Ettriga lilla fruntimmer!

Kan man vara ettrig och tonårs-trotsig redan vid 14 månader? Herregud vilket humör lill-tjejen har haft idag, helt sanslöst!
Det säger rätt mycket när Magnus komemr hem från jobbet och jag inte ens har funderat ut vad vi ska äta till middag. Annars så är maten alltid klar vid det laget, men nej, inte idag...

Vinga ville trycka på knapparna på tv:n och jag sa "nej" med lugn röst. Då höjde hon rösten och skrek åt mig (typ käften kärring!!) och sen började hon gallskrika tills hon höll på att kräkas. Efter ca 5 minuter lugnade hon ner sig och närmade sig knapparna med handen igen, tittade på mig och inväntade min reaktion. "Nej", sa jag bara och så var helvetet löst igen!

Andra saker hon inte fått göra för mig idag, och som lett till utbrott a´la Mount Everest:
* Leka med toaborsten.
* Leka med skurgrejerna till badrummet.
* Leka med toaletten.
* Leka i badrummet över huvudtaget.
* Ta min kaffekopp.
* Tömma tallriken upp och ner.
* Lägga tallriken på huvudet.
* Vrida på knapparna på spisen.
* Riva ut strösocker över golvet en andra gång.
* Äta en fågelfjäder som lågpå backen.
mm mm mm...

Vilken hemsk morsa jag är ;-)

Vi åkte till Ånäset och åt middag och sen klippte Magnus och Vinga gräset medan jag skrapade huset (TRÅKIGT!) och vips så var det redan läggdags för lill-tjejen. Jag tog mig ett bad och när jag kom upp igen hade M gjort så mysigt i vardagsrummet med ljus, cider och en skön filt på golvet framför tv:n =)

Ska bara avsluta detta så ska jag plocka fram nåt gott att äta till oss, bara han inte har ledsnat på att mysa redan.  Bådar kasnke inte så gott när han ser ut att halvsova =D

Lägger in en bild på Faxbrink/Sonidssons sändags-nöje också =D Håll till godo!

Så söta!

Sommarbarn

Våra finaste sommarbarn...







Vinga och Dennis har umgåtts en hel helg nu igen, på tu man hand utan Vingas storebror som delar deras uppmärksamhet. Fast jag tror nog att de saknat honom mycket trots att de äntligen haft chansen att prata av sig. Ananrs är det lätt att de mindre barnen blir stum när han drar av alla sina historier =D

I mrose när jag vaknade hade Magnus åkt på jobbet redan, Fredrik satt i soffan med både Vinga och Dennis och Linnea stod i köket och gjorde välling till Vinga. Tänk vad skönt ändå att ha det så här jämt, bo tillsammans och hjälpas åt med barnen och allt annat samtidigt som man alltid har kul. En idé kasnke??

Om det går som vi vill nu så åker nog vi in till stan till dem i helgen, men först måset vi hitta en del lösningar på saker och ting. Hoppas...

Jag och Vinga ska ta oss en prommis nu för att ha något att göra närvi blev lämnade själva. Vi överlever ju men det är ändå sorg på byn idag... ;-)


Vi fick som vi ville!

Jag och Linnea drömde så fint om att de kunde stanna tills i morgon, och jo visst fick vi som vi ville!!
Det beror kanske på att karlarna fått vila och ta det lugnt hela långa dagen, sovit, sett på tv, sovit lite till och bara vara lyckliga =)

Så nu ska vi äta middag, spela kubb och umgås i solen ännu en kväll. Så jäkla gött!!

Segemyhr

Fyra döda sillar ligger i en hög i vardagsrummet och glor på Segemyhr. Nästan så illa är det faktiskt.. Jag och Linnea är inte ens så trött egentligen men sen karlarna vaknade (läs: klev upp halvsovande) så har vi tagit åt oss av deras stil.
Slappt, skönt och ändå rätt trevligt... Fast nu i skrivande stund har ögonlocken farit ihop på Fredrik och Magnus går upp och ner i raketfart och han somnar nog också snart =) Härligt dö-gäng!

Ser det likadant ut när barnen vaknat igen så tar nog jag och Linnea och drar ut på äventyr på byn...

Sköna söndag

Vilken skillnad det är när man kliver upp kl 6 på morognen och har vuxet sällskap, istället för att vandra runt i huset alldeles ensam med bara barn. Dennis och Vinga vaknade samtidigt som vanligt och vi trötta mammor stod i köket tillsammans och skakade vällingflaskor till ljudet av puttrande kaffe, härlig morgon!

Hmm... har suttit en stund nu och funderat ut vad det finns att skriva om, men ska sanningen fran så har det inte hänt nåt extra-vagant alls. Ovanligt va? Äh, jag lägger ner det här nu och socialar mig lite istället =D

Stödfamilj, kossor på rymmen och roliga timmen

Helg igen och helg innebär för oss att våra små fågelungar kommer till oss. Varma och omhändertagande som vi är så agerar vi stödfamilj åt dem och tar dem under våra vingar. Det har blivit en vana nu att Nilsson/Sonidsson helg-kommer till oss, så snart komemr vi ansöka om bidrag från landstinget för att vi vakar över dem ;-) Nädå, det är verkligen skitkul att dom kommer och bättre vore det ifall de fortsätteratt göra det!

Jaja, hur som helst så var vi ju och tittade på alla som körde i Hammarbacken idag. Trevlig tripp med den hel del gummi som brände ner startplattan till någon slags porös massa. Krom som gnistrade i solen, solbrända armbågar som letat sig utanför cupén och ett dån som kan liknas vid öron-godis. Yammi!!

Utflykten var skittrevlig ända tills vi gått hela vägen ner till parkeringen och upptäckte att Vingas älskade gose-kossa var borta. Om inte det ger upphov till panik, då vet jag inte vad som gör det! Alla 4 vuxna hjälptes åt att leta i vagnarna,bilen, under bilen, innanför kläder och nästan så att vi kollade en extra gång i avgasröret, trots att vi visste faktum. Den var borta.
Gulliga som karlarna var så gick de upp för hela backen igen, trötta, hungriga och klagandes. De kom ner igen tomhänta, till allas stora skräck, och som för att strö salt i såren så låg såklart kossan bara 20 meter från bilen!! Så då hade de alltså gått hela backen i onödan! (Liiite skratt-roligt va?)

God middag-buffé på Ånäset och nu en massa gott på bordet för oss tjejer. Karlarna har lämnat oss för att åka runt och slarva, men som alla säkert förstår så kommer vi ha flera gånger roligare än dem ändå! Det är som förr i skolan när det fanns "Roliga timmen", fast nu komemr det säkert bli roliga timmar om jag känner oss rätt =)

Jaja, en par bilder då, sen ska vi fortsätta leka och äta!


Våra goaste i hela världen!! Fast såklart så saknas det ju en storebror...


Vinga vill gärna känna, peta och kramas =)


Mina och Magnus små fågelungar! Mys-familjen =)


Lill-hårdingen! Total koll på bilarna redan från start =)

Färdig-shoppat för ett tag...

Nu har vi kommit hem från stora staden, äntligen kanske man ska tillägga, för jäklar vad jobbigt det är att leta kläder! Vi hittade en del iaf och därmed blev vi 4376 kr fattigare... Vilken utemöbel vi skulle kunna fått av de pengarna!!

~

  
Magnus fick jeans, huvtröja, jeansjacka, strumpor, skjorta och tröja.

 
Devin fick bara en huvtröja med "Bilar" på och ett par jeans med nitbälte.

 
Vinga fick strumpbyxor, byxor, tröja, body, strumpor, kjol, laban-tröjaoch en fleece-jacka.

   
  
Själv fick jag alltså tubtop, kjol, jeans, leggings och en del tröjor och linnen. Dessutom 2 par skor och, skärmkeps, strumpor och 2 snö-halsband...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Inte illa ändå för drygt 4000, eller? Våga älska reor lika mycket som fyndlådor!!

Nu väntar vi på att Linnea med familj ska komma, de är nog här när som helst. Sen drar vi vidare till Hammarstrand för att åskåda årets backtävling, skoj! Känns konstigt bara att Devin inte är hemma, men han har det säkert jättekul hos farmor och farfar. (Vill bara ringa och höra hans röst!!!)
Ikväll kommer jag och Linnea ha en trevlig och mysig kväll hemma medan karlarna får roa sig sjäva ute i vimlet...

Nu kommer dom! Hörs senare!

Fredag!

Nu drar vi snart in till stan på mitt livs shopping-tur! (Som säkerligen slutar som vanligt med att jag blir utan pga tristess och snålhet)... Men ifall vi hinner träffa Linnea kanske stadsbesöket ändå vägs upp av det!

Får se när jag tittar in igen =) Nu ska det duschas, göras iordning, packas för övernattning, packas för att Devin ska stanna i stan (hjälp!), och ja visst ja, först måste jag ju ta upp Vinga som ligger och ropar =)

På återseende!

Ny presentation

Tydligen hade jag bloggat lite dåligt idag och har inget att skriva om så jag lägger in en liten presentation om vem jag är..

* Jag spenderar de flesta kvällarna vid datorn, nästan alltid med något gott att äta till.
* Har en väldig förkärlek till svagare varienter av öl.
* Tycker inte alls om guld,men har en hel vägg i vardagsrummet som är guld.
* Jag har svårt att tycka om djur innan jag känner dem.
* Är fortfarande så där kär i min man att jag skulle kunna umgås med honom dygnet runt.
* Tycker att sonen är jätterolig när han kommer med sina kommentarer t ex "Men sluta bråka med mig mamma!", när jag frågar om han är mitt hjärta.
* Jag vill ha en blomstrande trädgård men klarar inte ens av att plocka upp ogräs förrän i mitt nästa liv.
* Min nya bil är min stolthet, men nog mest för att den ser så ny ut. I ärlighetens namn saknar jag den gamla.
* Jag har i halva mitt liv ljugit om att jag är allergisk mot fisk bara för att det är äckligt.
* Jag har svårt för att pränta in ordet "chokladboll".
* Min dotter kommer bli det charmigaste som  gått i ett par skor.
* I smyg brukar jag låtsas att man väns son är min, men bara för att han är så go.
* Jag sjunger inte i duschen.
* Jag har mäkta svårt för märkeskläder, eller folk som MÅSTE ha det.
* Jag är dålig på att höra av mig.
* Vid en ålder av 30 kommer jag ha gått upp från 54 kilo till 75, bara för mina kvällsmål.
* Jag är rädd för att vara ute när det är mörkt.

Sen finns det inget mer superintressant om mig =)

Barnens rum

Det är några olika långväga vänner som tycker att de ser en hel del bilder på barnen men också vill se deras rum... Ja, håll i hatten, men kom också ihåg att de ständigt är under omkonstruktion! Det ni ser just från ikväll är det inte säkert att ni ser om en vecka =) Dessutom är de tagna nu när de sover, så ljuset är inte det bästa...

Lillasysters rum:




Storebrors rum:




Det var det det, nu ska jag fika nåt =)

Aptitretare

Nu håller jag på med världens aptitretande sak, nämligen att göra menyerna till broder Jimis ställe. Snacka om att bli sugen på det mesta som står! Synd bar att det är så jäkla svårt att få med allting, dessutom på engelska för de som inte kan svenska, och ändå få till det snyggt och enkelt. Hmmm...det tar nog sin lilla tid kan jag tänka mig...

Idag har vi varit och flängt en massa. Först till Ånäset, sen hem för lunch, till Hammarstrand med Malin, till Ånäset för lite käk, hem till Malin och lekte och sen hem hit för att tok-underhålla dödströtta små barn. Bara för att Magnus jobbar dubbelt idag (06-23) så har inte barnen sovit nånting. Lyckat att det blev så just när jag är själv... Men nu så ligger båda och sover äntligen. I morgon är en ny dag och då är vi 2 vuxna på 2 barn och som det känns just nu så är det minimum :)

Menyerna kallar, återkommer senare!

Stadie 1, 2 och 3

Nu har jag lyckats fota de olika morgon-stadierna så ni verkligen får se vad jag menar =)


Stadie # 1


Här är en nyvaken Vinga som legat och ropat på mig i säkert 15 minuter. Hon kan tyckas se jättesöt, gullig och glad ut, men hemligheten är att läget inte riktigt är som det ser ut. Hon hånar mig. Helt enkelt så tycker hon att det är skitkul att jag får kliva upp tidigt varje morgon, så när hon ser mig så lyser hennes ansikte upp och utstrålar "Haha morsan, kliv upp nu och påbörja din dag. Jag skulle gärna sova längre, men vem skulle då jaga upp dig den här tiden på dygnet? Mohahahaha!!" Ja, så får jag för mig att hon tänker iaf =D

Stadie # 2

Vid det här laget har jag blivit världens lyckligaste människa och mamma. Syskonen Ligger bredvid varandra och myser och busar. Själv behöver jag bara titta på dem för att få en sån där tung klump i bröstet. De är verkligen lika underbara som de ser ut! Och det gör saken lite bättre att jag vid den här tidpunkten hunnit vakna till liv så jag kan uppskatta det på rätt sätt. Älskar mina små hjärtan!

Stadie # 3

Sist av allt så har barnen hunnit ledsna på varandras närhet, fått på sig nya kläder och blöjor och stuckit in till sina rum. Min vardag gör sig påmind. Disken väntar på mig och dagens allvar kan börja.


Hopaps det slutar blåsa så jääkligt snart så vi kan vara ute utan att få andnöd! Idag är jag ensamstående hela dagen. M jobbar dubbla skift för att kunna vara ledig imorgon, annars har vi aldrig hunnit med det vi ska i stan. För om vi kommer in till stan ca 16 och jag ska hinna lämna familjen hos M:s föräldrar, hitta parkering på stan, handla massor av kläder till alla i familjen, hur ska jag då hinna hämta upp familjen igen för att hinna med att hälsa på en vän kl 17???

Nä, det är bättre såhär så åker vi in i morgon bitti och går på stan allihopa istället, skoj!!

Felande mamma och stackars barn

Jag kände mig så duktig som tittade ut genom fönstret, såg spöregn och ändå föreslog för barnen att vi skulle gå ut och leka med alla nya sandlåde-saker. Riktigt rejält duktig kände jag mig till och med!
Så på med koftor, tjocksockar, tunna mössor och hela galon-registet. Svetten nästan rann från mig innan vi äntligen tagit och ut på bron och vad möttes vi av då? Strålande solsken!! Riktigt varmt var det och inte en regndroppe så långt jag såg.
Jaja, regn eller inte, galonisarna fick sitta kvar (hade jag tagit av dem hade regnet med all säkerhet kommit tillbaka) och vi lekte och svettades ikapp =)


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~






~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Stackars barnen var jättesvettiga, nästan nära att drukna av det när vi kom in! Men så går det när dom har en mamma som tror att vädret utan för fönstret ska stämma överrens med vädret utanför dörren =D

Våga älska fyndlådor!

Tänk vad man kan shoppa på Konsum. Fyndlådor är jättefarligt för mig, speciellt när jag redan innan affären klargjort för Devin att vi I-N-T-E ska köpa nåt, bara titta... 20 kronor per grej var det så för 120 kronor fick vi detta:


Ja, det var just en snygg morsa som frångår regler på eget bevåg =)

Till mig, fast då på en annan affär hittade jag detta:



Ni som vet hur snygg jag är redan innan kan ju bara tänka er hur jag ser ut nu! =D


Haha, det blir ingen ljuv tisdag idag...

...men säkert en underbar onsdag! =D

Tack Linnea för att du håller koll på mig! Uppenbarligen kan det ju behövas ;-)

Glömde berätta om min son i förra inlägget, han är ju så underbart go!

Jag vaknade av att han panik-skrek i sängen kl 2 inatt, rusade dit och han satt upp med en skräckblick i ögonen.
"Min mage tjasig!!!", skrek han.
- Trasig??
"Titta (hulkande), där tjasig!"
- Men det är ju bara naveln, det ska vara så, det vet du ju...
"Visst ja mamma..."

Så söt och rädd liten kille! Vet inte om det hade att göra med plåstret påmagen eller nåt annat, men eftersom han var så upprörd så fick han komma och sova med oss :)

Nu ska jag slänga mig i duschen så vi kan åka till Hammarn sen!

Tisdag, ljuva tisdag

Stadie 3 är här nu och vad gör en medel-Svensson som mig en tisdag då? Just nu finns det stora funderingar på att åka till Hammarstrand och kolla lite affärer. Inte för att vi behöver något, men när jag ändå är där så kanske det måste intas en lunch från Brödbiten och DET vill jag ha! =)

Hela den här veckan känns ändå uppåt, oavsett våra dagsformer, bara för att det händer skoj till helgen igen. Jag tror att det börjar bli en vana med trevliga helger =) Det kanske låter fullt normalt att alltid ha det, men tro mig, bor man som vi gör så är det inte alltid att räkna med. 50 % av våra vänner bor 10 mil ifrån oss, 25 % är bortresta, 10% är sjuka, 10% jobbar och 5 % har något annat att skylla på för att slippa se oss ;-)
Fast det kan också handla om attvi är dåliga på att höra av oss, men nej, det tror jag ändå inte =D

På fredag när M kommer hem drar vi direkt till stan. Jag far vidare direkt ner till shopping-stråket medan familjen får husera hos barnens farmor och farfar. Efteråt åker vi och hälsar på en gammal vän till Magnus, sen sova. Lördag lämnar vi Devin i stan (Stackars mig då!!), handlar lite till, åker hem och får besök, backtävling mm. Fullspäckat igen och det älskar jag!!

När Vinga och Dennis blir ensamma barn så får vi se om de har tid att arbeta på deras kommande romans =)

För visst ser de rätt så intresserade ut av varandra ;-)

Jaha, nu då?

Vänner har showat 4 avsnitt för oss, Magnus har somnat och jag ligger här och är pigg. Tänk om jag kunde vara lika pigg i morgon när jag vaknar, vilken grej! Men njäe,slänger jag inte datorn i väggen snart så kommer jag vara samma zombie som vanligt kan jag tänka mig...

Skönt ändå att vi inte har en endaste grej inplanerad i morgon! Då kan vi slappa i pyjamas hela förmiddagen och strunta i attplocka leksaekr och disk. Det är i min fantasi alltså... I verkligeheten så kommer alla varaklädda kl 6.30 och huset städat kl 7... Fast det är itne så jag VILL att det ska vara! Tänk vilken känsla att bara kunna slappna av trots stöket och bara strunta i det i en hel dag. Som i söndags när alla var skitsega efter lördagens bravader, men jag vill ju inte behöva dricka massa öl för att kunna låta bli att hålla ordning.

Det får nog bli mitt nästa nyårslöfte, ellermitt första löfte förresten. Bara leka och ha kul och skita i skiten, istället för att röja först och leka sen. Men låter det så vettigt egentligen?

Är detta ens vettiga kvällstankar? Intressanta? Dags att lägganer bloggandet för ikväll? Jo...

Godnatt igen!!

Godnatt min skatt!

Nu blir det nästan pinsamt tidigt för sängen, men "vänner" skriker efter oss så vi har inget val.

Sov gott alla!!


Nollställd...

Jag känner mig helt nollställd nu. Totalt tom i huvudet och kroppen och vet säkert inte ens vad jag skriver.
Vinga har sovit kasst och är jättetrött och gnällig idag. Devin har klagat på magen och har också varit på gnål-humör. Bära, trösta, bära och tjata en hel dag känns i huvudet. Eller så kanske jag bara är ovan vid sånt nu för tiden...

Äntligen leker dom bra en stund så jag kan sitta och bara vara. Kanske skulle tagit mig ltie sen lunch, men då får jag nog inte i mig någon middag, lika bra att vänta. Det blir middag på Ånäset idag för enkelhetens skull. Gott också med utemat nu när det var ett tag sen igen =)

Tänk om M kunde ringa och säga att han kommer hem en timme tidigare idag för då borde han komma ca...NU! Och därmed skulle jag gått ut och satt mig på bron en stund och bara lyssna på blåsten och inget annat. Men konstigt nog så ringer han inte. Jag stananr alltså inne och lyssnar på ljudet av alla barnen, icke att förakta va?

Äh, tydligen ska jag inte klaga hör jag för då börjar dottern sin klagosång också. Kanske Devin och kusin Alvin som håller på att röja ner henne i sin oerhört lugna lek? ;-) Ska gå och vara mamma igen nu.

Ses ikväll när jag säkert är på bättre humör.

Tandläkarbesök

Nu har vi klarat av ännu ett besök i tandläkarens lokaler. Det var bara tandsköterskan där och meningen var att hon skulle leka med Devin i tandläkarrummet, men nja...allt blir inte alltid som det är tänkt =)
Jag och Vinga fick provåka stolen upp och ner gång på gång och även Devins bil åkte några turer, men inte Devin. Han var nära att sätta sig i mitt knä en gång men ångrade sig, så vi struntade i det. När sköterskan sen visa hennes "vattenpistol" så tog Devin helt sonika och gick tillbaka till väntrummet igen. Han skulle minsann inte luras till att leka med alla instrumenten!

Sköterskan tyckte att vi skulle låta honom ta allt i sin egen takt. Han är nog rätt så vettskrämd fortfarande eftersom de första besöken blev dramatiska till tusen för honom. Han och Vinga fick en varsin tandborste och leksaksbåt och sen fortsatte leken i väntrummet tills vi åkte hem. Ny tid i augusti väntar och då får vi se om han kan släppa lite på paniken...

Som tur är så brukar sköterskan och Devin kunna stöta på varandra på byn också, så de kasnke hinner bekanta sig mer på neutral mark också. Jäkla trist att det blir så här för honom!! Kommer han någonsin komma över detta??

Jaja, leka tycker han ju om iaf oavsett om det är hemma eller hos tandläkaren =)


Här har Devin varit på affären och köpt bilar, leker han =)


Vinga beundrar alla hans bilar och håller hårt i den enda hon fick behålla =)


Devin fick en ny bil i lördags av Linnea och Fredrik (enligt Devin var den bara från Fredrik) och sover med den varje natt. Det är Ramone från Bilar-filmen och vad kunde passa bättre?? Tack för den och tack för bubbelmaskinen och burkarna!!

Självömkan

Varje morgon när jag hör att något av barnen är vaken så slår den till som en blixt från klar himmel. Min självömkan. Från att ha sovit lycklig så slås jag av något jag hör i huvudet på mig själv. Ett mantra som läses upp om och om igen...
"Det är mest synd om dig i hela världen som måste vakna", är meningen jag hör. Här snackar vi inte alls om att leva på smutsigt vatten eller leva i kritiskt osäkerhet dygnet runt, nej här snackar vi om att jag måste kliva upp kl 6 på morgonen med underbara barn! Det är inte ens kristligt tidigt och jag har oftast inte ens sovit för lite, men jäklar vad det är synd om mig!
Min självömkan håller i sig ungefär tills jag har borstat tänderna, klätt mig, bäddat sängen, gjort välling, satt på kaffe och satt mig med båda barnen i soffan för moronmyset. Då har jag förvandlats från den ledsammaste människan i världen till den lyckligaste.
Under den stunden trallar jag istället på en sång i stil med "Jag är den lyckligaste männsikan i hela världen som har så underbara barn", om och om igen.
Så känns det då ända tills barnen inte vill mysa med mig längre, utan hellre leka, kivas, ramla och bajsa. Från att jag då haft 2 motsatta känslor i kroppen under en halvtimmes tid så går jag drastiskt till att bli en medel-Svensson.

Nu har jag precis passerat mina 2 första stadier och sitter själv här i soffan som MammaMimi Svensson. Jag har barn som ska kläs på, tvätt som ska hängas, kaffe som ska drickas, bloggar som ska läsas. Det ska bli tandläkarbesök med sonen, rensning av dotterns garderob, utelek i spöregn och kaffe på Ånäset. Affärsbesök, lek, matlagning till en utsvulten familjefar...
Men vem har sagt att det är fel att vara Svensson? Jag måste säga att jag trivs ypperligt, synd att det inte är bättre betalt bara! =)

Humor?? Hmmm...

Nu verkar detsom att kiss- och bajs-humorn har anlänt till vårt hus. Hemska tanke. Nä, det är inte via Magnus, utan det är sonen som finner detta så himla skoj! Och jag som trodde att det kommer senare, inte vid 2,5 år...

Det är många bajsiga kommentarer nu för tiden och även bajsiga svar, typ:
- Vad har du ätit på dagis idag då?
"Bajs och bajs"

"Mamma pruppa, pappa luktar bajs, Jag kastar bajs på golvet" mm... Suck...

Ja, på den nivån ungefär...

Nu ikväll efter vi lagt honom har han kommit upp några gånger alldeles ljudlöst. När jag sett honom har han gått tillbaka och lagt sig igen... Fast sista gången han gjorde sig tillkänna så var det genom ett riktigt tokskratt i sängen. Jag gick dit och frågade vad det var och tro det eller ej, men "Mamma, bajsa, pappa bajsa!", följt av ett total-garvande!!

Hmm... det är nog bara att vänja sig eftersom alla barn verkar ska gå igenom denna skitroliga period. Hoppas bara att den är över snart!


Och slutligen i detta bajsinlägg kan jag meddela att ett viktigt beslut är taget  nu i skrivande stund. Vår kära adoptivfamilj kommer hit igen till helgen!! Hur skulle vi ens kunna överväga att inte ses? Vill inte ens tänka tanken... ;-)

Ni är så välkomna!!

Toppen-helgen!

Lördag började med att Carro, Alfons och Kelly kom och hälsade på. Alfons och Devin fann varandra direkt och traskade iväg för att leka på en gång =) En liten stund senare kom Linnea, Fredrik och Dennis och sällskapade med oss, men tyvärr var det endast Carro som var duktig nog att fota lite...


Alfons, Devin och Vinga i hoppborgen på Ånäset.


Kelly tittade på och var konstant lugn hela dagen. Vilket barn alltså!


Här är det lugna barnet # 2. Dennis gör verkligen inte mycket väsen av sig...

På eftermiddagen åkte Carro och barnen hem och kvar var det alltså bara 2 mammor och 3 barn.
(Men vi måste ses oftare allihopa!!)


En gåstol för två =) Vinga tyckte att det kändes tryggt så länge hon hade gåstolen att hålla i...


...men när Dennis övergav henne mitt på golvet så blev det rätt tufft ;-)


Det finns inget som är mysigare än trötta gosiga barn! Min kärlek...

På lördag kväll var det fullt hus här när vi grillade och käkade urgod mat! Efter maten intog folket position framför "Bilar"-filmen, för vem laddar inte upp inför en fest med en sån bra film?? Sen bar det iväg till campingen för att inta en och annan öl, dansa, surra och umgås! Så jäkla kul!!


Kan meddela att det såg liknande ut på söndagen, men då EFTER öl-drickandet =D

'
Mammor på rymmen! MammaMimi till vänster och Ninnea till höger, snygga som få!


Här finns bildbevis på att vi hade 2 livs levande norskar på byn!


Det är inte konstigt att Linnea var lite klen i söndags med tanke på vilka stora bägare hon drack ;-)


Och själv var jag så törstig att jag försökte dyka i... Eller så var det ett skratt-anfall =)


Mitt tappra försök till att följa en alkohol-drucken bror i dansen misslyckades rejält!

Ja,sen är det några fler bilder som jag skulle vilja lägga ut, men jag kan inte eftersom jag inte frågat de medverkande. Eller jag har ju inte frågat Kim och Larry heller, men ni vet.....Norskar... ;-)

Njäe, nu räcker det för tillfället. Jag tror det finns lite blåbär/hallon-paj kvar att smaka på och då går nog det före en massa tangent-plippande. Fast säkert tar pajen slut och tangenterna vid snart igen =)

Vart börjar man?

Det är så många dagar som gått nu så jag vet inte vart man ska börja. Jag väntar på lite bilder som hjälper mig i mitt inlägg om helgen, som för övrigt var helskoj! Så det kommer senare idag =)

Idag är det vardag på riktigt igen. Norge-människorna är åter i Norge och stadsbesöken har också hittat hem igen, så här är det lugnt som aldrig förr känns det som. Tråkigt och skönt på en gång, men mest trist tror jag.. Fast med lite tur så kommer Sonidsson/Nilsson tillbaka i helgen! VI verkar börja bli en helg-storfamilj vi 7 =D

Lite blandade vardagsbilder:







Jag har fått en hel del beröm av Devin idag, känner mig jätteduktig för minsta lilla sak jag gör =)

"Jaha, vad gör ni här då?"
- Jag byter blöja på Vinga...
"Har hon bajsat? Elle?"
- Ja, fast jag har tagit bort det nu.
" Men mamma, vad duktig du är! Vinga så ren och fin nu, luktar gott och du med!"

"Gör du mamma?"
-Jag ska göra lite välling till dig och Vinga.
"Oj, vad du kan då! Vilken mamma, Vinga!"

"Mamma, hjälpa mig skorna"
- Vilka skor vill du ha då?
"Tycker du?"
- Ja, du kasnke kan ta traktor-skorna?
"Du tycker så bra mamma!!"

Ja, det var några fraser från morgonen =D

En hel midsommarafton har gått......

.....och jag har bara tagit 2 kort på hela dagen!! Att det alltid ska vara så att man fotar järnet när man inte gör nåt speciellt men inte tar en enda bild när det händer nåt skoj och minnesvärt. Är det bara jag som är så? Hoppas inte.

Dagens 2 bilder blev på Vinga, så hur söt Devin var i sin midsommarkrans kan jag inte visa :-(


Innan den vissnade så satt den uppe rätt bra :-D


Jag fick ett telesamtal från Carro ( www.macknow.blogg.se ) idag och jo, dom kommer också i m!! Det ska bli jättekul med långväga främmande, både från Lugnvik och från Kövra =)

Ikväll var det nära att jag inte fick med mig Devin hem. Vi var på campingen och hälsade på Micke och Charina m fl och Devin ville inte gå hem därifrån. Tillslut gick Magnus och Vinga och jag sa hej då till Devin och lämnade honom där i förtältet. Eftersom han är så blyg så trodde jag att han skulle komma springande på studs, men icke!
"Jag måste inte hem nu", hade han sagt till dem och sen gick han in i husvagnen. Så det blev till att bära en skrikig son därifrån, men det är fullt normalt för hans ålder hoppas jag! Eller intalar mig varje gång han sätter sig på vrångsidan...

Ikväll blir det lugnt. Vinga sover och Devin myser med Magnus. M har jour så jag kan inte sticka nånstans, kanske han drar iväg en sväng men vet inte än.. Det är nog inte en kotte som kommer hit heller eftersom det är rock´n roll på Ånäset, så fram med folkölen och kortleken! Klädpoker på tu man hand kanske kan vara en idé??

Lillasyster och storebror

De är verkligen bror och syster nu, mina små söta. De har sånt utbyte av varandra och leker och bråkar omvartannat =)
Devin frågar jämt efter Vinga ifall hon inte är i samma rum eller ifall hon sover. Om hon vaknar ute i vagnen så  är han där på en gång med en leksak eller går bara dit och säger hej. 
På morgonen är dom som helt galna i varandra efter en natt isär och det är nästan så jag blir rörd av att se dem tillsammans!

En av de stora favoriterna nu är att Devin racar med bilen och Vinga jagar  gåstolen (som hon annars slutat använda) och de kan hålla på hur länge som helst! Leken har även avancerat till att Vinga får skjutsa Devin på gåstolen =)

Hon är stark lill-tjejen!


Haha, idag när jag höll på att torka Vingas mun och hon protesterade vilt så sa Devin:
"Men mamma, låt na va, hon vill ju inte!"
Han försöker verkligen ta hand om henne och vill henne bara väl hela tiden. Gokillen min!

Det är nåstan så jag vill väcka upp dom bara för att få mysa lite, men gissar på att jag kommer ångra mig. Ska nog plocka ur diskmaskinen istället,det är ju skitskoj! ;-)
Magnus håller på att byta olja och filter i ny-bilen. Underbart med lite mer rymd, skithärlig bil enligt mig iaf!

Midsommar

Det här kommer bli en riktig midsommar i mina ögon. Först en afton med traditionellt firande i grannbyn med barnen en sväng. Dans runt stång och sånt där annat som man ställer upp på för barnens skull. Samtidigt så är det bilträff/utställning på Ånäset som håller på hela helgen, så där blir vi nog en hel del av dagen också. Riktig midsommar-mat med syster och Larry ("Norsken" känns inte så artigt och Lars-Ole blir för långt att säga) med sill och allt som hör till.
M har jour men kanske vill ta sig en tripp till rock´n rollen på Ånäset på kvällen...

Efter det kommer stora dagen när Linnea, Fredrik, Dennis, Carro, Alfons och Kelly kommer! (Hoppas att Kelly blivit frisk så att dom orkar!) Då blir det till att umgås, leka och surra, äta god mat, grilla på kvällen och sen kanske jag och Linnea drar på rock´n roll, medan karlarna jourar och passar alla barnen :-D

En toppenhelg kommer det iaf bli, oavsett väder!!

Nu ska jag ta mitt moderliga ansvar och fixa lite mellis. Barnens storkusin Saga är här och leker med de små och det är underbart att få lite avlastning emellanåt :-)

Visst ja, snart kommer min bil hem!! Måste ut och köra en raggarsväng på byn sen!

Snart så!

Snart kommer min skönhet hem till mig!! Magnus ska bara vakna först, åka till stan, köpa skönheten, lämna in den på airbag-borttagning, shoppa mat och grejer och sen komma hem med den :-)

Det är härligt att vakna så här tidigt och se solen skina för fullt! Det är en liten hjälp på traven när vi lade oss kl 1, somnade närmare 2 och Vinga vaknade 5.45...*GÄSP*
Såklart är det Kims fel som drog hit en kortspelande alkoholdrickande Norrman, jäkla stil ;-) Fast kul var det ändå, men är det värt det dagen efter? Nja, tveksamt...

Undrar om jag ska klä på barnen och gå ut en sväng så vi piggnar på oss lite? Eller är det mer effetkivt att gå ner till sjön och slänga sig i? Nånting ska vi iaf hitta på tills det är dags att väcka Malin kl 13-14 :-)

Lek lek lek lek väntar nu...

Tack för den! :-D

Ja, det förra inlägget är det såklart Magnus som bidragit med. Han som inte alls förstår sig på det här med bloggande säger han, och sen går han alltså in själv och bloggar loss ;-)

Ja, det känns som att jag inte riktigt har hunnit med det här med datorerna sista dagarna. På morgnarna är det först full fart och sen när Vinga ska sova går vi till Ånäset och fikar lite. Hem för lunch coh trött-gnäll och allt bara rullar på för fullt. Idag hade jag äntligen tid att sätta mig och skriva en sväng, men så började det att tok-åska så jag la ner projektet.

Får se om denna kväll bjuder på samma lugn som igår eller om det blir poker som i förrgår, har inte hunnit känna efter än. Det jag däremot vet är att vi får vår nya bil i m!! Och att Linnea med familj kommer från lördag till söndag!! Och att Carro och barnen kommer över dan på lördag!! Och att syster och Norsken är här tills på söndag!!
Ja, sen är Malin tillbaka på byn också med sin lille bebis-hund i släptåg :-) Så jo, jag har dagarna rätt fulla nu och det är skitskoj!

Klicka f�r att st�nga bilden
Malins lille Dexter, sååå söt!!


Nu ska jag skriva en shopping-lista till Mr Firefighter som ska på Coop i m. Vad lycklig han kommer bli när han ser vad "lite" jag vill ha handlat ;-D

Min man

http://www.youtube.com/watch?v=o6fA0s-AUys&feature=related


Ap-tidig kväll

Ikväll ligger jag i sängen ap-tidigt och det är ju exakt så härligt som jag föreställt mig kväll efter kväll. Varför ska jag alltid sitta uppe så länge varje kväll när jag vet att jag har ca 1-2 timmar till att vara vaken framför "vänner" i sängen?
Ikväll har jag iaf varit duktig och lagt mig, ska bara titta på 2 avsnitt och sen sova hela natten lång!

Men å andra sidan börjar jag ju grubbla så mycket när jag ska sova. Livsviktiga saker och totalt onödiga bagateller.
* Vad ska barnen ha för kläder i morgon?
* Hur bryter man kontakten med en energislukare? (Jag har varken tid eller ork att ägna min energi åt personer som jag bara blir matt på!)
* Kommer M bli tokig på mig om jag plockar bort databordet när han är borta? Och vad gör jag då av alla sakerna? Vilka skåp måste jag göra om i för att få plats medallt?
* Hur ska vi få rutin på att INTE lämna en massa skräp i bilen varje dag?

Ja, på ett ungefär... Men nu kör jag vänner först, hoppas M kommer hem och myser snart, sen ska jag komma på svaren på alla ovanstående punkter. Visst ja, måste även komma på hur vi billigast och enklast gör om badrummet till ett Mimi-stil-badrum. Efter det bör jag kasnke lägga fram till M också om att det är en renovering på G, undra vad han tycker om det?

Sov gott och dröm sött!


"Ååå jag kan fixa"

Det ljudet vaknade jag av i morse =) Rusade upp för att kolla vad ettstycke Devin kunde fixa så bra kl 6 på morgonen! Man hinner tänka så mycket! Datorn, toaletten??
När jag nådde vardagsrummet kunde jag ändå pusta ut, för det var "bara" ett skivbyte i dvd:n han fixat + att han fått påfilmen han ville se. Ja snart har jag altlså en kille som sköter sig helt själv verkar det som, kan man vänta sig frulle på sängen då?

Snart kommer Kim och Norsken hit (hans officiella namn här) och ser efter Vinga medan jag ska skjutsa Devin till dagis. Hoppas att han får roligt sista dagen! Och hoppas att det går bra att lämna paketen till fröknarna =D

Saker som jag är glad över:

* Malin har äntligen fått hem sin lille valp-bebis, Dexter! Ska nog få se honom ikväll =)
* Magnus har semester när han kommer hem i eftermiddag!
* Vi får hem vår nya fina bil på torsdag, bara 2 dagar kvar....
* Min lilla styv-familj kommer på lördag-söndag! Saknar nog mest Linnea och Dennis medan Magnus och Devin säkert saknar Fredrik i massor!
* Vinga verkar som vanligt nu igen efter att ha sovit som en kratta ett tag.
* Kim och Norsken stannar några dagar till!
* Solen skiner, icke att förglömma!!!
*********************************************************************************************

Några av presenterna från Kim:
 


  
        Min väska               Devins Checker
 
Vingas haklapp och klänning

Snyggast av allt! Devins bowlingskjorta =)

Tack moster!!


Poker

En kväll som vad vigd till tv och tidig sömn slutade med ett låååångt parti poker med syster Kim Mia och Norsken.
Dessutom så är det så att om man dricker nog många folköl (2 för att vara exakt) och har humor a´la Norge så kan man känna sig lite på lyran när man lägger sig, jag lovar! (Någon som druckit för lite alkohol de sista åren kanske???)

Måste lägga ner internet-uppfinningen nu så jag hinner se påvänner innan jag somnar... ZZZZzzzzzzzz..........

Saker barnen vill ha just nu

Till Devin

Guy fly patterned

Girafftröj  turkos



TIll Vinga

Oval Klänning
Solstol - Blomma
Giraffklänning rosa

 
Ja, bara lite smått och gott alltså =)

Intervju med en 2,5-åring

Har under dagens lopp stället en del frågor till Devin, men vissa orkade han inte svara på, utan suckade mest och bad mig sluta ;-) Det har altså tagit en hel dag att få fram dessa små enkät-svar som jag tänkt ställa med jämna mellanrum för att se skillnaderna =)

Hur mår du?
** Jag mår inge bra mamma, måste vila i Vingas säng.
Vad gör man när man är sjuk då?
** Går till doktorn, han spruta på mig då.
Vad gör du när du är glad?
** Leker
Vad gör du när du är ledsen?
** Ropar på mamma.
Vad gör du när du är arg?
** Knuffar på dig mamma.
Vad gör du när du är busig?
** Busar med pappa.
När du är sur då?
** Ingenting

Vilken färg är finast?
** Blå
Vilken mat är godast?
** Sån! (Pekar på gräddstuvad pytt)
Vad tycker du inte om att äta?
** Ljus
Vad är roligast att göra inne?
** Leka med bilar
Roligast att göra ute?
** Köra racerbil
Roligast på sommaren?
** Gunga
Roligast på vintern?
** Åka skoter jättefort!!
Roligast på dagis?
** Äta glass

Vilken musik är bäst?
** Morgan (Hej Monika)
Vilken film är bäst?
** Pippi och Bilar
Godaste frukten?
** Banan
Bästa kompis?
** Viktor på dagis 

Vad vill du göra ikväll?
** Ingenting
Tisdag?
** Äta godis
Onsdag?
** Äta krokar
Torsdag?
** Gå på dagis!
Fredag?
** Äta godis, krokar och chips..
Lördag?
** Gunga i luften!
Söndag?
** Gå på skolan med Saga...

Ja,det var Devins svar =D

Nya bilen

Här är vår nya bil som vi ska hämta på torsdag. Skönt att äntligen kunna ta sig nånstans igen! Bara 3 dagar kvar...


Hoppas att den blir till vår belåtenhet!

Kortvecka!

M ringde nu och sa att han ska vara ledig onsdag och torsdag, så då blir det alltså bara jobb måndag och tisdag den här veckan! (Tänker att någon läser detta och också kör kortvecka och kommer hit! Någon??)

Idag håller jag på att filura över olika lösningar på världsproblem. "Åka till dagis" var det första Devin sa när han vaknade i morse och nu vill jag att han ska få det! Har försökt att få tag i en sovande mamma med karl i ca 1 timme nu, men dom verkar tro att det är fullt normalt att sova den här tiden. Hmmm... Vaknar dom snart så kan jag kanske försöka få in Devins stol i P-O:s bil. Då räcker det ju med att dom ser efter Vinga medan jag lämnar och hämtar idag, hur enkelt som helst va?? =D

På lördag kommer familjen Nillson/Sonidsson hit igen och jäklar vad vi längtar! Iofs sa M att han gruvade sig lite eftersom "vi kärringar" bara gaddar ihop sig.. Men herregud, karlarna betedde sig ju som nå slags fnissande fjollor och var de enda som gaddade ihop sig i sällskapet ;-) Hoppas vädret blir ok och att vi får skitkul!
Och bara för att förtydliga: Carro, ni är också jättevälkomna! =D

Har ju glömt att skriva att min kära syster kom med presenter till barnen, jättefina!

Devin fick en bil såklart, en Checker!, shorts och en äkta bowlingskjorta! Hur frän som helst!! Precis i rätt stil, ser ut somen vuxen fast i miniformat =)
Vinga fick en jättefin jeansklänning, likadan som kjolen som Kim köpt till sig själv, och en haklapp som det stod: "Om du syntes jeg er søt skal du se min tante" Och tante är alltså moster =)

Nä nu ballar snart mina ungar ur (mina små solstrålar vill ha min tid) så det är bara att försöka tämja dom (byta en blöja och leka lite)... På återseende!

Söndag 15/6

Regn. Farmor och farfar. Utelek. Regn. Innelek. Middag på Ånäset. Kim och Lars-Ole. Leka. Sova. Lugnt.




Mys med M, Kvällsfika. Vänner. Sova.

Nu är det tomt och tyst...

Nu lämnade Kim och hennes Lars-Ole baracken och begav sig mot festligheternas centrum. Magnus är redan där och hugger i och arbetar för allt vad hans muskler klarar av. Devin sover jättesött i sin säng och tro det eller ej, men även Vinga sover!! Och eftersom jag har världens goaste karl så är det inte så synd om mig som jag gärna ville tro, för han har köpt hem godis till mig =)
Hade han inte haft jour hade vi kunnat byta av så jag kunde åka iväg en sväng, men nu är läget så här och det går bra det med. Ska se om jag hittar nån bra film och somna snuskigt tidigt ifall Vinga inte vaknar...

Ja, vi har ju alltså en äkta norrman i huset nu. En jättetrevlig och go pryl som pratar jätteroligt och tycker att vi inte verkar ha någon brådska när vi pratar. Jag har alltid funderat över hur en äkta norsk verkligen är och hur de tänker och nu har jag fått det bevisat att dom är lite speciella ;-) Nä då, han är verkligen urmysig! Dessutom verkar han ha lite "slappa handleder" eftersom han verkligen gick in i sin roll som stylist åt min syster, med stort allvar i blicken...eller nåt...

Det här är verkligen matchande va? Rockabilly-klädd frisörska =D

Hmm... ja, jag skrev ju nyss att de gått iväg, min syster och han den andre, och nu kan jag även tillägga att det började spöregna, nice! Så då tar jag mitt godis och lägegr upp benen i soffan, sen ska det slappas!!


Dagen D

Nu har dagen D varit här, dagen vi väntat på så länge.Tyvärr så ahr det på vissa sätt kunnat gå lite bättre, men det har ändå varit jättekul med själva evenemanget.
Natten började med en jättehängig Vinga som sov max 20 minuter i sträck, så jag sov ca 10 minuter på varje timme under natten. Jag skickade Magnus till soffan för att vi skulle dela på natten coh sova halva var ostört, men någonstans brast min plan... För varje gång hon vaknade så tyckte jag att det var lika bra att ta henne själv eftersom jag ändå inte hunnit somna sen föregående gång...och sen var det morgon... Ja, trött och grinfärdig är en bra beskrivning av mig idag.

Devin har iofs varit på topphumör trots att han kom hem vid 22.30 igår. Han har tyckt att marknaden varit rena paradiset med en massa saker att köpa, godis att äta, hoppa i hoppborgen (eller slottet som han kallar det för), många trevliga människor att prata med och brandbilar att beundra =)

Summa summarum så har Vinga varit jättetrött och hängig, Devin har velat vara över allt och titta på allt, Magnus har jobbat både med marknaden och haft uppvisning med brandkåren, jag varit på bristningsgränsen med 2 vagnar att dra själv, vädret varit överraskande bra, mååånga bilar, mååånga människor och ett toppenevenemang om jag varit barnlös =D

Kvällen fortsätter fast utan mig. Magnus åker snart ner igen och jobbar och jag kommer bara vara en aningens avundsjuk på alla roande människor därnere ;-)

Lite bilder bjussar jag på =)



Hmmm... tog en massa mer bilder, men de finns inte på minneskortet.. Skumt!


Min snygging ska demolera en bil...

Först rutorna..

Sen visade de saxen... Jäklar vilken stark grej! Sån skulle man haft att klippa buskarna med =)





Ja, det här var ungefär det roligaste som Devin någonsin gjort!
Han ledsnade aldrig och fick hoppa hur länge han ville i 2 omgångar =)


Och så här så Vinga ut hela dagen... Hoppas hon piggnar på sig snart!!

Nu ska en Devin läggas och en mamma ska utfodras. Ses senare!


Nu är hon här!!

Eller inte här, men iaf med Magnus och Devin i bilen på väg hit!!!!!




***Allra käraste syster***

Lugnet före stormen

Nu är det verkligen så tyst och dött som det bara kan bli här hemma, förutom Vingas rosslande och hostande då. Snart är det raka motsatsen när Magnus och Devin kommer hem med ett helt zoo i släptåg! Kim, Lars-Ole (Eller Klas-Olle som jag först trodde), Tekla,Boocha, Fink och Silly, det är några fler än vi är vana vid =)
Dessutom så vet jag ju hur det blir när jag och syster inte setts på länge och nu var det i julas hon var i Jämtland sist!! Usch vad jag saknat henne!

Devin och Magnus hade varit och tittat på en bil som vi troligtvis kommer köpa till veckan. Det roliga var att Devin hade blivit så tjenis med kvinnan i huset (som bjöd på glass och jordgubbar) så han hade stannat med henne när Magnus och gubben åkt och kollat bilen i nån smörjgrop =) Det hade gått jättebra och Devin hade skött sig ypperligt!

Härligt för far och son att få en hel eftermiddag och kväll själva eftersom M haft mycket jobb på slutet. Först affärer och ärenden, sen middag på Max, kollade på bil, snabbesök hos farmor och farfar, sen hämta Kim och åka hem mot byn. Go och trött kille som jag måste krama hårt när han kommer hem! *kärlek*

Några blandade bilder på mina älskade killar:



Klicka f�r att st�nga bilden



Det är mina grabbar det!

Tjejkväll!

Ikväll ska jag och Vinga ha en tjejkväll på tu man hand =)
Magnus och Devin ahr dragit till stan för att göra några ärenden till olika människor på byn och sen hämtar dom upp Kim och flocken vid tåget!  Vad kul att hon äntligen kommer hit!! Med sig har hon killen sin, 2 hundar och 2 katter. Kanske är lite tur att dom ska husera ute i lägenheten i vår lada =)

VI ska snart äta nån god middag, jag och lillan, sen ska jag se om hon eventuellt kan tänka sig att slumra i vagnen en stund så jag kan vara till någon hjälp på Ånäset. SÅ gör vi när vi har tjejkväll =D Det är ju bara bra om hon kan sova och sen hålla sig vaken längre ikväll så at thon och Devin följs åt i rytmen...

Nä, nu ska jag leka en stund. Vi har inte varit inne på hela dagen förutom när vi åt lunch så Vinga är verkligen som en kalv på grönbete nu =D


Sliten

M är inte alls sig själv idag, utan sliten som sällan förr. Det är nog för mycket att tänka på med bilen och allt som måste lösar runt omkring det och jag vet inte hur jag ska göra för att hjälpa han heller.. Inte för att han säger så mycket, men jag märker så väl på honom att det är riktigt jobbigt. Tror att han fortfarande beskyller sig själv lite väl mycket, men vad fasen, en olycka ligger ju och lurar hela tiden! Stackare...

I morgon får vi se hurvida vi kommer köpa ny bil eller om vi kommer fålösa det på annat sätt.Detberor helt på vad banken har för bra deal. Pengar får vi om vi vill, så det är inga problem, men jag vill enbart ta lånet om de går med på att deala som jag vill ha det. Annars kan jag lika gärna åka runt i nån skrotbil så länge. Det är få saker som gör mig så skraj som just att låna pengar, avskyr det!

Nu har M åkt och levererat en gräsklippare till Campingen, barnen sover och jag vill bara ut och fixa i lägenheten. Svårt nrä jag måste passa sovande små barn... Jag och Devin var ut för en stund sen och donade, men han är så rysligt panik-rädd för en sån där spelande fisk som vi har därinne så det var bara att gå in igen... Det kvittade att jag gömt fisken. Han hade sett den och det räckte gott och väl för honom...

Hade inte M ahft jour den här veckan så hade ju jag kunnat åka och hjälpa till på Ånäset inför helgen, eller gjort klart där Kim ska sova, emn nu är det ju bara M som kan sticka iväg och då är det bara att acceptera ensamma kvällar... Det är ju nu det är som mest att göra inför veteranmarknaden och då vill vi vara till så stor hjälp vi bara kan.

Nu ska jag se på "unga mödrar" och känna mig somen uråldersmänniska =)

Vilken pärs!

Devins fröken Maja var jättegullig och kom hit med hans kläder från dagis, eftersom han kommer vara ledig nu. Så kom han på att han hade köpt en motorcykel till Maja som han ville ge henne (Att han ens mindes vilken han köpt till vem!)  och jag tänkte att han lika gänrna kunde få göra det nu som senare. Problemet var bara att klockan redan var efter sovdags för honom så han var jättetrött. Jättetrött + att ge bort en motorcykel som han själv ville ha egentligen, ja det var ingen höjdare... =(

Han fick hjälpa Maja att öppna, men sen ville han "låna" den = behålla för all framtid och aldrig släppa!! Jag förklarade att han hade valt en bil till sig själv och den där motorcykeln till Maja men det var redan försent. Hysterisk som attan!!

Innan har det inte varit några problem alls,utan han vet väl att det är hans tur att få paket en annan gång, men ja...nu var det jobbigt. Maja tvekade nog lite i hur hon skulle göra, men jag var benhård. Den var en present till henne och det måste han acceptera. Det blev ändå liiiite bättre när Maja sa att han kunde få komma till henne och leka med den någon dag =)

Devin skrek,VInga skrek, Maja åkte hem och barnen somnade på studs. MammaMimiSömnlös ligger i soffan med datorn i knäet och undrar när och hur hon ska orka fixa lägenheten i ladan tills i m när moster Kim kommer... Fast det är ju en hel dag kvar så... ;-)

Vill veta mer om bilen nu!!

"Men ta det lite lugnt nu mamma..."

Var på prommis på byn nyss med barnen och Devin fick själv välja fina sommarpresenter till hans fröknar... Eftersom utbudet inte är så stort på våran by så var det ingen idé att jag skulle hitta nåt fint och användbart, så då fick Devin fria händer =)

2 fina motorcyklar och 2 fina bilar, valda med omsorg både färger, modeller och till vem som vilken passar bäst =D

När han till slut valt bilarna så gick jag mot kassan och Dein ropar "Men ta det lite lugnt nu mamma, har inte hittat bil till Vinga än..." Söt kille! Eftersom jag tycker att han är så gullig så fick han välja en bil till henne och sig själv också =)

Nu ska det fixas lite lunch till de små liven. Vad ska jag hitta på för gott då? Fiskpinnar, fiskbullar,korv, köttbullar? Allt lika avancerat och smaskigt!

Hosta, noll sömn och barnpassande

Vinga har sovit ungerfär noll minuter inatt på grund av en djävulsk hosta. Vid 22-tiden igår försökte vi lägga henne hos oss i hoppet om att hon skulle sova lite lättare, men som vi kunde anat så låg hon bara och skrattade åt oss.. M bar tillbaka henne till sängen och där låg hon fint tills nästa atack var igång =( Lite trötta är vi allt...

I morse vaknade jag av att Devin gav mig fodralet till Pippi-filmen som han ville se. Jag sa att jag ville klä på mig och borsta tänderna först, så han skulle gå in och säga godmorgon till Vinga undder tiden. När jag kom dit hade han gett henne en av hans favoritbilar, spelade en speldosa för henne och sjöng "blinka lilla Heffa där" (Heffaklumpen) för henne! Så underbar storebror!!
"Jag passar Vinga mamma!", sa han så stolt =)

Har pratat med dagis nu och sagt att Devin nog får ta sommarlov redan idag eftersom vi inte han någon bil. Får se under dagen om vi hittar nån ny bil eller hur vi gör med allt. Bök och bök...

Hur hämtar jag Kim med tåget i morgon då när jag inte har nån bil?? Svar någon??

När affären öppnar ska Devin få välja någon fin present till dagisfröknarna som tack för att dom är så goa. Hoppas regnet håller sig borta medan vi tar vår prommis!

En stund efter smällen...

Ja, nu har det gått 3 timmar sen vi smällde bilen och jag har gått från att vara skakis till att mest skratta åt saken.
Vad finns det annars att göra, det är ju helt sjukt! Hur många gånger har jag inte beklagat mig över att det varit fel på bilen och annat i vårt hem? Utan bromsar och utan bromsar igen på bilen, spisen sönder, datorn kraschad, sängen havererad. Nä, jag kan inte annat än att garva åt eländet. Vilken parodi, ett komiskt liv vi lever ibland... Ännu mer komiskt i det hela är att bilen var halvförsäkrad bara, så vi själva får stå för kalaset =D

Så hur gör vi nu? (Hur vi än gör så löser sig ju allt, men vad är bäst?)

* Ökar på lånet och köper en till bil att ha parallellt så vi kan fixa denna riktigt?
* Sälja eller ha kvar den?
* Struntar i att måla huset (som verkligen behövs) för att köpa nya delar till bilen? Då kommer vi vara utan bil ett bra tag och sitter ganska strandad. Dessutom kan inte Devin få gå sina sista dagar på dagis =( Sen kommer det bli Magnus som får fixa bilen själv säkert = mer tid från familjen...

Andra alternativ då? * Lägga sig och sova och hoppas på att vakna och inse att det var en dröm???

Nä du MammaMimi, detta är din verklighet. Mohahaha!!

En stor kram till Linnea som nyss ringde för att höra hur det var!! Go-tjej på riktigt det!
Stackarn måste trott att jag var väck som satt och skrattade och hade mig... Kanske lite chockad än då om jag erkänner..

Chockad


Ja,vad säger man?

Jag vill minnas att mitt förra inlägg handlade om föräldrar som inte spänner fast barnen i bilarna. Jag är glad att vi inte är dom! Vår bil blev så här fin för ett par timmar sen, här på byn ca 200 meter hemifrån, så sätt för fasen på ungar bälte när ni åker! Ja, jag vet att jag inte verkar så trevlig nu, men attans vad rädd man blir!!

Det gick bra med alla, förutom att barnen blev rädda när jag skrek till. Magnus har ångest och bad om ursäkt gång, men det var såklart inte med flit! Stackarn... Jag var mest lugn först men nu ett tag senare har jag så grymt ont i bröstet och magen, men det är väl att jag är chockad. Man hinner ju tänka så mycket när det är barn med i bilden. Usch säger jag bara...

Jag hade tänkt att skriva om en trevlig dag,men detta överskuggade av någon anledning det. Snart kommer Magnus hem igen efter att ha hämtat nån bil till brandkåren, så ska jag åter förklara att vi inte är arga eller ledsna på honom...

Nån förresten som har en bil att skänka bort? ;-)

Barn och säkerhet

Jag vet inte alls om jag klassas som hönsig eller helt oansvarlig, men efter att ha sett ett program på tv nu är jag helt galet arg på vissa föräldrar! Jag reagerar inte på barns som ramlar när de lär sig gå eller som kanske sätter lite för stora matbitar i halsen, det är sånt som händer och hör till barnens utveckling.

MEN: När jag ser barn som åker utan bälte i bilar blir jag arg, paff och fruktansvärt förvånad. Hur tänker alla mammor och pappor då? Vi ska bara dit eller dit? Hur långt ska man måsta  köra innan det finns risk för olycka? Efter att ha sett det programmet så kollade jag nu när jag var ute på byn och 2 av bilarna hade barn lösa i bilen. Varför??
Jag skulle vilja höra deras förklaring när olyckan väl varit framme. Nåt mer oansvarligt finns inte i min värld, så enkelt är det. Och om barnen strejkar och vrålar över bältet, ja då får man väl stanna hemma då. Går det inte att stanna hemma, då får man väl tvinga på bältet då, eller? Tänker jag fel? Det är inte diskuterbart.

En annan sak som jag blir upprörd över är när man ser alla små barn ute i stekande sol, helt befriade från solcréme och aldrig något på huvudet. Oansvarligt #2.

Barn som cyklar hej vilt i trafiken utan hjälm = oansvarligt #3.

Det är nästan så att jag önskar ibland att dessa föräldrar fick bli lite rädd nån gång. Inte så att det händer barnen nåt, men en liten varning sådär bara för barnen skull. Jag tycker själv att det är bök igt att ta på och av bältet på två barn om vi har flera ärenden på byn, men hur mycket jobbigare vore det inte om det dök upp en olycka? Även om jag litar på min egen körförmåga så vet jag ju aldrig vem som kör en mötande bil t ex...

Slutflummat nu. Återgår till tvätten innan jag ska luncha med Vinga och åka ner till Jimi sen...

Älskad 2-åring


Tänk att vara 2 år och komma på att hela världen kretsar runt mig och att alla älskar mig. Vilken känsla! I det stadiet befinner sig Devin nu och det är underbart att se hur han växer för varje människa han kommer på som tycker om honom=)

"Mamma, Vinga älskar mig så mycket! Tycker jag är snäll och ger henne bilar"
- Ja, hon älskar dig och det gör jag också.
"Jag vet det. Pappa också älskar mig och Mormor och Malin."
- Ja, det är jättemånga som älskar dig!
"Eh... Å Jimi å Åsa å farmor å farfar å kissen å Bitta (dagisfröken) å barnen å alla nappar å Raffe!"
- Ja, du är så go att det är svårt att låta bli att älska dig, vet du det?
"Mmm, jag vet ja go. Vinga också go också kokar också glass, jättegott!"

*S*

När försvinner den känslan? Senare blir det ofta ett stadium av att "Ingen tycker om mig" och ännu senare känns ofta som att man måste prestera hiskeligt stora saker för att räknas... Nä, fram för att bli 2 år igen och känna sig älskad av alla! Hoppas att Devin får ha kvar den känslan ett tag, för det är underbart att se honom så här barnsligt lycklig!
Nu sitter han och försöker uppfostra VInga inne på hans rum. "Nej, Vinga inte kasta bilen, klappa shiktigt"... "Måste lyssna jag säger annars jag arg på dig".... "Du söt Vinga också lite arg" :D

Skulle kunna lyssna på dem en hel dag, bara de höll så här sams =)

Bad efter dusch...

Det är konstigt att barnen blir så i behov av bad efter att ha duscht jättemycket i regnet... Borde det inte kvitta hur dom blir blöta? Medan pappan har varit på Ånäset och donat så har jag badat båda små vildarna. Konstigt med Vinga.. Hon ger mig sån arg blick när jag häller vatten över huvudet på henne för att skölja ur schampot, men när Devin öser henne full så är det bara kul. Kanske han kan börja sköta hennes hygien? =)






Tror jag måste klippa Devin snart igen, iaf om han ska ha samma frisyr som det är tänkt.
Nu ligger ju det som ska stå upp och vara rufsigt på huvudet. Jaja, det blir nån dag det också...

Läggning av Vinga sen en stunds mys med nästa barn =)

Mys och kreativitet

Nu har vi myst med mackor och varm choklad!

Devin älskar varm choklad!


Vinga var väldigt skeptiskt till den nya smaken...

Barnen har även varit kreativa och ritat flera teckningar =) Här är de som blev finast av dem, sett ut mina ögon då, men de själva kanske tycker annat =)

Det är första gången som Vinga riktigt ritat. Förut har hon bara ätit på pennorna..


Devins gubbe blev ju jättefin! Speciellt eftersom han inte alls gillar att rita nu för tiden =)

Snart åker vi och leker hos tandläkaren, sen blir det lunch!

"Vad härligt det är ute!"

Det var det första Devin sa när vi kom ut på bron =) Som jag trodde så skulle regnet uppskattas rejält! Dessutom känner jag mig som en underbar mamma redan från morgonen som drog på mig hela regnstället och intog position bland alla regndroppar, härligt värre!

I och med att barnen och jag var klädda och vi kom ut på bron så ringde Jimi och förklarade att han var på plats på Ånäset, så vi drog dit och lekte i leran istället, men efter 1 timme gav vi upp. VInga var trött och Devin var blöt igenom kläderna så nu blev det vagnen för lillan och tv-soffan för mig coh Devin. Ska ta fram lite mackor och varm choklad åt oss nu...


Storebror redo för regnet. "Vad tjusig jag är mamma!", utropade han =)


"Vinga ser ut som en rosa. Jättegullig!", sa han om denna skapelsen =)


Lillasyster äter grus och storebror duschar i vattnet som rinner från stuprännan...


Mumma!!


"Mamma, ta ut Jimi!"
- Nä, Jimi håller på att fixa lite mat därinne...
"Han kan göra mat ute. Låtsasmat, få av mig, åh jättegott, duktig!"

Igår sa Devin nåt skoj också... (som vanligt eller)

"Mamma titta jag kan!"
-Vaddå, vad kan du?
" TItta då mamma! Jag kan!"
- Jag tittar ju, men jag vet itne vad du menar...
" Mamma, titta jag kan heta Devin!"

*KÄRLEK*

..."för det är bara regn hos mig"....

Det känns faktiskt jättekul med regn tycker jag! Såklart blev jag bara less först när jag öppnade ögonen och insåg att det öser ner ute, men så kom jag på att jag har barn =) Regn och barn hör liksom ihop när det gäller lek, så snart ska jag slänga på barnen galonisar och gå ut och plaska och kladda. Hoppas bara att ingen råkar drunkna på kuppen...
Har vi tur så ligger det säkert mycket maskar uppe på infarten också som vi kan undersöka. Allt är mer spännande när man följer barnens ögon, det borde alla göra lite oftare =)

Jag har kommit på en smart sak också för att hålla huligan-Vinga ifrån Devins fina lekande. Man ställer henne bara någonstans där hon kan hålla i sig, för än så länge är hon för feg för att gå iväg själv och då står hon helt sonika där hon står.. Detta gäller såklart bara om hon verkligen förstör för Devin och om jag inte har möjlighet att avleda henne just då, som nyss när han körde bilar som hon slet i medan jag skulle duscha...


Hon har min gamla sommarklänning på sig, väldigt söt faktiskt!

Nu är det bara att gå ut och bli blöta! På med långfillingar, tunna mysisar, tröja, tjocktröja, galonbyxor, galonjackor, sydvästar och stövlar på barnen och sen är vi redo!!

Chapel of love

Sitter och youtubar lite och fastnade för "Chapel of love" som jag och Magnus gick in till när vi gifte oss. Lyssnar om och om igen och känner jag mig själv rätt så åker snart filmkamera-sladden in i tv:n för att ge mig en nostalgi-tripp...

Vilken underbar låt att gifta sig till och att chocka folk med, som bara trodde att det var barndop dom skulle på =)

Älskar låten och skulle vilja uppleva den dagen igen! Även alla fina kommentarer i kyrkan när jag och Magnus knatade först in i med brudbukett i högsta högg, istället för dopbarnet som alla förvätat sig... Hur ofta sitter egentligen människor i kyrkor och säger "Men vad i helvete!" och "Nä nu jävlar!" osv ?? *S*

http://www.youtube.com/watch?v=neqT_qbQycE


6 maj 2006

Snart kommer Magnus hem. Trist nog så är han less på denna låt och även filmen, så jag får nog sitta själv och grömma mig tillbaka...

Tandläkaren

Jag kom på idag att Devin har tid hos tandläkaren i morgon. Trodde att jag glömt, men som tur var så kom jag på med en dags varsel, så vi har bytt dag på dagis. Han ska bara dit och leka med tandsköterskan, lite som lekterapi eftersom hans första besök blev så drastiska och ifall det blir många besök framöver. Snacka om härlig sköterska som har den inställningen så han får vänja sig! Sist gick dom inte ens in i själva rummet, utan stannade bland leksakerna i väntrummet innan han fick en leksak med sig hem =) Det blir nog lika i morgon kan jag tänka mig...

Suddig bild på framtänderna...

Av de 4 tänderna man ser på bilden så blir mr 2 grå och nr 4 grå och har flyttat sig..

Idag har jag och Vinga varit på Ånäset några svängar och surrat med Jimi, betsat bord och åkt några ärenden.
Det känns kul att kunna vara till lite hjälp iaf när han har häcken full..
Magnus är där nu och fixar och kommer säkert vara det varje kväll tills helgen kommer. Hoppas bara att ingen av svågrarna sätter sig på vrångsidan för det brukar kunna vara lätt hänt ;-) Skönt iaf att det även brukar vara snabbt övergåeende!

Vinga blir dessutom mer och mer modig att släppa mina händer när hon går nu, så snart kanske hon är tillbaka där hon var för ett par månader sen! Hon slutade tvärt att gå när hon lärde sig krypa... Mysko liten tjej :D

Devin och jag har kvällsmyst i soffan, men han ligger hellre själv än med mig. Raffe och bilen är tydligen gosiga nog =)


Mer och mer konstiga kommentarer blir det också.. Konstiga för att komma från en 2,5-åring tycker jag iaf... T ex:
"Jaha mamma, nu ska vi se..."
- Se vad?
"Jaha, nu ska vi se om du vill göra välling till mig ikväll..."
- Haha, det är klart att jag ska göra välling till dig!
" Få se du kan då!"

"Hoppsan, vart det här nu då?"
- Va?
"Jag sa HOPPSAN VART DET HÄR NU DÅ?"
- Vilket?
" Du förstår inte jag säger"
- Nä, jag vet inte vad du menar, vad hände då?
" (Djup suck) Jag tappade låtsasglassen i golvet..."

Ja, han är rätt skön mest för jämnan =D



Vardag, morgon, måndag...

Allt som vanligt. Tråkigt och ledsamt, som Alfons och hans pappa säger när julen är slut...

Såklart är det inte tråkigt på riktigt eftersom mina barn är jätteskoj! Devin är i sitt snack-esse redan från morgonen och Vinga är det bara bus med =) Devin ropade från sitt rum att han satt fast och när jag kom dit hade han bara handen på handtaget på dörren. "Jag sitter visst fast, måste ta loss mig", sa han. Det räckte med att jag bara snuddade vid hans arm så pustade han "Tack, det var jättejobbigt..", och sen kunde han leka som vanligt igen ;-)

Inatt har nästan huset blåst bort och jag har varit uppe gång på gång för att se vad som välter och flyger ute. Ingenting står där det stod när vi gick och la oss, så idag blir det till att plocka saker och ställa på sin plats igen. Tänk om en enda pryl på vår gård hade en given plats, då vore det lite enklare. Som det är nu flyttar vi bara alla saker efter skuggan och solen, hmmm.... Måste göra nåt drastiskt snart...

Frukost, Ånäset, leka, dagis, Vinga sova och vakna, lunch, affären, leka, pappa hem tidigt den här veckan, hämta på dagis och umgås. Eller nåt sånt blir det idag...

Längtar till nästa helg nu och hoppas såklart på finväder!

Uppriktig saknad efter en underbar helg

Jag lovar att den här helgen är den bästa vi haft på länge i den här familjen. Visst händer det attman umgås med trevliga människor annars också och hittar på roliga saker, men just denna helg har verkligen allt klaffat till 100%. Alla tre barnen har samma sovtider på nätterna och har somnat utan problem trots allt nytt. Dessutom så har alla tre sovit samma tider på dagarna och hur ofta händer det??
Kort sammanfattat i ord så har vi myst i solen, grillat, ätit frukostar på Ånäset, fiskat, lekt, druckit gott, spelat spel och poker, haft varsina sovmorgnar, Lekt och myst med varandras barn, promenerat, fiskat igen, grillat igen och bara slappat. Semestrat med andra ord!

Många bilder blir det!


Vi starka tjejer gräver efter mask medan slavdrivaren iakttar slaviskt...


Storfiskarna!


Entusiastiska karlar =) Magnus fick en stackars fisk igår när vi fiskade, men idag blev det en hel del faktiskt!
Alla verkade nöjda iaf!


Vinga och Dennis på date i skuggan.. Söta som man bara kan bli!


"Ska jag kunna limma på bruden måste dreggel-lappen av!"


Grabbarna hemma på vår gård.. Devins shorts har Linnea köpt, bra smak!


Devin försöker lära Dennis att cykla =)


Lill-trollet som blivit så kus-biten.. Räknade till 46 bett ikväll, bara från nacken och uppåt!


Den första av gångerna som Devin och Fredrik "gubben" tittade på bilar =)


Det blev en hel del mys bland alla grabbar! Devin har sagt att han "Äskar gubben" och "saknar sin kompis"
Gokillen!


Även Dennis och Magnus fann varandra... Underbart att alla trivdes oavsett med vem :)


Härlig slapp stor-familj! Måste ses oftare!


Isa håller koll så att ingen kommer i närheten av Dennis...


Vinga reder sig själv och drar till med en kick-spark om någon närmar sig ;)


Härligare bebis får man leta efter! Så go och så söööt!



Glass är ett måste när det är så här varmt!

Nä nu orkar jag inte mer... Hade gjort klart nästan allt när det försvann och jag fick börja om :(
Måste sova en stund snart så jag är fit for fight i m när vardagen kommer igen.

Känns konstigt bara när det är så tomt här hemma, men vi vänjer oss nog. Puss och god natt!


Lever och återkommer i morgon...

Ja vet, jag är inte alls trogen min blogg idag, men jag har ju finfrämmande av www.ninnea.blogg.se så jag har liksom inte tid. Jo nu då förstås, nästan kl 1 på natten efter en kväll av vin, öl och poker...'

Vi fick dem att stanna en natt till och jäklar vad trevligt!! Skriver i morgon och lägger inte lite bilder också, men först blir det ett vänner-avsnitt så att jag kan sova sen.Jag måste vara pigg i morogn så att jag och Linnea orkar med att ha sovmorgon =)

Sov gott!

Som semester fast tvärtom...

Nu har vi varit på semester hela dagen, fast hemma... Vi har haft besök som sagt av Devins hund Isa, min son Dennis och deras biologiska familj, helt underbart! Bara för att de varit här och vi myst ute hela dagen så har det känts som att vi varit borta på tur. Nu sover alla barnen, karlarna är på Ånästet och umgås över en kopp öl och jag och Linnea sitter och surrar (med avbrott för att skriva varsitt snabb-inlägg).

Mätta är vi också efter att ha grillat! Jo, det är sant!! Jag har äntligen fått mitt önskemål av nyttiga transfetter och jag lovar att det var kalorier i mängder = Mumma!!

Sover sött om ett tag, sen kommer en ny semesterdag =)


Go-Dennis!!

Sverige du sköna...

...vilket underbart land! Mycket kan säga som regeringen, naturen, miljön och landets innevånare, men faktum kvarstår. Sverige är ett jäkla bra land att bo i! Fast får man älska sitt land nu för tiden? Sjunga nationalsången? Vifta med flaggor?
Vad anses stötande i den här hysterin om rasism mm?

Nä, jag skiter i sånt och är en stolt svenska, lagom tråkig och lagom stel. Lite lagom blek också än så länge, men med det här vädret så borde det snart bli ändring på det!

Idag är och blir det en toppendag! Redan kl 6.45 i morse drog vi iväg till dagis för att städa där. Det är vår tur att ha helgstädning och med en jäkla fart utan att fuska så var vi klar redan kl 8! Skönt att ha det gjort =)
Vi åkte direkt ner påcampingen eftersom Jimi ringde 7.30 och efterlyste oss. DÅ vet vi att det är sommar, när han ringer tidigt och vill ha kaffesällskap =D
När vi kom dit gjorde Jimi varma baguetter till oss alla och vi åt frukosten ute i solen, kan man begära mer?


Devin leker i vattenbrynet


"Titta mamma, jättefin sten!"


Campingägaren och campingsvågern tillsammans med deras kärleksbarn!


Vinga föröker sno en cykel =)


Grabbarna sätter upp vollybollnät...


Alla sätt är bra =)

Pratar med syster nu och hon påtalar att jag måste skriav om henne! Jäkla norge-brud har inte ens en aning om att det är Sveriges dag idag!! Besvikelsen är stor :( Men Norges nationaldag, DEN kunde hon komma ihåg! Och ändå har hon bott där bara knappt ett år... ;-)

Snart kommer Linnea,Fredrig, Dennis och Isa hit och jag längtar!

Vilken människa!

Alltså min man är onekligen lite speciell, ibland även lite "dum" i den bemärkelsen att han är helt från vettet. Diskutera är en sak som jag har kommit överrens med mig själv om han INTE kan, men idéer har han i massor =)
VIsst kanske jag är lite orättvis eftersom han är vettig ibland också, men just nu så... Ja, vad säger man?

Min man hade kommit på en toppenidé nyss på vad vi skulle kunna köpa. Perfekt eftersom vi har pengar som bara väller ut ur våra fickor! Vad är nu då detta för jätteperfekt sak? Jo, en vespa! V-E-S-P-A.... Jaha, anledningen?

Jo, men den drar ju mindre soppa så då kan vi använda den på byn istället för bilen. Bra idé så långt, visst... Men när jag åker bil så har jag 2 barn med mig också, hur packar jag dom på en vespa? Gångerna som jag tar bilen själv är så sällan att jag nästan blir nervös av att inte ha en skrikande Vinga bredvid mig, ca 1 gång/v, varannan vecka.
Magnus själv tar bilen själv på byn kanske 2 gånger i veckan...

Jag vet inte hur många gånger jag förklarade att det inte alls kan bli billigare om man räknar med inköp och försäkring. Han ville inte ge sig! Så till slut verkade han förstå min poäng och säger: "Men du, jag vet en annan sak vi kan köpa istället?!... En vattenlås-nyckel!"

Jippie, vilken idé! Och det är nästan samma sak =D Jaja, köp en sån du om du blir nöjd... Inte vill väl jag ta lillpojk-glimten ur de ögonen =D

Barnen sover och jag ska skura golv och matbord (svinto är ett måste efter Vinga!)

Hemma

Nu är Vinga och jag hemma igen efter att varit på Ånäset, skjutsat Devin till dagis, gjort en massa ärenden åt både oss och Jimi och ätit lunch på Campingen (premiären!)... Det är så underbart skönt att vara där, men med gassande sol, utan skugga så går det inte vara där för länge med en liten Vinga, trots att vi försökt hålla oss under ett parasoll...



Från i morse innan öppning, taget från restaurangen. Så underbart ställe!
www.kalarne.se


Devin hann med att köra bilspelet en sväng innan dagis =)


Vinga väntar tålmodigt på lunchen och passar på att spana in alla galna ungar som badar!

Trodde att jag tappat bort kameran nu när vi skulle hem och letade som en galning! Fick panik och tänkte 1000 tankar, gav sen upp och for hem =( Fast när jag fällde upp vagnen så ploppade den ur från ingenstans, så jag måste lagt den nånstans i den som tur var!!

Ska man passa på att lägga sig i solen medan lillan sover? Släppa tankar på städning och tråkiga inköp?

Okej, jag gör så då!! (Känner på mig vad Linnea skulle svarat =)


En stund senare...

...har vi hunnit vara ute i solen, ända till det blev för varmt...










Jag gråter inte alls över att ha lekplatsen på andra sidan häcken! Däremot så är det NOLL skugga så jag är inte gärna där med barnen en längre stund i steksolen...
Nu får de leka inne på Devins rum en stund, det enda rummet som är någorlunda svalt.

Snart frukost, sen Ånäset och dagis =)

Morgonstund på Hantis

Nu ligger vi här i soffan, jag och Devin. "Ligg och mys hos mig", har jag försökt, dvs ha honom i famnen eller mot min arm. Men "Nej mamma, orkar bara ligga fälv", får jag till svar... Så nu har han benen i mitt knä och tittar på pippi och jag passar på att glutta här innan lillasyster vill upp =)

Nu är det bara en dag kvar tills i morgon när Linnea, Fredrik, Dennis och Isa kommer. HOppas dom kommer direkt när vi vaknar och dricker lite morgonkaffe, det borde man väl kunna begära?

Ska åka runt på affärerna här på byn idag och inhandla jätteroliga saker! Ny skurmopp och hink, vaxduk, grillsaker, nya växter mm. Hur skojiga saker som helst! Blä..Skulle hellre köpt typ glass och andra goda saker.

Dagens att göra lista när Devin är på dagis och Vinga sover:

* VATTNA BLOMMORNA! (De fick vatten för nån månad sen, men nu verkar det vara dags för ett tag sen igen. Ändå vänjer dom sig snabbt vid min uppfostran =)
* Skura golven.
* Köra skottkärra
som en anna tok.
* Skura blöjhinken igen, den luktar inte mumma nu tyvärr :(
* Blogga
* Skura kylskåpet.

Hoppasatt Vinga vaknat sen så jag slipper göra mer =)

Hämtning av Vinga och välling, ses sen!!

Hur goa kan dom bli??

Finns det nåt som är mysigare än sovande barn? När dom är så go att man bara vill krypa ner och ta dem i famn, pussa dem på pannan och lukta på deras hår... *kärlek*





Mammas hjärtan!

Bojkotta träning!

Bojkotta träning och bli hemmafru! Det är mitt förslag!

Hemligheten med att hålla sig smal och igång är att bli mammaledig eller hemmafru. Själv har jag inte en suck att få till någon stillasittande stund på dagen förutom när barnen sover. Snacka om träning att springa efter barn, resa sig och böja sig, bära och jaga, städa och prommenera...

När barnen somnat brukar tröttheten smälla till som en bomb, men bara om jag sätter mig ner har jag märkt ikväll :)

När jag lagt dem ikväll så satte jag istället igång med att damma och rensa sovrummet, vika in tvätt, dammtorka vardagsrum och tvättstuga, rensat mellan trädgårdsplattorna och vattnat rabatterna och...ja, det var nog allt tror jag, men jag höll mig pigg!
Nu däremot har jag hamnat framför dator och tv och självklart slog tröttheten till :(
Hoppas att jag orkar se GA kl 21 iaf, då är jag nöjd sen :)

Summan av detta är att hålla igång, inte sätta sig ner, för jäklar vad man blir pigg (kanske inte i längden då, men för stunden), får saker gjorda, hinner umgås med barnen och håller sig i form :)

Okej, mina muskler kasnke inte syns, men de finns säker nånstans =D


Det är varmt!!

Magnus och  Devin for på affären för en stund sen och Vinga sov, så jag passade på att rensa klart rabatten, och jäklar vad varmt det var!! Samma ställning i ca 40 minuter i stekande sol =) Fast jag orkar bara inte rensa bland smultronen för värre djungel än bland smultronblad får man leta efter!

Nu är V vaken och ligger i vagnen och dricker vatten. Hoppas att de andra kommer hem snart så jag får min läskande "bilon"...Eh, vattenmelon...

Devin håller på att storkna av längtan efter en kattunge nu! Jag vill verkligen inte ha nån, men han är tapper och väntar numera på att tomten ska komma med den. Igår sa han både till Malin, Magnus, mig och de på dagis att han ville ha en kattunge, en blå =) Igår och i förrgår skulle den heta Isa och idag skulle den heta Dennis... Undra vad han kan fått den inspirationen från? Dessutom kan han ha fått hela kattunge-idén från att Isa ser lite ut som en liten katt i hans ögon =D

Nä, nu ska jag marschera ut med stora kliv mot garaget och sätta på vattnet så jag kan slänga upp slangen på axeln och vattna! Gissa om jag kommer se ut som en blandning mellan sommartorpet-Ernst och nån matcho brandman!!

Hur smutsiga får barn vara?

Nu under sommarhalvåret så är det omöjligt att hålla barnen och deras kläder rena!
Igår hade jag precis bytt om på Vinga när vi gick ut. Efter 5 minuter av festisdrickande och lek med jord och gräs såg hon ut som en katastrof! Måste man byta kläder var 5-10:e minut eller är det ok att dom är lite skitiga? Snarare mycket skitiga...

Jag tycker det är helt ok enligt mig själv, det ska synas att dom leker och roar sig!


ujueefujy     bgkÄä-öö.ö...,llkuyhkljkoklk,knn m niukkiggggggggvjnvvvvvvfsxaÄGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGYTTFEEEEEEERR333
(Bilen bromsade inte, den ramlade var trasig...)

Nu ska jag klä på barnen och gå ut en sväng tror jag, sen in och väcka Magnus och åta lite frulle :-)

Trött eller dålig humor??

Står och gör tacos och lyssnar på gamla godingar från Hassan-gänget.. Satan vad bra dom är!! Eller så är jag trött...

http://www.youtube.com/watch?v=UD7LbxAgzvE&feature=related





Panik!

Haha, ja jag är en väldigt sund och normal människa, jag lovar! Det är bara det att det itne märks jämt...

Jag har försökt ringt Magnus nån gång (Hur många gånger som helst!) men inte fått tag i honom, varken på hans mobil eller jobbtelen. Fasen, det var ju viktigt!! Efter mycket om och men så messade jag hans jobbkompis och bad honom säga till Magnus att ringa på en gång. Insåg nog inte att det kan verka panik-artat... Nog för att det var det också, men inte på samma sätt för mig som han trodde att det var när han ringde upp...

(typ så här lät det...)
"Hej, ser att du ringt en massa gånger"
"Eh..jaaa..."
"Brinner det eller?"
"Eh...nej...Är du jättetrött ikväll?"
"Nu, menar du? Nej, jag går på högvarv.."
"Vad bra! VIll du ha tacos när du kommer hem då?"
"Var det det som du ringt så många gånger för??"
"Eh...jaaa... Jag ville som veta...."
osv...

Jag kan nu i efterhand se att det kasnke inte var så viktigt, men nu när jag har lagt köttfärsen på tining så var det värt det! Alla gånger!! Tacos, here we come to eat you!! Mohaha!

Nu ni!

Om nästan exakt 2 dygn och 22 timmar kommer jag att äta grillat!! Som jag väntat på den stunden, trånat och längtat...
Förutom husvagns-folket som kommer så kommer även min lille "son" Dennis! Ja, även hans biologiska föräldrar och hans lilla hund, och det ska bli så kul! Dom kommer till och med att sova över hos oss så detta blir årets stora happening! =)

Nu när jag vet att jag ska få äta grill-mat på fredag så måste jag tråna efter annat så länge. Tacos är det som står  högst på listan just nu... VI har det hemma dessutom, men vad säger Magnus om jag gör det till kvällsfika när jag är alldeles ensam??? Måste ringa honom och se om han vill ha tacos när han kommer hem kl 23, hoppas!!
Hmmm, inget svar,vad gör jag då? Törs jag chansa när han i vanliga fall går direkt från hallen till badrumemt och borstar tänderna och sen direkt i säng? Skulle nån annan vågat chansa?

Vill ha och måste ha! Eller är jag bara för uttråkad på kvällarna när barnen sover, så det är därför jag alltid blir sugen på nåt? På dagarna är jag ju aldrig det... Det kan vara så tror jag... Måste prova ringa igen och igen och igen...

Åh, vad jag längtar tills dom kommer hit på fredag! Hoppas det blir finväder så vi kan vara ute och mysa och leka hela dagen!!

Foto-mani!

Jag har fått lite mani på att ta kort nu och barnen är måttligt roade av mig ;-)
"Men mamma, lägg bort kamjan!", sa Devin nyss =O

Men jag VILL ta kort på mina små fina ungar! De är ju världens vackraste, sötaste och goaste barn! (Vems barn är inte det?) Men jag lovar att mina är extra speciella! (Vems barn är inte det?)

Ja ja, jag älskar dom över allt!! (För vilken förälder gör inte det?)


Vinga äter kex...

...och häller ut festisen.

Lite vattenlek med den trasiga poolen. (Varför är de alltid trasiga varje ny säsong??)

Nu är det Devins tur att hälla ut festisen... Ähh, låt dem hålla på...

Devin har knatat till garaget och hämtat sin älskade racer-bil :-)

Och VInga kör den total-havererade bilen :-D

Nu ringde Malin och gav förslag om prommis och glassköp, så min glass-fria dag gick om intet...
Gör det nåt?? Inte det minsta!!

Devins fantasi...

Igår när jag hämtat Devin fån dagis så frågade jag om han haft roligt... Ja, svaren är alltid lika troliga =D

"Jag ledsen mamma, ramlade i soptunnan, åkte sopbil, jag rädd då"... Stackars pojke! Vad gör dom med barnen på dagarna?? ;-)

När jag lämnade honom idag så sa han: "Du hämta mig sen, efter mellis, åka Jimi köpa glass, jag vet jag FÅR det!"
Nä, sa jag, vi ska åka hem då och dricka lite festis och äta kex, det blir väl bra?
"Nej,pappa säger jag inte äta kex och festis, bara glass jag får äta"

Hmmm... Hade tänkt att ha en glassfri dag idag, oavsett vad "pappan" har sagt :D
Devin har kommit på att han kan spela ut oss mot varandra, och är det nåt han inte får för oss båda så kan han fråga Jimi istället. Smart kille!



Barfota utan strumpor och skor...

Imorse innan dagis var vi nere på Ånäset och myste lite. Det är så underbart väder redan tidigt på morgonen!





Detta måste vare en av världens underbaraste platser!

Ja, nu fortsätter dagen. Sol och glada barn hoppas jag på!

Mysigt och galet och argt och lugnt

Blandade känslor kan man säga att det varit här hemma. Hämtade Devin och for på affären och köpte vattenmelon som vi åt ute i solen. Gick in och tog ett bad tillsammans alla 3, blåste såpbubblor i vattnet och plaskade hej vilt! En underbar eftermiddag med andra ord... Men sen så...
Gnäll och trots-djävulen invarderade vårt hem ganska brutalt och abrupt. Vinga skrek och gnällde gärnet och Devin skrek och trotsade mer än någonsin. På ca 1/2 minut förvandlades jag från en helt ok mamma till en argsint kärring som skrek åt barnen att dom skulle sluta skrika. Fy vad hemsk jag har känt mig sen... Vinga blev ledsen och Devin blev ledsen, jag blev ledsen och utgångsläget var på noll igen... Blä...

Som en räddare i nöden kom Malin och hälsade på, alldeles när Vingas kvälls-gnäll-tid var inne. Helt hux flux var båda barnen nöjda och glada, om än lite spexiga =) VInga som aldrig vill vara hos någon annan än mig och Magnus skulle BARA vara hos Malin! Även Devin såklart, så hon fick verkligen känns på hur det är att vara 2-barnsmor =)
Det var till och med Malin som la Devin, så snacka om att min panik-kväll blev en toppenkväll!
Tack Malin!! *Smörar så att du ska komma kväll efter kväll efter kväll*


"Jag äskar Belon!"


Vinga tyckte att det var ok att suga på den, men så fort en bit lossnade så
spottade hon ut och gjorde äckel-min :D


Vinga var impad över Malins pärla i tungan. Det gick ju att dra hur hårt som helst!


Sångstund på kvällskvisten...


Malin har häcken full när båda vill åt samma halsband =)

Nu är det tyst och lugnt. M kommer hem vid 22.30 och tills dess ska jag slöa, bara slöa...
Ja, kanske äta nåt gott som vanligt, men mellan tuggorna ska jag slappna av rejält :)

Dagbok...

Eftersom jag använder bloggen som lite av en dagbok, så måste jag skriva ner saker som jag inte vill glömma. Inget intresse för många av läsarna, men ändå sånt som jag aldrig skriver upp nåognstans, men VILL komma ihåg. Nån som förstod??

Nu blir det alltså ett samtal med Devin igen, såna tycker jag är kul att ha kvar för att se hur fort det går framåt =)

Vi tog en prommis från Campingen och hem idag, ca 30 minuter tog det. Direkt när vi gick frågade jag vad han skulle göra på dagis idag och svaret blev...hmmm....låååångt....!!

"Eh...jag kanske ska...eh...eh...göra ingenting"
- Ingenting?? Cykla då?
"Nej"
- Gunga?
"Nej. Inte cykla, inte gunga, inte hoppa hästen, inte ramla, inte äta mat, inte sova, inte leka."
- Men vad tråkigt du kommer ha då.
"Jag vet mamma, jag ledsen då"
- Då blir du väl glad om du leker istället?
"Nä jag tror inte det faktiskt"
- Varför inte då?
"Jag ramlar när jag leker, slår huvudet upp i himlen, då kommer fågel och säger gör inget, då ropa jag mamma, gillar inte fåglar"
-???? Jamen, om du leker försiktigt så ramlar du inte...
"Jo, men visst mamma! Jag gör det, jag vet det! Viktor knuffa mig, säga så gör inte man"
- Ja, du får säga det till Viktor då. Och du får ju inte heller knuffas...
"Nä, bara Vinga, tar mina saker"
- Nä, du får inte knuffa Vinga heller, men du får säga till henne och skjuta bort henne.
"Mamma, jag arg på dig nu, du lyssnar inte jag säger!"

osv osv osv osv osv.......

Det roliga är att för exakt 1 år sen sa han t ex "Aja" till Vinga och Alvin. "Gappa" var gräsklippare, Plomm = Smultron, Bjomm = Boll, G-G = Traktor mm, så lite har hänt på 1 år ;-D


 Devin 1,5 år      Devin 2,5 år


Nu ska jag se om min tvätt har torkat så att jag kan ta på soffklädseln igen, REN!

Lunch-date med Vinga

Vinga är ett sånt där barn som är raka motsatsen till Devins spring i benen vid matbordet. Hon kan sitta hur länge som helst och äta, spexa, kasta på golvet och äta lite till. Det finns alltid nån rest kvar på tallriken eller bordet att pilla med och stoppa i munnen. Och finns det inget där så brukar det vara välfyllt i haklappen och på stolen. MMMmmm, vad jag älskar mat-kladd... =D

Charmtrollet! Fast med nyklippt lugg igen ser hon ut som en liten grabb ;-)

    
   
Ja, hujedamig... Hon får faktiskt i sig en del mat också emllan varven =)

Grilla!

Nu har jag vaknat och är så fruktansvärt sugen på grillat! Kött, pärer, mimosasallad, nachos, såser, grönsaker och kall folköl. Kan man äta det till frulle eller blir grannarna skeptiska då?
Det är bestämt att vi ska grilla på fredag, men det är länge dit ju! I veckan blir det inte så kul att äta sånt eftersom Magnus jobbar kväll istället för dag, men kasnke till lunch?

Vad är det för regler när det gäller grillat?????

Fler som är sugen på det på fredag? Vännerna med husvagnen från stan kommer, någon fler?

Tänk er att sitta här på Sveriges enormt firade nationaldag. Äta en bit mat, prata om vårt land, sjunga nationalsången, vifta med flaggor och riktigt känna att vi den dagen är den största i Sveriges kalender!
Störst efter julafton, påsken, midsommar icke att förglömma, morsdag och farsdag. Nationaldagen hamnar nog också efter yranveckan och alla andra festivaler, 1 maj, nyår och lucia. Men sen är det väl banne mig nationaldagen som firas mest, eller? Lite i klass med Norges =D

Nu ska jag hämta lilla Labolina (Malins liknelse när det gäller Vinga) inann hon falsetterar sönder väggarna med sina glädjetjut. Sen blir det:

Välling till henne, ny blöja, byta pyjamas till kläder, Devin upp, välling, ny blöja, på med kläder, leka med bilar, läsa 18 böcker, säga nej till kakor, tvätta, borsta Devins tänder, på med sandaler och sen UT!

See you later!

Fega brandmän och en tripp till stan

Det ordnade sig med barnvakten igår så jag och Magnus åkte tillsammans till brandmiddagen/festen och det avr jätteskoj faktiskt! Broder hade gjort gudomlig mat så jag åt 3 portioner och det är inte illa av mig kan jag säga!!

hhjjjjhnhhhhhhhhhhhhheeeerfffffffffrrrrrrrrrrggwwwwwwwwwergggggggggggga<aaqwsdxxxxxxxxxxxx<<<SDFCERZ<aw
<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<§

( Ett litet inlägg från Devin... "En bil, spindel och en häst och får och en telefon", står det enligt honom själv)

Tillbaka till brandmännen, de stora, starka och tuffa grabbarna och ja, en tjej med, men hon behöver inte vara lika matcho utan är mer nere på jorden ;-D
Efter att ha ätit och spelat brännboll så begav vi oss hem till ett av paren där den fina stämningen och humorn förtsatte. Under bältet och på 3-åringars nivå och hur kul som helst! Alla var lite grova i munnen och körde med olika kraftmätningar, ända tills frun i huset visade ett av sina husdjur. Då var alla stora, starka, tuffa grabbar utbytta till små skrajsna pojkar med kissrosor fram på byxorna ;-D Det är härligt att se hur människor verkligen kan krympa på grund av fobier! (Ja, nu tvingar maken mig att skriva att jag har fobi mot fleece-tyg, men det erkänner jag aldrig!!)

Här gosar jag lite med den lille kompisen som ansågs vara så skräckinjagande...
image539
Svaret är nej, den är inte läskig och den känns knappt alls! Hellre en sån här "Riktig" spindel
än de små jäklarna som man inte har koll på...
image541
___________________________________________________________________________________

Imorse när jag vaknade var jag inte alltför upplagd för att åka till stan, inte alltför nykter heller kändes det som. Men ja, vi tog oss in iaf, trots smällhet värme, en dotter som skrek sig blå i bilen och en MammaMimi som bara ville försvinna från jordens yta.. Snabbshopping, snabbmat, snabbhandling av mat och sen hem ljuva hem!

Vi handlade inte alls mycket, men några saker blev det innan vi avslutade med Willys och en massa god mat!

image543
Självklart måste de små få åka helikoptrar och bilar, allt för att de ska hålla sig glada!

image544
Vägen hem var lite lugnare än vägen dit. Inga 1000 frågor från Devin...

image545
...och ingen Vinga som gallskrek.

image542
Dagens klipp! Barnen älskade sina nya stolar :-)

image546
Nya sandaler till båda barnen.Till Vinga var det inte alls lätt att hitta och dessa var de enda i strl 19
som fanns utanför stadskärnan, och dit orkade vi inte...

image547
Dagens klipp # 2... Den här var ju hur fin som helst för bara 49 kr!! Älskar reor!!

Det var det jag hade att komma med just nu, men kvällen är inte slut än :-) Får snart besök av ett par ifrån stan som ska ställa sin husvagn hemma hos oss. Blir väl lite kaffe och surrande kan jag tänka mig :-)

RSS 2.0