En massa vändningar...

Ta ett ord, vilket som helst, och du kan relatera det till mycket. Som ordet "vända", det går att komma på en del aktuella saker om det också, till exempel:

Vända sig: Jag undrar vad stackars bvc-sköterskan kommer säga om Vinga ifall hon inte börjat vända sig runt vid nästa besök. Hujedamig vilken katastrof det kommer vara. Inte för oss, men för mänskligheten eller så. Nu är det så att Vinga trivs så bra på rygg att hon inte ens försökt vända sig om än, men när hon själv vill så kommer det, alldeles säkert!

Vända blad: Oj, jag vet inte hur många gånger per dag som vi vänder blad i "Aja baja Alfons Åberg"! Devin vill höra den om och om igen, från början till slut, ord för ord... Han avbryter inte i läsningen men lägger gärna in ord som komma skall, så aja baja den som försöker hoppa över en strof! Eller vända 2 sidor i taget! Det är kul att han är intresserad av böcker, men lite större variation vore välkommet :)

Vända sig om och somna om: Magnus stora specialité :) Inatt var Vinga åter tillbaka till vakenhetens land. Jag var pigg och tog hennes matningar mm ända tills 4.30 i morse, då orkade jag inte vara vaken mer. Jag väckte Magnus och bad honom att få henne att somna om. "Självklart, sa han, varför har du inte väckt mig tidigare?". Sen vände han sig om och sov!?! Jag försökte vända tillbaka honom fint, men fick vålda till slut. Och visst, han vaknade till och övertog vårdnaden om dottern. Jag vände på mig och höll precis på att somna när jag hörde hur hon bökade igen.. TIttade dit och där låg hon och lekte medan Magnus låg vänd bort från henne och bort från de vaknas universum!

Vända kappan efter vinden: Alltför många som gör detta, kanske även jag? Hoppas inte det, det går emot mina principer totalt.. Men det finns vissa andra som gärna gör det har jag märkt och då främst när det gäller vänner. Umgås man med den ena så ska det snackas illa om den andre. När man väl träffar den andre så är det kramar och hej och hå! Illa tycker jag!

Vända om i livet: Jag funderade hur jag skulle levt mitt liv om jag kunde vända om och börja om. Vissa saker skulle jag vilja ha ogjorda, t ex:
* Jag skulle inte snattat vit blockchoklad på ICA när jag gick i 4:an.
* Jag skulle inte stängt in min lillasyster i kökssoffan när vi lekte kurragömma. Stackarn låg där alldeles för länge och blev alldeles för rädd.
* Jag skulle inte börjat snusa.
* Jag skulle inte släppt kontakten så lätt med vissa vänner.
* Jag skulle inte hållt tyst varje gång människor undrade hurvida jag hade bröstmjölk eller inte, jag skulle skrikit högt att "VAD FAN TROR DU JAG KÖPER 3 LITER MJÖLK NU FÖR???"

Jag skulle inte vilja ha stora livsbeslut ogjorda! Magnus och barnen kommer jag med mig varje liv jag kommer leva, så är det bara! Så, nej, jag skulle inte vilja vända om tror jag...

Så, nu har jag haft en liten ordlek, så underbart skoj! ;)

Nu är det faktiskt en ovanlig sysselsättning som väntar mig... Svensson sitetr i dvd:n och Magnus och Vinga väntar på mig :)

Kram och godnatt!

Vilken kväll!

Ibland är det så underbart härligt så det knappt finns!
Storebror började visa lite trötthet vid 18.55 när han tog gos-raffe och nappen. 19.05 sov han. Fast så är det mest varje kväll... Från början på tröttheten tills han sover är inte många minuter alls..
Lillasyster brukar vara med bökig och bara småäta och småslumra ett par timmar innan hon somnar riktigt, men inte ikväll :) Två flaskor mat !?! och sen till sängen där hon somnade på studs, så nu är det lugnt här hemma sen en timme tillbaka.
Sitter själv och slö-tittar på tv, Magnus jobbar och kommer hem 23. Så nu följer en kväll av:

Idol några minuter till. Sen hämtas lite fika att äta till Grey´s Anatomi, kissar och fyller på fika i reklampauserna. Efter det blir det dvd med Svensson eller Segemyhr tills hjärtat kommer hem... Vilken helkväll!

Måste bara in och klappa lite på gullungarna innan jag återgår till tv:n.. Godnatt!

Bra dag idag :)

Hittills har den här dagen varit helt underbart på rätt spår!
Vi har varit på kyrkis och lekt med barnen där, pysslat lite och fikat. Jätteglad och pigg Devin och jätteglad och pigg Vinga :)
Den sistnämda har även sovit ok inatt, dock inte så bra som hon brukar, men vi kände oss iaf utvilade när vi vaknade. Inte varje dag det inte!

Innan vi for i morse hann jag dessutom med att klippa mamma och senare när Devin vaknat tänkte jag prova klippa honom. DET kommer bli en historia för sig det! Eller kanske en hel blogg? ;)
Jag ska invänta min kära räddare i nöden först = Mamma. Hon kanske kan hålla honom något i schack medan jag saxar honom. Hoppas iaf!

Jag har haft turen att ha mamma här varje dag nu när Magnus jobbat och jag varit helt slut. Hon är en underlättande ängel som bara finns precis när man behöver henne. Bara att be om det så ställer hon upp, helt underbart!

Nu har min hysteri över luckorna lagt sig också och jag inser att dom kanske inte är så gula som jag tyckte först. Ok, jag sträcker mig till ljusgula så har jag och Magnus kanske gått halva vägen var.

Dagisfrågan är också klar tror jag. Lill-killen får börja snart, MEN bara korta dagar och 2 dagarn i veckan. Han träffar ju ändå barnen och personalen på kyrkis varje onsdag, så räknar man in det blir det 3 dagar ändå. Därimellan vill jag kunna njuta av honom också :)
Och visst är det väl lite hysteri över förskole-frågan nu för tiden?! Skickar jag iväg Devin så är det för att han ska få träffa andra barn och LEKA, lära sig samspel mm. Inte för att ingå i nån slags instution för något matteprojekt eller lära-lära-lära-lära en massa saker. Herregud, killen är två år!
Skola och lärande kommer dom ha hela livet sen. Nu ska han först få vara barn och leka, spilla, kladda, vara mammig, mysa och allt som hör till. SÅ tycker jag. Punkt.
Eller förresten, en sak till... Vaddå, kan inte jag som mamma lära honom saker då? Vad är det för fel när vi är ute i skogen och räknar löv eller svampar, när jag förklarar om myrorna eller när han bygger alla blåa klossar först? Det kanske vore bättre om en utbildad pedagog gjorde dessa saker istället för hans mamma, eller hur??

Så, då var ångan uppe igen :D Lätt hänt ;)

Nä, nu ska jag ta och gå ut en sväng och lägga Vinga-dockan i vagnen. Mammas lilla älskling! Den andre sover redan så lugnet närmar sig med myrsteg. Een, tå, tje, fuja, em, ess. suu, åtta, ie, ie, evva, ton! Nu sover vi snart alla :)


Nu har det gått några timmar och mamma är här, precis som planerat :) Devin är nyklippt efter mycket om och men.. Han fick leka lite med vatten och ösa fram och tillbaka, då var han lite sysselsatt i alla fall. Sen fick han godis för att han var så duktig, FAST det inte är LÖRDAG! Hua, sån mamma man är! ;)

Jättefin blev han iaf! Ganska lång snedlugg, kort på huvudet, kortare på sidorna och lite längre i mitten bak, jättesnygg kille!!

Eller vad sägs om den här charmören?

image12

Det är då f-n med allt nästan!

Köksluckorna på plats efter an massa tid och en massa pengar och en massa energi. Och vad är resultatet då? Jo, ren j-a katastrof!!! När dom är sprutade och det runt om penselmålay så ser luckorna GULA ut!!
Vet inte om jag har en massa gravid-hormoner utan att vara gravid, men så mycket som jag grinade idag har jag inte gjort på flera år. När f-n ska det ta slut på allt skit?? Gröna väggar och gula luckor var ju precis vad jag tänkt mig... NOT!

Dert är iofs säker en massa småsaker som gör att jag flippar ur totalt, men jag orkar inte vara med snart, så är det bara...
Vill bara komma bort från allt, men vill i så fall ta med både Magnus och barnen, för dom klarar jag mig inte utan, och vad är då vitsen? Vad ska jag då rymma ifrån? Mig själv kanske...

Nu är inte allt SÅ himla illa. Både Devin och Vinga är underbara, Magnus likaså. Jag har tak över huvudet och mat på bordet... Jaja, men men...

Vinga då som alltid sovit så bra på natten. Vaknat en gång och ätit och sovit däremellan. NU är hon vaken en timme i taget om inte mer, ca 4 gånger, så inte är man så pigg heller. Devin sover hela natten i sitt rum och det är tur, annars vet jag inte vad man gjort. Men visst måste det kännas på etfer ett tag när man sover max 1,5-2 timmar i stöten och max 5-6 timmar per natt. Hoppas det är övergående..
Vingas nattsömn leder ju också till att hon sover massor på dagarna när jag vill umgås med henne. Hon är ju så glad och go att jag inte vill missa så många timmar med henne, men det ändras nog snart. Alla dessa faser man ska vänja sig vid...

Sen är det det där med dagis/förskola till Devin också. Hur jag än vrider och vänder på det så blir det helt fel i mina ögon.. Är jag ego som vill ha honom hemma med mig och Vinga? Vi hittar ju på saker och det är inte farligt om barn har tråkigt ibland heller.. Samtidigt vill jag att han ska få träffa mer barn och leka lite på dagarna också, och som vi bor så är nästan alla hans jämnåriga på dagis. Hur gör jag då?
Det känns iaf helrätt efter att vi gjorde ett besök igår. Personligt, varmt, välkomnande och familjärt. Inte alls överpedagogiskt, stelt, kallt, barnförvarande efter någon slags lagbok.
Så kanske två dagar i veckan 3-4 timmar + att han träffar barnen på kyrkis en dag i veckan... Eller kanske inte... Eller kanske...  Hur bestämmer man sig för det då? Fatta ett beslut åt mig, någon!

Nä, nu får det vara slut på allt skit-skrivande från mig. Ska ta fram allt det positiva som händer snart... Synd bara att det överskuggas så drastiskt när man är trött och sliten. Men tro inte att det alltid är så här, det är bara det att det är sånt som är lätt att skriva om ;)

Fast igårkväll höll jag på att garva ihjäl mig! Fick ett mess av en kompis från stan (Ja, den enda staden som är "stan" i våra ögon). Det stod att "Du kan inte ana vad trött man blir när man suttit uppe halva natten och tittat på tv:n och ska börja jobba kl 9 dagen efter!"
QUE?? Är det ett j-a hån eller?? Visste inte hur jag skulle ta den informationen, skratta eller gråta?
Välkommen till verkligeheten gumman, välkommen hit ett par dygn! :D




Punktmarkeringar

* SItter och morgonmyser med Devin innan resten av flocken vaknar. Då blir det frukost och affärbesök, främmande och målning av skåpluckor. Full fart blandat med barnens behov hela dagen.

* Har fixat Mulle Meck bygger bilar till Devin. En fördel är ju om hans mamma och pappa lär sig spelet först, så nu har man suttit själv utan barn för att vidare-förstå vad man ska göra för att ta sig nån vart, känns moget ;)

* Saknar syster mer och mer nu, speciellt när Devin pratar om henne så mycket. "Dä Kim?", frågar han och jag försklarar att hon flyttat till Norge.. "Dä Woff?", frågar han sen och jag försklarar att vovvarna flyttat med henne..
Då drar han med mig till datorn och ska se dom på youtube. "DÄÄÄ Kim!" skriker han då! SÅ söööt!
Fast hon kommer hit till jul, och jag vet att hon reder sig själv och bra där nere :)

*Nu har jag återigen kommit till ett stadie i livet då kilona bara rasar av mig utan att jag gör något eller ens vill det, men det har jag varit med om förr... Det kommer säkert gå till sig sen som vanligt hoppas jag. Det trista är bara att hur stor eller liten jag är så kvarstår grundformen ;)

* Nu vaknar Vinga men inte hennes far, så på återseende! Jag har ett barn till att ta hand om :D

* TIllbaka igen. Främmandet har åkt, bara min bror som kommer tillbaka sen och lackar luckorna åt oss. Kanske ev Malin kommer och hälsar på en sväng också :D

* Mammas bil fick en ruta krossad inatt, det är mindre kul... Småglin som springer runt på byn och vandaliserar och ska vara tuffa. Trist för dom bara att det fanns vittnen och att dom får betala rutan! Billigt grabbar!

* Mina barn är så underbart lugna, glada och nöjda nu för tiden! Visst, Devin har ätit dåligt och är småhängig, men lika go ändå :) Kan inte annat göra än att älska dom över allt annat!

* Min vän Marie... Det är få gånger jag skrattar så mycket som när jag är med henne, hon är helt underbar! Vi är på samma våglängd och tycker lite om det mesta, ändå är vi så olika... Återkommande diskussion är hennes och mitt kök och även förskolans vara eller icke vara. En av dessa sistnämda som finns på den här byn är iaf borta i hennes ögon. Får se hur den andra är, annars blir det hemmavarande barn för hela slanten.. Hur vi i min familj kommer göra vet vi inte än, men vi ska iaf göra ett besök till veckan och spana läget.
Och visst hittar vi på saker hemma ändå, så inte blir barnen lidande av att vara hemma med mammor och kompisar bland annat..

* Bvc-sköterskor är ett änme för sig. Herregud! Opersonliga människor som går efter en "kunna-göra-bok" oavsett vad ANNAT som barnet kan. Tar en 1,5 åring som exempel..
- Han ville inte rita med kritorna som plockades fram och det var illa! Sen att han kan bygga pärlplattor hör inte hit...
- Han ville inte heller peka på magen på beställning (vem gör det helt appropå i en ny miljö), men att lita på föräldrarnas ord går inte..
- Han säger inte så många ord, men att han är så liten och leker rolllekar som kurragömma spelar inte heller någon roll. Inte heller att han kan hoppa på ett ben och jämnfota, vilket som ska kunna några år senare... Herregud vad den pojken är efterbliven, eller?? Helt sjukt!

Lite blandat nytt mega-spännande ur mitt liv...

Vad givande det ska vara för alla stackare som läser min blogg. SÅ oerhört intressant det ska vara!

Jaha, då ska vi se.. Igår morse vaknade jag vid 5 och kände mig så yr. Var upp till Devin och sa åt honom att sova ett tag till (vilket han då gjorde!) och när jag gick därifrån blev allt svart. Mådde jätteilla och fick krypa tillbaka till sängen. Kom på att jag var tvungen att dricka vatten så jag kröp runt här i huset och mådde pest! Kunde inte se, hjärtat klappade på högvarv och jag kallsvettades som en gris! Gud vad hemskt det var och vilken tur att det inte krisade med barnen då eftersom jag var ensam hemma...

Mådde lite halvdant igår och igår kväll slog det bara till igen och jag blev jätte-illamående! Magnus fick vara hemma från jobbet inatt, men jag mådde rätt ok då och idag känner jag inget annat än matthet. Knepigt... Vet inte vad det kan vara men är glad att det är över.

Har varit med barnen på kyrkis idag, premiären! Jättekul att träffa alla igen efter sommaren! Träffade även ett par alldeles nya bebisar, små som nå slags mini-dockor och ändå större än vad Vinga var när hon föddes, kan inte fatta! Har jag haft så små barn??

Mer då?... Jo, vi håller på att måla skafferiet hemma nu, inuti, så all mat står i pasar på golvet. Detta till Devins stora förtjusning! Han försöker förse sig med kakor, kex, russin, rostad lök mm hela dagarna nu :)
Igår hittade han även ett öppnat storpack av spaghetti, NICE!! Över hela golvet-nice, menar jag...

Igår iakttog jag Devin när han lekte på sin bilmatta utan att han såg mig. Gud vad duktig han är, om jag som mamma får säga det...
Han tog ner bilarna från hyllan, en och en, och ställde i fina rader samtidigt som han räknade till 9. Sen började han om från 1 och räknade till 10, sen från ett igen till 8 osv... Till tolv kan han räkna eftersom det är så många vällingskopor vi öser i på kvällarna :)

(En, tå, te, fua, em, ess, uu, åtta, ie, ie evva, don!) *Stolt mamma!*

Vinga då? Jo hon är bara go och glad! Såvida hon inte ser Malin då :D

image10

Haha, man kan skratta ihjäl sig!!

Åter till ämnet "SÖMN"!

Ler än idag åt minnet från häromnatten, haha, kan inte hjälpa det.
Vart ska jag börja??
Jo, jag träffade en kille förut, vi kan kalla honom Magnus.
Hjärta + hjärta = sant och två barn senare är jag ju trött! Så långt är ni med va?


Okej.. I fredags kom jag på att vi skulle få sova en varsin hel natt under helgen. (Skrattar igen!) Jag har inte sovit en hel natt på över 2 år, utan att vakna X antal gånger av barnen. Det har funkat galant oftast, men nu kände jag att det var stopp. STOPP. (Dubbel-P på slutet eftersom vi bor i Sverige..)

Så natten mot lördag sov Magnus 12 timmar oavbrutet och jag skulle sova så länge jag ville natten efter. Till och med jag som valde natt... (Skrattar snart ihjäl mig!)

Så kom lördag kväll och jag kunde sitta uppe och glo på Svensson så länge jag ville eftersom jag skulle få sova sen. La mig tillslut vid 23.45, mmm... skönt! 00.00 PIP! Vinga vaken och skrek! Hon skriker ju aldrig på nätterna annars, men nu så..
Jag kunde inte somna även fast jag la mig i vardagsrummet.. Vid halv 2 somnade hon äntligen efter att Magnus varit uppe med henne. Jag slumrade till efter ett tag och sen kl 3 ljöd en härlig signal: DUDUDUDUDUDUDUDULULULULULU!! Sökaren tjöt och Magnus drog iväg på larm, nice! Han kom hem halv 6 och därimellan hann både Vinga och Devin vakna nå gånger...
Magnus tog VInga när han kom hem och klev upp med Devin efter det, jag klev upp 7 och insåg att min sovnatt inte var så underbar som jag trott...

Dessutom skulle Magnus jobba natt efter att ha sovit i 1,5 timmar så han fick sova några timmar på dagen också...

HAHAHAHAHA!!

Egentligen skrattar jag inte, iaf inte för stunden, men när man tänker tillbaka ett par dagar så inser man vilken parodi jag lever i. Humor är vad det är.

Så till helgen kanske vi ska sova varsin hel natt, eller? Vilken natt ska jag välja?


OCh så till Svensson Svensson, de nya avsnitten... Jättebra!! Om man nu inte varit sån skeptiker som jag är.. Det började med fel signaturmelodi och sen soffan! Denna gröna fina soffa...
Ganska osannorlikt att man efter 10 år köpt en ny soffa som är NÄSTAN identisk med den gamla. Flumm-grön, tyg med säckiga kuddar, men ändå inte samma. Nja, det är inte riktigt Gustavs stil tror jag. Han skulle inte förnyat sig så drastiskt..
Ananrs var det bra, men jag var tvungen att se på ett par av de gamla avsnitten efteråt för att hitta igen känslan inom mig.

Allt förstördes på slutet av det nya avsnittet när som visade omtagningarna. Jag menar, då är det precis som om det inte vore på riktigt, att det bara skulle vara på film :( Nä, det blev jag besviken över.. Mina bästa vänner ÄR på riktigt och FINNS i Vivalla. Så är det bara!

Och Malin, Jag säger som du alltid sagt: "Vill man komma nånstans här i världen, får man helt enkelt strunta i barnen"... Eller var det inte du?




Konversation med en 2-åring

Jag tror att jag ska sätta upp en teater av denna konversation med Devin, som utspelade sig när han vaknade i morse:

(Hör att Devin vaknar i sängen och knackar på hans dörr)

- Mamma, säger han när jag knackar på.
- Godmorgon hjärtat!
- Bilar?
- Har du sovit gott?
- Mm.. Bilar?
- Vill du ha bilarna?
- Ja, bilar.

(Går till bilhyllan i hans rum)

- Vilka bilar vill du ha då?
- Eh, bilar. Den o den.
- Ta dom då så kan vi gå och mysa i soffan.
- Ne, den. Bilar.
-
Vill du inte ha lastbilen då?
- Nä, DEN! (Pekar på en vit bil som han alltid har tillsammans med en 4-hjuling)
- Ska vi gå till soffan då?
- Joj! ( = 4-hjuling)

(Efter mycket om och men kommer vi till soffan och myser med bilen och 4-hjulingen.)

- Ska vi åka på affären när pappa vaknar?
- Bil.
- Ja, vi ska åka bil dit. Vad ska vi köpa då?
- Bilar.
-
Nä, ingen bil idag, vi ska köpa mat.
- Eh.. Bil?

Och så vidare... Tror ni det kan bli en givande teater, eller kanske film???
Ska kanske skriva ner en hel dags konversation istället för bara första kvarten? ;)

image9

Hinna med, hur lyckas man med det?

Allt blir halvdant, påbörjat eller inte gjort alls. Jag blir inte gjord kan man säga...
Idag t ex:

Klev upp efter 5 och FÖRE barnen! Hann klä mig och borsta tänderna och sätta på kaffe. Tänkte duscha, men
Devin vaknade så vi myste i soffan och morgonfixade honom. Mitt i allt det så fick kaffet vänta. Även duschen.
Tog fram frukost, hann fixa hans bara innan telefonen ringde. När jag pratat klart (ca 5 min) hade Devin ätit upp sin frukost och VInga vaknat. Min frukost fick vänta. Även kaffet, ett tag till.

Efter mycket lek, stök och fix och mys med barnen var det dags för lunch. Smidigt med gårdagens pizza att värma. Värmde självklart Devins först och vips var Vinga hungrig samtidigt :) Matade henne medan Devin åt. Min mat fick vänta. Kaffet väntade än och var dessutom inte längre varmt.

Barnen somnade iaf samtidigt och då gäller det att hinna med allt man inte hunnit. Det gäller att prioritera och planera, samt vara snabb!
Kaffe i koppen, in i micron. Ut med kaffet och in med pizzan i micron. Hinka kaffe medan maten blir klar. Äta maten medans man fyller diskmaskinen (Krävs att man skurit upp maten i tuggor innan), hinna måla köksskåp, stoppa i nappen på Vinga, kissa, hänga tvätten, dricka mer kaffe och sätta sig i soffan. Lugnet lägger sig medan min nätta lilla rumpa närmar sig soffdynan. Då!

- Mamma... Mamma... Mamma... MAMMA! UPP!
Haha, Devin vaken :)

Senare på em fick jag till det iaf! Planerade ett långbad för en smutsig Devin. Tog med Vinga, vagn och mat in i badrummet. Devin kunde bada hur länge han ville samtidigt som jag både kunde mata och lägga IVinga utan att lämna honom. Smart! Till och med mitt hår fick sig ett möte med duschen då (dock inte kroppen än), så snacka om att kunna göra flera saker samtidigt :)


Så här ser det ut på dagarna när jag är själv med barnen och det är (tro det eller ej) underbart! Det känns som jag kommit in i rutiner som funkar för båda barnen. Dom är nöjda och glada, kompletterar varandra bra och är lättsamma. Sen att inte jag hinner med i det hela  är en senare sak att lära sig.

Skönt att livet börjar bli stabilare nu, trots att man inte hinner med allt.

Men som Malin skulle sagt: "Så är det att leva med en brandman!"

Grönt!

Jaha, nu har grått gått och blivit grönt! Sliter mig i håret i ren panik nu!

Mina fina mörkgråa väggar (färgen heter GRÅ) sägs vaara gröna av människor som hälsar på. Det kan inte vara sant att 5 personer är färgblind, även fast jag vill ha det till det... Suck!

Min vision av mitt nya kök var att panel , fönster och skåp skulle vara vita, väggarna mörkgrå och mosaiken och insidan av skåpen klarröda. Vitt, grått och rött = snyggt. Vitt GRÖNT och rött =fult!

Även fast jag bara ser grått i det och tycker det är snyggt så stör det mig att andra kanske tycker jag har helskum smak.

Eller kan det vara så enkelt att de andra lider av grön starr och jag grå starr?? Hoppas innerligt det...
Så hädanefter välkomnas bara människor med grå starr till mitt hem.

Kom in på en kaffe med Svensson vettja! :)

Min underbara man...

Ibland hittar man bara helt rätt, så är det. Det gjorde jag när jag träffade Magnus, helt klart!
Det spelar ingen roll hur jag är så älskar han mig, än i alla fall.
Är jag trött så vill han få mig att vila, är jag hungrig så vet han att vad som helst inte duger. Är jag ledsen så muntrar han upp mig och glad så skrattar han med mig.

Dessutom är han så himla skoj ibland också!
Vet inte hur länge jag skrattade efter han hängt tvätt :D
Skrattar ännu mer ifall han vikt den! :D

Söt är han också när han valt kläder åt barnen ibland, kan se helt superskoj ut, men det är ett av hans gulliga drag :)
När jag fyllde år fick jag uppvaktning på sängen av honom och barnen. Han vet att jag inte gillar att äta så tidigt, så jag fick kaffe, snus och plast-tårta från Devins rum. Dessutom en tevkning som barnen gjort. Helt underbart!

Snygg. Han har alltid varit det i mina ögon, men nu är jag på nåt sätt nykär och då är han ännu snyggare. Mmmm...
Efter 4,5 år, två barn och en massa upplevelser så är han min man med stort M. Älskar honom så oerhört kopiöst mycket!


Och nej, jag tänker inte lägga till någon "men"...

Jo, en underbar pappa är han dessutom, glömde det.




Nu har en halv dag gått och jag har fyllts av nya funderingar kring barns tänkande och agerande. Eller det är nog vi vuxna som inte hänger med tror jag...

I morse kl halv 8 kom Devin till mig med sin jacka och ville ut. Visst tänkte jag, det är ju ändå mitt på dagen för oss här hemma. Klädde Vinga först och la ut henne i vagnen. Skulle klä Devin efter men inte skulle han ut heller!
Inget som helst tjur, bara ett "njäe, jag trivs bättre här - nej". Han var i full lek med sina bilar (som han för övrigt vaknade och grät efter i natt, och sen sov med).
Efter ett tag gick han med på att gå ut och vi hamnade i sandlådan.
"Där Mass, där mass", säger han (= Där mask = Snälla mamma, gräv efter maskar åt mig...)
Innan jag hittade någon!! Jag grävde och grävde, helt fokuserad på dessa maskar och tillslut hittade jag en stor rackare!
Men inte ville han ha nån mask då inte. "Näe", sa han( = Herregud, det var ju en kvart sen jag ville leka med maskar, ser du inte att jag leker med bilar nu???)

Ungefär så ser våra dagar ut nu. Jag vill behaga men är ute för sent hela tiden. Har det gått 5 minuter så är vi inne på nytt spår med nya intressen. Ska försöka bli snabbare tills nästa gång. Lovar!

Små tankar för stunden

Nyss hemkommen från Devins kompisar, barnen sover ute i varsin vagn och jag får upp dessa konstiga tankar i huvudet... Försöker släppa taget om hjärnan men den vill bara vara med och sätta press på mig och min ork. Vissa saker som man inte kan komma på lösningar på eller hitta svar på...

Hur tar jag mig egentligen ur Svensson-träsket på kvällarna? Det är inte längre kul att v-a-r-j-e kväll titta på ett par avsnitt av Svensson Svensson, men hur tar jag mig ur det? Jag kan alla replikerna, börjar ledsna, men ändå saknar jag det om jag inte tittar... Lägger mitt hopp till de nya avsnitten.

Och varför lär jag mig aldrig att ställa klockan på kvart i 6 på morgonen så jag hinner klä på mig och göra mig i ordning innan barnen vaknar 6? Ska göra det i m. Kanske då...

Posta brev. Ska det vara så svårt?? Har skrivit i blanketterna till försäkringskassan för mååånga dagar sen, och nu ligger brevet i hallen. Sen när pengarna inte kommer blir jag givetvis tokig på den sate som inte skickat in blanketten = jag. Duktig tjej!

Varför klagar man alltid så jäkligt för sig själv samtidigt som allt är så HIMLA bra om någon frågar??
"Hur är det?", frågar någon, och man svarar "Bara fint!" Jo jävlar att det är det jämt...
Tittar man under ytan finns det en massa "men" som man kan vända på hit och dit.
Antingen: Jo, det är bara bra, MEN jag är sjuk.
Eller: Jag är sjuk, MEN annars är det bara bra...
Nä, nu ska vi säga som det är hädanefter. Idag är det bra, MEN jag är trött. Det är faktiskt så det är, så den nya planen funkade inte heller... Skriver som om jag vore psyko och det kanske jag är, MEN jag är snäll också.

Ikväll är det Heroes, så underbart härligt! Den här veckan bara... sen blir det Grey´s Anatomi samma tid från nästa vecka och hur gör jag då? Det kommer jag inte kunna hitta nån bra lösning på. Repriserna går på så konstiga tider, så om någon har nån lösning, tack!

Jo, visst ja... Devin fyller snart 2 år! Min älskade lilla kille, skulle kunna krama honom för alltid! Vad köper man till en liten go-grabb då? Komemr på så mycket men är inte enig med hans far. Vi vill så olika saker och Devin vill en 3:e, bara bilar alltså... Frå klura ett tag till...

Nä, nu vaknar Vinga hör jag. Ska myspysa med henne en stund innan Devin vaknar och vill myspysa också.

Bräcker Malins citat med: "Jag stod och ringde, men det verkar som telefonen är där borta, så jag gör det sen istället"...

Ny dag idag...

Jaha, då var det en ny dag. Lika trött som vanligt men ändå på strålande humör idag. Vad det kan gå upp och ner hela tiden.
Magnus har jobbat hela dagen och jag och barnen har varit ute och inne omvartannat, glada alla tre!
Vinga har för första gången suttit i hoppgungan och det var skoj! Hon är inte så liten längre nu, när både den och gåstolen är framtagen... Vart tar all bebis-tid vägen??
Just nu är det bara skönt att hon blir lite större, har inte alls ångest över det. Det är så skoj att se henne utvecklas och det blir bara roligare och roligare när "kolli-tiden" är över :)

För Devin är det bara Bilar och bilar som gäller. Fast nu har det avancerat till Lego-bilar i mängder istället. Vi har byggt flera stycken idag och han släpper dom inte!

Sen har vi varit ute i skogen och plockat lite fina höst-saker som Devin ska få göra en tavla av. Vi har gungat och lekt i sandlådan, haft picknick och badat. Känner mig som en riktig mamma idag, nästan i klass med bull-mammeriet!

(Devin leker med lego-bilen, Vinga i hoppgungan innan hon äter gröt)


Nu är dessutom maken hemma och leker med barnen och lagar mat, så här sitter jag och bara existerar, härligt!
Hoppas för allt jag är värd att det blir en lika bra dag i m, jag behöver det och barnen behöver det!


Jo! Dessutom är det inte många dagar kvar tills nya Svensson Svensson börjar!!!!

Upp och ner...

Usch, borde inte ens skriva nu eftersom det inte kommer bli annat än gnäll säkert. Är så trött!
Även fast jag har världens underbaraste man och barn så går tröttheten inte över. Även fast Magnus tar halva och ibland hela nätterna så kan jag ändå inte sova då. Är så lättväckt och ligger vaken så länge nån annan är vaken, det hjälper inte vad jag gör eller vart jag sover...

Mina två små är helt underbart goa och lättsamma, men deras åldrar kan vara krävande ibland, så är det bara.. Och jag vet, jag har valt det själv och jag vill inte byta, det är övergående och helt normalt, men ändå!

Jag vill sova, så är det bara. Jag behöver det, det erkänner jag nu. Jag är inte stark, jag är inte en supermamma och inte heller tuff. Jag älskar min familj och kan bli grinfärdig bara av att tänka på mina fina barn, men... Ja, vad säger man...

Jag är slut som artist.


Denna ljuva morgon...

Jag har sovit i natt, helt säkert, det är bara det att jag inte minns när...
Var det före eller efter 23.30 när Vinga åt? Eller var det kanske nån gång runt 3 när hon åt igen? Vid 4 när hon ville leka???
När jag tänker efter var det nog därimellan, fast då var jag ju upp och fikade (hann inte igår kväll eftersom Vinga inte ville somna utan mig och pappan var ute) , kissade och letade Devins napp.

Jag är ju medveten om att jag vaknat, då måste jag alltså sovit. Det känns inte så nu och gjorde inte heller när Devin väckte mig kl 6 heller... Suck! Vissa nätter borde jag inte vara hemma alls, jag får ju sånt rysligt humör och försöker diskutera mig till sömn.
Vinga, 4 månader, verkar inte förstå vad jag menar när jag säger att jag inte orkar vara vaken mer, inte orkar leka eller annat socialt. Hon tittade på mig inatt efter ett av mina utlägg och LOG! Den tackar man för, gullunge! ;)

Pappan i dramat då? Jo, han sover gott och ber mig om väckning när barnen vaknar på natten. Problemet är bara att han ofta somnar ifrån Vingas mat och tar längre tid att väcka än vad det tar att leta nappar mm... Jga vet att han mer än gärna skulle ta över mer av nätterna, alla småsaker som händer, men det är inte alltid så lätt när han inte vaknar själv...

Jag vill bara sova!!!!!

Men istället så blir det ett par timmar med Dora Utforskaren, Postis Per, Musses klubbhus mm... Som en vanlig morgon här hemma innan frukost :)


Bloggar-tiden är inne

Jaha, då var man en i mängden igen. Eller det har jag nog alltid varit, men extra mycket nu när jag börjar blogga precis som resten av världen gör.
Det var min vän Malin (icke brandmanna-fru) som talade till mig igår och sa:
"Mimi, nu är det dags. Börja blogga, det är nu det ska ske!"
Och jag bloggar...

Inget vettigt att komma med nu, men det kommer, der kommer. Lovar dyrt och heligt eftersm mitt liv nu består av så många spännande saker. Man, två barn, villa, inte hund, kombi (röd dessutom) och en massa husshållsgöra och uppfostran. Alltid nåt att dela med sig av alltså :)

Nu kommer mina svärisar så jag återkommer senare med en massa spännande BLOGGAR!

På återseende!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0