är julen??

Om det ska dröja länge till så kommer det här bli jättedyrt eftersom jag hela tiden köper mer och mer saker att jula med. Igår köpte jag en tomte och idag komemr det säkert bli ett par till. Till helgen ska vi till stan och då kan jag bara tänka mig vad som kommer inhandlas! Måste nog ringa farbror banken och be om ett stort tomte-lån, det borde väl funka? Det kanske räcker med sisådär 58 000 så kanske jag kan köpa nån tomte till nästa år också...

Igår kväll när Magnus hade brandövning tog dom hem brandbilen hit, satte upp stegar mot ladugårdstaket och klättrade upp och pyntade ful-hästen i järn som står på taket :) Så tjusigt det blev då! :) Undra vad vi ska utepynta nästa år då? Förra året var det vår fina lilla Renault 4 som fick agera utomhusgran, i år hästen, så nästa år kanske det bli...ja vaddå? Måste komma på nåt fint som grannarna kan älska lika mycket som det här! ;)
Det såg ganska kul ut iaf med brandklädda karlar där uppe på taket, inte för att släcka bränder, utan för att julpynta! Vilket ansvar dom har, vardagens hjältar :D

Så vad ska jag göra nu då? Alla klapparna är ju inslagna och jag vill slå in fler, men köper jag en till åt någon måste jag göra det till alla. Det går inte. Jag skulle uknna sätta upp belysningen som ska sitta i äppelträdet, men dels har vi ingen skarvsladd och dels vill jag inte gå ut nu, så det går inte heller.
Jag skulle också kunna börja laga julmaten, men då hinner den bli gammal innan jul, så jag skippar det också... Ja! Jag ska värma glögg och bara gå runt och känna doften samtidigt som jag lyssnar på någon av alla hundra julskivor jag har! Hoppas att nån vill komma och dricka glöggen cokså, för jag tycker inte om det. Nä, just det, inte det heller...

Eller så tar jag helt enkelt och drar fram lite möbler och torkar golven under dom, för ska jag vara ärlig så fuskade jag när jag gjorde det sist. Ja, så får det bli. Om jag nu hinner innan Vinga vaknar och vill mysa... Hoppas hon vaknar!

Jul jul jul på er!

Förtydligande

Jag har märkt av viss oro från en viss person över att hon ska verka lite konstig i min blogg. Säger inte vem, men jag kallar henne svägerskan... Så är nu inte fallet alls. För oss är det inte alls konstigt att känna sig hemma hos den andre, oavsett om det gäller att brygga morgonkaffe och ta upp vakna barn, eller om det handlar om lite småstädning. Är det inte så det borde vara för alla?

Jag tycker att det är jättekul att städa hos andra (vill dock inte ha en massa  inbjudningar för det) och har haft mycket tid till att göra klart hemma redan.
Varför då inte hjälpa andra som har jättelite tid till sånt pga an massa jobb, pluggande, barn och renoveringar? Jag tycker att det är kul, hon tycker att det är bra, alltså är det perfekt!
Och när jag är trött på morgonen, då är det underbart att kliva upp till nybryggt kaffe, glada barn och morgonfrämmande. Också perfekt!
Förut när Devin var liten var det jag som brukade vara tidig till henne istället. Var ute på morgonprommis vid 7 och väckte upp henne ifall hon sov, det är väl helt rätt? I alla fall för mig som var uttråkad och ville ha sällskap :)

Så nej, hon är inte det minsta konstig och inte jag heller, jag lovar! ;)

Nu har jag lämnat Devin på dagis igen och som vanligt är det tomt hemma utan honom. Vänjer man sig nånsin? Jag och Vinga väntar besök av mamma och sen ska vi gå på affärerna och köpa lite mer utebelysningar, för ikväll ska det ske! Hästen på ladan ska få bli julig!!

Nu kom mitt främmande, så nu ska jag vara lte social...

image94
Mina söta små hjärtan..
image95
Lill-troll
image96
Mys-kille


Söndag

Jag kan knappt skriva nu eftersom jag samtidigt sitetr och lyssnar på Vingas dopsång... Att skriva och sjunga samtidigt är inte min största talang, speciellt inte när jag inte kan texten än, utan försöker pränta in den i huvudet...

Mycket har hänt sen sit ska ni veta! Här händer det saker jämt och ständigt, bara man verkligen tänker efter. Och nu har jag tänkt rätt mycket och länge, så det blev en hel del.

* Magnus var ju och shoppade i fredags, det gick jättebra! Nog för att gardinerna var både vinröda och hade tomtar på sig, men eftersom han ändå gjort sitt bästa så fick dom äran att hänga i köket och fint blev det med :)
Dukarna är inte på än eftersom de var beiga, men jag ska nog testa dom med, man vet ju aldrig... Julklapparna han köpt var helt suveräna och allt annat också!

* Sen har Devin fått börja på sin paketkalender och det funkar jättebra. Jag försklarade innan han tog första att han skulle få ta ett då och ett nästa dag osv... Han velade länge men valde tillslut ett och sen var han nöjd för dagen. Jag trodde att jag skulle behöva vakta kalendern men inte då, han är så duktig lill-killen!
Magnus hade även köpt en chokladkalender som han blev glad för, men idag ville han inte ha någon choklad så Magnus fick äta upp den istället :)

* Igår var min bror här med sin tjej, hennes bror och hans tjej och bebis. Invecklat? Jo, det kan det vara ibland... Trevligt med främmande till vår lilla by och mysigt att se en liten bebis och inse att min lill-Vinga är rätt så stor ibland :) Eller jättestor faktiskt! Nyss åt hon en hel burk med 8-månadersmat! Bebismaten har hon ratat och ska istället äta för större. Dock inte min mat såvida jag inte gör pulvermos då ;)

* Idag har vi varit på julmarknad i vår lilla by. Om man nu kan kalla det marknad... Jo, det är nog det, men av så minimal kaliber att jag skulle kunna fixa en större bara hemma i mitt vardagsrum. Fast tomten var där och delade ut paket till barnen (inte till mig) och det var trevligt! Devin verkade inte alls bry sig om vem tomten var utan tittade på allt annat istället. Samma sak när tomten åkte dit på släde efter häst, det ser man ju inte varje dag, men Devin pekade istället på den blå bilen som åkte efter släden :) Han är som han är han...

* Vad med rafflande har hänt? Jo, igår hade jag och Devin julpyssel på schemat, idag har vi åkt snowracer i backen, i fredags julstädade vi lite hemma hos svägerskan... En massa skoj med andra ord! :D

Haha, Devin är så skoj ibland! I torsdags gjorde jag mysigt för oss två med kex och ost som han älskar! Frågade vad han ville ha och han visade vitlöksosten i kylen så jag tog fram den med. Sen satt jag och gjorde en hög med olika goda favoriter till honom. Ja! Skrek han när han såg kalaset och när jag sträckte fram fatet så tittade han på mig och sa "nä....tack". Va? Vill du inte ha, frågade jag? "Nä....dit", sa han och pekade tillbaka på kylskåpet...
Jaja, jag hade ju försökt iaf...

Nu ska vi snart åka och äta nån god middag ute, men först måste jag väcka sonen så han inte är för trött när det är dags för mat, och lägga dottern så att hon inte vill somna precis när vi komemr dit. Planering är ett måste!

Ses sen kära super-intresserade läsare!

RSS 2.0