Att våga lita på andra

Ja, det är idag det gäller, idag som jag släpper ansvaret fullt till min käre make. Han kommer hantera det och han kommer göra det bra! Visst? Peppar mig själv...

Han ska åka till stora staden idag och lämna in en brandbil på verkstad och under tiden ska han ta en shoppingrunda för att köpa lite smått och gott. Fast listan jag skrivit är nog inte så liten, utan mer än jag skulle vilja handla på ett par timmar.
Julgardiner till köket får han välja helt själv, såvida dom inte är blommiga eller stor-mönstrade. Det måste även vara panerler och får inte innehålla vinrött, beige, blå eller grön. Inte brunt heller kom jag på, det passar inte alls till vårt kök, men annars har han fria händer! Detsamma gäller dukarna som ska ligga på bänken, de ska innefatta samma sak som gardinerna fast vara långa löpare... Det kommer säkert bli plättlätt! ;)

Förutom det består listan av 10 små paket till Devins kalender, en till ljusstake, adventsstake, julklapp till ett av mina brorsbarn, julklappar till 9 till (dock inga barn), en till julklapp till Devin, utebelysningar mm... Snacka om att min man är lyckligt lottad och kommer ha en jättetrevlig dag i stan! :D

Jag och barnen ska till min kära svägerska (som inte var här i morse och underlättade för oss) och leka ha trevligt. Sen ska det bli så spännande att se vad maken köpt!!!

På återseende!

Dopklänningen

Måste ju lägga ut en bild på dopklännigen som Vinga fått i doppresent av sin mormor :)
image93
Hon kommer såklart bli det finaste, vackraste, sötaste barnet i världen!

Ännu mer på väg mot jul...

Ja, nu får tomten dyka upp när han vill för här hemma är det jul nu! Jag satte mig nu på morgonen och klistrade klart mina Jenny Nyström-tavlor och samtidigt fick Magnus någon slags tomte-mani :) Så nu är alla tomtar framme och bara granen som saknas. Jag skulle till coh med kunna måla alla väggar röda bara för att det är jul!
Tur att mosaiken i köket är röd och att vi åker röd bil :)

Snart ska jag och lillan åka och hämta Devin på dagis och sen tänkte jag att vi skulle pyssla lite han och jag. Det ska bli så kul att se vad han säger när han kommer hem och ser alla tomtar. När jag bytt gardiner och satt fram ljusstakar och stjärnor gick han in och sa "Mamma, fiiint mamma!" Han ser allt man ändrat på och tycker att allt blir så fint!
Jag tänkte att vi skulle göra lite potatis-stämplar så han får trycka en julduk. Och sen ska vi gå ut och leta efter en fin trädgren som vi ska hänga alla hans egengjorda julpynt i och sätta upp på väggen. Vill hämta honom redan nu, men lillasyster sover ute i vagnen så jag får nog gott vänta ett tag.

Vilken underbar morgon det var i morse förresten!
Jag hörde nånstans i bakhuvudet att Devin ropade på mig, men var inte nog vaken för att fatta. När både jag och Magnus kvicknade till och tänkte kliva upp så blev han tyst och sen hörde jag honom i hallen!? Han vet ju inte hur man tar sig ur spjälsängen... Nädå, det var min kära svägerska som kommit hit, plockade upp honom, bytte blöja på honom och satte på kaffe till oss! Själva kunde vi ta det lugnt, klä oss och komma till vardagsrummet till doften av nybryggt kaffe! Är inte livet underbart ibland?
Hon brukar komma och dricka morgonkaffe, men idag sov vi tydligen längre än på länge, ända till halv 7! VIlken tur att vi aldrig har dörren låst :)

Nä, nu ska jag ta och bränna två skivor. "Devins 3:e jul" och "Vingas 1:a jul". Mys!

Lägger in en bild på mina Jenny-tavlor... Billigare än att köpa tavlor. Ramarna kostar 39:- på Ikea och sen är det bara att måla träet mörkare så blir det juligare..

image92

Rörd på allvar

Usch att jag ska vara så blödig trots att jag varken är gravid eller ammar längre. Jag brukar inte bli rörd så lätt, förutom om mina barn gör något extra då, men det blir väl alla...
Idag erbjöd sig min allra käraste Marie att sjunga på Vingas dop och vem kan väl passa bättre till det än en av mina  närmaste vänner och som dessutom är kantor? Hon står oss och såklart Vinga nära och sjunger som en gudinna! Hon hade själv förslag på "Himlen i min famn" med Carola. Jag visste inte vilken det var, så jag gav henne äran att sjunga för mig och direkt blev jag rosslig i halsen och kände tårarna komma. Efter det har jag laddat hem låten och skrivit ut texten, jag är helt till mig av lycka över låten!

Ännu bättre kommer det att bli ifall mina kära brorsdotter också vill sjunga, det är inget bestämt än, men det vore gulligt. Kanske alla kan sjunga utom jag? Jaja, vi får se hur det blir, men jag kommer iaf stå med tårar ner till tårna och ut genom öronen, det är ett som är säkert...

Nu sover båda barnen fast jag är ensam och klockan är 19, över förväntan! Speciellt eftersom Vinga haft ont i magen hela eftermiddagen och kvällen, samtidigt som Devin brände sig på stekpannan och har haft ont hela kvällen. Mycket grin och skrik med andra ord, kanske därför dom somnade tidigt? Stackarna, det har varit så jobbigt för båda och jag har inte kunnat trösta så mycket som dom velat eftersom jag varit ensam, men båda var iaf glada när dom somnade. Hoppas det går bättre i m kväll så att vi kan ha en riktig myskväll istället tillsammans. Har planerat in lite kex oxh ost till mig och Devin och nåt annat bebis-gott till Vinga, längtar redan!

Nu ska jag titta på Joey och Vänner, äta lite (Jättemycket) baconchips och geisha och wienernougat och godis och kex och ost och julmust !

Sov gott alla! (Lägger in texten till Himlen i min famn)

Vem har tänt den stjärnan som speglas i ditt öga?
Vem tog mörkret bort i hedars blick din första natt?
Vem har flätat kronan av strå omkring din panna?
Vem har fört tre vise till vårt stall min kära skatt?

Är du en av tusen små?
Är du hon dom väntar på?
Du min lilla barn
en ängel givit namn

Är du jordens dolda skatt
jag fått skydda denna natt?
Är det själva himlen
som jag gungar i min famn?

Vem har väckt den rädslan, som lät ditt hjärta gråta?
Varför tar din hand så hårt ett grepp om mammas hår?
Runt oss dansar skuggor, nu är ängeln borta
han sa så mycket vackert, mycket mer än jag förstår

Är du en av tusen små?
Är du hon dom väntar på?
Du mitt lilla barn
en ängel givit namn

Är du jordens dolda skatt
jag fått skydda denna natt?
Är det själva himlen
som jag gungar i min famn?

Giv att dina dagar får bli till andras glädje
Giv att alla möter dig med kärlek mild och god
Aldrig ska jag glömma, de ord som jag fick höra
vad som än oss händer vill de ge oss kraft och mod

Är du en av tusen små?
Är du hon dom väntar på?
Du mitt lilla barn
en ängel givit namn

Är du jordens dolda skatt
jag fått skydda denna natt?
Är det själva himlen
som jag gungar i min famn?

Vem har tänt den stjärnan som speglas i ditt öga
Himmeldiamanten över staden Betlehem



....."Nu är det jul, här i vårt hus".....

Att jag alltid ska avra så tidig med julen, det är egentligen helt fel, men nu blir det så. Ja, i år igen...
Okej, tomtarna är inte framme än, men så är inte veckan slut heller. Jag kan slå vad om att jag inte kommer kunna hejda mig alls!
Julklapparna är inslagna, alla stakar och stjärnor på plats, dukar och gardiner är röda och mattorna likaså. I morogn kommer säkert tomtarna på plats, på fredag tar jag in granen och på lördag är det julmat och klapp-öppning. Känner jag mig själv rätt så...
Hoppas att Magnus sätter stopp för mig medan tid finns!

Idag har vi varit hela familjen på kyrkis och nu har Magnus åka på jobbet. Båda barnen sover en stund och jag håller på att göra jultavlor, så egentligen har jag inte alls tid med det här...

Som sagt, inte tid, kommer igen senare... *Drar mig saaakta från datorn*

Badbilderna

Nu är det inte så många bilder som blev bra eftersom det mest var en massa sprattel på barnen, men jag sötter in några ändå :)

image87
Vinga tyckte att det var jätteskönt i det varma vattnet....
image88
...fast Devin tyckte att det var konstigt att de blåa badbyxorna var hennes. Det är ju hans färg!
image89
Farmor, Devin, Vinga och pappa kastar boll, eller Bjomm som Devin säger :)
image90
Farmor och Devin myser i svallvågorna.
image91
Devin simtränar. Om han bara använde armarna och benen också så kanske det skulle funka ;)
Det räcker inte med att upprepa mantrat "Simma simma simma simma", för att man ska ta sig dit man vill...

Så, det var det... Nu ska jag ta och adventsstäda lite. Mycket förresten, eller massor!
Magnus har åkt med Devin till dagis och idag är en sån dag när det inte känns helt rätt. Jag vill hellre att han ska vara hemma idag, vet inte varför.. Han var ju trött och har inte ätit så bra på morgonen, är inte det anledning nog till att han ska vara hemma med mig och julfixa?
Han kanske vill hjälpa till att slå in paket? Fast då blir han ledsen när han inte får öppna dom...
Men han kanske vill baka med mig? Men det tycker han inte om att göra iofs...
Han får nog vara på dagis ändå eftersom han själv vill det. Jag kan inte alltid få vara med honom, det är bara att inse.. Andra kanske också vill ta del av världens underbaraste lilla grabb, för det är han!

Jaja, Vinga får gott hjälpa mig att stryka gardiner och torka golv, hjälpa Magnus att dona med det han tänker göra, för hon är ganska stor nu! Och söt och fin och mysig och kramig... Tror att jag blivit helt mammasjuk i mina barn idag, men det måste man få vara.

Nej, nu gäller det. Först hänga tvätt, slänga in ny, vika in det som ligger i Ikea-kassarna, plocka ur diskmaskinen och stoppa i ny disk, diska nappflaskorna, damma mattor, dammsuga, torka golv, dammtorka, stryka gardiner och dukar, gömma julklapparna, hinka kaffe, ta ut soporna, plocka bort alla förpackningar och tomburkar från sopskåpet, rensa undan trasiga leksaker, städa barnens leksum och sovrum, vattna blommorna (Nä, det kommer aldrig hända, jag vet...), bära ut den fula byrån från sovrummet till ladan, hänga upp nya gardinerna osv...

När detta är klart är det februari och dags att plocka bort julen för länge sen. Eller tror ni jag hinner? Klart jag gör det innan jag ska hämta Devin klockan 14!!


Vad jag fixar då!

Jag är nästan som Lotta på Bråkmakargatan, för hon kan nästan allting. Utom slalom då. Och det är faktiskt så för mig med, att jag kan nästan allting utom slalom. Och svampätning förstås.

Jag har just suttit och slagit in 17 julklappar och en massa massa mini-små paket till Devins paketkalender, är inte det duktigt? Dessutom är jag noga också, inget hafs och slafs här inte för nu handlar det om jul. Alla vet ju att julen är anledningen till att vi människor finns. För om inte människan fanns, vem skulle då äta upp all god mat, lukta på alla juldofter och öppna dörren för tomten? Det var så det hela började... Julen stod för dörren, maten uppdukad och tomte-stackaren frös på bron. Gud var helt enkelt då tvungen att tillverka Jesubarnet så att han kunde växa upp och öppna dörren och äta maten.
Ja, det är viktigt att tänka på varför vi firar jul och inte stirra oss blinda på alla klappar och presenter :)
Nog om religion nu...

Igår var vi som jag tidigare skrev och badade med barnens farmor. Devin var nyvaken och väldigt tveksam till att hoppa i, men så fort spärren släppt så var han lika tveksam till att kliva upp. Vinga älskade vattnet från början och det var så kul att barnen stortrivdes! Devin har pratat om farmor och badet jättemycket idag så vi måste åka dit snart igen.

Dessutom var vi på Willys och småhandlade 13 pappkassar och 5 plastkassar med mat :D
Jo, vi rymdes faktiskt när vi skulle hem, trots en massa julklappar inhandlade och en barnvagn som inte får glömmas när vi är ute på tur. Det jobbigaste är ändå att komma hem med allt, usch!
Tursamt nog så kan vi dela upp arbetet smidigt och rättvist. Jag satte mig med barnen i soffan och myste medan Magnus lastade in allt och packade upp och på så sätt var alla nöjda och glada. Ja, utom Magnus då... Fast det var hans val och nästa gång blir det säkert tvärtom.

Mamma sitter i mitt vardagsrum nu och tittar på Saw II och jag tänker inte närvara i samma rum som den filmen! Hon har ingen dvd, så hon får titta här, men attan vad jag mår illa bara av att tänka på den! Ändå har jag försökt se den 2 gånger, ca 5 minuter båda gångerna, sen har jag varit svimfärdig...
Istället tänker jag gå och ta mig nåt gott att äta nu innan mitt hjärta kommer hem från jobbet. De andra två små-hjärtarna sover sen länge så nu är det nästan så jag saknar dom om vill ta upp dom igen, men hur komemr det bli...? Äh, dom får sova då, jag träffar dom ändå i morogn och nästa dag och nästa dag och nästa och nästa...

(Skulle l'gga in bilder från badet, men det låser sig... Gör det im istället..

Hemma igen

Men mer om hur helgen varit skriver jag senare när allt lugnat ner sig hemma..

Jag ska efter önskemål lägga in bilder på tavellisterna som Magnus gjort, så dom kommer här:

image85
image86
Det var dom det...

Senare kommer det bilder från dagens badning på farmor Marias jobb, jättekul var det!

Vilken dag!

Sitter hos mina svärföräldrar nu och försöker få maten att åka ner i magen. Just nu står den upp i munnen på mig, nästan ända fram till tänderna och hur äckligt är inte det?
Svarfar hade gjort potatisgratäng och kött, det säger allt. Jag som rännt på stan en hel dag utan att ens äta frukost var jättehungrig!  (Jag ljög, jag åt en halv banan efter Devin i morse, och fikade en tugga av en morotskaka senare)
Jag tror att jag åt mer än alla andra tillsammans, så gott var det!

På förmiddagen idag träffade jag en gammal vän som jag inte träffat på över 3 år. Det var jättekul att träffa henne och hennes barn, även fast vi kanske inte hann säga så många ord till varandra, när vi skprang och jagade barn åt olika håll.
Vi hann bara säga hej när vi sågs och sen sprang Devin så fort han kunde åt ett håll och hennes son sprang åt ett annat håll. Vi sprang självklart efter barnen och på så sätt behöver vi inte träna den här veckan heller. Perfekt!
Jag vet inte hur många gånger vi fick jaga de små gossarna och jag vet inte hur många gånger de runt omkring önskade oss bort från denna värld... Men vaddå? Bara för att vi tar upp ett helt fik med våra 4 små barn, fika över hela golven, jackor och kläder överallt, spyor som torkas upp med halskragar och leksaker, rymmande pojkar och graciösa mammor som försöker hålla koll på situationen och ta igen forlorade år. Kan det verkligen vara så illa att se på? Snacka om underhållning!

Efter barnens vinnande kamp mot fikasugna mammor begav jag mig ut för att shoppa julklappar, UTAN barn! Så skönt att strosa omkring utan vagn, barn, make och fickorna fulla med nappar. Skönt, men inte lättare för det... Som sagt var jag utan mat i magen och det är ingen bra idé... Nåja, jag kom iaf hem med en massa påsar fulla med klappar och inser att jag bara har 7 stycken kvar att köpa till + att jag måste komplitera till Vinga och Devin (Erkänner: Jag har köpt 2 av 6 till Vinga och 3 av 7 till Devin) Så jag undrar vad jag ska göra nästa helg ;)

Nu ska jag dricka lite kaffe med min kära svärfar, sen vaknar Vinga, Magnus och Devin kommer hem och allt är som vanligt igen, fast borta då. Men hur borta vi än är så kvarstår kaoset i min familj. Eller är det i mitt huvud??

Snart kommer dopklänningen!

Jag är så nyfiken så jag kan spricka över hur dopklänningen ser ut! Nu är mamma på väg hit med den, problemet är att hon inte kommer fort nog. Redan klockan 5 i morse skrev jag och efterfrågade henne, men hon var inte ens på väg då... Svikare...

Båda barnen sover nu och Magnus håller på att tömma frysen för avfrostning. Själv sitter jag här en snabbis men tänkte snart sätta ögonen i min nya tidning som kommit, kan det bli bättre?
I morogn åker vi till stora staden för att shoppa julklappar och lite annat skoj. Vi stannar över natten och ska bada på barnhabeliteringen på söndag, som jag längtar och tjatar! Men om jag lägger mig nu kanske det blir morgon snabbare, eller? Funkar det fortfarande eller måste man vara barn för att det ska gå?
Jag tror inte ens att jag får lägga mig nu, det kommer bara sluta illa. Magnus kommer bli besviken och begära skiljsmässa, han får vårdnaden av barnen eftersom jag sover på dagarna och därmed inte kan se efter dom, jag komemr leva ensam och bli bitter, klaga på trasiga krattor och grannar som glor. Lika bra att vara vaken tills ikväll då...

Jag hör en bil! Tänk om det är mamma! På min gata kommer det inte så många bilar, så chansen är stor att det är besök till mig :) Fast det var det inte den här gången... Kanske nästa? Hoppas!

Nu har jag inte tid med datorer och andra elmaskiner. Jag ska ställa mig i fönstret och hålla utkik. Och vem vet, kanske kommer det nån granne och går förbi, glatt vinkandes?

Målartvätt

Målartvätt kan ha olika betydelser. I vårt fall handlar det såklart om en lek, väl uppskattad av Devin!

Jag var så trött att jag inte orkade göra nånting. Devin låg i soffan med nappen och raffe och höll på att somna. Då slog det mig! Vi måste göra nåt kul, energigivande och spännande. Nu!

Innan vi gav oss in på målartvätten ville jag bara ta en snabbdusch. Jättesnabb. Problemet är att det inte går så fort när man har en son som spolar toaletten konstant så att trycket i slangen försvinner och en mamma med balsam i hela håret! ;)

Så här blev det till slut iaf :)image82

image83

image84

En snabbis igen

Jag passar på att titta in nu medan Vinga sover sin sista lur innan kvällen. Visserligen kommer hon säkert vakna på en gång bara för att jag sitter här, men gör jag nåt trist istället så kan hon sova i timmar :)

Vi har just avnjutit pizza, hur gott som helst! Speciellt när ingen av oss hade någon fantasi till matlagning eller ens hittade nåt gott. Dagarna-före-Willys-syndromet... Det jobbiga är att någon av oss (läs: Magnus) mäste bära ut pizzakartongerna och det är nästan lika trist som att steka köttbullar som ingen vill äta av.
Nu ska vi snart ta ett bad, jag och barnen, sen är det tv:n som får gälla tills sängen lockar. Ingen av oss orkar med än så ikväll, förutom Magnus då som först ska spela badmington och sen åker på jobbet kl 21.

I morogn kommer min mamma hit och har med sig en dopklänning som hon köpt i doppresent till henne. Jättefin direkt från sömmerska, snacka om underbar mamma! :) Jag riktigt längtar tills jag får ta på den på mitt lill-troll... Dessutom kommer Devin vara så stilig i fina nya kläder också, Magnus är stilig i det mesta i skjort-väg, så det blir bara jag som kommer se ut som en säck med pölsa men det får vi ta.

Ja, nu har Vinga vaknat så nu ska det matas sakta igen och rapas, precis som om man hade en liten spädis igen...

Får se om jag orkar titta in igen senare, men jag har för vana att lägga mig vid ca 21 nu för tiden eftersom jag oftast är uppe och leker före 5... ZZzzzzzzz

Ja, jag lever...

Just nu är det bara lite mycket i mitt huvud och lite mycket segt med datorn. Jag har som inte riktigt tid att ens slå på datorn på dagarna och ändå vet jag inte vad jag gör istället.

Kanske är det bara mitt huvud som är lite borta nu, eller rätt mycket kanske. Tankarna har bara kretsat kring spya och andra trevliga saker + att vi äntligen bestämt datum för dop nu. Så nu har jag suttit i 2 dagar och gjort inbjudningar, samtidigt som jag vaktat dottern så att hon inte ska kräkas...
Hon har inte magsjuka längre, emn magen är så ovan vid mat nu att det kommer upp igen om man ger lite för mycket. Evighetsgöra mao...

Det är lite pinsamt också ibland när man är flummig. Inte så att andra märker det, men när man själv märker att man har totalt noll koll. Som det här med bebisar.. Igår blev jag tokimpad när en jämnårig till Vinga kunde sitta! Så gulligt och fint! Hmmm, hur skriver jag det här utan att verka helt störd?....
Eh.. Idag satt jag och lekte med Vinga på golvet, hade henne mellan mina ben, och var tvungen att sträcka mig efter en sak och tror ni inte att hon satt själv!?
Okej, inte länge-länge, men länge nog för att chocka mig! Herregud, mitt barn sitter nästan helt själv och jag har inte ens märkt det, elelr ens testat det förut. *SKÄMS!*

Nu ska jag hämta Devin på dagis och sen försöker jag titta in igen...

Nu äntligen!

Sist jag skrev hade det inte gett med sig. Bara en stund efter kräktes Vinga mer och sen blev jag liggande en dag, men NU! Nu ska vi vara friska, så är det bara.

Nu har vi inte varit ute på en vecka, så idag ska det faktiskt bli jätteskönt bara att åka på affären. Dessutom ska vi till Hammarstrand och köpa nya vinterskor till Devin, vilket äventyr!

Det är också första dagen som jag vågar låta Vinga sova ute i vagnen, utan att oroa mig för kräk, och gissa om hon osver! Nu har hon sovit i säkert 2 timmar, mot för ca 30 minuter när hon sover inne. VI är alltså tillbaka i verkligheten igen.

Från och med i morgon kommer vardagen vara tillbaka på allvär och Devin ska få gå på dagis igen efter en vecka av tristess hemma och inne. Redan nu tänker jag klä på honom och gå ut och åka pulka och leka som galningar, det är så mycket vi har att ta igen.

Från nu borde jag ha tid att titta in och skriva lika ofta som vanligt. Och vem vill missa att läsa om mitt underbara liv? Tänk bara när jag kommer med rubriker som: "Lego", "Storstädning", "Svensson Svensson" och "Uteliv"...

Hur spännande ser inte det ut?? ;)

En liten stund till skrivande

Nu har lugnet lagt sig hemma i mitt hus. Devin, Magnus och en kompis till honom är ute och äter på byn nya restaurang. Skönt för Devin att komma ut till verkligheten igen och se lite folk. Hoppas det inte blir för lång väntan på maten bara eftersom han var lite trött redan när dom for. För säkerhets skull så packade han en väska med några saker att ta med sig. En stor blå bil, en liten blå bil, en blå lastbil och en plastkorv. Kan det bli bättre?? ;)
Kan tillägga att han såklart valt en blå tröja med bilar på att ha på sig en kväll som denna, för självklart blev det klädbyte efter dagen 3:e vattenlek. Så här är allt som valigt när det gäller sonen iaf! ;) Vatten, blå och bil. Allt som en liten kille behöver :)

Lilla Vinga sover i vagnen nu en stund och jag hoppas att hon håller på att friskna till. Inget kräk sen 5 i morse utan allt kommer bara andra vägen, så jag hoppas!
Just nu gör vi inget annat på dagarna än att mata henne. Ca 1/2 dl i halvtimmen och när halvtimmen är över börjar en ny halvtimme, ja ni fattar säkert... Ca en halv - en liter vätska per dag behöver hon nu men hur tusan gör man när allt bara rinner igenom? Jo, börjar tapper om igen med påfyllning sakta, sakta... Suck! Det känns som att det aldrig kommer gå över!

Men visst kunde det vara värre. Många saker är värre än detta även fast det inte känns så just nu, t ex:
* Alla har kunnat haft magsjuka samtidigt.
* Hon skulle kunna haft kolik istället.
* Svensson Svensson skulle kunnat försvinna ur mitt liv för alltid.
* Huset skulle kunna brinna.
* Butikerna på byn skulle kunna sluta sälja snus, folköl och chips.
* Vi skulle alla kunna haft löss.

Ja, ser man på saken från den här sidan så är det kanske inte så illa med magsjuka ändå. Hon är ju trots allt lika glad som vanligt förutom att hon gärna skulle vilja svepa maten istället för att bara få småduttar. Jag har en väldigt godmodig liten dotter, det är ett som är säkert!

Sen är inte jag den bästa hushållerskan som finns,d et är ett som är säkert! Nog för att jag städar och donar dagarna i ända och vill ha ordning, men det här med tvätteriet är en sak för sig. Fråga Devin vad han tycker om det...
Nu när vi haft ca 584 ombyten på Vingas kläder, våra kläder, sängkläder, handdukar mm varje dag så har det blivit oändligt mycket tvätt. Eftersom vi bara har 2 tvättställningar så gäller det att torka så fort det bara går, och det varmaste rummet är Devins. Så långt funkar det bra... Men när jag knökar in båda tvättställningarna i hans rum, hänger lakan över hans garderobsdörrar, soffklädsel över stolarna och sen säger godnatt till honom och stänger dörren till hans rum, då funkar det inte lika bra längre.
Stackars pojke.. I morse hade hans fönster totalt immat igen, golvet i hans rum var fuktigt, likaså hans sängkläder och alla kläder i hans garderob. Vad fan tänkte jag med då? VIlken mamma vill dränka sin sån i fukt om nätterna? Inte jag iaf, men lyckas nästan ändå... Tur att han inte hade vett att förstå vad jag gjort, men det känns lika illa för mig ändå.

Jaja, nog om detta nu. Och nog om allt annat också, för nu vaknar lill-tjejen igen. På återseende!

Hinner inte skriva...

Läget är detsamma här, med många tvättmasiner per dag, kräks och blöjbyten flera gånger i timmen, sakta sakta matning till vrålhungrig dotter och vädring av allt vi äger och har...

Jaja, Devin är frisk iaf, men klättrar på väggarna av tristess. Stackars mina barn!

HInner fortfarande inte skriva som ni kasnke förstår, men snart så... Hoppas jag..

Usch!

Båda barnen är fortfarande sjuka och Vinga kräks för varje slurk hon får i sig, så jag blir frånvarande ett tag som det verkar...

Har ingen ork att skriva heller eftersom det blev 9 klädbyten på lillan inatt!

Usch, blä och allt vad man nu kan säga för att beklaga sig...

Förrädiskt!

Denna magsjuka är så förrädisk och man kan just inte friskförklaras förrän efter ca 6 månader känns det som. När som helst kommer attackerna som ett paket på posten, fast man trott att det lugnat sig.

Igår var Devin rätt medtagen ett tag efter hans 2 attacker på förmiddagen men efter ett tag blev han riktigt som vanligt igen, pigg och glad. Då fick Vinga också 2 attacker, men blev som vanligt igen efter ca 1 timme. Självklart visste jag att det inte var över så lätt utan gav Devin bara lite lite att äta och dricka, medan Vinga åt som vanligt.
Kvällen kom, allt lugnt med sjukan men inte lika lugnt med barnen. Man kan säga att det var fullt ös på båda som att dom aldrig varit i närheten av baciller eller sjukdomar. Och då! Precis när jag skulle göra Devins kvällsvälling kom kaskaderna! Riktigt mysigt, sådär som det är när det blir över ett helt kök, inklusive väggar och alla våra kläder :D Tillbaka på ruta ett igen...
Så vart står vi nu då? Det är så svårt att veta... Han har inte varit dålig mer efter det, inte VInga heller, men rätt som det är kommer det säkert tillbaka. Förrädiska sjuka!

Det jobbigaste för Devin när han kräks är inte att det är äckligt, utan att han mellan hulkningarna grinar efter papper att torka golvet med. Stackars lilla pedant!

Jaja, än går det bra eftersom ingen av oss vuxna har ramlat dit än.. Än alltså...

Nu ska jag åka och storshoppa roliga saker som blåbärssoppa, coca-cola och en massa peppande godis som jag kan äta i smyg :D

Och där slog det till!

Hur hade jag kunnat tro att mina barn skulle ha speciella krafter och motstå alla sjukdomar? Jag VILL ju gärna tro att det är så, men hur speciella dom än är så kan dom också bli sjuka...

Nu har magsjukan slagit till hos stackars Devin och vi andra ligger nog så risigt till. Hoppas att han slipper kräkas mer för han blir ju så ledsen och ynklig. Och hoppas att Vinga slipper sjukan också, lill-tjejen...
Sista önskningen är att jag och Magnus inte blir dåliga samtidigt som sist, nån måste ju kunna ta hand om övriga också!

Nu ska jag mysa med lill-gossen!

Ballerina-samvetet

Som vanligt är det inte alltid lätt att vara mamma. Jag vet inte hur ofta jag funderar på om jag verkligen är rätt människa till att ta hand om mina små barn, hur vet man egentligen det?

Igår inträffade en sak som gör mig till en verkligt konstig människa och mamma, och varför det inträffade har jag svårt att förstå. Det hela börjar med att Devin har en stor förkärlek till vatten i alla former och slag. Han vill gärna ösa och hälla hela dagerna, både i badkar, handfat och på golvet. Vi har länge fått sagt till honom när han hällt ut glas med vatten på golvet och vänt flaskan upp och ner och vattnat bilarna mm. Flera gånger om dagen har vi fått tagir flaskan eller glaset av honom när han inte lyssnat, och vi har verkligen varit på god väg att få bukt med problemet.
Ända tills jag ska lägga mig i och bete mig som en trotsig 2-åring!
Igår stod Devin med en nappslaska med vatten i och hällde på bordet och på leksaksbilarna och självklart tog jag flaska av honom efter att ha sagt till 2 gånger innan. Och vad gör jag då med flaskan???
Jo, jag vände upp och ner på den, tryckte till pipen och sprutade Devin i håret med den!! Två gånger!!
Så då står jag alltså på ruta ett igen med hans vatten-fadäser, bara för att jag inte kan bete mig...

Ändå fick jag lite mer förståelse för honom för det var riktigt kul att leka med vatten. Fram för mer vattenkrig! Men barnslig som jag är vill jag såklart att det ska vara på mina villkor... Som sagt vet jag inte om jag är rätt mamma till Devin som sprutar ner honom med vatten när HAN inte får leka med det. Fy på mig!

Så kommer vi till Ballerina-samvetet då. För ett par dagar sen var vi på affären och Devin fick välja kakor, såklart ballerinakex. Redan i bilen ville han äta, men vi skulle äta lunch först så han fick vänta. Flera gånger innan lunchen hann bli färdig frågade han efter kaka, men fick ingen... Efter lunch glömdes det bort av alla och han kom på det igen när jag gjorde middag. Jaha, då fick han vänta tills efter middagen... Maten rörde han inte och fick såklart ingen ballerina heller. Efter det var allt bortglömt igen och Devin somnade gott på kvällen ändå.
Sen när jag och Magnus satt och myste i soffan blev jag sugen på just ballerina, hämtade paketet och tog fram en kaka. Då slog det mig! Devin hade suktat efter dessa små godsaker en hel dag och inte fått nån, och där satt jag som en stoltserande tupp som kunde göra vad jag ville, äta vad jag ville och när jag ville.
Samvetet slog till och jag stoppade tillbaka ballerinan i paketet och stoppade in paketet i skafferiet. Jag kunde bara inte äta det. Det var till och med nästan så att jag ville väcka upp Devin och ge honom hela paketet, bara för att få känna mig som en supermamma... Fast hur super vore det egentligen?

Jaja, så kan det gå till här hemma hos en helt normal familj... :)

Farsdag

Idag är det alla pappors dag, nästan lika trevligt som morsdag ;)

Jag hade planerat att göra en tårta till Magnus igen, eller rättare sagt så skulle Devin få göra en, han är ju så duktig!
Igår kväll kom jag på att jag helt förträngt det hela och att vi inte hade en enda rolig sak att göra tårta av, inte ens ägg till att göra en kaka :( Lite sent påtänkt när man bor på landet och affärerna nästan har öppet varje påsk...

Jaja, en trevlig mysig frukost skulle vi kunna ordna ändå, är det farsdag så betyder det frukost på sängen efter en härlig sovmorgon!
Nu blev Magnus sovmorgon lite hackig eftersom Vinga vaknade tidigt, och då menar jag klockan halv 4-tidigt! Vid 5 var jag så trött att Magnus fick kliva upp, men bara en timme så tog jag över sen och han kunde lägga sig igen.
Då var det dags att fixa mys-frukost då! Trist nog var mackorna slut, påläggen slut och inget gott fanns att hitta. Ett ballerinakex hade vi visserligen, men att ta fram det vore detsamma som att tigga om bråk mellan mig, Magnus och Devin. Trist sätt att börja dagen på.
Tillslut blev det iaf hårdmackor med falokorv på, 1 risifrutti, en pytteliten bit dajmtårta sen igår (som jag och Devin ändå inte äter), kaffe, ljus och en fin fototeckning från barnen. Helt dugligt med tanke på omständigheterna! :)

När Devin ritade teckningen frågade jag vad han ville säga tilla pappa på farsdag och svaret blev:
"Pusspuss" "Pappa" och "Blå"
Så jag skrev det som hälsning från honom på teckningen, jättefint! Undrar just när den "Blåa" fixeringen ska avta. Devin vill att allt ska vara blått! Han vet att blå är blå, men han kan också be snällt och tjata ifall inte den röda bilen också kan vara blå. Han väljer bara blå pennor när han ritar och vill bara ha blåa kläder.. En grabbig grabb kan man säga..

Nu mitt på dagen denna farsdag är allt som sig bör. Jag sitter här och tar det lugnt, barnen sover och pappan i familjen är på fixardag på dagis! Ute i kylan och lägger tak på ett förråd bland annat :)
Stackare! När han kommer hem ska han iaf få fin och god lunch = Han ska få åka på macken och köpa oss en varsin grillad i baguette!
Sen kommer godare middag...

Knackar på dörren, nu drar jag!

Komplimanger

Min man måste vara världsbäst på att ge fina komplimanger. Eller så inte...

Jag minns inte hur vi kom in på det igår, men vi satt i soffan och småjävlades lite. Rättare sagt så gjorde han det, vad jag än sa så satt han emot och bara var omöjlig.
På något sätt kom jag in på att han ändå måste ha sett något gott i mig eftersom han ändå valde mig för några år sen.. Var det att jag är så vacker och speciell?, undrade jag så fint fiskande..

-"I alla fall speciell", svarade han!!

- "Ja, men du ville ändå gifta dig med mig", sa jag... (Försökte få fram något positivt om mig själv...)
- "Joo, men det är ju en Svensk tradition att gifta sig efter man fått barn", sa han då! :D

Snacka om att känna sig älskad ;)

Idag är det farsdag och han lever farligt måste jag säga! Mohaha!

Helg-svacka

Om någon tror att jag med svacka menar att mitt liv svackar, så tror den fel. Här är allt på topp, precis som vanligt! Guld och gröna skogar, ett perfekt liv med en perfekt familj, urtjusig gård och mitt vackra yttre ;) Tipp topp alltså.

Nä, riktigt så underbart är väl inte allt, men det som svackar är såklart bloggandet. Är det helg så är det och på något konstigt sätt så har jag inte tid att sitta vid datorn. Förutom att vi haft främmande, varit på affären, städat dagis och gjort allt det där vanliga tråkiga så har jag haft skallen full av funderingar.
Det var en kär vän som öppnade munnen lite för mycket idag och genast är mina tankar där hennes redan varit och strövat... Hur vore det att starta eget och vågar man? Det skulle vara jätteskoj och mysigt, samtidigt som jag ändå inte har något annat för mig. Nästa tanke går till byn jag bor på. Hur vore det om alla kunde hjälpas åt och göra byn lite fin, välkomnande och mysig? För att inte tala om att folk kunde komma och börja här hemma på min gård!
Här sitter jag och beklagar mig över hur det ser ut på byn, samtidigt som jag totalt blundar för mina självdöende rabatter, bristen på träd och buskar, fula befintliga träd och buskar, skräp och bråte som snön tacksamt lagt sig över och en massa andra missanpassande detaljer på min gård.

Nästa gång det blir bart ska jag göra följande åtgärder hemma hos mig:
* Ta bort allt i rabatten och ersätta med nytt.
* Kratta klart gården hur mycket grannarna än tittat på mig.
* Sätta fler träd som jag inte har råd att köpa.
* Rensa skogsdungen.
* Plocka upp plastpåsen som ligger nästan gömd under en buske.
* Ta in alla däck och andra fula saker i ladan.
* Ta in solstolen. (Det kan jag göra nu, men det är lika bra att skjuta upp det också.)
* Slänga den enda av mina trädgårdshanskar som är kvar. (Se ovan)
* Bygga en förvaringsbox till alla leksaker.

Det är bara att pricka av när jag åtgärdat någon av dessa punkter, risken är bara att det kan ta en hel dag ;)

Nu ska jag gå ut med soporna så egentligen kan jag lika gärna plocka upp den där handsken när jag ändå går förbi, och slänga den också. Egentligen.

Jul-drömmar

Vi har haft lite av en slapp och mysig dag idag, så skönt!
Mitt i allt mys kom Magnus på att det skulle vara mysigt med julmusik, och varför inte? När man tänker efter så är det snart 1:a advent så det gäller att få in rutinerna och känslorna innan, det låter väl klokt?

Det vi nu hade tänkt oss var att vi skulle mysa alla tillsammans i soffan, eventuellt med lite avbrott för dans med barnen (Devin älskar att dansa!), så vi letade fram en lämplig skiva: "Devins första jul", där jag valt de finaste av alla julsånger. På med musiken och vilken underbar känsla man fick! Jul är det bästa som finns, helt klart.

Pappa och dotter myste i soffan medan jag försökte få Devin intresserad av att dansa eller mysa med mig. Men just nu av alla tillfällen så hade han ingen lust. Nänä, svik morsan bara! Jag kröp tillslut upp till de andra i soffan och låtsades att jag var ett litet barn som väntade på tomten.
Eftersom vi andra var borta i jultankarnas värld så passade Devin på att göra lite sånt som han tycker är kul, t ex:
* Plocka ner fruktkorgen från bordet och leka "kasta boll" med apelsinerna.
* Leta sig något gott att äta i skafferiet.
* Leka med brödrosten, vattenkokaren och mackjärnet. (Självklart har vi inte kontakterna i)
* Möblera om bland alla kläder jag hänt på tork. mm...

Oavsett vad han skulle gjort just då tror jag inte någon av oss skulle reagerat tyvärr, såvida det inte vore farligt. Men på allvar hade vi jul i vårt hus och det kan man inte bara avbryta, inte förrän skivan var slut. Så är det bara, oavsett om man har barn eller inte. Vissa gånger får man helt enkelt prioritera ;)





Lill-trollet!

Vi börjar verkligen undra vilka som är Vingas rätta föräldrar, för det kan inte vara vi iaf!
Visst ser vi kanske ut som ufon och hej-kom-och-hjälp-mig ibland, men lillan ser verkligen ut som ett litet troll :D

Det sötaste trollet av dem alla såklart!

image79

image80

image81

Bilderna är lite mörka, men man kan ändå se hur söt och go hon är!

Nöa!

Nöa, nöa, nöa... Det ordet börjar bli tjatigt här hemma nu! Det betyder såklart snöa och sägs såklart av Devin. Jo, det kunde varit ett av Magnus ord också, men inte den här gången :)
Varje gång vi går ut eller Devin tittar ut genom fönstret och ser att det är vitt så har det "Nöat". Inte så att snön kommer ligga kvar i flera månader, nej då, det är som en överraskning varje gång han ser den! Så nog kommer det kunna bli tjatigt kanske...

Det var väl det jag ville delge er om nu, kommer åter senare!

Du vet att du är förälder när:

Obervera att alla dessa påståenden är sanna och har inträffat mig. Vissa mååånga gånger!

* Du ser fram emot sovmorgon till klockan 7.00.
* Du vaknar och inser att du sovit 4 timmar i sträck.
* Du står och vyssjar kundvagnen på ICA.
* Du står och vyssjar barnvagen samtidigt som du har barnet på armen.
* Tackar nej till en sen middag hos goda vänner för att du kan lägga dig ett par timmar tidigare istället.
* Du varit ensam och köpt aftonbladet på macken och istället för att åka direkt hem, åker och ställer dig på en parkering och läser tidningen i lugn och ro.
* Du hittar vindruvor och kex i videon.
* Du aldrig har nytvättat hår samtidigt som kroppen är nytvättad.
* Du slutat reagera när du trampar i potatismos på golvet.
* Det sista du gör på kvällen är att plocka fram morgondagens kläder till barnen, samt förbereder med diverse leksaker på olika stationer i huset för att roa alla på alla platser.
* Du provkänner med läppen på mackan innan du äter, så att den inte är för varm.
* Du hör något ljud i bakhuvudet på stan och efter en stund inser att det är ditt barn som skriker.
* Du slår på tv:n och Playhouse Disney ävar den senaste sedda kanalen.
* Du inte reagerar över att gå ut med fläckiga kläder. Byter du så är det ändå ogjort om 5 minuter.
* Du aldrig kan hitta en visp eller decilitermått, såvida du inte letar i barnens rum eller i handfatet.
* Du rakar ena benet på fredagen och det andra på måndagen.
* Du kommer på när du ska lägga dig att du inte hunnit äta lunch eller middag.
* Du börjar uppskatta att sitta och titta på Glamour eller Ketchup-reklam, bara det är tyst.
* Du vaknar mitt i natten av att ingen annan är vaken. Helskumt!
* Du kallar din partner för mamma eller pappa. Huga så osexigt!
* Du går ut för att handla kläder till dig själv och kommer hem med söta små kläder i storlek 62.
* Du kan lägga dig varje kväll och inse vilka små skatter du har!

image78
Skatt nr.1 - Devin 1,5 månader gammal. Storlek 50 på dressen, har han varit så liten??

image77
Skatt nr. 2 - Vinga 1 månad gammal, lika liten hon...

Måste ta tillvara på varje dag nu för dom blir aldrig så små igen som dom är nu, eller imorgon, eller på lördag....

Tack för den du, morfar!

Jaja, så kan det gå...

Äntligen hade jag kommit till den punkten där i livet då jag fått min son att inse en sak. Nämligen att det finns annat i livet än att titta på YouTube! Under en väldigt lång period har han velat se på moster Kim och Mupparna (Vad nu dom har gemensamt ;) ) där,  och jag har fått hjälpa honom att trycka på dessa klipp om och om igen.
Jobbigt i längden även fast det är gulligt att han varit så fanatisk...

Så nu ikväll ringde morfar och därmed var det slut på den ljuva "slippa-hjälpa-son-vid-dator"-tiden... Morfar bad mig gå in och titta på ett klipp med en Cadillac-78 som gör hjullyft och säga till Devin att det är morfars bil, och kan ni tänka er att jag i ett väldigt svagt ögonblick faktiskt gjorde det!

Jaha, och hur blev det sen då? Jo, grabben ska se "moffa bil" om och om igen! Visst får han inte alltid som han vill, men det är rätt så enerverande att bara lyssna till bönandet också. Han har ännu inte fattat var tjat är, så jag har det lite tufft nu! ;)
Han är söt också lill-killen! När klippet börjar sitter han och flinar för fullt när han ser bilen stå och varva. Sen när han gasar på och gör hjullyft så sprätter han med och skrattar högt. Till sist så vinkar han och säger "hädå" när bilen passerat kameran och är på väg mot horisonten... Sen är det "Igeng" många gånger om ;)

image76
Det roliga är att han under tiden som han tittar, har en Volvo i handen ;)
Nu är nog morfar stora idolen när Devin TROR att detta är hans bil... Sanningen är att morfar köpt Subaru, men det törs jag inte säga till honom, då försvinner hans visioner... :D

Grattis pappa Ajjus!

Nu har äntligen Devin fått väckt pappa med paketet som han så gärna ville ha (Devin alltså ;)
Det var lite känsligt för honom igår när han fick slå in bilen til sin käre far. Tärarna sprutade när han tappert vek upp papperet runt bilen och tejpade ihop paketet. Han var så förkrossad men ändå visste han att det var till Magnus, så det fanns inga protester med i bilden, bara en stor sorg.

Så imorse fick han hjälpa till att öppna paketet och sen pep han iväg fortare än kvickt med bilen för att leka :D
Efter frukost dukade vi fram tårtan som Devin gjorde igår och den var himla god! Ja, i alla fall om man skrapade bort alla 934 godisar som låg på ena sidan av tårtan ;)

Sen har han spelat piano för pappa och varit en exemplarisk son till ett födelsedagsbarn! Lilla Vinga var bara med vid väckningen, sen dess har hon sovit. Vi får se på vilket sätt hon kommer fira pappa sen. Kanske med en slempuss eller ett dreggelregn? ;)

Grattis Magnus! Eller som Devin skulle sagt: Attis pappa Ajjus!

image73
Devins fina skapelse!

image74
Far och son-gos!

image75
..."Ja må han leva".... Eller nåt sånt... ;)

Det blev inget kaos!

Lycklig mamma har nattat två till synes lyckliga barn - utan problem! Mer än så behöver inte förtäljas, förutom att dom är helt underbara båda två!

Alt är också klart tills pappa Faxbrink fyller år imorgon. Vi tog oss på promenad till affären och Devin har gjort tårta, slagit in presenten och båda barnen har ritat en teckning. Kan det bli bättre än så?

Nu tänker jag gå och ta mig en efterlängtad dusch, men jag lägger in ett par bilder på mina små hjärtan först :)

image69
Devin ritar en bil till pappa. Blå är den, det är viktigt!

image70
Full koncentration vid lego-bygge! Tröjan har han valt själv, självklart alltid denna som är från Kim :)

image71
Lillasyster hänger med på bilmattan också och får låna vilka bilar hon vill faktiskt. Storebror är av den snälla typen!

image72
Här är en bild jag inte sett tidigare.. Måste varit pappan som lekte att Vinga var en docka imorse, eftresom hon ligger i docksängen. Hoppas att Devin fick vara med och leka också! Själv hade jag sovmorgon, till 9!!


Kaos!

Det ordet är jag väldigt bekant med kan jag lova! Kaos...

Sitter nu med en liten i famn, en större som är tokspeedad av hans kusin och hennes kompis. Den lilla är jättetrött men bör inte sova än. Somnar hon före 19 är det som gjort för att hon vaknar efter en liten stund igen..
Den större är också jättetrött och har varit ledsen hela eftermiddan (sjuka på G?) så när kompisarna ger sig av kommer han vara totalt förstörd! Han tycker ju att det är så kul när dom är här, och förstår inte alls varför dom måste hem sen...

Måste kanske försöka lägga lillan innan dom går, så jag slipper sitta med två barn a´la hysteri.

Fasen vad jobbigt det är att skriva med en hand!

Jaja, ska se om Vinga kan lägga sig nu så kan jag trösta Devin i hans livskris om en stund. Kaos är kvällens nyckelord!

Jag släpper inte in nån sjuka i mitt hem!!

Nu är det fler och fler runt omkring oss som har magsjuka, fy fasen vad hemskt! Det är det värsta jag kan tänka mig för mina barn och det får I-C-K-E komma hem till oss!
Det är flera på Devins dagis och även andra runt omkring som redan drabbats och de små stackarna blir ju så medtagna. Nu har jag bestämt mig för att min familj ska vara frisk, och det med basta.

Fast vad kan man egentligen göra åt saken? Idag har vi varit på kyrkis och där strömmar bacillerna runt som ett sill-stim i nån sjö eller hav (Vet inte ens hur och vart fiskar lever!?) VI har iaf tagit det säkra före det osäkra och låter Devin vara hemma från dagis resten av veckan, IFALL det kan hjälpa. Är jag lite nojjig kanske?

Nu har jag och barnen varit på prommis runt byn, jätteskönt i kylan faktiskt. Vi var in på affären så Devin fick välja ut en present till MAgnus som fyller år i morgon och det blev (Surprise-surprie) en bil! Han valde med omsorg mellan de få stackarna som fanns kvar efter alla våra bil-köp tidigare, och Magnus skulle få en blå polisbil. TIll sig själv valde han en svart, lite dyrare modell. Grabben är ju smart!
Det är lite roligare tycker jag när han själv får välja en present istället för att jag ska köpa från honom. På det viset kommer det direkt ur hjärtat och dessutom behöver inte Magnus bli speciellt nyfiken på vad det kan vara ;)

I eftermiddag har jag planerat att barnen ska få hjälpa mig att göra en tårta till pappan. Innan det måste vi såklart på affären igen och handla allt som saknas = Allt till att göra en tårta. Med andra ord får vi alltså se vad vi hinner mellan att Devin vaknar vid ca 15.30 och affären stänger 17.30. Vinga vill nog ha mat och Devin vill nog ha mellis också. Dessutom gillar inte Vinga att åka vagn vaken, så det gäller att hon är trött nån gång under den tiden också..
Annars får det räcka med smörgåstårtan som vi beställt, det blir nog så.

Jaja, nu ska jag mysa lite med Vinga. Hör att hon ligegr och pratar i vagnen. Gos-tjejen min!!

Planering är A och O

I mitt huvud pågår det ständiga planeringar, många av dem är nödvändiga, men tänk vad många av dom jag skulle kunna släppa och bara strunta i. Det blir ändå aldrig som man tänkt sig...

När jag och Vinga skulle åka och hämta Devin idag kom jag på att vi skulle klä oss varmt för utelek, direkt när vi kom hem. Både Vinga och jag fick tjocka kläder på oss och gav oss iväg till dagis. Snabb hämtning stod på schemat så att ingen av oss skulle svettas ihjäl! Det gick förvånansvärt bra att få med sig Devin till klädhyllan och förvånansvärt bra att klä på honom alla vinterkläder som han behövde.
Då kom personalen med ett fint litet meddelande till mig: "Han har inte sovit idag..." Jättekul förstås att han var så glad fast han inte hade sovit, men det betyder alltså att han är för trött för att leka ute, eller?

Jodå, i bilen på vägen hem somnade han och Vinga var inte alls på humör för nånting, fast hon både hade ätit och sovit. Jaja, jag får väl leka duktig pulka-mamma en annan dag istället.

Efter att jag lagt Devin i vagnen kom jag på att jag skulle göra en trolldeg som barnen kunde leka med sen, men såklart ville inte Vinga det. Hon som alltid är så godmodig annars ville inte göra nånting alls. Inte äta, inte leka, inte busa och inte ligga nakenfis. Däremot blev hon trött av allt sitt egna gnäll. Okej, ner med Vinga i vagnen och så kunde väl JAG göra en deg till barnen själv då, eller?

Pyttsan! Vinga ligger i vagnen, men sover inte alls som hon gör ALLTID annars! Nu får jag springa dit var 3-4:e minut och stoppa i nappen och det går inte med salta degiga händer, så då tillbringar jag tiden här istället...

Nästa plan är att vi gör degen när Devin vaknar så han får vara med. Smart! Men när jag tänker efter har vi prövat det här många gånger förr och det är alltid samma visa. Han vill inte dega ihop degen och vill inte baka med den sen heller, så vad är då poängen? Mer än att jag får känna mig som en bra och pysslig mamma alltså?

Äh, det får bli som vanligt. Vi äter lite mellis, myser framför Musses klubbhus, leker med bilgaraget och äter middag. Sen avrundar vi kvällen med mer lek, mys och ett bad innan sovdags. Mer än så blir det inte nu när Magnus jobbar på kvällarna. Och vem lider mest av det? Barnen, eller jag med mitt "måste-vara-kreativ-med-barnen"-tänkande?

Man får veta allt...

Min vision om dagis har varit att mina barn ska vara så pass stora när dom börjar, att dom själv kan berätta vad dom gjort på dagarna och hur det varit. Och faktiskt så har vi kommit så långt här hemma, fast Devin är nyss fyllda två!

Igår när han kom hem med pappa efter några timmar på dagis så hade jag en liten utfrågning, så här lät det:

-"Vart har du varit?"
-"Dadis!"
-"Hade du kul?"
-"Bila"
-"Lekte du med bilar?"
-"Ja, bila!"
-"Vad har du gjort mer då?"
-"Eh...Bila!"
-"Har du inte gjort nåt annat då?" "Ätit mat?"
-"Ja."
-"Vad fick du för mat då?"
-"Bil."

Ja, där ser ni! Är han inte stor att berätta själv så säg...!
Gokillen! Undrar vad han har att berätta idag när jag hämtar honom, han kanske lekt med bilar för ovanlighetens skull ;)

Varför försöker jag ens?? (Att utfodra en 6-månaders bebis)

Mina barn och mat... Det är ungefär som med mig och mat = Inte det lättaste!
Devin har varit rätt liten i maten och är fortfarande det, men ändå tycker han om allt nu. Det gjorde han däremot inte när han var liten och bebis. Och nu är jag där igen, fast med hans lillasyster...

Vinga är 6 månader nu och har älskat gröt sen första smakisen när hon var 4. Även olika bitar av mat som vi stoppat i henne har hon älskat! Och för lättsamhetens skulle nu när jag har Devin att se efter på dagarna så köpte jag hem lite burkar att prova, men icke då! Det måste ha varit det vidrigaste hon kunnat tänka sig!
Så jag testade att göra potatis, morötter, broccoli och allt vet vad. Jag har blandat med ersättning, smaksatt med kryddor och testat allt, men nej då, hon SKA inte äta min mat!!

Jag har lagt det lite på hyllan och tänkt att det kommer när det kommer och igår hände något alldeles jättestort för oss!
När vi skulle äta lunch fick hon en portion också, bara för att hon inte skulle känna sig ensam utan mat (som om hon skulle bry sig!?), och då var det ingen mat som hon egentligen heller ska äta, men eftersom hon aldrig äter mat så kvittade det.. Haha! Jag gav henne en liten sked med pulvermos och dill. Pulvermos är ju inte så bra eftersom det innehåller salt, men jädrar vad gott hon tyckte det var!! Så typiskt!
Till middagen fick hon igen (pga tidsbrist) en tallrik med pulvermos, dill och köttbulle och gud vad hon åt! Rensade tallriken totalt och ville ha ännu mer!

Jäkla jänta ;)

Så idag hade jag ångan uppe, nu skulle Vinga börja gilla mat! Självklart måste det varit dill som var lösningen, eller??
I morse stod jag och kokade pärer för kung och fosterland, mosade, blandade i smör, dill och ersättning. Pressade köttbullar i en vitlökspress och kyckling i en annan. Jag gjorde matlådor åt henne och allt var så väl planerat!
Men tror ni hon åt??? Såklart inte... Usch vad blä det var!

Så bara för att testa så blandade jag lite pulvermos och hon gapade självklart hej vilt! :D

Summan av detta är alltså att hon älskar det hon inte får äta och hatar det som hennes tappra, flitiga mamma gör...

Tur att hon är söt iaf! ;)

image68

O du härliga måndag!

När ni läser min rubrik, kan ni riktigt känna mitt välmående då? Jag skulle kunna skutta och sjunga hela länga dagen som det känns nu!
Jag vaknade 8 idag!! Åtta, inte fem eller fyra eller halv 6 eller kvart i fem... 8!!
Visserligen vaknade barnen samma tid som vanligt, men i veckan jobbar Magnus kväll och är hemma på dagarna, så nu kan vi turas om att få sova. Eller det gör vi redan iofs eftersom han sover hela nätterna, då är det inte mer än rätt att jag får sova på morgonen kanske..

Men på torsdag ska han få sova för då fyller han år, allas vår älskling! Devin ska få titta ut en present till honom, med all säkerhet blir det en bil :) Sen ska han få fika på sängen och självklart teckning av barnen, men av mig då?? Vi har inte köpt något till varandra på flera år nu så det är på tiden att han får nåt fint. Dessutom önskade han sig en tatuering förut som han redan fått, men inte gjort. Nu håller vi på att kolla efter några snygga typsnitt och nån mall till en tribal som vi själv kan vidareutveckla till nåt fint med barnens namn som han vill ha... Jaja,det blir väl nån dag, bara han ringer och beställer tiden :)

Nu kommer MAgnus hem med Devin från dagis och har även min mamma med sig, så jag måste gå nu. Pussar i massor över Devin ska det bli!!

Sov gott...

Nu är ändå klockan kvart över nio, så nu borde det vara godkänd tid att lägga sig, eller?
Barnen har sovit länge nu och vi vuxna har spenderat kvällen med att äta goda saker och tittat på 5 avsnitt av c/o Segemyhr, mysigt som bara den! En soffa, en filt, bra på tv:n och en snygg man, men behövs inte för att man ska njuta av en söndag-kväll. Så är det.

Sen har vi kommit på att det bara är idiotiskt att sitta uppe och uggla framför dåliga program på tv:n eller göra andra slösaker när vi kan prioritera sömn istället. Tänk bara alla som klagar på att dom är trötta på dagarna, men istället har suttit uppe och ugglat en hel natt. Lite skyll-dig-själv-status enligt mig, såvida personen i fråga inte har sömnsvårigheter, då är det en annan femma.
Samtidigt så kanske rutiner inte vänjs in över ett dygn, man kanske måste börja lägga sig i tid varje kväll för att efter ett tag kunna slappna av och somna på normal tid. Inget blir bättre för att man natt efter natt inte ens försöker,  tror jag iaf..

Nä, man måste nog greppa tag om dom få timmar sömn man kan få när man har 2 små. Inte för att det är så kul att lägga sig tidigt, men vill man slippa undan förvirringar som att lägga fjärrkontrollen i kylskåpet, måla ögonfransarna med tandborsten osv så måste man.

Så nu är det alltså åter natt hemma hos Faxbrinks, fastän klockan bara är barnet enligt många. Men vi är inte som alla andra och det är vi van vid ;)

Dröm sött!

(Har en sak kvar att göra innan jag går och lägger mig nu, och det är att få med en sovande make från soffan.. Inte det lättaste eftersom han aldrig fattar att han sover och jag inte fattar att han inte är vaken. Total brist på kommunikation med andra ord! :D)

Det blir mys för hela slanten!

Nu har det gått ett par timmar sen sist när vi inte visste vad vi skulle hitta på... Under dessa timmar har vi nu ätit middag och myst i soffan, tänt alla ljus och släckt alla lampor. Devin har hört sagor och Vinga har skrikit rakt ut av förtjusning. Vad det är hon tycker är så roande har vi inte kommit på än, men glad är hon!

Nu håller jag på att hälla upp badvatten, vilket var ett av mina kaosalternativ förut idag, men bara genom att låta mig stå utanför badkaret och titta på så har vi löst problemet. Det blir inte lika trångt utan mig och dessutom inget gnäll heller, eftersom det är jag som hela tiden vill ha varmare vatten ;)
Så nu ska barnen och Magnus få ta sig ett skumbad med levande ljus i badrummet medan jag plockar fram pyjamaser och myskläder tlla alla.

Så nog blir det mys för hela slanten ikväll alltid!


Blottning

Många gånger tänker jag på vilket blottande man gör i bloggen, eller jag iaf. Det är en sak om jag lägger ut bilder på mig själv, vilket jag inte gör eftersom jag inte vill, men nu handlar det om barnen.
Vad kommer dom tycka om en massa år när deras fina mamma har lagt ut en massa bilder av dem på nätet?
Vad skulle jag tyckt om mina föräldrar gjort detsamma och att alla andra kunde spana in mig i olika poser?

Nu är det ju bara fina bilder jag väljer ut men ändå, det är något att fundera över...

Jag har funderat klart och kommit fram till att jag är barnens mamma och att jag bestämmer. Så enkelt är det va? Jag hoppas det för jag vill lägga ut fler bilder sen när jag tagit nå fina, det måste jag väl få göra?
Och när jag frågar Devin säger han bara "ja" så jag tar mig friheten att fortsätta med det hela.

Idag har vi haft främmande av barnens farmor och farfar, och Magnus fick paket! Han fyller år på torsdag men hade turen att få paket redan idag. Jag vill också ha!! Vi får se vad tomten kommer med, hehe...
Innan dom kom idag var vi ute hela morgonen och förmiddan och städade undan alla sommarsaker. Som vanligt här så väntar vi så länge att vi får skotta för att få fram sakerna och därmed har grannarna en chans till att stirra..
Vet inte om dom stirrade på just det, men en granne tittade lite konstigt när Magnus skulle skotta infarten :)
Kanske det berodde på att han skottade med hjälp av att dra Devin i pulkan fram och tillbaka tills marken var slät? Alla sätt är bra...

Just nu funderar vi för fullt på vad vi ska göra resten av dagen. Inget besök att vänta och ingen att hälsa på. MAcken har Magnus redan besökt 2 gånger och affärerna är stangda, så vad gör man då på vår lilla by?
* Tar ett familjebad som slutar i kaos av trånghet och olika temperatur-önskningar?
* Plockar fram lite gott att äta så att middagen förstörs av att Devin och mamma inte orkar mer efter allt gofika?
* Tar på oss alla kläder till förbannelse och går ut för att upptäcka att det inte var roligare där?

Nja, slut på idéer. Får fråga Devin vad han vill göra... Det givna svaret blir med all säkerhet "Bil". Så då står det mellan att leka med bilar, rita bilar, åka bil eller titta på bilar på tv:n...



Lite fler bilder...

Måste lägga ut några bilder som Devins käre vän Micke tog när han och Kim var här och hälsade på. Kan det bli annat än bra bilder med en sån duktig fotograf och ett oerhört gulligt objekt??

image60
Vad gör det att man är smutsig runt munnen när man är så underbar i övrigt? ;)
Själv skulle jag dö för dessa ögonfransar!

image62
Vrålhäftig bil som blinkar och kör själv. Ja, såvida ingen håller fast den då aå att den bara spinner för allt vad den är värd ;)

image63
Tittut!
Varför tänker ma inte på att ge bernen en grovtvagning runt munnen innan fototagning? Fast då blir det inte lika spontant, jag får ursäkta mig med det...

image64
Glad kille! Självklart var han det eftersom han hade finfrämmande, vad annat kan man vara?

image65
..."annars skjuter jägarn dig".... Både Devin och mamma kan! Oerhört fin bild enligt mig, tnäk om vi kunde ha Micke här på heltid!

image66
Fingerräkning om jag inte minns fel. Devin och Micke lekte en väldigt spännande och högst givande lek ;)

Vågar inte lägga upp fler utan att fråga de andra på bilderna först...
Har som vanligt inte tid heller, för nu är det pulkåkning och tvättstugestädning som står på schemat! Sen ska vi fira min 30-åriga sävgerska med blommor och med blader. Fast nu ljög jag, för jag hittade ingen fin blomma att ge henne, så hon blir utan just den biten...

På återseende när jag har tid igen!

Fasen...

Att man ska ha så lite tid att skriva och speciellt på helgerna.. Nu i helgen hade vi inget planerat trodde jag, men det verkar som att 5 besök är inbokade här, så det blir trevligare än jag först trott! :D

Nu väntar vi på det första besöket, inom några minuter så jag hinner som vanligt inte vara här nu.
Lägger iaf upp några bilder på min söta sjärövare! Det var ju Halloween-disco på dagis idag och Devin är som vanligast sötast av alla i världen! Enligt han mamma iaf ;)

image56

Han åt säkert en hel påse ostkrokar, helt manisk var han! Dessutom ertappade jag honom med att stoppa i fickan ;) Det räckte alltså inte med munnen och nävarna fulla... Är det gott så är det!

image57

Självklar var han hela tiden på väg till skålen för påfyllning, så han var inte lätt att fånga på bild :)

image58

En hand på ratten bara så att ostkrokarna med all säkerhet skulle kunna fylla den andra :)
Observera halsbandet med en nyckel till skattkistan!
Det andra halsbandet har han på sig mest hela dagarna tillsammans med ett annat blått, både på dagis och hemma. Tjusig som få!

image59

Spökbålen var inte heller så illa! Inte enligt mig heller och dessutom alkoholfri, så det uppstod inget barnbråk ;)

Nu kommer främmandet, så på återseende! Vi ska mumsa Magnus pizza nu!


Har man ett tråkigt liv eller?

Jag tycker inte det, för mig är mitt liv faktiskt skitskoj!
Men jag har aldrig nåt att skriva eller berätta om. Jag kan inte sitta med 12 inlägg om dagen och berätta om allt sött som mina barn för, hur skulle det se ut tillslut??

Idag har vi iaf haft celebert besök av en gammal vän, Therése, som vi inte träffar ofta alls nu för tiden. Kanske en gång i halvåret bara konstigt nog. Och även tråkigt nog måste jag säga, det är ju en trevlig prick som inte alls verkade besvärad av mina barns stoj :D

Magnus hämtade Devin från dagis medan hon var här och han var jätteblyg för henne, vilket han aldrig brukar vara. Han ville inte ens titta på henne först utan fick ta sin tid själv till att våga. Efter kanske 10 minuter tittade han på henne och sa "Hej". Då var han alltså redo :)
Sen dröjde det inte länge förrän han ropade på "Tees" och pockade på hennes uppmärksamhet.

Ananrs är det fortfarande Kim som regerar i hans huvud, ännu mer nu sen hon var här och hälsade på. I morse ville han välja kläder själv och valde en t-shirt som han fått från Kim (Vilket minne han har!) Sen har han pekat på den otaliga gånger och sägt hennes namn, gokillen!

Vinga däremot har blivit ett monster! Fast ett jättegulligt sådant! Hon skriker i falsett dagarna i ända av total förtjusning över ingenting! Och när hon inte gör det så låter hon som ett monster. Glad så fort någon tittar på henne och så söt så man smälter!

Nu ska jag kika in på min mail och se om jag fått mågra bilder som Micke tog på Devin i måndags, är nyfiken som attan!

Sen väntar en öl, chips och lite choklad. Allt sånt som jag kan äta nu efter att jag dragit ut en av mina dum-tänder :)

Vad är det för en dag, är det en vanlig dag?

Nej det är ingen vanlig dag, för det är svägerskans födelsedag, hurra hurra hurra!

Det känns som nyss som hon kröp omkring på golvet, med dregglet hängande på hakan, med ett språk som ingen av oss förstod. Vilka minnen man bär med sig och nu fyller hon redan 30 år! Lilla vännen, 30-åringen... Äntligen har hon också blivit vuxen som så många andra. Själv är jag inte där än, men vänta några år så kommer jag också joina vuxenhets-klubben!

Varför har så många nojja över att fylla 30?? Jag kan inte känna ett uns av det och kommer säkert inte göra heller, varför skulle jag egentligen? Jag har inte en massa saker som jag inte hunnit med. Jag har ju redan allt jag vill ha och då är det inget fel att bli äldre heller, inte för min del iaf...

Och man är ju inte gammal bara för att man blir 30! Visst är man på väldigt god väg att BLI gammal, men det är man ju när man är 29,5 också, eller?

Nu har jag som vanligt inte tid att sitta här längre. Jag ska se om min söta lilla VInga vill ha lite kyckling och pasta. Förmodligen inte, men man kan ju testa iaf, så har man om inte annat lite disk att roa sig med sen ;)


RSS 2.0