GlassSkorTårtor

image366
Vinga äter glass med hela ansiktet. Lyxigt med en alldeles egen!

image367
Devin blir inte fullt så kladdig som lillasyster...

image368
Nya gympadojor till Devin. Hittade på Coop för bara 99:- så dom fick duga.

image369
Dom här kunde vi inte låta bli att köpa! Klart att traktor-killen ska ha dessa! 99:- för dom med..

image370
Sommarfynd till mamman, 199:-. Synd att jag var tvungen att pröva att kratta i dem :(

image371
Vingas egna tårta att äta / kladda med i morgon :) Hade tyvärr fålig fantasi och lust att fixa tårtorna ikväll,
men dom smakar nog gott iaf :)

image372
Dålig fantasi nummer 2... Speciellt om man jämför med vad jag brukar göra, men som sagt,
jag har inte orken eller hjärnan att göra mer...

image373
 Och nummer 3... Eller nummer 2 om man räknar bort Vingas egen. Eller nummer 4 om man räknar 2 smårgåstårtor också! Så kom på fika i morgon :)

Nu är det ballonger och serpentiner i hela huset så vi är redo! Fyll år nu då lill-tjejen!!


Den gården, den sorgen...

Jag vet att jag tragglar på rätt mycket om min gård, men den är verkligen inge rolig alls!
Gräsmattan är ojämnare än det mesta och nu har alla löv från hela byn blåst till mig. Det syns inte alls hur mycket man slitit senaste veckan.
Idag blåste det fortare än vad jag kunde kratta och därmed var det dödsdömt. Det är bara att acceptera att det inte blir bättre än så här på ett tag...

Nu blir det snart tårtbak för hela slanten! Smörgåstårtorna är färdiga men smakade inte alls så bra som de brukar. Lite smaklösa blev dom, men så går det när jag inte vågar provsmaka smeten utanför sitt sammanhang...


Min tur

Med min tur så gick det som det gick idag...
Klockan 9 när anticimex skulle komma och göra besiktning såg jag till att hålla mig borta. Åkte till Marie och barnen och stannade över lunch för att vara på den säkra sidan att slippa träffa snusk-letarna. Där kommer min tur in i bilden...
När jag skulle åka hem ringde magnus och sa att besöket var framflyttat till strax efter 12 (då var kl 12!!) och att han skulel hlla på i ca 1 timme. Hjälp!!!

Var ändå tvungen att åka hem och lägga barnen i vagnarna och tro inte på fan att bilen stod på gården! Dekalerna lyste upp hela byn och hädanefter är vi nog kända som snusk-familjen :(

Hur som helst så var han inte i huset när jag gick in, försvunnen som bara attan, tills han ropade "Jag är på toa"... PINSAMT!

Huset blev iaf godkänt från fukt och skador, men han tog sig inte ner till grunden tyvärr... Varför har vi det enda huset i världen utan lucka till grunden?
Och varför är vi den enda familjen som inte har brandsläckare hemma, och inte satt upp brandvarnarna sen batteriet tog slut? Är det för att min man är brandman och borde vara den första som har sånt??

Jaja... Besöket berodde tydligen på att vi bytt försäkringsbolag och fick en besiktning gratis, så nu vet jag äntligen varför dom var här... Jobbigt var det iaf, men jag överlevde!

Nu ska det bakas tårtor!


Här kommer det...

Mitt eftertraktade blogg-inlägg ;)

Läget just nu:

* Vinga ligger i vagnen och vill upp. Måste gå...

Ja, det var det ;)


Visst ljuger man ibland

Gör inte alla det då och då?

Nu menar jag såklart inte ljuga-ljuga, utan mer små vita oskyldiga lögner.
Varför erkänner man inte hellre, eller säger som det är istället för att t ex säga "Nej, jag har inte krattat idag, jag lovar", när det för fasen syns att det är nya högar på gården??
Eller såna gånger som jag säger att det är klart att jag äter sillsallad, när jag i själva verket sitter och låter den växa i munnen.
Dessutom är det inte sällan jag säger "Nej tack, det är bra" i fråga om nån kaka som jag bara vrlådreglar efter när andra äter...

Såna små lögner menar jag. Ska det vara så svårt att erkänna att jag krattat, att jag inte gillar sillsallad och att jag visst vill ha en sån där god kaka? Varför blir det så här?

Som tur är så gäller det bara småsaker, men det kan vara illa nog... Men så finns det de som ljug-ljuger också och det kan jag inte förstå. Ljuger om pengar, ljuger om jobbm känslor mm, och där ligger alla vi små-ljugare i lä!

Vu hoppas jag att Magnus kommer hem snart så jag kan få min efterlängtade rygg-massage. Hoppas han kan få ordning på min kropp så jag kan vara nyttigare i morgon än idag!

Lev väl och sov gott!

Skrik och panik

Sitter i soffan och försöker slå dövörat till. Lillan ligger i sin säng och skriker, vilket hon aldrig gör annars. Nåt måste vara fel, att det är snorigt eller nåt, men det blir bara värre om jag går in dit.
Hon somnar alltid själv och vill vara ensam, men ändå inte tydligen. Upp vill hon såklart, men då är vi där igen.
I Upp-träsket.

Usch vad jobbigt det är att lyssna på, tycka synd om och inte veta vad jag ska göra. Ryggen klarar inte av att bära heller och Magnus är på badmington :(
Jag är inte van vid skrik helt enkelt... Inte som när det var vardag med det lätet och jag tänkte "Men skrik då tills du ledsnar..."

Nu är det annat, nu är det synd om... Hoppas hon hinner lugna sig bara innan hon somnar av utmattning.
Dags att gå in och visa sig igen nu, fast nu är hon ju tyst igen en stud innan hon sätter igång igen... Jaja, sånt är livet med barn ibland. Bara att bita ihop!

Men nu så!! Bara sådär... Hon sover igen!Känns illa ändå eftersom jag helst av allt vill ta upp henne, men vi har varit därförut som sagt och det blir bara värre. Här iaf, hur andra kan göra är en annan sak...

Jaja, får se hur länge hon sover nu...

Min teori sprack!

Om någon är bakfull så sägs denne slippa härda ut genom att ta sig en sup.
Om man har träningsvärk ska man väl töja lite för att få bort smärtan.

SÅ, om man har ont i ryggen och handleden efter krattning (och tidigare skada) så borde väl det gå över om man krattar lite mera?

Det gjorde det inte. Behöver jag säga något mer om mitt nuvarande läge?

Varmt bad väntar som tröst...

Haha!

Jag har synat gårdarna omkring nu och min är den som är mest krattat, mohaha!

Nog för att vi har den fulaste och med fulaste växter, men det är väl ändå krattningen det gäller?!
I min värld i alla fall. Min lilla värld.

*njuter hånfullt mot alla okrattbara*






(Detta är ett rop på hjälp att komma ur min kratt-hysteri! FInns det plats på hispan??)

Räddaren i nöden!

Dagen började som sagt med en smärta i ryggen som inte är av denna värld och efter en stun d var det något annat som gjorde ont också. En välbekant smärta, nästan som en kär gammal vän som jag inte träffat på länge... Fogarna. Att ha foglossning och ont som fasen när man är gravid, det är en sak, men att ha det när man inte får nån bebis som lön för mödan, det är illa! Attans vad ont det gör!
Jag som alltid är den krämpfria och friska i vanliga fall :(

Ut på byn och affärn var ett måste, men jag insåg direkt att jag inte skulle kunna köra vagnen med ståbräda, eftersom jag måste gå så konstigt då. BIlen vill jag inte köra i onödan utan bromsar så det kändes lite hopplöst ett tag. Men så fick jag höra att kusin Saga var hemma och ledig idag så jag ringde helt sonika upp henne och bad henne assistera, smart! Devin är helt tokig i henne och hon är så stor och duktig, då är det perfekt att få låna henne en dag!

Mitt andra stora dilemma är att jag såklart inte kan kratta alls idag, men vem ska då fixa min gård tills på onsdag?? Den ska vara fin när lillan fyller år, det är mitt mål!
Magnus försökte förklara att den inte behöver vara det, och att jag inte behöver fixa och dona varje dag. Men hallå, det är klart att jag måste, jag kan ju inget annat! Det är ju mitt jobb!

Jaja, jag kan ju försöka lite sen när barnen sover. Bara försöka, jag lovar...


Aoutch!

Jäklar vad jag knappt kan röra mig idag! Jag känner mig felaktigt stelopererad i rygg, nacke och handled och det känns som en usel idé att vara när jag är hemma med båda vildingarna OCH vill kratta klart gården.
Den där krattan som orsakat detta lär jag nog inte alls leka med idag tyvärr, kanske till och med skulle slagit sönder fanskapet som straff för mina smärtor!
Redan igår eftermiddag kände jag att det var stopp, men skam den som ger sig.Igår kväll sa jag det till Magnus, att nu går det inte ett krattag till! Och lika förbannat så var jag där efter några minuter... Det är väl klart att man kan kratta om man tar det sakta, men där hade jag fel! Jag orkade verkligen inte ens hålla upp den där vråltunga makapären och ännu tyngre är den när den är i rörelse...

Så vad gör jag då en dag som denna? Ligger ner på golvet och blåser såpbubblor? Sätter mig still ute i snön och kåter barnen kasta snöbollar på mig? Ligger hela dagen i baksätet på  Devins lekstuga (bil) medan han och Vinga leker i framsätet?
Ja, vad som helst där jag får vara stilla funkar för mig. Det är upp till de små att välja alltså :)

Nu ska jag hinka lite kaffe. Jag har bestämt för mig att det är bot för de flesta smärtor och aber. 3 koppar mot förkylning, 5 koppar mot rabies och 8 koppar mot kratt-skador. Bara att börja då.

image365
Här är Devin bil, lekstuga och koja :) Kommer nog ligga i baksätet hela dagen och hinka kaffe och äta praliner. Säkert kommer jag få skjuts till brandstationen av Devin, vad jag nu ska dit och göra ;)

Det var ännu en söndag

Veckans vilodag,söndag, hade vi planerat till att fixa och städa inne och ute. Röja undan saker till ladan och vinden. skura tvättstugan, lill-toan och badrummet. Kratta och rensa rabatter. Riktiga nöjen med andra ord!

Vi har hunnit en del mellan varven, trots att Magnus hade svårt att slita sig från hans svåger och dennes gräsklippar-fix. Garaget är något alldeles extra för dessa två människor och man får dem inte därifrån i första taget. Till och med så blev våra mellis-baguetter blev ätna på golvet i garaget :D Jag och svägerskan ställde såklart upp på männens önskemål och dukade upp go-fikat på horan på golvet. Vad gör man inte för husfriden?

Jag har krattat mest hela dagen, ja efter att jag rensade garderoberna inne, tvättade och hängde 3 maskiner, skurade köket igen och städade allmänt. Inte en lugn stund hade jag haft när eftermiddagen kom och Magnus bad mig att kratta upp det sista... VA??? Han som inte gjort nånting, och "det sista" innebar halva gården!! Vid närmare åsyn såg jag att han hade ett leende på läpparna, men jag fattar ändå inte att han vågade yttra sig... Karlslok! ;)

Lite bilder från dagen och kvällen:

   
Vinga på äventyr... Skottkärran var jätterolig :)

  
Kusin Saga kom på besök en sväng...

  
  
Alla hjälptes åt att göra fint!

  
En hård dag avslutades med pizza, mys-krokar och stygga blickar :)

Rsten av kvällen kommer gå till att plocka bilar ur Devins säng... Han vill inte alls sova utan går gång på gång upp och hämtar ett X antal bilar till sängen... Sist jag var in dit tog jag bort 8 bilar ur sängen, men han "höver dom", säger han ;) Ja, vi får se när han behagar att somna ikväll... SJälv skulle jag kunna somna på studs men tänker göra nån nytta istället. Kratta kasnke?


Vad sen jag är!

Hela dagen har gått men inte ett enda inlägg från mig, ovanligt... Men jag har faktiskt inte haft tid alls, inte den minsta tid för datorer. Istället har jag upptäkt världen idag!! En tur till stan kan få vilken Kälarne-bo som helst att bli som en människa igen, istället för någon slags sekt-anhängare.

Vi lämnade Vinga hemma med min mamma, lånade brorsans bil och packade iväg oss till stan. In på Coop och pantade en massa burkar och flaskor (som finansierade 2 par skor till Devin), köpte oss själva ett varsitt par dojor, presenter till VInga mm.
Snabbt in på Rusta och köpte 2 mattor, bok till Vinga och lite småplock. Snabbare in på Elgiganten för att vägra betala 500:- för en kortläsare, sen lunch hos svärisarna.
Lämnade Devin med farmor och farfar och racade på Willys, sen upphämtning av sonen och hem igen.
Packa upp mat och saker, gosa med Vinga, skjutsa hem mamma, lämna tillbaka bilen, middag och snabbt iväg till skolan för att titta på kusin Sagas uppträdande i Småstjärnorna...

Så nej, jag har inte alls haft tid... Inte nu heller egentligen. Magnus surrade något om baguetter som väntar på att bli uppätna :)

Måste bara avsluta med att Saga var jätteduktig ikväll!! Blir rentav stolt att vara faster :) Hennes talanger måste nästan komma från mig tror jag :D Nä, men allvarligt, hon hade en erorm inlevelse och vågade spela ut riktigt och det måste nästan vara det  tuffaste av allt... Bra jobbat! :)

Dags att inse fakta??

Det är andra kvällen i rad nu som jag dukat upp kex och ost som är så himla gott. Det är även andra kvällen i rad som det inte varit gott längre. Dags att inse fakta kanske? Min tid med detta goda kvällsfika är förbi, eller åtminstonde på sparlåga.

Så vad äter man då när det är kvällen före Willys? Det finns bara en massa snusk i skåpen för en kräsen person som mig. Ingen choklad och inga chips (som jag ändå inte äter av pga leda). Vi har inga goda pålägg heller, så ikväll blir jag utan! Och detta trots att M är borta och springer och jag borde passa på... När han väl är hemma vill jag inte fresta honom med mitt fika, så snäll är man ju som gift :)

Hinner kasnke trycka i mig lite kall grillad kyckling innan, det är iaf mättande...

Nåt mer hade jag inte att skriva nu eftersom mat är det enda jag tänker på när jag skipapt middag och är vrålhungrig!! Jäkla ost som inte ville vara mig till lags!

Varför ser det som värst ut...

...när man håller på att städa?

Jag tycker att jag fått så mycket gjort idag, men ändå ser det värre ut än vanligt. Jobbigt läge.

Jag har varit duktig och:

*Duschat blommorna, men då står de i badkaret, inte fint.
*Putsat fönster, men då är fönstrena tomma, inte fint.
*Tvättat soffklädseln, men då är soffan tom och dynorna på golvet, inte fint.
*Hängt ut 2 tvättar, men då hänger det kläder på altanen, inte fint.
*Hackat loss snö och is, men då ligger det på min nykrattade gräsmatta, inte fint.
*Dammtorkat vardagsrummet och diskat ljusstakar mm, men då är hyllorna tomma, inte fint.
*Diskat alla "konstiga" saker, men då står de på tork på bänken, inte fint.

Det ser rent försjävligt ut här hemma faktiskt så det är tur att det luktar gott iaf!

Nu väntar solen på mig medan barnen sover. Ett liv i lyx, bitvis.

Kyla och frost

Det är inte så illa ändå att det är kyligt och frost på morgonen. Då kan jag med gott samvete vara inne och tvätta soff-klädseln, duscha blommor och putsa fönster. För vemvill göra det i strålande sol? Inte jag i alla fall!

Efter Vinga vaknat tänkte vi gå ut och fortsätta vårt jobb med gården. Trist bara att det knappt syns vad man gjort, såvida man inte tittar på stora löv och kvisthögen i majbras-storlek :(

I mrogon åker vi en snabbis till stan. Hade velat åka till Carro och barnen, men såklart går det inte... M har tagit på sig jour på eftermiddagen och dessutom måste vi lämna tillbaka bilen vi ska låna i tid. Så det blir till att åka tidigt handla snabbt och åka hem... Min shopping-dröm då?? Ja, en annan gång...
Det är som sagt inte meningen att jag och Macknow ska ses, trist nog. Men det är tur ändå att vi båda har andra att träffa så vi inte sitter och gråter i våra ensamheter...

Nästa torsdag kommer iaf Linnéa, Fredrik, Dennis och Isa och hälsar på och grattar lill-trollet! Ska bli jättekul tycker vi alla, men mest Devin tror jag! (OCH JAG!!) Men Devin är lite fixerad vid att alla små hundar är Isa, och att alla bebisar är Dennis, så han längtar nog väldans mycket :)
Dessutom får han träffa farmor och farfar i m och det är också nummer 1 på hans önskelista.

Nu finns det fönster som skriker efter mig så jag måste gå...

Men barnen då?

Här sitter jag i soffan alldeles ensam. Vaknade av att Vinga ville upp, så jag klev upp och klädde mig, borstade tänderna och bäddade sängen. Gjorde lite välling och gav henne is sängen istället för att ta upp henne (funkade nu när Devin inte var upp än) och nu ligger hon kvar en stund till. Skönt faktiskt även fast hon säkert inte somnar om :)
Devin ligger och sjunger i sin säng, har hört honom en kvart nu. Så söt han är när hans sjunger "Binka liiia säääna dääär" och "Tingeling tåget går, uti världen, si mamma si pappa, löser jetten...."

Nu saknar jag dom massor och måste nog gå och hämta dom. Mina små godingar!

Men när man minst anar det!

Ja, då dyker maken upp från ingenstans med mobilen, så nu kommer lite bilder från oss, från kvällen, från gården:

image340
Hittar man en mask så är det klart att den ska få cykla och ha lite skoj!

image341
Lillan i sin ny-lånade "Pippi-tröja"! Tack Lisa!

image342
"Åsså höge åsså vänste", babblar Devin när han rattar bilen :)

image343
Lasta stenar från vägen och lasta av på gräset är kul! Dock inte enligt mamma...

image344
Vinga hjälper pappa att skruva lite...

image345
Sol över den än så länge tomma altanen...

image346
Pappa Magnus och morbror Jimi fixar och donar utanför garaget. Fina karlar!

Sen orkar jag inte med fler bilder... Synd att jag inte kan fota på dagarna när det är som mysigast!!!



Attans!

Nu stack Magnus iväg med sin mobil innan jag hann lägga in dagens bilder! Hur överlever man det? Kex, ost och nåt gott att dricka kasnke? Det kan jag gott unna mig att äta när han är borta och tränar, för någon av oss måste ju hålla vikten uppe också ;)

Det är lite knepigt det där när en vill gå ner i vikt medan den andra vill gå upp lite. Inte för att min lösning är att äta en massa skräp på kvällarna, men det har som blivit en dålig vana. Nu har jag iaf slutat med det när M är hemma (började igår) och det går så bra så!
Nu är inte han överviktig på något sätt,men vill komma i form igen som han var förut. Dessutom har han snart fys-testet och vill så klart klara det tuffaste av dem även den här gången, annars är det ett nederlag för honom själv tydligen...

Men nu är han borta och har tagit med sin egen telefon och då är jag värd att svulla! Eller?

Haha!

Är man envis som synden så ger det resultat till slut!

Stygg-busken är färdigklipp och jag är så stolt så. Jag har även skottat fram skottkärran från det enorma snöberget och har använt den flera vändor om, så nu är jag på hugget! Tänkte passa på att glo lite på datorn en sväng nu, men tydligen så vill min "icke-sovande-dotter" annat... Vad är det för fel på att sova en längre stund, istället för att bara småsova och vara konstant trött?

Jaja, upp med tösen och ute i solen igen med en folköl i handen. Det går bra det också ;)

Tittar in...

...och meddelar att jag är ute och fixar för fullt idag. Insåg i morse att det bara är jag som har tid att fixa hemma på dagarna och det gäller ju även gården. Men nä, det är inte så lätt med dessa två små i släptåg.
Devin är en stor hjälp med sin skottkärra, det kan jag lova!
När jag krattat ihop en hög så hämtar han från den, lägger i sin kärra och tömmer ut på gräset. När jag fyllt min skottkärra med kvistar så tar han kvistar därifrån, lägger i sin skottkärra och tömmer i rabatten. Ja, just det, i den rensade.

Så lite trögt går det ju, men nu sover båda, så jag passar på att fortsätta i lugn och ro en stund. Har vi varit ute sen 9 så kan jag gott vara ute en stund till också!

Anticimex

Ordet ger mig rysningar! Jag vet att de bara vill väl, ungefär som tandläkare, men om jag ser deras bil tänker jag bara på snusk och äckel.

Magnus berättade för 2 veckor sedan att de skulle komma till oss i torsdags. VA?? Har vi mögel? Silverfiskar? Myror? Vad är det för fel med mitt hem??
M försäkrade mig om att det inte var något fel utan att de skulle göra en vanlig besiktning. Men jag är skitnervös ändå!
Jag är iaf en sån som INTE vill vara hemma om de går något dylikt. Aldrig att jag tänker stå där och titta ifall de tycker att man rengjort något avlopp eller så fel. Kommer helt enkelt inte på fråga! Jag sa till M att jag inte tänkte vara hemma när dom kom, men det måste jag, sa han! Aldrig. Då får han ta ledigt och vara hemma om det är ett krav, jag gör det inte. Punkt.

Han ringde och avbokade den tiden så länge som tur var. Nu hade han fått en ny tid, på tisdag och tydligen behöver jag inte alls vara hemma, så då är det helt ok. Det var nog M som var skitsur på mig över att jag inte ville vara hemma, som gjorde att han slängde ur sig det, kan jag tänka mig iaf...

Så på tisdag har vi en bil på vår gård som det står Anticimex på. Vad ska grannarna tro? Typ:
"Jaha, ska de äntligen sanera deras snuskhus nu" eller Hoppas de har bekämpningsmedel mot trotsiga mammor också"... Ja, vi får se hur snacket kommer gå. Usch säger jag bara...

Frågan är vad jag gör på tisdag då? Dagen som jag tänkt att tillägna bakning och fix inför Vingas födelsedag på onsdag...?

Det är jag som är MammaKirchsteiger!

Snacka om att jag borde vara en av programledarna för nästa trädgårdsprogram! Här har ni en som har koll på läget när det gäller blommor och blader, total kontroll och ett obotligt intresse, eller vad sägs?

image331
Det är inte nådigt vilken fin häck vi har och som dessutom är delvis krattad! Inte häcken då, men under och runt om. Den fina krattan är inköpt hos Lage på Färg & Bygg i Kälarne. Beställningar kan mottas av mig.

image332
Den omtalade ful-rabatten. Jag passar på att fota den innan alla fula växter tagit sig upp ur mullen. I förgrunden ser ni skottkärran som nästan sitter fast i snön. Iaf såpass att jag inte orkar dra runt den för att plocka upp alla lövhögar = Det tråkigaste som finns!! Med handen på hjärtat så är det så att löven och det som ligger i kärran har legat där sen i höstas. Men det är för att det är trivsamt...

image333
Ja, det som visas på denna bild är alltså stygg-busken som vi kapar ner varje år, men fortfarande inte orkat grava bort. I år har jag lagt till med en ny frisyr a´la "ids inte hålla på mer" och helt sonika gett upp efter halva klippningen. Närmare bestämt så inväntar vi röjsågens premiärtur. Min envishet om att göra det med gamla häcksaxen fick ge vika.

image334
Det här är väl ändå lite originellt? Såna här växer utanför vår altandörr, inte illa!

image335
Vacker bild på vårt oerhört fina och friska äppelträd. Ser det lite lamt ut så beror det säker på att solen stod fel. Det är verkligen jättefint annars, speciellt med de små sura äpplena i vindruvstorlek.

image336
Här är det iaf rent och fint nu. Barnens rabatt. Devin har sått frön själv så bra som en 2-åring (och mamman) kan, så vi får se hur mycket blommor,morötter, sockerärtor mm det blir i år. Rensad och sådd är den iaf!

image337
Men här!!! När jag krattade under stygg-busken så tittade detta fram. Scilla.På min gård, alldeles levande! Snacka om att jag är i chock!

Och till sist kommer en bild på mitt stora hat-objekt, nämligen vår bil. Kom och köp, kom och köp!
image339
Fast nej, jag älskar faktiskt den här bilen, när den funkar. Så fin att köra och dessutom lättsamt med automat. Det är bara just nu som det känns lite långt borta, kärleken till bilen alltså...

Det var allt för just nu, men jag tittar säkert in lite senare...

Hon avancerar!

Nu är det ärlig talat inte så många gåner per dag som jag hinner gåträna med Vinga. Antingen är vi ute eller så är det fullt upp med annan lek så hon får sitta på golvet. Men nu så tog vi ca 10 minuter och från att hon under flera dagar inte allsvelat lyfta på fötterna så tog hon 13 steg! Bara rakt av. Sen har hon tagit ett par steg, stannat och kollat runt, tagit 4 till och stannat, sen några till ända tills hon slänger sig emot mig.

Duktig tjej!! Fast det vore lättare om hon kunde resa sig själv eller åtminstonde sätta sig ner igen, men nej då, att kasta sig framåt verkar också gå finfint! ;)

Devin har sovit i snart 3 timmar så det blir sen lunch när han vaknar. Efter det blir det nog till att hugga krattan, ta på sig militär-minen och marschera ut i terrängen på gården! Eller så blir det en prommis i solen, kanske en glass eller nåt annat mysigt. Vad låter mest lockande? Faktiskt krattningen, om jag visste att det var utan barn hängandes i kläderna.

Jaja, ut och kut blir det iaf!

När katten är borta...

Hittade igen ett kort från när Magnus och barnen åt mat utan mig, och då får man visst inta maten lite hur man vill ;)

image330
Devin har fått en traktor med skopa iställetför gaffel... Inte konstigt att han tycker att pappa är roligare än mamma:D


Måste bara...

...berätta vad Devin sa nyss.
Jag sa att jag älskade honom och han svarade:

"Äskar dig också mamma. Sen också, på torsdag också, på lördag också!"

Så härligt att höra även fast han kanske inte fattar vad det betyder :) Underbara morgonhumör på oss alla idag så det verkar bli en urmysig dag:) Hoppas att det kommer några barn till kyrkis idag, trots det fina vädret!

Det bådar gott nu!

Igår kom äntligen det älskade efterlämgtade bromsröret hem till vårt hus, så med lite tur kanske vi har en bil med bromsar snart! Vi måste verkligen åka till stan och handla i helgen, det går inte att undkomma.
Lilla Vinget fyller ju 1 år på onsdag, stora damen! Innan dess kan det vara en bra idé att komplitera hennes presenter och dessutom köpa alla saker till fikat på någon annan affär än vår lilla dyra.
Kyl och frys är snart tomma som vanligt i slutet på månaden så en liten (giganist stor) shopping på WIllys skulle vara på sin plats. Ett nödvändigt ont... Förra månaden visade kvittot på 3600 kr :) Men så är det kul att öppna skåpen sen också! Trist bara med alla blöjor och sånt som måte köpas :(

Så vad köper man till en 1-åring då, när det redan finns alla möjliga saker hemma? VI har köpt en docka och en bil man sitetr på coh kör, men sen då? Det känns onödigt att köpa dubbelt av en massa saker, men ändå vill jag inte att allt ska vara Devins. Svårt. Kläder behöver hon i massor (Eller så är det jag som vill ha lite förnyelse igen) men det har vi önskar av många andra... Så vad köper man???

Vinga ligger och sover nu i solen och Devin tittar på Handy Manny, alls vår kung när det gäller reparationer. En lugn stund med andra ord. Ska stänga igen locket till den här burken nu och gå och vika lite tvätt. Mammas lilla roliga morgon-nöje ;)

Berörd

Sånt här berör mig starkt:

http://www.youtube.com/watch?v=7z8ylXmHVaY

På 1 minut!!

Stunden innan sovning är Devins så kallade "prata-igen-alla-ord-han-inte-kan-säga-på-natten-när-han-sover-tid".

På ca 1 minuter hinner han med:

"Där brandbilen. Kör fort! Där stegen, åker upp. Titta pappa där stegen brandbilen, åker upp!. Gör den pappa? Heter sån då? Vart är Åsa? Vill inte ha vatten mera. Ha nappen istället. Åsa sover. Jimi jobbar verkstan. *gääääsp* Är det där då pappa? Inte sova nu. Ha motorcykeln också. Godnatt mamma, kom mig mitt rum."

Timmen efter dagis...

Ja, jag vet att det heter förskola, men dagis passar bra i min mun. Det låter mer lekande och det är det jag vill att min son ska få ut av sina timmar på dagis. Att leka. Lär sig gör han jämt och skolan med förskoleklass kommer senare, så min son går på dagis. Då var det förklarat.

Hur som helst. Kooperativet han går på är helt underbart! Liten barngrupp och underbar personal. Lokalerna (en gammal gammal skola) är också helt underbara och allt tillsammans gör att det känns som hemmamiljö. Jag har inget negativt alls att säga om stället. Nej, inte ens ifall de inte är ute varje dag, för vem vill (VILL) vara ute när det blåser 20m/s när man är liten och knappt kan hålla sig på backen? Jo, det "Ska" vara så, men är det verkligen alltid för barnens skull då?

Hur som helst igen då. Hur bra ställe han är vistas på under dagarna så avskyr jag timmen efter dagis! Han är som förbytt när han kommer hem, i ca en timme, innan han går tillbaka till sitt riktiga jag. Riktigt otrevlig kan han vara, vilket känns jättejobbigt eftersom han aldrig varit det innan.
Idag t ex åkte vi på affären direkt efter dagis och väl där inne gick han och sa: "Dumma byxor, dumma mamma, dumma vagn" mm... Innan har jag ALDRIG hört ordet "dum" från honom.
Han som annars älskar affärer och pratar glatt med alla. Tråkigt och pinsamt. Och sen efter en timme är han som vanligt igen...

Visst blir de så att de hör andra barn, ofta äldre, och apar efter, men jag vill inte att det ska bli så!!
Förstör inte min son!! Måste nog ha honom hemma tills han är stor nog att förstå vilka ord man inte ska använda;)

Ja, många frågor ska man ställa sig innan barnen är stora, och kanske ännu fler sen... Hade jag vetat det skulle jag köpt en hamster istället ;)

Nya lekplatser...

Trött mamma (och då menar jag TRÖTT!) orkar inte ha några invändningar alls när sonen hittar nya lekplatser och ställen. Handen på hjärtat så låtsas jag som att jag inte ser vad han gör, för ser jag måste jag såklart säga ifrån och det orkar jag inte nu...
Devin har hittat en nya parkering till sina bilar. Kaminen. Mmmm vad rent och fritt det är från aska och smuts där i... Inte.

Hur som helst så har han jättekul! Är inte det viktigare än regler och syner ur hälsosynpunkt? Kanske inte det, men som sagt... Vinga sover en sväng ute i vagnen. Helst av allt skulle jag också vilja vara ute men eftersom Devin varit ute hela dagen på dagis, inklusive måltiderna, så måste han få vaara inne och ta det lugnt en stund.

Nu måste jag nog ndå sätta stopp för kamin-leken när han vill försöka bygga tågbanan därinne. Ingen bra idé, trots att jag är trött. Jag ska ta mitt moderliga ansvar nu, jag loooovar :)

Jäkla vår!

Jag älskar våren, det är inte det, men attans vad det blir tävlingar runt i byarna då.
Vem har krattat först? Vem har de finaste vårlökarna? Vilka rabatter blommar först?

Jag då? Jag som knappt ens har några rabatter och har snö på nästan hela gården så det inte går att kratta? Visserligen har aksnke alla andra också snö, men då har inte de en massa småbarn som vill "hjälpa" eller hitat på annat, så jag måste ligga steget före om jag ska kunna vinna.

Nu vet jag inte hurvida de andra ser detta somen tävnlig,men grannen mitemot har en sån perfekt gård att vår mest ser ut som något som Tjernobyl tillverkat. Hugaligen säger jag bara.

Hittills i år (dvs igår och nu på morgonen) har jag:
*Rensat barnens rabatt och hjälpt Devin att så frön.
* Krattat min rabatt, dock ej rensat än.
* Krattat runt huset och alla andra tinade ställen - nästan.
* Plockat fram sommarsaker till barnen.
* Struntat i att ta upp alla lövhögar eftersom skottkärran står i snön. (Nästan i snön iaf, men jag skyller på det så länge)
* Klippt en del av ful-busken med häcksax a´la 1670-talet. En del av kvistarna bröt jag av och efter hälften gav jag upp totalt.
* Köpt frön till morötter och lite annat smått och gott.

Ja, det var nog det. Lite här och lite där med andra ord, där det går att göra något. Eller är det smartare att vänta in våren på allvar?

Stora barn...

....kan jag drömma om ibland. Vissa morgnar. Bara att de blir så pass stora att de själva går upp och leker eller ser på tv medan jag kan ligga och dra mig i sängen. Så stora. De får gärna göra egen frukost och packa iordning sig till skola/dagis också och kanske väcka mig när de kommer hem igen.
Fast vad får mig att tro att jag kommer vara hemma och sova när barnen är så stora? Det finns saker som jobb att syssla med också, hemska tanke.

Det är nog bättre så här ändå. När jag vaknar kl 5.45 av att Devin vill ha upp mig. Och vid 6 när han äntligen gett med sig på att ligga en stund till så ropar Vinga sina glädjetjut från hennes rum. Skillnaden mellan dessa 2 är att den lilla inte ger sig! Bara att palla mig upp, slänga på mig kläder, kissa och borsta tänderna, bädda sängen och sen hämta upp lill-tjejen och ta med Devin till soffan i vardagsrummet. DÅ är jag jätteglad igen över mina två små hjärtan! Bara jag tagit mig upp så...

Solen skiner fortfarande! Visserligen med en papus över natten, men eftersom jag sov då så har den skinit konstant sen i går morse i mina ögon. Igår sådde Devin sommarbloms-frön i deras egen rabatt så idag kasnke jag ska fortsätta att fixa med min ful-rabatt. Den med hemska ölandstokar som jag kasnke ska slita bort. Inget av det vi har på gården är fint eller frodas och vi varken tar bort det eller tar han om det...
När ska det rätta trädgårdsintresset komma??
Jag vill ha bärbuskar och fina blommor, träd och andra saker, men vem ska fixa det till mig?

Kanske Magnus kan hjälpa... Han som förra våren demolerade min (för första gången) fina rabatt genom att strö 5 påsar sommarbloms-frön över hela!!! Lycklig fru? Nej, inte då direkt... Men tanken var ju god, trots att han sett mig rensa rabatten dag ut och dag in... Nä, tror han får titta på i år ;) Jag har ju det jag gör som rensar bort allt ogräs efter dom blommorna också, så det kasnke är dags att bege sig ut nu.

Frukost till barnen, nya blöjor, nya torra kläder till vatten-Devin och UT!!



Visst ja!

Det är kul ibland när man har lite dålig koll på vad som händer i huset! Medan jag lagade middag idag så roade sig Devin på egen hand och som ofta annars i badrummet...

Så här såg det ut när jag gick in där senare...
image328
Det var alltså det han menade när han pratade om "Traktor smussig" innan jag började med maten ;)
Det roliga är att han tvättade den med pappas hårgelé och med hjälp av en vitlökspress :D

Solig kväll

Nu ikväll har vi varit ute och lekt på altanen, helt underbar skönt! Vi var ute tills kl 18 när det var dags för Vingas pyjamas och välling. Synd att hon är så kvällstrött när det är så fint väder, men det får vi ta och ändra på till sommaren ;)

image320
Såpbubblor är det bästa som finns! Bättre när pappa hjälper till, annars tar flaskan slut på 3
minuter när Devin själv blåser.

image321
Storebror och lillasyster på väg ut på äventyr.

image322
"Gimme fej pappa!"

image323
Vinga når ända upp till himlen!

image324
Vinga provåker Devins nya lastbil.

image325
På prommis med pappa över hela altanen. Långt för små fötter och korta ben..

image326
Mammas vackraste i världen!

image327
Och så min lycka! Kläder som luktar friskluft, äntligen!

Sån här vill mina barn ha!

Tänk på att lillasyster fyller år om drygt en vecka, hon BEHÖVER verligen en sån här! :D

Iaf skulle pappan bli glad :)


1,5 timme senare...

Nu är Vinga vaken och lunchen intagen. Blä säger jag bara... Stekte köttbullar och potatis till Vinga, men kräsna jag var inte alls sugen på det.Varmkorv och bröd fick det bli till mig själv, men attans vad illa det smakade när jag inte haft tålamod och vänta tills korven var varm!! Det går ju knappast att slänga i korven i vattnet igen med ketchup och allt...

Så nu blir det till att byta en blöja på Vinga och knata iväg på en prommis utan lunch. En macka och lite mjölk och flingor,det kan jag stå mig på tills mellis. Inga problem näringsmässigt, men jag ville ha den där korven!!

Ska tycka synd om mig själv en stund nu medan vi går ut. Ska ta med filmkameran också, det blir alltför sällan lillan hamnar på film :)

Mitt lilla hjärta...

    
Söt som socker och charmig som ett troll :) Mammas lilla pärla, underbarare än det mesta!


Vad blir det idag?

Kratta står faktiskt överst på min vill-göra-lista. Älskar att kratta! Tyvärr hår båda barnen det alternativet längst ner på deras lista. De hatar när jag krattar. Eller diskar, eller dammsuger, eller tvättar mm.

Äta lunch på hotellet? Det vore skönt och smidigt, men då känner jag mig taskig som gör det just när Devin är på dagis. Han älskar "restrang"! Dessutom äter inte VInga någe bra när vi äter ute...

Sola är också skönt, men det är inte heller nån höjdare med en liten 1-åring som vill ha hjälp att plocka upp kastade leksaker och som dessutom vill ha en gnutta uppmärksamhet ibland. Konstigt barn...

Ta en prommis kasnke? Fast då måste jag äta nåt först om jag ska överleva och vi har inget gott hemma! Då smyger jag tillbaka till punkt 2 igen. Luncha borta är smidigt ändå... Eller jag vet inte... Och med vem då i så fall?

Jag kanske helt sonika får rådfråga lilla gumman när hon vaknat. Säkert har hon lika bra svar som jag själv kan åstadkomma just  nu. Eller ja! Vi kan åka på affären och köpa nåt lyxigt gott till oss och äta ute på altanen! VIlken idé! Fast då var det Devin då... Undrar vad han får för mat på dagis. Tänk om han får nåt han inte gillar och så sitter vi här och äter värsta lyxet. Det blir nog en burkmat till Vinga och en påse nudlar till mig,bara ifall Devin skulle känna på sig vad vi gör...
Okej, han bryr sig inte alls vad vi gör för skoj/trist när han är borta, inte ens när han är hemma knappt, men MITT dåliga samvete följer mig överallt. Fast han får leka på dagis och det får inte Vinga, så då blir det nog lyx för henne ändå. Kanske för mig med om jag har lite tur :)

Måste nog väcka lillgumman och redogöra mina planer!


Hur attraktiv är man?

Ibland vet jag inte om jag ska skratta eller gråta. Oftast väljer jag att skratta eftersom det ofta är min egen make som gör att valet står mellan dessa möjligheter. Han är bara helt otrolig ibland, men såklart är det en del av hans charm, eller hur man nu säger på ett fint sätt :)

Efter att vi knappt varit i närheten av varandra på hela helgen så hade jag ett stort mys-behov igår kväll, vilket jag såklart påtalat hela helgen också ;) Lite massage, ryggkliande och bara allmän trivsel. I teorin var det verkligen jättemysigt! Sen hur det funkar i praktiken är en annan femma...

Barnen somnade på studs som vanligt, jag tog en dusch och maken satt framför tv:n med datorn i knäet. Jag trodde att han skulle lägga märke till mig när jag kom in i rummet efter duschen, men nej, han var i någon slags "Fredrik Segemyhr - med noll koll och intresse-trans". Aha, nåt intressant på datorn kanske?? Helt okej såklart!

Men nu visade det sig att det där intressanta på datorn var Let´s dance! Min man spelade Let´s dance! Alltså mannen som bara intresserar sig för motorer och brandutrustning. Han som tror att vissa sexuella läggningar bara är en modefluga (nämner dock inte vilka), hans om anser att tv ska vara lärande eller roande (Alltså Discovery eller Vänner/Joey) och som alltid åkt till brandstationen eller gått ut i garaget när Let´s dance visats på tv:n.
HAN var det som valde att danca vals på datorn framför den fina lättkladda frun. Hur tar jag det??

"Bara en dans till? Sista dansen nu...", kläckte han ur sig tillslut och sen insåg han också hur det hela verkade. Lite roande blev det faktiskt och självklart blev det inte lätt att hålla sig för skratt, trots att den mysiga stämningen mer gått över i nån slags humor-parodi. Hoppas bara att han kan tänka sig att dansa med mig också nån gång framöver ;)            

Välmående, stora damen och farföräldrar

Nu är jag ikap matmäässigt äntligen. Har småätit konstant mellan måltiderna idag så nu är jag på topp! Säkert har jag gått upp mina 2 kilon igen, måste kolla det snart...

Fast nu har jag stärre saker än mig själv att skriva om. Vinga började gå så smått igår, självklart medan jag sov och bara pappa var med, men ändå! VIlken stor tjej!! Hon har tagit 2 steg, stannat och kollat läget och tagit 2 till. Nu ikväll har hon avancerat till 5 steg! Stortjejen som går fast hon inte ens kan åla eller krypa än. Inte tar hon sig upp till stående heller, men ställer man henne på golvet så går hon :)
image307
Såååå stolt!!
image308
Måste spana in farfar också :)

Vi har även haft besök idag av barnens farmor och farfar. Det är sällan Devin blir så glad och lycklig som när dom kommer :) Det har varit en lugn dag med lek, mat, prommis, tussilagoplockning, mellis ute och mat igen...
   
Mys på altanen. Devin intar såklart fikat på 4-hjulingen :)
Trist att man ses så sällan bara, men det blir väl så när vi bor 9 mil ifrån varandra och alla har olika scheman...

Nu sover båda barnen, farmor och farfar har säkert hittat hem och allt är tyst igen. Glass och tv står nog på tapeten ikväll. Glöm för allt i världen inte Björn Gustavsson kl 20.30 på Parlamentet!!

Vilken lördag!

Dagen har jag tillbringat i sängen, lyssnandes till min man och mina 2 små barn som varit ute i solen och lekt, eldat och fikat. Roligt värre...
Jag har inte haft något illamående alls som tur är, men eftersom jag tömde ur mig allt jag ägde och hade i kroppen igår, så har jag varit rätt så svag idag. Visst är det trevligt när kroppen vill fortsätta krakas trots att det är tomt? Fy fasen säger jag bara, till och med jag kan bli ynklig!

Det är en finfin bantlingsmetod iaf, det är ett som är säkert. Värre är det när man inte alls VILL gå ner i vikt. Usch, kände mig verkligen attraktiv i morse (ca kl 14) när jag skulle ta mig en dusch. Klädde av mig och kände mig som en blöt handuk i formen. Ställde mig på vågen som visade på 52,9 kg!! Var fan tog resterande 2-3kilon vägen då?? Har man så mycket mat i kroppen i vanliga fall? Snacka om att man numera kan ta bort lite på både kläder OCH mat, när man väger sig...
Vidare skulle jag kliva i badkaret, men jag tog mig inte i! Kröp till sängen och blev liggande där... Och allt pga en jäkla hunger och ett inre motstånd att kunna svälja maten. En bit macka. Tugga tugga tugga svälj. Nähä. TUgga mera och tugga mera och SEN svälj. Jippi, det gick!! Bara resten kvar då...

Nu har jag ändå fått i mig lite fika då och då så nu är jag uppe och påklädd, lagom till sovdags. Har fortfarande inget mer illamående så det måste varit den jäkla maten jag åt! Huga...

MEN! Nu får inte min bleka och slöa lekamen störa denna dag som ändå är väldigt viktig! Det är nämligen självaste Macknows födelsedag!!
Grattis tjejen!! Skull helst av allt bara vilja sitta hos henne och öppna paket och svulla tårta! Men eftersom jag inte kan det så drar jag av en dikt istället:

Caroline min lilla pärla
ståtlig som den vackraste sädesärla
stora damen, vuxna du
säkert mår du illa nu
av min dikt eller av allt fika
gör det samma, det känns nog lika
min tankar finns hos dig just nu
finast av alla är du!


Usch!

Ända sen jag åt min lunch idag = Karins lasagne, micromat alltså, har jag mått illa. Kände efter halva portionen att jag inte borde äta mer, men så klart tryckte jag i mig resten också. Sen mådde jag riktigt kräk-spy-illa! Tog mig igenom dagen med barnen ändå, fast i stillhet och helst i liggande ställning.
Hur som helst. Magnus kom hem och jag la mig en stund och vilade, ingen skillnad. Magnus for på möte och nästan direkt kände jag att det var kört... Ja, vad kallar man det? Kaskad-spya? Det känns som rätt ord.

Spyr som en tok men känner mig inte alls som magsjuk. Ändå var den inte gammal, lasagnen alltså, så vad är det då? Nej, inget barn på G heller, lika bra att tillägga ;)

Går nog och lägger mig en stund igen, men måste nog äta nåt först. Usch, hatar detta! Bara för att det äntligen är helg...


När ska han äta?

3:e dagen nu som Devin inte vill äta alls. Det är så frustrerande även fast jag tror att det är bäst att låta bli att "bry" sig. Tjatar man blir det bara värre och tids nog blir nog han också hungrigare. Dagen har bara börjat, så vi får se hur det går på dagis sen, där äter han alltid som en häst!

Jag tror att det handlar till viss del om att testa viljan. Eftersom han är mitt uppe i 2-års-perioden som handlar om "Jag vill men jag vill inte och jag vet inte varför", så är det nog ett test på både hans egen och vår vilja.
Hemma vet han ju att vi vill att han äter, medan det är mer avdramatserat från början på dagis. Eller nåt sånt..

Han är pigg och som vanligt i övrigt, så jag tänker inte hålla på och erbjuda andra alternativ eller lägga all min energi på detta. Äter han så är det bra. Äter han inte så äter han inte och då testar vi igen vid nästa mål/mellanmål.

Fast nu kom jag också på att det KAN vara hörntänderna som sätter käppar i hjulet. Svullet och säkert ont också nu när de är på väg upp... Usch vad hemsk jag är då! Då aksnke han borde få glass och en massa kallt och lättätet! Men om det inte är det då? Varför kan han inte berätta??

Ja, hur man än gör så blir det fel, det är nog bara att konsistera. Jag vill vara barn igen och inte behöva tänka så mycket, bara leka och leka... ska sätta mig och leka med tågbanan nu till att börja med, sen får vi se hur det går med resten :)

Ljuva fredag!

Underbar morgon hittills!

Vaknade av en jätteglad Vinga (som alltid) och som dessutom låg och myste länge i min famn i soffan. Efter en liten stund kom en myspys-Devin upp med orden "Hej mamma, jag sovit så gott!". Ja, en sån början är svår att slå!

Sen att jag är i stort behov av dusch, att det ligger leksaker överallt, att det ligger grushögar i hallen, det är ett senare bekymmer. Nu ska jag se om barnen går med på att störas i leken så jag får mysa igen, men det är treksamt... Dom sitter och leker så himla bra md tågbanan nu. Eller bra och bra, men utan bråk iaf..

Devin kör med tåget och Vinga förstör ;) "Men Vinga gör du, busig!", säger Devin åt henne och bara accepterar att hon är lite av en ångvält :D

Det blir nog godnatt snart...

Nu har jag haft en myskväll med Macknow, godis och folköl. Visserligen i min ensamhet, men Macknow har funnits på andra sidan datorn, eller i datorn, jag vet inte exakt hur det funkar med elektroniken... hur som helst så har jag inte sett henne eller hört henne, men hon har lyckats kommunicera med mig ändå. Mystiskt!
Konstigt ändå att "prata" med en människa som man på ett sätt känner oh på ett annat sätt inte känner alls...

För några år sedan umgicks vi dagligen och pratade i telen ännu mer. Efter det kom vi på bättre tankar och skaffade nya liv än just varandra och nu är vi alltså tillbaka till något slags kännande. fast vi verkar må bra ändå, än så länge! :)

Det roliga är att hon påminde mig om att jag skrämde skiten ur henne första gången vi träffades, och det bara genom att ta i hand! Konstig och hemsk människa jag måste ha varit :)

Nu lever vi i stort sett samma liv (förutom att vi har separata män och barn) och verkar ha en del att prata om, så då får vi väl köra på då. SÅ illa kan det väl inte gå? Kul iaf att man hittade igen just en sån som henne i denna datorvärld som är så stor! Det måste verkligen vara meningen att det ska vara vi... ;)

Eller så borde jag lagt mig för att söva för länge sedan.. Gnatto gnatto!

Äntligen!

Nu fick jag äntligen min dator tillbaka efter att maken tagit i beslag. Nog för att det han gjorde var mycket manligare än det jag gör, och gissa vad han gjorde! Jo, han har suttit och spelat Let´s  dance på blip.se :D:D :D
Quickstepens mästare, det är min man det! Snacka om att han var inne i spelet medan jag (tuff som jag är) mest tyckte att det såg fånigt ut. Sen tänker jag inte erkänna att jag var inne på blip igår och spelade Alfapet, vad skulle folk tro då? ;)

Idag har halva dagen gått åt till att försöka fixa igång det nya kortet till mammas mobil, men det funkar fasen inte!! Hon lämnade telen här så vi skulle försöka vidare och så går vi och förstör mobilen åt henne!! Fasen, hur berättar man det då? VI har tejpat den nu så den går att starta, dock inget mer eftersom vi inte fått till sim-låset än :(

Jaja, lite otur ska man väl ha ibland också, särskilt eftersom vi har sån oerhörd tur med bilen som tappat nästan all verkan på bromsarna IGEN! Dessutom har jag för 3:e månaden i rad inte fått mina pengar från fk, detta otroliga ställe som verkligen kan ta hand om människor och deras inkomster. !!##"¤&!"¤/"!¤#&(!"%#/)#

Så här låter det förresten när man ringer till försäkringskassan:
Dag 1: Det är tyvärr hög belastning just nu, men var god försök senare, hela dagen.
Dag 2: Det är tyvärr hög belastning just nu, men var god försök senare.
Dag 2, 5 timmar senare: Välkommen till...... Du har nu plats 158 i kön, beräknad väntetid är 22 minuter. 22 minuter senare säger det "klick!" och blir alldeles tyst.
Dag 2, lite senare: Det är tyvärr hög belastning just nu, men var god försök senare, blablablabla

Samma sak flera dagar i rad, så jag är verkligen inte ensam om att ha problem, men ska det få vara så här???
TRE månader i rad!!!

Nä, jag återkommer senare när humöret är lite bättre. Blev lite uppretad nu när jag tänkte på fk...
Skönt iaf att mina matvägrande och dag-sov-vägrande barn sover nu så kan vi försöka ta nya tag i morgon.

Ses sen!

Jo, jag lever...

Klockan är snart 10 och jag har inte skrivit än, men jo, jag lever!! Jag vet inte varför jag inte skrivit, men det kan ha att göra med att broder Jimi varit på besök, att vi varit ute, hälsat på mormor och nu har mormor här på besök :)

Snart är det ute-dags igen, så jag blir nog lite frånvarande nån timme till. Känns konstigt faktiskt! Dessutom försökerjag hålla någon slags normal kommunikation med allas vår Halebop.se som inte kommer gå som smort.

På återseende senare!


Gråter!!!

Det blir ingen Macknow-date i morgon,pga hennes bank som tydligen gjort lika som min bank vid ett flertal tillfällen, nämligen att uppge ett saldo som inte alls finns!!

Ville så gärna träffa henne och barnen,men som hon skrev så är det visst inte meningen att vi ska ses alls :(
Och jag som laddat för detta! Har visat Devin bilder på hennes barn för att visa hans nya kompisar, bytt dag på dagis så att han skulle få vara hemma och umgås i m... Snyft!

Hade jag kunnat överföra pengar så hade jag gjort det, till bensin, men vi har olika bank så det tar mer än ett ögonblick... Det blir till att ta nya tag och tårka tårarna... Men jag kan inte!!


Attans Carro, vad vi tydligen aldrig ska ses!

Kvällsmys i soffan och fler tavelbilder...

   
Nybadad och kvällsgo liten Vinga...
 
Så lika, så lika... Devin är en riktig pappa-pojke :)


Några fler av tavlorna som inte kom med sist. Själv är jag less på varenda en och vill klä om dem på studs! Synd att man inte har råd att köpa nya tyger varje vecka bara :(
  

Ja, det var det.. Har inte mer än så att komma med nu, så godnatt då! Eller ja,jag tittar nog in igen om jag känner mig själv rätt ;)


Matvägran och en mammas tappra försök

Att Devin inte å lunch idag var ovanligt och bara början på dagens matvägran. Suck. Alla vet ju hur underbart pigga barn blir utan mat. Ändå har Devin varit på rätt gott humör, men inte alls så pigg som han brukar..

Efter att han varken åt välling när han vaknade (litegröt senare dock) och inte sens smakade på lunchen så sov han i nästan 3 timmar. Vrålhungrig kille som vaknade senare, ja det var vad jag antog iaf, så vid 15 gjorde jag en macka till honom. "Nej tack, mamma, inte ha macka", sa han då. Nähä! Nyvaken eller bara inte sugen på macka?? Jag vet att barn inte svälter, men herregud pojken måste ju ha i sig nåt! Särskilt eftersom vi skulle ut på affären och så, då vill jag gärna ha en glad grabb...
Jag frågade vad han ville ha. "Krokar", blev svaret. Haha, ostkrokar, glöm det! :D
Jag gjorde lite välling och tänkte att det är lite näringsgivande, men "Nej tack mamma, det är bättre ändå", fick jag till svar... Suck... Ja,trevlig var han iaf :)

Drog på kläderna och for till affären och där ville han köpa bullar (vilket jag tänkt göra ändå), men jag förklarade att han fick äta en macka eller banan innan bullen. "Nej, mamma, bulle istället", sa han. Icke, lille gosse, så skoj ska vi inte ha det...
"Macka eller banan?", frågade jag när vi kommit hem. "Eh, kanske BARA bulle!", svarade han. Jäkla son att försöka få mig att backa med att lägga huvudet på sned! ;)

Jaja, jag och Vinga åt en macka och sen en bit bulle. När vi påbörjat vår bulle så åt Devin i sig sin macka sakta sakta, med en hel del försök att slippa och sen mul-åt han bullen för allt han var värd!!

Mina misstankar om sjukdom försvann när jag såg hans bullätande! Nu fick han inte så stor bit eftersom det bara var 1,5 timme till middag, som han INTE skulle smaka. Ändå hade jag gjort hans favorit : Schnitzel med kroketter och pepparsås. Denna gång fick gossen så fint sitta på sin stol tills han ätit 3 kroketter och lika många bitar schnitzel. Det tog bara ca 45 minuter ;)

Jaja, vi får se hur kvällsfikat går, men det tar inte på humöret iaf och det är skönt!
Själv har jag såna här dagar ofta när jag inte är hungrig, men ändå försökte jag med alla medel idag. Varför kunde jag inte bara låta honom slippa så har det inte blivit någon maktkamp som vi ändå inte kan vinna...??


Hmmm...

Fårman ha så dålig fantasi att man ger dottern välling när hon inte åt lunchen? Hoppas det för det var ungefär det jag kunde komma på. Jag kan inte tänka när det är så här soligt ute! Vill bara ut emd barnen nu, men sonen behagar inte att vakna... Undra bara vad han ska få för någon lunch/mellis-lösning?

Jag tror kanske helt sonika att vi tar bilen till affären på en gång,  slänger i nåt snabbt och enkelt i vagnen, racar hemåt igen, slänger i honom käk (även mig som helt missat den biten idag inklusive frulle) oh SEN går ut och myser och äter nåtgott fika ute. Smart mamma jag är ibland! :D

Vad är det för fel på mina barn?

Dom sover och sover och sover. Devin brukar iofs sova länge när han sover ute i vagnen, men Vinga brukar bara sova ca 20 minuter och sen upp igen, sova efter 1,5 timme i 20 minuter och sen upp igen, men nu sover hon som bara den!! Är det solen det beror på? Nu har dom sovit i ca 2 timmar!!!

Ja, jag ska inte gnälla och klaga över det, det är underbart att få en lång stund för sig själv :) Fast visst skulle jag vilja gå ut och ruska i vagnen för att se om hon lever, men nej, jag avstår nog...Hoppas att någon av dem kommer äta nåt när de vaknar iaf, jag LOVAR att det inte blir fiskbullar. Stackars barn som får äta sånt som jag aldrig ens skulle smaka av... Och det värsta är att jag torkade Vingas mun med en disktrasa, precis som jag lovat att aldrig göra! Visserligen en ny trasa men ack så vidrigt ändå! Usch, jag håller på att förstöra och förgöra mina barn. Först fiskbullar och sen disktrasa, vad blir det härnäst??

Ska öva en stund på att sköta mig bättre, innan dom vaknar...

Beställda bilder...

För er som säkert redan sett dessa förut och några av dem i inlägg från i morse kan titta bort. Fick beställning från en person bara som ville se några av tygtavlorna, så här kommer en del av dem... Vissa bättre och vissa sämre...

(Vågar inte alls berätta för maken att jag inte alls vill ha kvar den stora jag gjorde ovanför matbordet. Och stackarn som fick BÄRA hem gipsskivan 110x150 cm från bygghandeln...)

   
Den första är den stora över matbordet. Barnens tavlor, 17 st, kostade sammanlagt 160 kr. Bakom Vinga är det en tavla med olika fordon för Devin, i hans höjd så han kan spana lättare...

Ja, det var de jag hade här. Resten av bilderna är på den kraschade datorn :(

Solen skiner!

Vad underbart det är idag! Solen skiner som bara solen kan och vi har en hel eftermiddag framför oss då vi ska vara ute och leka och fixa :) Just nu sover barnen i varsin vagn, Devin på altanen och Vinga på bron och jag tänkte fixa lite stök här inne, innan jag beger mig utomhus.
Vi har spenderat förmiddagen på kyrkis med lek och fika, trevligt fast Vinga vaväldans trött. Väl hemma gjorde jag en snabblunch (som alltid) till barnen = pasta, broccoli och fiskbullar som ingen av dem tyckte om. Lyckat...
Jaja, vi får äta nåt när dom vaknar igen :)

Jag har kommit in i en "jag står inte ut med mitt hem och min bil-kris" igen. Bromsarna på bilen är näst intill obefintliga igen och jag känner hur penga-sugaren närmar sig... Gillar helt klart dammsugaren bättre, men så fort jag dammsuger så stör jag mig på vårt hallgolv, det är så in i jäsikens fult!! Ännu trevligare är att det löper igenom hela huset eftersom vi har korridorhall :( Nästan värre än hallgolvet är vårt sovrum som är helt orort sen vi flyttade in, men vi är inte gjorda av pengar, och det är en stor förlust...

Det är nästan så att jag skäms för att ta hem folk. Tänk om dom tror att jag valt mitt hallgolv själv, eller om de tror att jag tycker att mitt sovrum är snyggt! Jag lovar att de aldrig skulle höra av sig igen... Jobbigt... Jag vill nästan sätta en lapp på ytetrdörren som förklarar för gästerna vad jag valt och inte, så att de vet det innan de kommer in. Eller verkar man manisk då?

Nä, lösningen för mig är att vara ute mycket så jag inte har tid att fundera över det. Fast då ser jag gråden förstås ;) Vi har ett halvdött äppelträd (med äpplen i vindruv-storlek), en ful buske som vi sagt varje sommar att vi ska gräva upp, en rabatt med bara fula blommor i och 2 rabatter med sommarblommor som vi måste så om varje vår. Dessutom måste jag städa på bron idag, den är ganska full av : En snoxboard som ingen använder alls, en snowracer, pulka, en bogserlina, en hylla som vi inte vet vart vi ska ha, en blöjpåse som inte ryms i tunnan, 2 blöjor som jag nyss bytte på barnen i hallen och bara kastade ut på bron, sop, spade och kratta, Devins lastbilar,spadar och snöskyffel. Var det allt? Hoppas det...
Vi måste verkligen ha en låda ute för alla saker som bara ligger och "skräpar", i år igen ;)

Nu ska jag hitta nåt ätbart till mig själv, såvida vi har nåt gott, annars väntar jag till ett godare mellis...



Pojke vs flicka

Jag har inte riktigt förstått det här med att det inte ska finnas någon skillnad mellan pojkar och flickor, män och kvinnor. Jag hänger nog inte med i de nya "trend-tyckena" alls.
Visst behandlar jag mina barn lika, men utefter hur de är som personer. Däremot försöker jag inte tvinga min son att leka med dockor (jo, han har både docka, vagn, kläder, dockhus mm) när han själv har bilar som största intresse. Han vill helt enkelt inte.
Jag klär honom heller inte i rosa kläder. Finns det nån snygg rosa skjorta eller liknande, så ja visst! Men inte i (vad jag kallar det) tjejrosa kläder. Dessutom älskarhan blått,vilket jag är less på, men vill han ha blått så får han det, FAST han är pojke.

Är det inte lite så, att jag ska skämmas för att klä min flicka i rosa, men bör uppmuntra min son att ha det??

Det är bara så att män och kvinnor är olika, hjärnan är olika uppbyggd och så tycker jag att det kan förbli. Pojkar måste få vara pojkar och flickor ska få vara flickor. Givetvis med samma villkor och val när det gäller färger, lekar, värderingar tilltal mm, men herregud, det måste finnas gränser!!

Läste en debatt om en mamma som var helt förstörd över att folk så att hennes dotter var en flicka, TROTS att hon bara klädde henne i blått och grönt och hade henne korthårig. Hjälp säger jag!!
Är inte det lite felsignaler mot flickan?

Nä, nu ska jag klä Vinga i hennes rosa kläder och sätta en fin rosett i hennes flickiga hår. Sen ska vi ut och köpa glass! Spiderman till Devin och Girlie till Vinga ;)

Nä, okej, vi ska inte äta glass på morgonen...  Det jag ville säga var att mina barn själv får välja inriktning och smak. Min son är en riktig pojk-pojke och vad flickan är får vi se senare. Hon leker mest me bilar än så länge och kommer säkert avsky rosa, efter detta rosa första år. Jo, jag fick en knäpp när det kom en flicka efter pojken ;)

 
Tavlorna i Devins rum är präglade av hans intressen...


Tavlor i Vingas rum är med präglade av min smak :) Än så länge...

Dock har det blivit lite väl mycket, det erkänner jag, men bara jag slipper ryschpysch så är det ändå okej...

"Om mig - lista" Åter stulen av självaste Macknow :)

Jag kommer från: Kälarne
Jag är just nu: Hungrig!
Hur gammal är du: 26 år, 7 månader och 9 dagar
Tycker du om någon just nu: Många! Magnus, Devin, Vinga och en hel del fler. Gustav Svensson med ju...
Om sex månader: Är jag fortfarande inte gravid. (Drömde att jag var det och fick lite panik)
Jag samlar på: Tålamod,dammsugartimmar och nappar (enligt maken ;), perfekta idéer!
Gröna eller röda äppeln: Får bara ont i magen av dom :(
Vem ringer du när du är arg/ledsen: Magnus
Gillar du golf: Vad är det?
Vilken tid gick du upp idag: 05.40
Har du sovit i din egna säng inatt: Alltid
Har du strumpor på dig nu: Strumpbralla faktiskt
Hur svarar du i telefon: Mimi
Är du ensam nu: Nej. Maken sitter bredvid mig och äter baguetter och barnen sover sött i sina rum :)
Vad ska du göra ikväll? Lägga mig och titta på Vänner
Vad ska du göra imorgon: Gå med barnen på kyrkis
Var vill du bo när du blir stor: Graceland
Är det okej att gråta: Så klart!
När grät du senast: I morse när jag och Devin "bråkade"... Usch vad ledsamt det blir ibland...
Vilken årstid tycker du bäst om: Absolut sommaren!
Laddar du ner musik och film från Internet: Onej, det är väl inte lagligt? ;)
Vad skulle du göra om du vann en miljon: Fixa huset, shoppa ihjäl mig till barnen, åka till graceland och köpa mig en ny kropp, TROTS att man "ska vara nljd med sig själv"...
Bär du glasögon eller linser: Haha, ja 9 år gamla brillor!
Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder: Mer fånigt faktiskt. Eller var det coolt?
När går du upp ur sängen typ en helg morgon: Mellan 5 och 7.
Har du piercing: Nej
Vill du gifta dig: Inte igen, är nöjd med nuvarande maken.
Vill du ha barn: Behåller gärna de jag har, men nog inga fler.
Solar du ofta: Inte numera.
Är du bra på att laga mat: Jodå
Gillar du att dansa: Det är roligare än det ser ut att vara när man ser mig...
Är du flygrädd: nej
Hur vig är du: Foten-bakom-nacken-vig, men inget annat håll...
Vad dricker du helst när du är törstig:  Folköl
Vilken är din favorit glass: Choklad, typ geisha eller nogger
Tror du på ett liv efter: Svarar senare när min tid passerat, men nej..
Vad äter du helst när du ser på film: Beck, Wallander och Svensson
Lever dina föräldrar tillsammans: Nej
Om de inte gör det, vart bor dom: Kälarne och Sollefteå
Är du morgon eller kvälls människa: Mitt på dagen
Vilken ögonfärg har du: Blå
Vilken hår färg har du natuligt: mellanblond

Vilka hår färger har du haft: Det mesta..
Har du någon gång gråtit dej till sömns: Japp
biter du på naglarna: Blä!
Är du beroende av något: Min familj, snus...
Röker du: Nej
Hur ofta tränar/motionerar du: Vagnprommis men inget mer
Senaste låt du hörde:  Fuck it med Eamon,Vingas favorit!
Vad gör du på helgerna: Är med familjen.
Brukar du bädda sängen: Ca kl 6.30 varje morgon
Hur många timmar sover du på en natt: Nuförtiden blir det massor! Mellan 5-7!
Senaste bok: Minns inte, läste 5 st för 2 veckor sen, men Håkan Nesser var det iaf
Har du kysst någon under den senaste veckan: Oja!
Vad var det senaste du sa: Nej tack, när Magnus undrade om jag ville ha glass.
Önskar du att du bodde någon annanstans: Varannan dag ungefär och varannan stormtrivs jag.
Vem kramande du senast: Devin
Saknar du någon nu: Syster
Hur många lampor har du i ditt rum: Vardagsrummet? 8
Vem ringde dig senast: Mamma
Gillar du att slåss: Nej
Var du glad igår: Vad var det för dag igår? Vad gjorde vi? Var det toa-dykar-dagen så var jag mindre glad :)
Vad är din favoritfärg: Allt utom aprikost
Sminkar du dig: Ett måste som ibland inte hinns...
Känner du dej värdelös: Nej, egentligen inte. Jag är iaf en bra fru och den bästa mamman MINA barn kan ha, oavsett dagsform.
Brukar du tänka på självmord: Aldrig tänkt tanken!


Humöret har stigit radikalt!

I morse hade vi som sagt inte så trevlig stämning här i huset och varenda människa som haft en 2-åring vet nog vad jag menar... Nog för att min lille gosse oftast är go och glad, men tjurig som attan kan han också vara! Det är normalt och alla ska gå igenom det sägs det, men inte blir det roligare för det. Och visst har man läst i alla böcker och tidningar som finns om hur man ska hantera tjur och trots mm, men vilken normal människa ORKAR vara pedagogisk 24/7?? Säkert gäller detta de flesta, men hur många vill erkänna en sån sak? Ett nederlag?

Hur som helst så hade jag gott mod när jag åkte till dagis föratt hämta sonen. Det borde jag såklart inte haft eftersom han skrek "INTE HEM!!!" när han såg mig. Pust, stön och en massa inre svordomar. När ska detta sluta?
Jag fick formligen bära honom från dagis efter en del lockningar av cykling, affären, fika ute mm. Inget dög och han avhyvlade mig rejält genom att skrika "Släpp mig mamma, släpp mig mamma. Lyssna nu jag säger, släpp mig!!!"
(Undrar vart han fått "Lyssna nu jag säger" ifrån ;)

Hur som helst... När vi väl kom till affären var han lika go och glad som vanligt och pratade med alla han träffade. Hemma hjälpte han till att bära en massa skräp och rat från huset till bilen, och hjälpte till att kasta det på återvinningen. Han klappade Vinga och försåg henne med leksaker, hjälpte mig att handla igen (ja, jag är glömsk) och var som en solstråle när vi åt middag på hotellet :)

Han är tillbaka igen, min käre lille son! Hoppas att han vaknar på bättre isda imorgon så att vi får en mysig dag på kyrkis! Hoppas ännu mer att han är glad på torsdag när vi får besök, men av besökets ord att döma så har hon det likadant med sin son, så vi förstår varandra ifall det inte blir som vi önskar :)

(PS. Jag har haft toa-dörren stängd idag! DS)

Välkommen till "INTE"-huset!

Ja, här har hela morgonen kretsat kring ett enda ord. "Inte". Eller mer något som låter som "INTE!!!"...
Hohohaha vad skoj det är ibland! Hoppas bara att det här humöret har lagt sig hos sonen innan torsdag när vi får ett efterlängtat besök av långväga vänner...

Imorse när Devin klev upp så kom han in till mig och Vinga som myste i soffan. Jag satte ner Vinga för att leka och skulle ta upp Devin för hans morgonmys, men "INTE!". Nähä, inte mysa, inte byta blöja, inte klä på och inte inte inte inte.... Direkt från morgonen, snacka om att vaknatpå fel sida.

"Jag ha P-O-flingor", sa Devin (Flingor som mormors P-O gillar) och jag  gjorde det åt honom. "INTE!", skrek den ljuvlige snen sen när jag serverade flingorna. Så skoj!

Ja, så har det låtit här. Vet inte om det blir en uthyres/säljes-annons senare eller om jag eventuellt kan få tillbaka min gullige gosse efter dagis, tiden får utvisa...

C/o Segemyhr

Det är en storfavorit här hemma och ses väldans ofta, nästan så att det går att jämföra med Svensson Svensson:)

Hur som helst så har vi 2 säsonger brända på dvd och nu ville jag ha fler (efter att ha sett alla avsnitt ca 75 gånger). Frågan var bara vilka säsonger av alla som finns, som vi råkar ha? Testade att ladda hem säsong 5, slumpade hej vilt och tog en mellansiffra, men tro inte på fan att det var just den vi hade i dvd:n!! Och där hade jag suttit och väntat och trånat :(
Tog nytt mod till mig idag och testade på en till. (Varför har vi inte skrivit på våra skivor så vi vet vilka säsonger vi redan har???) 4. Det måste väl vara en bra siffra eller? Jag tyckte det och laddade hem säsong 4. Och vad händer när jag ska titta? Jo, det är samma j-a avsnitt som vi tittade på häromdagen på vår dvd!!

Så av 2 möjliga fel gjorde jag 2 fel. Nu har jag testat en gång till, men tyvärr kommer den inte bli klar förrän jag redan sover, så jag får gott klara kvällen ändå... Vi har ju ändå en ny kvällsrutin här hemma nu. Lägger oss tidigt och tittar på några vänner avsnitt på datorn i sängen. Inte illa det heller :)

Mer kommunikationsproblem

Bara för att Halebop äntligen, efter 3 försök, förstod vad jag menade så är det andra som visar stora problem med att förstå.
Min make ska sälja en bil som står hos oss, i vår by Kälarne. De som ska köpa bilen bor i Östersund och fick en simpel vägbeskrivning av maken: Åk mot Stugun i stora rondellen, och när ni når Stugun så tar ni av mot Kälarne. Svårt? Inte alls, inte för de flesta människor iaf...
Vi väntade en timme (så lång tid det brukar ta) och sen ringer köparen till maken och undrar vart han är!?! Alltså köparen undrar vart han själv är... Eh, hur ska M kunna veta det? "Vad är det skyltat då?, frågar M...
Mjösjö, blev svaret. Det roliga är att det inte finns nåt Mjösjö på vägen till oss :)
Jodå, killen hade tagit vägen mot Bräcke i stora rondellen och sen svängt av från den vägen = Mitt ute i skogen och inte ens i närheten av där vi bor!

Hur svårt ska det vara att åka mot Stugun när det är däråt vi bor?? Vi har väl inget med Bräcke att göra, inte när det gäller att ta sig till oss iaf...

Jaja, killen verkade inte förstå någonting, M fick sitta med eniro.se uppslagen för att försöka lokalisera köparna och till råga på allt så låter köparen irriterad på M över att han inte hittar hit!
"Hur ska jag åka då?", undrade köparen i början av samtalet... Då blev M lite irriterad och undrade hur fan han ska veta det när han inte ens vet vart han är!

Jaja, cirkusvarning är det iaf. Hoppas att han ar kapabel till att hitta tillbaka till dit han kom ifrån sen då :)

Och igen...

Måste nog skriva en lapp på toan som en påminnelse att stänga dörren! Eller så får jag tänka om i livet och skaffa toalett-dyknings-certifikat. Vad skulle ni valt??

Jag kan verkligen inte ha henne i gåstolen längre såvida jag inte går hack i häl med henne. Och ändå är det inte många minuter per dag nu som hon sitter där, eftersom vi gå- och ståtränar mycket nu. Men tydligen behövs det bara ett par minuter och att jag gör något jag inte borde, t ex diskar, lagar mat eller annat som jag måste sluta med...

Lunchen gick smidigt iaf, nästan. Lagade mat till Vinga, satt henne i stolen och började mata.2 tuggor slank ner innan hon började försöka bajsa. Jaha, det går inte när hon sitter i stolen, så jag la ner henne på golvet en stund, men inte skulle hon bajsa heller! Upp i stolen igen och 2 tuggor mat, sen var det samma visa igen. Efter att hon äntligen fått ur sig det som behövdes så var maten kall. Värmde maten igen och skulle ge henne, men nej, då villehon såklart inte äta längre! Jäkla unge! *S*

Nu vet jag inte vad vi ska hitta på... Tvätten fixar jag klart när barnen sover ikväll. Disken plockar jag ur maskinen när Vinga sover middag nästa gång, såvida jag inte vill ha hennes "hjälp" elelr gnäll. Ute tänker vi vara när vi hämtat Devin, så nu återstår kanske bara att jag tar ett varmt bad i 3 timmar medan Vinga får sitta fasttejpad på väggen utom räckhåll får något! Mysigt...

Tänd ett ljus...

Det är svårt att veta hur man ska tänka, känna och agera ibland. Ofta är det lättare att låta bli att tänka på jobbiga saker, men man kan inte blunda för allt. Det händer oförklarliga, ofattbara saker i samhället och vi kan inte styra händelserna. Men vi kan sända en tanke och tända ett ljus...

Gå in och tänd ett ljus för Engla...

http://www.gratefulness.org/candles/candles.cfm

Jag borde veta bättre...

...än att sätta dottern i gåstolen! Hon älskar den såklart, men det blir bara elände av alltihop, det tycker både jag och storebror.
Det började med att jag hade glömt att sätta stolen för skafferidörren. Därmed öppnade dottern dörren och drog ner både mannagryn och strösocker i golvet. Efter en sån handling verkar det vara en självklarighet att den skyldige ska köra runt i spillet för att kunna sätta sina fotavtryck i resten av huset.
Under tiden som mamman hämtar dammsugaren dök inte en tanke upp på att det kunde vara en idé att sätta ner dottern på golvet istället, nej den idén kom inte förrän dammsugarsladden fastnat 6varv runt gåstolen ca 8 gånger.
Det slog mig tillslut att idén skulle sättas i verket. Dottern hamnade på avrdagsrumsgolvet,men var det bättre då? Hon som aldrig rör sig ur fläcken var tvungen att göra det precis då. Hur skulle hon annars kunna riva ner all tvätt som jag hängt 30 minuter innan?
Jaja, tvätten skulle upp igen, roligt eller inte. Det går ju rätt snabbt också, så SÅ jobbigt var det väl inte, eller?
Liiite jobbigt kanske eftersom storebror ville hjälpa sin stackars mamma, under kommentaren "kan själv". Visst visst, klart grabben kan själv :D OCh en kvart senare fick jag alltså göra om det...

Tyckte synd om dotetrn som inte fick sitta i gåstolen, så efter att ha försäkrat mig om att skafferiet var oåtkomligt så satte jag henne i den igen. Men VARFÖR VARFÖR hade jag inte stängt badrumsdörren? Eller åtminstonde toa-locket? (Vänder mig till högre makter och ber om styrka att tänka mig för lite!) Det resulterade i en strumpa och en duplo-leopard i det mysiga vattnet i toaletten :(

Det vår då det slog mig att jag faktiskt kunde klä på barnen och gå ut istället.Tror vi komemr vara ute dygnet runt snart ;)

Ja, det var min morgon. + att svägerskan var här på kaffe och frulle :)

Barnkläder

Det svåra varje morgon är att hitta kläder till barnen. Devin har visserligen börjat välja själv, med blandade resultat och dessutom finns det så mycket fint och snyggt till honom, både hemma och på affärerna. Men kollar man i Vingas garderob så är det rött, rosa och en del grått = vad som finns att hitta på affärer nu. Visst, jag älskar rosa och skulle kunna klä henne i det jämt, men jag önskar att det fanns lite tuffare rosa och inte bara gulligull. Eller lite andra färger, tufft men tjejigt. Inte grabbigt bara för att det ska vara fränt.
Dagens I-landsproblem??

Men eftersom jag inte har några kläder själv så blir det barnens jag fokuserar på, i den mån jag får för Devin vill säga :) Han ska i första hand ha det som det finns bilar på och om det ligger i tvätten så är det blått som gäller. Alltid.

Såg ändå nu att Kapp Ahl fått in en del snyggt unisex och jag vill ha allt! Tur att det är en liten tös här hemma som snart fyller 1 år så man kanske kan shoppa lite :)

http://www.kappahl.se/sv/barn/kollektioner/kaxs-86-128-cl/

Utekväll

Vilken härlig utekväll vi haft ikväll! Ingen vuxen sådan, däremot en familjär mysig eftermiddag och kväll ute på gården. Snöskottning, 4-hjuling-lek och grottgrävning:)


     
Pappa och Vinga skottade snö med den stora 4-hjulingen å Devin "lagade" den lilla.

     
Min underbare lille pojke! Charmig, fin, galen och vacker!

     
Lilla Vinga med de enorma ögonen... Vilken go-tjej!

     
En gudomligt vacker mamma,"speciell" pappa och insnöad gård!

Ja, det var lite om hur vi haft det :)

Som barn igen!!

Det är inte mycket som är roligare än att vara som barn ute i snön :)
Igår började vi som sagt med att gräva grottor i vår gigantiska snöhög och idag har vi fortsatt. "Show most go on"..., som man sjunger...

Det enda problemet är att det är så svårt att gräva djupare än vad jag själv är. Visst kan jag knöka mig in i hålen, men att få till en vinkel som anpassar både min kropp och spaden är inte lätt Mannen fick ta över, trots hans nackspärr :) Kunde han köra skoter och dessutom köra fast med skoter, jag då kan han gräva en grotta till mig...hrmm...Devin också! ;)

Tror vi måste ut igen när barnen vaknat och gräva fler gångar. Sen blir det foton så ni får se mina mästerverk!

Vad är det för problem med kommunikationen?

Att inte nåt så populärt som "Halebop" kan ha vanlig kundservice, typ sån där man kan föra ett samtal över telefonen oh få den hjälp man behöver. Knepigt. Istället ska man skicka mail på mail och inte komma någonvart alls, eftersom dom inte fattar något! Det spelar ingen roll hur övertydlig jag försöker vara så får jag ett fint svar av dem, med en lösning på ett annat problem är det jag har! Frustrationen stiger till max!!

Eller ja, det är inte jag som har problem, snarare mamma.

Om jag förklarar i ett mail att kortet är låst, alltså PUK-koden som blev feltryckt, men att hon har den rätta koden till hands. Vidare att hon inte kan trycka in koden via telefonen eftersom den som sagt är låst. Det enda sättet hon kan låsa upp den är via Halebops hemsida, men som hon inte har något lösenord till = Problem... Förklarade vidare och förklarade utförligt och fick ett mail där det stod att de har skickat ny pin & puk-kod med posten. QUE??
Hon HAR ju koderna. Det hon behöver är ett lösen till hennes sida på Halebop!
Skickade ett nytt mail, ännu mer utförligt och fick svar: Ditt lösenord har nu blivit skickat med sms till din telefon. QUE? QUE?
TELEFONEN GÅR JU INTE ATT ÖPPNA!!!

För 3:e gången har jag nu skickat mail till dem... Snälla kan man få ett lösenord skickat till mailen, till min telefon som funkar, per post eller vad fan som helst, DÄR DET GÅR ATT FÅ TAG PÅ DET???

Ja, så nu väntar jag på svar en 3:e gång, men har inga som helst förhoppningar om att någon ska förstå. Har de haft tele-tjänst har dom iofs säkert fått tinnitus av mina frustrationer, men det skulle ha hjälp min kära mor iaf...

Haha, så hon sitter nu i sin lägenhet utan telefon, dator och bil (eftersom den är här för försäljning) och vet inget alls om omvärlden, spänannde :) Fast hon har ju en tv som fungerar iaf, så hon har det inte så illa ändå :D

Det blir inte alltid som man tänkt sig :)

Vilken toppendag det blev, trots mitt tråk-deppande i morse!
Vi fick celebert och jättetrevligt besök av min äldste bror och hans barn. Det blev lek, godis, lunch, skoteråkning, promenad, grott-grävning (barnvänlig sådan) och mellis. Alla på gott humör och vi hade en riktigt mysig dag.
Min lilla brorsdotter på 4 år är så go mot både Devin och Vinga och var så stolt så stolt när hon själv fick Vinga att somna i vagnen :) Hennes storebror som är 7 är också helt underbar med alla barn, inklusive sin syster :)

Efter middagen åkte vi på ett besök till andra vänner och hade lika trevligt där, trots jättetrött Devin som för första gången idag INTE har sovit middag! Stor kille jag har!
Dessutom har jag varit och köpt mitt godis på macken, men måste dit en sväng till och köpa en Beck-film. Shit, stänger om 10 minuter så nu drar jag!!

Lördag!

Godis!! Jag vill ha godis! Vad på affären för ett tag sen, men dom hade inte såna där goda som macken har, med grön marsipan inuti och choklad utanpå. Men det är ju såna jag vill ha!! Måste nog åkadit sen och köpa 3 kilo, så att jag är säkerpå att det räcker ända tills ikväll :)

Sen vill jag ha chips också, vill alltid ha chips.Frågan är om det är av gammal vana som jag vill ha det eftersom jag inte alls är sugen när jag väl har dem. Jo, kanske om jag har olika sorter och olika sorters dip till, och att ingen annan vill ha. DÅ kan jag dippa och doppa som jag vill! Dillchips+ostkrokar+tacodip, DET är en höjdare! Men inte sitter jag och beter mig pådet viset runt folk, det kan jag bara inte.

Nu vill jag ha allt gott som finna, kan det vara ett tecken på att jag borde göra lunch snart? Korv... Alltid korv tror jag. Det är lättsamt och inte kräk-äckligt, även om man är less som satan på det. Idag är det ändå lättsamt när vi är många som ska äta, för vi får nämligen besök!! Som jag drömt om denna dag, roande dag :)


Göralös helg..

Jaha, nu är det helg, dessutom är det en helg utan jour! Vad jag vet än så länge, men det brukar kunna förändras snabbt..
Hur som helst så vill jag att det ska hända nånting, men vad? Jag vill åka till stan och vara där i helgen, slappa och hälsa på Macknow, men det verkar inte bilen vilja. Nordic-marknaden i Sundsvall då? Hmmm... Lika långt dit...
Hittills har morgonen börjat som vilken vardag som helst, förutom att jag klev upp 7 istället för kl 6 med barnen, jippi!
Har lagt ut Vinga i vagnen, klätt mig och barnen, fixat tvätten och bäddat sängarna. M håller påatt göra gröt och diskar, så visst händer det roliga saker här!! Eller?

Problemet när M jobbar är att han aldrig hinner göra sånt han måste göra hemma, och vill då gärna göra sånt på helgerna. Problemet när jag är hemma och fixar hela dagarna är att jag gärna gör andra saker på helgerna. Vilken jäkla krock, hör ni!

Jaja, lite skoteråkning och en prommis till affären för att köpa godis är väl inte fel det heller. Bara att acceptera att vi blir ett med byn i helgen :) Hoppas på att våra vänner är leksugna idag, och att våra långväga vänner har möljighet att komma i m :)

Ryck upp mig nu!!

Vart har jag tagit vägen?

Det har varit ovanligt lite inlägg från mig idag, men det har sin förklaring. Jag har nämligen hållt på konstant att flytta möbler fram och tillbaka. Det ena blir sämre än det andra och det som inte flyttats tillbaka till ursprunglig plats ser ut som katastrof! Hela mitt hem är katastrof!
Omman har ett rum med gamla fula möbler, ja då blir det sällan bättre ifall man tar dit andra gamla fula möbler. Vissa möbler är fina i sig, men passar inte alls i mitt hem. Skötbordet i badrummet åkte tillbaka och det ser fortfarande lika illa ut som innan. Fast total-rent då...
Devins rum ser inte heller bra ut och där vill jag slita ut allt och måla om. Göra det till Devins egna rum, inte lekrum för båda som det var innan.
Vardagsrummet skulle Tony Irving lätt kunna bedöma lika fint som han bedömt Peppe Eng i Let´s Dance, och vårt sovrum likaså! Det är inte ens omgjort sen vi köpte huset...

Ja, ungefär sånt humör är jag på idag. Imorgon kanske jag ler åt eländet istället :)

Ikväll kommer iaf mamma och P-O och lägger barnen medan jag och Magnus far och städar på dagis. Hoppas att vi är hemma vid 20 så vi kan se på nåt bra på tv och äta lite hemmagjord pizza. Fredagar måste man unna sig nåt gott, liksom resten av dagarna :) Det finns alltid en anledning, bara man vågar leta noga ;)

Nu ska jag koka ihop nån middag till barnen, sen ska vi nog se om det finns nån lösning på alla fula möbler och omöjliga rum...

We did it,we did it, we did it, YEAH!

-"Jag tyckte bäst om när vi hittade vår vän kartan..." Hmmm, Dora Utforskaren är verkligen inte min favorit när det gäller barnprogram. Det är visserligen pedagogiskt och bra (passar perfekt i den överpedagogiska värld vi tycks ska leva i) men gud så enerverande! Fast nu ska ändå morogn-tv:n slås av och sen ska vi leka! (Dein och VInga leka, medan jag byter plats på alla Devins kläder till en byrå istället för i skåpet dom ligger nu. Kasnke blir det inge bra, så jag får byta tillbaka igen, men jag är van...

Igår tog mitt skurande av barrum och blev till omstrukturering av badrum. Tyvärr blev det sämre än innan, så idag är det bara till att fortsätta. Jag tog bort byrån vi hade där, coh ställde vid Devins sänggavel. Det blev fult. Även i badrummet blev det fult. Skötbordet ser nu helt malplacerat ut, så idag ryker det också! Och sen då? Alla saker som var i byrån är nu i skåpet på skötbordet, och vart ska dessa saker nu vara??

Så här är det när man inte kan köpa nya möbler hela tiden (funkade bättre innan barnen kom och åt upp alla pengar), och man får helt enkelt flytta och mixtra och trixa. För att sen inse att det bara blir sämre och sämre...

Vi får se vad som händer och vad Magnus tycker när han kommer hem :)

Mitt kära kaffebesök åkte nyss vidare till sin praktik. Men idag hann hon vara här en liten stund, såpass att hon hann vara barnvakt medan jag for på macken. Inte illa för att vara 7 på morgonen!

Nä, nu är det möblering som gäller!

Pott-fia!

Ikväll hade min lilla fis sin premiär på pottan ocj jo,hon kissade faktiskt! Så duktig lite tjej :)
Det såg dessutom lite småkul ut när hon satt med en disktrasa (oanvänd såklart) i högsta hugg. Hon ville väl torka sig själv lill-gumman :)
Ännu bättre blev det när storebror kom med sima gummistövlar och lånade henne. Undra om han tönkt sig ett riktigt blött äventyr??
       
Storebror softade framför tv:n så länge.. synd att det är så dålig kvalite på bilderna bara!

Kvällen blir lugn eftersom jag är näst intill invalid. Jo, det blir man av att skura varenda cm av badrummet, inklusive väggar och allt annat tråk. Eller jag har inte så ont egentligen, men säger jag det så kanske jag kan få massage senare när M varit på badmington :) Hoppas!
Fast jag tror jag får bli utan, det brukar bli så... Mitt andra alternativ blir alltså att tröstäta i mängder för att komma över det onda som jag inte ens har. Lev väl och god natt!

Vad händer...?

Devin har sovit i snart 3 timmar, och jo, han andas! Blir det mellis eller middag när han vaknar då? Tänk vilka beslut som måste fattas :)

image263

Lillasyster vet jag inte vad det är med, hon sover för 4:e gången idag! Korta små pass så att hon nästan orkar vara vaken mellan dem...

Och vad gör jag vid datorn när jag har ett badrum att skura klart?? Slöar! Kan jag inte få göra det då som omväxling? Snälla!!

Vad vidrigt!!

Jag har inte tid nu, men jag måste meddela hur vidrigt ett badrum faktiskt kan vara!! Ja, även hos mig...

Jag skurar badrummet varje vecka. Handfatet skurar jag nästan varje morgon när jag borstar tänderna och badkaret nästan varje gång jag duschar, men glipan på golvet bakom byrån då?? Fy fasen vad dammigt det var och inte fan har jag tänkt på attdet är 5 cm glipa vid golvet där bakom!! Usch och blä, säger jag bara!

Och under badkaret tar vi lite då och då, men attans vad fort det samlas saker där när man har småbarn. Dagens fynd blev 2 strumpor, dock inte lika, en badanka, tvättlappar, en napp som åkte i soporna, 3 tommaschampoflaskor och 4 bilar. Och ändå är det inte så länge sen sist, men som sagt, barn (och karlar) dräller saker omkring sig överallt :D

Nu ska jag återgå till skurandet, och hoppas att barnen vill leka med vatten där sen så jag får hålla på tills jag är klar. Nu har jag ju meddelat mitt budskap om familjen snusk! ;)

Det har slutat snöa!

Det är faktiskt sant!! Har lagt ut båda barnen i sina vagnar för att sova nu så banne mig om jag inte ska gå ut coh skotta lite, skotta fram en liiiten gräsplätt som vi kan sitta på och njuta sen. Fast först kanske jag måste avsluta allt jag har påbörjat här inne... Suck...

Idag har jag gjort som så att jag följt med barnen till de rum de velat leka i, sen har jag börjat röja/städa i det rummet. Så med andra ord så är det lite gjort här och lite gjort där. Dammsugiit har jag hunnit med i hela huset, även under alla möbler och alla lister, men annars så har det blivit lite av varje och långt ifrån klart. Leksakerna blev totalrensade när de lekte i deras respektive rum, kontoret rensat medan Devin hoppade i vår säng (vilket han inte får göra såvida inte jag låtsas att jag inte ser, för att få tid med annat), skurade micron medan Devin lekte med vatten och Vinga lekte i kökslådorna, rensade kökslådorna medan barnen satt på bänken och åt kex, skurade badkaret medan Devin återigen lekte med vatten och Vinga låg på skötbordet, fixade tvätten i vardagsrummet medan barnen lekte där osv...
Så man akn nästan säga att jag har ungefär allt kvar, i alla möjliga rum :(  Och nu sitter jag här... jaja, lite slapptid när barnen sover kan jag unna mig ibland..

Varför inte göra som för en himla massa år sen och spana in Våra bästa år?? Vilken underbar serie, måst vara den bästa någonsin! Eller var det den längsta kasnke, minns inte riktigt... ;)

VI ses nog senare igen, när det hänt nåt mer topp-intressant!

Rapande

Vi satt och åt lunch alldeles nyss och Devin rapade. (Vi brukar inte säga nåt om det eftersom fadern är lika duktig han, men på dagis kanske det är annat..) I alla fall sa Devin : " Usäkta mamma, ja japa, äska dig ändå".. Han är så go! Har inte ens hört ordet ursäkta innan från honom :) Hur som helst så kom det en till rap och han sa: "Åh, typis också, japa igen!" :D

Det var nog vad jag hade att säga för nu :)


Har jag nämt att det är kul med snö?

Nä, det har jag nog inte, för det är det inte längre, och DET vet jag att jag har fått fram tidigare.

Jag och barnen har varit på prommis till affären och i teorin var det en finfin ide. Synd att den inte funkade lika bra i praktiken :(
Lill-donnan var trött så jag tänkte passa på när hon ändå skulle sova, eftrsom hon ogärna åker vagn länge vaken. Hon blir liksom lite less på den lilla uppmärksamheten som riktas mot henne, eftersom jag får förklara varje millimeter av omgivningen för storebror.
- "Vad låter?"
-  En traktor..
- "Låter nu då mamma?"
- En fågel kanske?
- "När inte fågel, låter mamma?" osv...
eller...
- "Är det bil?"
- Jag vet inte, en gubbes kanske?
- "Heter gubben då?"
- Jag vet inte vad han heter... (mutter mutter)
- " Heter kanske då?"
- Ja, han kanske heter Pelle.
- "Jaaa"... "Låter då mamma?"

Ja, ni fattar kasnke varför Vinga (och jag) ledsnar efter en stund! Han vill veta allt! Och jag som trodde att "fråga-åldern" kom lite senare...

Hur som helst, ut kom vi eftre mycket om och men (= Devins rymningsförsök medan jag klädde mig och Vinga, vilket resulterade i låst dörr och skogstokig Devin) och jag insåg att det var oplogat, ganska rejält också!
Mysigt med vagn och ståbräda, kombinerat med en arg Devin och skrikig Vinga som inte alls ville sova,  eller vara vaken...

Jag hann ungefär halva vägen innan jag kom på att vi visst borde stannat hemma, speciellt som vi inte hade något särskilt ärende på affären heller. MEN. Som den överpedagogiska mamma jag försöker vara ibland så ingår helt enkelt utevistelse i alla väder. Följa av ånger för det mesta.
Nu är vi iaf hemma igen. Vinga somnade när jag ställde vagnen på bron igen. Devin är nöjdare än på länge (kanske för att mamman köpte en till motorcykel åt honom för att klara av hemvägen) och jag är slut i kroppen av det tunga lasset jag drog. Hoppas att barnen har lust att roa sig själva ett tag nu, för jag är på städhumör av det allvarliga slaget!
Tar nog emd mig Devin in i badrummet och klär av honom. Då kan han leka bäst han vill med vatten medan jag skurar under badkaret och annat sånt vidrigt...

Sen förväntar jag mig såklart ett besök av min blivande mentor, Macknow. Du kan inte hålla dig borta för alltid! Speciellt inte när jag hälsat på dig så många gånger ;)

Ännu en morgon

Min lilla Vinga MÅSTE såklart vakna varje morgon när Magnus gör sig klar för jobbet. Det roliga var att han åkte en timme tidigare idag, så hon har varit vaken sen 5... Vad är det med karlar och att leva om?? När man plcokar fram saker från kylen så behöver man inte, med allbefintlig kraft, kasta ner sakerna på diskbänken! Man behöver inte heller spola vattnet på absolut högsta tryck! Jag avskyr att barnen är så lättväckta från ca 4-5på morgonen... Eller så är man lika trött varje morgon oavsett tid. Ändå känns det illa att vänta in barnprogrammen som ändå börjar tidigt enligt de flesta, kl 6...

Hur som helst, nu är vi uppe och allt rullar på. Devin får vara ledig idag så han kan hjälpa mig med vinterföret ute. Det snöar än!! Barnarbete är rätt underskattat tror jag och det tänker jag ändra på i vårt hem iaf :)

Ett nyaa inslag i min blogg hädanefter kommer vara att jag måste sno alla inlägg från Macknow. Hon är min stora idol och lever i stort sett samma liv som jag gör med två små huliganer och med tålamod och samvete som ständigt prövas. Hennes blogg är det bästa jag vet, säkert för att jag känner igen mig i varje ord :)
Nu komemr jag alltså spara en massa tid genom att kopiera alla hennes inlägg och bara byta ut namnen på barnen, smart va? Själv har jag så dålig fantasi, så hon är min stora hjälp :)

Nu väntar kaffe och en hög med sms till svägerskan. Har väntat på henne hela morgonen men hon kommer inte!!

Utmaning!

Jag utmanar självaste Macknow (www.macknow.blogg.se) i antalet nappar och flaskor till barnen!!

Napparna, ja där tar vi nog hem spelet, synd bara att alla fina nappar med tribals,döskallar och bilar är stulna. Vart skulle de annars vara när det bara är fina som försvinner och alla fula blir kvar?

Flaskorna står tyvärr i diskmaskinen allihop (många), men jag tror ändå att Macknow tar hem det racet.

Frågan är bara vad vi tävlar i härnäst :)

image262
Nu vet jag också att 5 nappar är på dagis, 2 i VIngas säng, 4 i Devin säng och säkert en del i bilen och under möbler, men detta är några i samlingen iaf :)

Leta och leta...

Jag skulle lägga Devin nyss och det var lättare sagt än gjort. Visst,han åt sin välling, drack en massa vatten och allt var som vanligt, ända tills jag skulle ta honom till sängen. Med raffarna och nappen i högsta högg så kom han på att den sista nattkompisen saknades, nämligen motorcykeln! Varför kan det inte duga med de gamla vanliga sakerna, alltså enbart napp och raffar?
Vart var motorcykeln då?? Bland ca 100 bilar och fordon, en massa rummed en massa skrymslen och vrår så är det inte lätt att hitta rätt.
Jag la honom i sängen och gick för att leta. Inte i bilkorgen och inte i tv-skåpet, vilket är de vanliga platserna. Inte var den heller på köksbordet eller på soffan i hallen. Inte i hans väska och inte i handfatet (den brukar få sig en tvätt med jämna mellanrum). Jag försökte att ge honom en annan motorcykel, men utan positivt resultat. "Leta mera, mamma", bad han... Och jag smälte direkt ;)

Tillslut hittade jag den under sitsen på hans racerbil, den han sitter på och kör. Där låg det bara 4 bilar + motorcykeln, och varför letade jag inte där först? ;)

Han fick motorcykeln och la sig tillrätta direkt, för att en liten stund senare kliva upp. Jag tappade modet lite och trodde att han börjat strula igen, men nej då, han hade bara bajsat. Bytte på honom och fick en tacksam liten son tillbaks.. "Tack mamma, nu kan jag sova", sa gokillen! Han är bara helt underbar!

Vi har avklarat vårt första utvecklingssamtal på dagis ikväll och allt var bara bra! Tror minsann att min son är helt perfekt! Ja, förutom vissa trotsiga perioder då, men nu senaste dagarna har trotset och tjuret varit som bortblåst :)

Nu ska jag och Magnus äta sen middag i form av bakpotatis, bacon, vitlöksröra, tacoröra, guacamole och salsa. Mumma!


Lista snodd från Macknow :)

Skulle du kunna tänka dig att delta i en dokussåpa? **  Nej, jag skulle åkt ut först!
Vilken årstid tycker du bäst om? ** Sommaren!
Brukar du sjunga i duschen? ** Nej, men i bilen är det barnsånger för fulla muggar!
Vilken sport tycker du är roligast att se på tv? ** FInns inte på vår tv..
Tror du på kärlek vid första ögonkastet? ** Har hört att det ska finnas, men nej.. Bara Devin och VInga för min del
Vad är viktigast för dig? ** Familjen såklart!
Vad skulle du göra om du vann en miljon kronor? ** Köpa nya bröst och sen unna familjen något annat fint.
Vad är det bästa med julafton? ** Stämningen
Tänker du mycket på ditt utseende? ** Oja, men gör inget åt det för det..
Vad får dig att slappna av? ** När huset är städat.
Tänker du ofta på sex? ** Jo tack, jag är frisk och sund :)
Är du skyldig någon pengar? ** Banken vill tydligen ha igen en del varje månad...
Är du mörkrädd? ** OJA!
Vilken färg är snyggast? ** Allt utom aprokost, det funkar ALDRIG!
Tycker du matte är svårt? ** Nej, inte matte, men engelska.
Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder? ** Hellre fånigt!
Vad skulle du helst vilja vinna i en tävling? ** Pengar!
När går du upp ur sängen en typisk helgmorgon? ** Mellan 5 och 6 VARJE morgon.
På vem/vad avreagerar du oftast din ilska? ** Bloggen
Har du piercing? ** Nej, men funderar på att pierca Magnus i sömnen :D
Bråkar du och dina syskon ofta? ** Jag och syster har gjort det!
Vem är den viktigaste personen i ditt liv? ** Alla mina 3 närmaste såklart.
Läser du ofta böcker? ** Olika perioder. Ibland ingen på flera veckor, ibland 5 / vecka..
Vad föredrar du för sorts filmer? ** Beck, Wallander och Svensson Svensson
Vad slösar du mest pengar på? ** Snus tyvärr..
Vill du gifta dig? ** Inte igen, men är glad att jag gjort det :)
Vill du ha barn? ** Bara de jag redan har tror jag.
Vilka tv-program som går just nu har du fastnat för? ** Vänner och G-A
Vilka länder har du varit i? ** Sverige, Norge och Grekland.
Vilka husdjur har du haft innan? ** Katt.
Solar du ofta? ** Innan jag fick barn så, men föröker hålla dem ifrån solen..
Är du bra på att laga mat? ** Jovars..
Var badar du helst? ** I vår sjö.
Vad dricker du för alkohol? ** Bara öl, men faktiskt helst folkisar nu för tiden.
Vad använder du för droger? ** Bara de tyngsta såklart!
Vilka djur är du mest rädd för? ** fiskar
Vad tycker du om monarkin? ** Älskar knugen.
Vilka språk kan du? ** Svenska,engelska och barnspråk.
Har du någon gång skadat dig allvarligt? ¨** Nja, lite..
Vilken kändis är hetast? ** Har ingen koll på kändisar längre..
Gillar du att dansa? ** GIllar eller klarar av?
Vad har du för klädstil? ** Det  som rotas fram bland gamla blandade stilar..
Är du flygrädd? ** Nej.
Vad tycker du om rökförbudet på krogen? ** Bra
Vad dricker du helst när du är törstig? **Dricker sällan nåt, men folköl..
Vilken är din favoritglass? ** Choklad...
Tror du på ett liv efter döden? ** Återkommer när jag har avlidit..
Vilket kaffe sörplar du helst? ** Bryggt
Vilket mobilmärke föredrar du? ** Telefon
Vill du gå ner i vikt? ** Nej!
Vad har du för personlighet? ** Fråga de som känner mig..
Har du varit deprimerad? ** Inte så värst.
Tror du på livslång kärlek? ** Annars skulle jag inte gift mig!
Vad äter du helst när du ser på film? ** Ships, dip, ostkrokar, nachos, godis, glass, pizza, tacosmm !!!
Lever dina föräldrar tillsammans? Nej.
Har du tandläkarskräck? OM!!
Har du någon gång haft självmordstankar?  ** Icke!
Är du en morgon eller kvällsmänniska? ** Förmiddagen är bäst.
Vilken hårfärg har du naturellt? ** Rått-blond-brun-orange-ful...
Är du beroende av något? ** Snus och Magnus.
Hur ofta motionerar du? ** När jag går till coh från bilen, eller knatar med vagnen, dvs varje dag!

Det snöar än...

Det snöar än och det känns som rena vansinnet! Är det kanske lika bra att ställa in julgranen igen? Den ligger ändå utanför altandörren med foten kvar och man kan också skymta lite glitter som vi inte orkade klä av i julas. Jag undrar vad Magnus säger när han kommer hem och vi är i full färd med julfirandet... Ändå känns det snart som det enda alternativet för att jag ska börja acceptera snön.

När vi skulle bege oss till kyrkis imorse så var det nära att jag ställde mig på bron och tillbad gudar som jag inte ens tror på. Det är ju snö överrallt och trots att jag tappert började skotta av bron så var den vit igen på ett nafs. Inte hjälpte det heller att Devin tog sin skyffel i högsta högg och skottade med mig, nä det blev mer åt dyngsurt-barn-hållet. Exakt det man önskar när man är på väg bort. O nej...
Hade jag bara struntat i snön och förstått att jag inte kan påverka vädret så hade han såklart varit torr. En normal mamma som är på väg bort sätter in barnen i bilen och far, men inte jag då, och det ångrade jag bittert.

När vi kom hem så insåg jag att gubben frost/snö eller vad fan han heter bara är ute för att jävlas med mig!! Jag hatar när snön bara kommer tillbaka! Och ändå borde jag veta att det fungerar så i detta finfina land. Mutter mutter...

I morgon har jag iaf tänkt att grilla. Ja, visst är jag lite tjurig och säkert en hel dum också, men banne mig så ska klotgrillen och köttfiléerna fram! Nu har vi grillat korv över öppen eld i månad efter månad, så nu blir det utemöbler (snödrivor), parasoll (vindskydd), drinkar (termos med varm choklad) och kubbspel (pimpelspön) för hela slanten!

Tur att barnen står på min sida iaf, för Devin cyklar hellre än att pulsa i snön och Vinga får hänga med i mina banor av bara farten :)

Hon kom!!

Tänk vilken lycka av att få dricka sitt kaffe i sällskap med någon! Nog för att Devin vore överlycklig över att få dricka en tår med mig, men nej, det är några år kvar tills kaffemonstret får inta sin första kopp ;) Stackarn förstår inte alls varför jag frå dricka och inte han... "Mamma, jag är stor pojke!", brukar han säga när jag påtalar att barn inte får dricka kaffe ;)

Men nu är tiden för kaffemys förbi. Svägerskan drog sin kos... Kommer hon någonsin åter?

Full fart

Nu är klockan inte mycket enligt många andra, men här är den nästan mitt på dagen. Vinga vaknade och fick morgonmys, Devin vaknade och fick morgonmys, båda har fått en slurk välling för att förlänga myset, båda är nybytta och påklädda och i full gång med lek/barnprogramstittande.
Vad ska jag göra då? Duscha hade jag tänkt men väntar nog tills Vinga sover, annars har jag 2 barn som gärna vill rycka bort duschgraperiet för att se vad som händer ;)

Idag väntar kyrkis på förmiddagen, veckans höjdpunkt / ångestmoment. Det är en sak som är trevliga för oss alla 3 och som vi ser fram emot, men väl där brukar jag ångra mig skarpt! Devin brukar (enda gången någonsin) bli mammig och vilja ha min odelade uppmärksamhet konstant, samtidigt som det är Vingas sovtid och hon är lagom pigg och glad... Hmmm, varför åker vi ens dit vekca efter vecka? Fast nångång vänder det säkert också och om vi inte är där så kan jag ju inte veta när det vänt. Så vi kämpar på :)

Hoppas att jag får mitt kaffesällskap idag! Det är en mysig ohgosig stund pådagen när vi sitter tillsammans i soffan, dricker kaffe och ser varandra djupti ögonen. Eller iaf dricker kaffe... Igår var hon här en  rätt lång stund, så vi får se vad hon har att erbjuda för minuter idag.

Nä, lite mer mys med barnen nu innan det är dags för dusch. Skönt att kunna mysa länge när jag fixar undan ev disk och plock samtidigt som jag gör deras välling :)

Så här ser det iaf ut när Devin har sett på tv. Tv:skåpet får såklart agera parkering åt de finaste fordonen :)
image261

Mat

I flera dagar nu har Devin velat ha soppa till middag, men eftersom jag nästan var säker på att han inte gillar det så skippade jag det. Tills idag.. Fortfarande bad han om soppa, så jag tänkte att det säkert var viktigt för honom, tog med mig honom till köket och kockade. Stort intresse av sopp-koket fanns, det var en bra början!:)

När det väl var dags för mat så var det den här stilen han körde med istället...
image258
Ja, nu syns det inte riktigt på bilden, men armarna for i kors och hans bestämda min och röst visade att han INTE ville ha soppa!
image259'
Efter en stund gick det iaf upp för honom att han kunde doppa brödet i soppan, medan en bil såklart var med och övervakade. Alltid bilar! :D
image260
Lillasyster åt såklart inteheller soppa, utan tyckte att chili-kryddade rortfrallor var en bra middag. Jäkla ungar! ;) Och själv är jag inte ett dugg bättre när det gäller soppa faktiskt.. Jaja, Magnus kanske blev mätt iaf:)

Nu är det kväll och barnen sover. Alla vet nog vid det här laget vad som händer här hemma då. Dumt att sluta med ett fungerande fika-projekt, eller hur??

Hur framstår man?

Hur jag framstår som person vågar jag inte ens fundera på, men jag kom på att det kanske ser ut som att jag sitter med datorn i knäet hela dagarna och bloggar, men så är inte fallet..

Det tar ca 5 minuter för mig att skriva ett inlägg, kasnke för att jag inte tänker på vad eller hur jag skriver, lika lite som jag går igenom och rättstavar ;)
De 5 minuterna x så många inlägg jag skriver på en dag är inte att ta mig ifrån mina barn, inte heller gör de så att hemmet förfaller, nej då!
Jag hinner skriva ett inlägg medan t ex Vinga bajsar, Devin väljer ut nya bilar till oss, Vinga åker till sitt rum coh river ner allt ur hyllorna, Devin vattnar blommor, Vinga river sönder toapapper, Devin myser i mitt knä, Vingaspanar på sig själv i ugnsluckan mm. Så nej, mina barn blir inte lidande för den tid jag skriver här. OM någon nu trodde det vill säga...

Snart ska jag och lill-troll åka och hämta storebror på dagis, sen blir det roligare hemma! Det är nästan för lugnt utan honom så hans hemkomst lyfter upp vardagen :) Jag tror vi tar en tur på affären också bara för att slå bort lite dötid. Både Devin och Vinga älskar att gå på affären, så det är bara pengarna som blir lidande, men vi kan titat i en halvtimme för att sen köpa något litet billigt för syns skull :D Gör inte alla så??

Lill-trollet blir snart 1 år!

Vad klyschigt det är att säga att tiden går så fort, men verkligen, vart tar den vägen? Jag kan inte fatta att min enda bebis inte ens är någon bebis längre. Om jag lägger henne på golvet är hon i alla fall lite bebis eftersom hon inte ens ålar iväg, men ställer jag henne på golvet, ja då är hon mer av ett litet barn. Hon börjar bli människa helt enkelt.

VIlken dag hon har att fylla år på då. Samma dag som kungen och med egna fyrverkerier och brasor! Tänk vad bra för henne (dock inte för oss föräldrar) när hon blir större och alltd har ordnade evenemang på sin födelsedag och sedan röd dag efteråt, tänk den som hade det så när man var 16 år ;)

Det är bara att inse att karriären som småbarns-mamma börjar lida mot sitt slut, jag börjar bli slut som artist. Såvida man inte sätter igång att odla bebis på löpande, men nej, gud vad jobbigt! Det får räcka så här. Det som är bra är att varje ålder som ens barn befinner sig i är den bästa :) Det är bara att inse att livet är så här även för mig, inte bara för andra...

Jaja, kalas kommer det bli iaf, mycket kalas, för det är onekligen speciellt att fylla 1!

image257
Lill-troll spelar piano med fötterna snäppet bättre än vad pappan gör med händerna :D

Lasse B

Jag tror att allas vår Lasse Berghagen kan vara till stor hjälp när det gäller ett av mina problem, nämligen mitt utseende/kvinnlighet/fräschör.
Tittade mig i spegeln nyss och insåg att jag ser ut som en "Susanne, 38 år" !! Panik!! Jag heter inte Susanne och är inte 38 år. Jag heter Mimi och är snart 27, varför kan jag inte se ut som det då?

Ska jag se ut så här bara för att jag har varit mamma-ledig så länge jag kan minnas? Det vanliga dagliga köret hinner jag med och har råd med = duscha, klä på mig, slänga på lite smet och klet och dra på ett leende. Men resten då? När ska jag ta mig tid och råd att gåt ill en frisör och få mig en frisyr? (Som  inte ens nån frisör kan fixa eftersom jag har så idiotiskt tjockt och bökigt hår!) Och när är det min tur att få pengar till kläder? Hittills har det varit ett rea-linne a´la 20 kr. Nice! Det får mig verkligen att se fräsch ut!

Jag fick dock beröm för en kjol och tröja jag hade häromdagen.. Haha, det var mammakläder!! Jag är inte gravid och vill inte behöva rota bland mammakläder för att hitta något! Men pengarna uteblir pga allt som havererar här hemma:(

Jag börjar inse att jag ser ut som den kvinnliga motsvarigheten av Ulf Lundell, och hur kul är det?

Nä, den enda som kan rädda mig nu är Lasse B. Tänk om han bara kunde skriva text och musik om mig, vad vackert det ändå skulle bli... "Där Mimi går, med råttfärgat hår. Längs stranden i vackert väder, klädd med en gång i tiden så fina kläder. Ljuv som den vackraste ros, måtte hon bara börja blomma snart"....

Nåt i den stilen... Ska se om jag har hans nummer inlagt på mobilen sen jag hälsade på honom på Skansen -01 :)

Det är då skit med nästan allt!

Jag fattar inte varför allt ont ska drabba mig en morgon som denna. Fåglarna kvittrar någonstans under snödrivorna, träden blommar säkert på någon varm plats och jag har ingen snus. Bara för den lilla petitessen har mitt liv fallit i spillror. Självförvållat, ja visst, men inte ett dugg roligare för det!!
Är min tid verkligen inne nu? Är det idag som är dagen? Har jag bestämt mig eller kommer jag aldrig göra det?

Hur som helst så vet jag att det bara är ca 5 minuter til macken från mitt hus. Ca 30 minuter om vi ska räkna med att barnen ska hinna bli påklädda och inbaxade i bilen också. Lägg på en halvtimme till så har dom hunnit äta frukost innan, fast förstås efter att Vinga vaknat om kanske 30 minuter. Så med andra ord så är snusen ca 1 timme och 35 minuter bort. Lääänge!!
Och när det ändå gått så lång tid så är det lika bra att vänta tills Devin ska på dagis vid 10 och vips så kanske suget är borta, eller? Går det så fort? Det tror jag absolut!

Så med andra ord så har jag slutat snusa helt och håller om ca 2 timmar och 10 minuter. Hur lätt som helst!

Ja, god morgon på er också!

Vår eftermiddag och Devins liv...

Yes!! Pappan hemma!! Det betyder lek istället för en tråk-mamma som måste diska, tvätta och laga mat också :)
Vi har lekt inne i lekrummet och varit ute och åkt skoter i snöyran, trots att jag helst av allt ville ta ett varmt bad istället... Hade jag sagt det så hade kanske Magnus tyckt att det var en bra idé, men jag "glömde" kläcka ur mig det. Jag vill ju vara den perfekta mamman och hustrun som fixar klart hemmet och maten tills han kommer hem, men ändå har leklust på kvällen. Inte för att han alls tycker att det är nödvändigt, men för att jag ska känna mig behövd kanske. Ett arbetslöshets-fenomen??

image245
Här är Vingas nya hobby! Synd bara att det är brorsans bil och ack så känslig att låna ut ;)

Och här kommer Devins liv, allt han lever för:


Bilar, bilar och bilar i mängder! Vet inte hur många han har längre men det värsta är att han verkligen leker med alla också... Visst har han några favoriter, speciellt Doc Hudson, Bärgarn och Blixten McQueen från filmen och även den nya "motorcykeln", som han kallar den för :D


Det viktigaste av allt i Devin liv, på samma plats som oss föräldrar och Vinga, är dessa 3 saker:
image256 
Raffe, Raffe och nappen! Vilka är väl som dom??

Nu är det kex och ost som väntar, så godnatt på er!

Hänvisning...

Hur vår fredag såg ut med bebisbesök får ni se hos http://ninnea.blogg.se/

Synd att varken jag eller hon fick fler bilder på de små söta!!

Karlar!!

Min attans make har såklart tagitmed sig sin egen mobiltelefon på jobbet så jag inte kan lägga ta bilder och lägga in!! Hur kan han bara göra så mot mig? *Gråter floder*
Min tele har jag ingen sladd till och eftersom den är från ca 1977 så försvann minneskort-finesserna in i disco-djungeln och hittar inte ut. Jag lovar att det är Travoltas fel att min gamla handvevs-mobil inte har alla små detaljer som jag vill att den ska ha!

Det verkar inte alls som att maken ens har dåligt samvete över att jag får skriva bildfria bloggar när han jobbar, hur illa är inte det för äktenskapet?? Jaja, vi får prata om det när han kommit hem ikväll...

Nu har jag lyckats hitta presenten som jag sökte, efter 3 turer på samma affär, det är inte illa! Affärsinnehavaren skrattade lite när jag och Vinga smög oss in för 3:e gången, och ändå är dom rätt vana vid oss nu för tiden. Tror va är stammisar där eftersom vi sällan behöver yttra ett ord innan det tas fram förslag på varor som kan passa min smak :)

Vinga sover igen och jag har trist. Hade det inte snöat än så hade jag såklart varit ute och skottat bort all snö från gräsmattan och gjort mig en parasolldrink, men nu är det verkligen inge mysigt ute! Vill inte ut mer förutom när vi ska hämta storebror, så då får jag ha så här trist. Eget val kan det kallas... Eller så har jag svårt för att bara vara. Har jag ingen plan för en halvtimme så är det en tråkig halvtimme. Enkelt.

Jag får ta och glo lite med på min Björn så kanske jag blir på topp igen :)

Min lilla tösabit!

Vad härlig hon är min lilla dotter! Verkligen alltid glad, så kopiöst glad! Ville bara säga det...

*kärlek*

Morrn morrn!

Kikar in en snabbis, bara såpass att jag hinner ge mig tillkänna innan Vinga vaknar från sin morgonlur och Devin vill ha med mig på någon slags bil-lek (Dvs att hans bil flyger i luften och ropar Hjälp!, så att min bil ska hjälpa honom ner på golvet igen, för att sen upprepa proceduren ca 16 gånger..), och det är nästan det roligaste jag vet... Not.. Tänk om dessa billekar kunde variera sig någon gång, eller bara att jag fick välja bil själv :)

Svägerskan har varit här på en morgonkopp med kaffe i ca 4 minuter innan hon racade vidare till sin praktik. Vacker ögonblick, men ack så kort...

Efter vi skjutsat Devin på dagis tänkte jag och Vinga se om vi kan hitta en fin present till min äldsta brorsdotter. Jag kan inte fatta att hon fyller 12 år redan, men jag står kvar på mina 19. Konstigt och oförklarligt, men det går säkert ihop på något sätt.. Frågan är bara vad man hittar till en tjej på 12, nästan vuxen redan och säkert med en tväärsäker smak på vad som är fint och inte. Dessutom ser hon nästan ingenting och det gör det ännu svårare och jag vill såklart hitta något alldeles perfekt! Det blir en rolig utmaning för en som gillar att köpa presenter :) Nog ska hon bli nöjd och glad alltid! :)
Kruxet är att det komemr bli svårt att åka till henne idag. Bilen har lite däck-problems. 12-åringen är inte hemma förrän efter 15. Det är 9 mil till henne. Vinga hatar att åka bil. Magnus kommer hem 17. Middagen kommer bli ett dilemma för de små. Vinga kommer vilja somna för natten på vägen hem. Ja, jag vet inte hur jag ska lösa det, men jag funderar vidare...

En sak går emot mig idag och det är snön!! Skulle inte den försvinna?? Vi hade kommit överrens om det ju!
Igår hade jag krattskaftet i ett kraftigt grepp och krattade nästan inälvorna ur mig på de få snöfria fläckar vi hade. Dessuom stod jag med en häcksax (ej värd sitt namn pga slöhet) och slet som en gris för att få av grenarna på "ful-busken" vi har utanför huset. Magnus tyckte jag skulle vänta tills vi tagit fram röjsågen, men icke! Jag tjurade på för att visa min styrka, samtidigt som jag när han tittade bort) bröt av granarna med händerna istället... Är det vår så är det! Fast tydligen inte ändå...
Äh.. Idag tänker jag iaf pulsa ut i djupsnön och plocka bort alla vintersaker och ta fram allt som hör till sommaren, bara för att få ångra mig i m när Devin vill åka snowracer. Då kommer jag muttra för mig själv när jag får pulsa till ladan för att plocka fram den igen, jag vet...

Jag hälsar iaf våren och sommaren välkommen! Våga blunda för snön och ta fram era grillar!!

Motorcykelkrångel

Jag verkar vara på hugget idag med mitt bloggande! Inte för att jag fortfarande har något vettigt att skriva om,men vad gör det? Och vad är vettigt egentligen?

Devin har iaf en kär motorcykel som han fick av sin farmor när hon var här, en liten som passar perfekt i handen. Den motorcykeln har på några dagar blivit så viktig att den följer med överallt. Inne, ute, i bilen och framförallt i sängen på natten. Att det kan vara så mysigt att ligga och gosa med en plast-motorcykel!:)

Hur som helst så gick framgaffeln av på den idag (inte Devins fel) och det blev såklart jobbigt för honom. Även nu vid läggdags. Gång på gång upprepade han att "motocykel tjasig" :( Inte heller kunde han somna, utan fortsatte att fråga efter den, stackarn... TIllslut hittade iaf Magnus superlim så han kunde limma ihop den igen och lill-killen kunde somna sött :)

Nu är pizzan uppäten och vi har gått över till godiset nu :) Skönt att man (än så länge) inte har någon vikt att tänka på, men efter ett par år av detta svullande så kanske... Tiden får utvisa...

Sov gott alla!

Handen på hjärtat...

Ska vi vara ärliga så vär det så här det såg ut hos oss idag när barnen sov:
 
Underbart slappt med en galen make som sällskap :)

En liten stund senare vaknade Devin, allas vårt charmtroll!

Sen är det ett stadigt inslag att låtsas sova för att mamma ska kittlas :)

Självklart väljer man mys med pappa istället för mamma om man får klubba på en söndag!

Toköga!!

Sen vaknade Vinga, lill-fisan...
image243
... och Devin tog med henne en sväng till "brastaschonen".Alltid denna brandstation :)

Nu sover de små för natten och vi vuxna tänkte lyxa till det med att göra en pizza. MMMmmmm!!

Ett par bilder till...

...bara för att som är så söta mina små hjärtan!

image227
Mitt minsta hjärta, söt som få!
image228
Första bilden på henne i lugg. Tyvärr var hon sjuk då så ögonen gick i kors.
image229
Mitt största hjärta,vacker som få.

image233
Han kan iofs se lite rolig ut också med munnen full av bulle, kombinerat med förkylning :)

Visst ja!

...är ett stadigt uttryck av min käre son :)

Nu använder jag den här bloggen även som "kom ihåg-ställe", så det kommer nog förekomma en del saker som kretsar kring barnens utveckling och skojigheter. Lättsamt att gå tillbaka sen och se datum mm när jag ska fylla i det i nån bok (som jag gör ca var 4:e månad bara)...

Igår satt Vinga på golvet och lekte och Devin gick fram till henne och sa: "Men hur ser du ut då Vinga?" Hon var inte smutsig eller något annat konstigt, så jag vet inte vad han menade :)

I morse frågade jag honom om han sovit gott.. "Kanske det, vad tror du mamma?" Ehh...Jo, jag tror att du sovit gott! "Visst, okej då", svarade han.. Han låter som en tonåring fast att han inte pratar rent än :)

Sen kollade vi på barnprogram och jag tog tv-dosan och skulle kolla hur mycket klockan var. Då säger han bara slött: "Mäh, låt tv:n va då..."

Hade han varit ett par år äldre - minst - då hade jag blivit lite irriterad över attityden, men nu låter han bara så gullig och fel. Det är inget trots eller tjur i kommentarerna utan han låter mer som om han spenderat några veckor i ett klassrum för högstadieelever. Tur att han inte har samma tonfall eller attityd bakom orden bara!

Vilket väder vi har fått!

Är det inte så man börjar ett samtal, när man egentligen inte har något vettigt att säga?
Fast nu stämmer det ju så himla bra, det är toppenfint ute och det har vi tagit tillvara på :)

Vi har varit ute hela förmiddagen och lekt och åkt skoter, riktigt härligt! Lägger in några halvdanna bilder från makens mobil. Vi får näja oss med den kvaliten tills vi kan lägga in vanliga bilder... Så här är alltså vår förmiddag:

 Vinga kör skoter för egen maskin:) Liten men tuff!
 Devin gungar i djupsnö. Roligast är näär pappa flyger lång väg!
 Vinga njöt också av gung-premiären.
 Hästen var lite bångstyrig och ville inte alls gunga så mycket som Devin ville.
 Cykeln är bland det roligaste som finns, trots snö :)
 Far och dotter-mys!

Nu sover barnen en stund ute i skön-vädret och pappan kör skoter. Bara jag som sitter inomhus för att ladda för nästa ute-pass. Mellis i solen och lite mer skoteråkning. Efter det ska hjulen balanserar på macken, sen middag och till sist ett besök hos en gammal vän i Ragunda. Full planering innan läggdags och det älskar jag! Jobbigast är när vi inte har något inplanerat utan bara flyter med...

Nu väntar Björn Gustavsson på att jag ska titta på honom. Lev väl och sola i mängder!

Fakta

Usch och hujedamig! Nu känns det verkligen som jag fått ett enormt påhopp från en av mina vänner, Macknow. Jag vet inte om jag ska klassa det som mobbning eller påhopp, eller är tanken att jag ska tryckas långt ner i mina slitna skor? Jag trodde att hon ville mig väl, men ack så jag trodde fel :(

Efter att jag gjort mitt Svensson-test så ifrågasatte hon mig, eller rättare sagt hånade och förtryckte mig, när jag kryssade i att jag bodde i en tätort. Min kära by verkar ingenting värt i hennes ögon, men för mig betyder den allt!! *snyft*

Så jag var tvungen att googla lite och hittade denna fakta:

Definition av tätort:

"Som tätbebyggt område räknas alla hussamlingar med minst 200 invånare, såvida avståndet mellan husen normalt icke överstiger 200 meter.

Så vem vet, Caroline lilla, kanske även du bor i en tätort, och om det är så? Ja, då kan du tänka dig vilket Svenssonliv du lever! ;)

Puss på dig!


Snott test från macknow.. Mohaha!

Så nu är jag en tjuv också, men det kan inte hjälpas när jag hittade ett intressant test i min väns blogg :)

Nu har jag såklart inte tjuvtestat, utan kan inför alla läsare förnedras till det yttersta. Dags att bekänna min Svensson-livsstil :)

Svenssontestet

Ditt efternamn slutar på -son [  ]
Du känner någon som har samma förnamn som du [   ]
Du känner någon (utanför din släkt) som har samma efternamn som du [  ]
I din familj är ni 2 barn [X]
Du bor i villa [X]
Du bor i en tätort [X]
Dina föräldrar är mellan 35-50 år gamla [  ]
Du har egen mobiltelefon [X]
Dina föräldrar har gift sig [  ]
Din mamma är yngre än din pappa - fast bara sju månader [   ]
Din pappa heter Lars [  ]
Din mamma heter Anna [  ]
Din familj har en Volvo [  ]
Du har tillgång till Internet hemma [X]
Du har varit utomlands minst 2 gånger [X]
Du har varit på Mallorca/Kanarieöarna [  ]
Du har varit i Grekland [X]
Du har varit på Öland minst 2 gånger [  ]
Du har varit på husvagnssemester minst 2 gånger [  ]
Din familj har en husvagn [  ]
Ingen av dina föräldrar röker [  ]
Din pappa är lite lätt överviktig [  ]
Du idrottar flera dagar i veckan [  ]
Du har husdjur [  ]
Du får månadspeng [X]  (Av maken ;)
De flesta i din familj är blåögda [  ]
Du äter på Mc Donalds [X]
Du följer Melodifestivalen [  ]
Multiplicera antalet X med 3 för att få fram hur många % Svensson du är.

9 X x 3 = 27% Svensson

Frågan är bara om det är bra eller dåligt?? Börjar känna mig som ännu mer Svensson än jag någonsin vågat bli...

Ni då??

Attans bilder!

Det är verkligen ingen höjdare att blogga när man inte kan lägga in bilder. Visst skulel jag kunna hämta bilder från nätet, men då borde det också relatera till sånt jag skriver om, annars kan det verka lite konstigt eller sinnessjukt. För om jag skriver ett inlägg om Devin språk eller Vingas smile kan det se lite dumt ut om jag lägger in en bild på t ex tapet eller en vråltuff cykel.. Hmmm... Jag kasnke helt sonika får ta att skriva om cyklar istället, eller om tapeter som jag inte ens använder. För mig är det färg som gäller, mest för att det går att göra så mycket mer kul med färg än tapeter. En tapet är bara en tapet, det blir lite platt på något sätt. Nog om detta.

Dagen är slapp. Vaknade 8 och fick nästan panik över att jag sovit så länge!! Sovmorgnar i detta hus brukar innebära att vi väcker den sovande föräldern mellan 6.30-7. Då är "uppe-föräldern" redan less på att vara ensam vuxen och dessutom blir den sovande som en zombie vid längre sovning. Men i morse stod alltså klockan på 8 när Magnus och barnen väckte mig med "upp med alla ungar i sängen-metoden". Mysigt!

Barnen sover nu och Magnus är ute och åker skoter och tar upp gädd-saxar. Hoppas bara han inte luktar när han kommer hem!! Jag glömde ge honom förbud mot fisk-känning, likaväl som det är kaviar-förbud om vi ska vara nära varandra senare. FInns det vidrigare än kaviar??? Ryser vid blotta tanken på att smaka kiss i munnen.

Som ni märker så har jag inget att skriva om som vanligt så jag tar nog och lägger ner det här projektet. Istället ska jag ta mig ett par nävar godis och slänga upp benen på vardagsrumsbordet (redan gjort nu) och titta på min käraste Björn Gustavsson på youtube!

Kolla ni med vet jag!

http://www.youtube.com/watch?v=9HIVs86CsPU

http://www.youtube.com/watch?v=eMEtub6wJB0

Idétorka!

Jag har ingen som helst fantasi för att siriva numer, inte som i höstas när jag bara sprottade ur mig inlägg, så som Lamor alltid gör på zoo... Men inte ger jag upp för det! Nej, jag ber vänner om skrivförslag och utgår från det. Kvällen underrubrik blir snus:

Jag slutade snusa efter mitt tandläkarbesök i torsdags, efter 11 långa år. Min tanke med det hela var att jag lika gärna kunde ta all skit jag kunde komma på under en och samma dag, dvs tandläkare och snus-stopp. Smart Mimi!! Jag kastade min nästan fulla dosa hos tandläkaren och for hemöver med tårar i ögonen. In en snabbis på macken för att köpa tröst-folkisar för överlevnadens skull. Jag tänkte att min tjurighet skulle vara till stor hjälp och speciellt som jag skrivit om det i bloggen cokså så var det som gjort, eller??

Väl hemma var jag ganska frustrerad (Läs: Vansinnigt skakis efter tandläkaren, hungrig efter en dag utan föda, törstig och fick inte dricka, skit-jävla-skogstokig-av-snussug!!! mm) så jag ringde Magnus och hade ett litet snack om vad han tyckte.. Han kunde inte alls förstå min logik i att sluta under just den värsta dagen i mitt liv, inte när jag har sån obotlig tandläkarskräck och dessutom skulle ha svinont i käften sen, så okej då, jag gav upp...
MEN! Det erkänner jag aldrig!!

Slängde in ungarna i bilen och racade till macken. Jag kände mig som en tjuvsnusare efter ett uppehållpå ca 4 timmar, köpte en dosa som jag spräckte innan kvittot var skrivet och sen var jag lugn.
Ont i käften,blodet rann, hungrig som fasen var jag, MEN jag var lugn.

Så på makens inrådan så slutar jag snusa när munnen är ok igen och det inte är några andra bravader som härjar i mitt huvud. För familjens skull tydligen... ;)

Sen är det bara för ekonomin jag vill sluta också, annars vill jag faktiskt inte om jag ska vara ärlig. Snusen är nog min bästa vän i världen tror jag. Ärligt talat alltså och med risk för en massa påhopp.

image215
....."Vem kan segla förutan vind? Vem kan ro utan åror? Vem kan skiljas från snusen sin, utan att fälla tårar?".....

Vilken underbar dag!!

Idag har vi ju haft besök av självaste Linnéa, hennes mamma och hennes underbare son Dennis!
Jag gruvade mig lite från morgonen eftersom Devin var på sitt "inte-det-bästa-i-världen-humör", men det hade jag inte alls behövt!! Det är inte ofta som man träffar andra med barn sär alla barnen är som änglar hela tiden, men så var det idag!
Devin var så go och gullig som bara han kan vara. Snällheten tävlade med artigheten, samtidigt som han såklart hade en massa bus i kroppen, speciellt i vovvens sällskap :D
Vinga strålade som vanligt som en sol och var inte mammig en enda gång, vilket hon annars är. Linnéa kunde minsann roa Vinga utan att hon ens brydde sig om att jag fanns :)
Dennis, ja vad säger man? Han är helt underbar!! VIlken söt och go liten gosse,nöjd och trygg... Det kändes så roligt att få en liten bebis för en dag!

Vi gjorde inget alls faktiskt, satt på golvet och umgicks med alla barnen, men inte en stund av tråk ändå! Det var så kul att träffa mamma Ingela, som förövrigt blev Devins bästa vän :)

Kortfattat så måste vi ses oftare... typ jämt kanske!

Jag kan fortfarande inte lägga in bilder, men är helt säker på att Linnéa gör det efter helgen.

Puss på er, nu väntar fredagsmys! :)

Blogga mera??

Jag var in och läste en blogg som en vän skriver och där vill hon att andra ska blogga mera eftersom hon har tråkigt på kvällarna när barnen sover. Jag säger detsamma,blogga mera!! Det är samma sak här hemma, varje kväll.. Barnen sover vid 19, tv:n visar bara en massa pausfåglar, huset brukar redan vara städat och jag kan såklart inte lämna barnen och sticka hemifrån. Det är då alla bloggar är till hjälp!

Själv har jag inte så mycket att skriva om eftersom det mest är samma cirkus varje dag;)

Nu vaknar Vinga, kommer sen!

Jag ska få en bebis!

Idag kommer min lille bebis och hälsar på tillsammans med sin mamma och mormor, det ska bli så roligt!! Det är visserligen fortfarande inte min bebis egentligen, men eftersom jag inte har någon egen bebis längre så brukar jag låtsas det, bara för att behålla lite av min bebis-förälder-identitet ;)

Det är så kul att jag och mamman börjat träffas igen, men det är konstigt att det ofta ska till barn för att återknyta kontakter.. Hennes mamma var det ännu längre sen jag såg, alldeles i början när jag och Magnus träffades, alltså ca 5 år sen. Kul ska det bli! Undrar bara om jag hinner baka nåt gott eller om affären får agera mitt personliga bageri?

Nu när vi vaknade hade farmor just åkt hem och Devin blev besviken såklart. Jag sa att hon och pappa åkt på jobbet och då gick det lite bättre än att hon just åkt hem. Som lite tröst får han vakna till bilar-filmen en stund innan det är dags att leka kroppen av oss :)

Han är så kul när han böjer ord också! För det mesta blir det rätt, som traktorer, 4-hjulingar , alla spadarna mm. Sen finns det ord som blir ganska roliga, som "många stängtar" (alla rutor på bilen var stängda), "älskarar alla" (älskar alla) mm... Det är kul att se hur de försöker hitta rätt ord att böja på rätt sätt! :D

Nä, nu börjar leken och röjandet här hemma. Lev väl!

En repris...

Nu sitter jag på exakt samma ställe som sist jag skrev, och gör exakt samma sak. Tråkar!!

Vi har hunnit hämta Devin och farmor på dagis, grattat lisa och fått fika, kommit hem och lagt lillan i vagnen. Farmor tar en prommis med Devin hem så dom dröjer en liten stund till och här är allt dött!

Hur fungerar jag egentligen kan man undra? När det är full fart och kaos så är det för mycket, men när det är helt lugnt är det för tråkigt... Hmmm. Kunde inte barnen vara vakna och nära mig, pigga och glada? Vi skulle kunns leka och umgås utan en massa måsten, som mat och nya blöjor. Härligt vore det!

Ringde magnus och bad om förslag till middagen, själv kunde jag inte komma på nåt alls. Hans förslag var stuvade makaroner och korv, kyckling och ris mm, men näe... Det var ju inte just de förslagen jag ville ha. Vi har för mycket att välja på faktiskt, men det är inte heller så bra. Kanske ska ringa igen och fråga efter fler förslag som kasnke inte duger. Ska messa honom först om att han kan ge förslag på pizza när jag ringer! Det är jag sugen på att både göra och äta! :)

Ses sen, jag har ett mess att skriva nu :D

Lugnt!

Det är bara jag i huset nu och jag blir helt rådvill! Vinga sover ute i vagnen, Devin och farmor är på dagis och leker, men jag då? Vad ska jag göra nu?
Tvätten är fixad, likaså disken och dammsugning, plockandet och resten av alla måsten. Ska jag verkligen bara sitta ner i soffan och slappa? Konstig känsla må jag säga... Fast bara för att jag skriver så så komemr mitt lilla mini-hjärta snart vakna. Då blir det såklart andra bullar i form av lek, övningsgående och ramsor. Hon är bara så himla glad jämt! :)

Devin var överlycklig i morse när vi hämtade farmor vid bussen! Det behövs inte mycket för att han ska se saker som ett äventyr, tacksamt!

Efter lunch ska jag coh VInga hämta upp Devin och farmor för att gå och gratta Lisa som fyller 4 år. Vilken stortjej hon bivit!! Sen blir det nog en lugn eftermiddag med mellis ute..

Jag har inte alls nåt kul att skriva om nu, det är mest när jag inte har tid med datorn som alla inlägg ploppar upp i huvudet, men så är det väl. Jaja, nu ska jag zappa igenom kanalerna för att utesluta det ena programmet efter det andra, sen ska det gosas med ljuvlig dotter!

Dessa kommentarer :)

Det är konstigt att barn ofta behöver säga ifrån eller strejka så många gånger innan det går att göra som man säger, men om de har en egen vilja (vilket dom såklart har!) så måste de ju visa det också..

Idag t ex när Devin ätit klart så bad Magnus honom att ta bort tallriken, vilket han alltid gör utan att vi ber om det, men inte denna gång såklart. Magnus sa tillflera gånger och Devin tjurade, tills han rätt som det var bara sa "Jo, men visst! Självklart!", och gick med tallriken till köket... Det är en regel att det måste protesteras här hemma, innan något kan gå vägen. Ja, inte för mig då :) Inte alltid iaf ;)

Stackars maken börjar bli sjuk och febrig, själv är jag fortfarande i chock efter mitt tandläkarbesök och en dag utan mat, men det ska nog gå till sig det också.
I morgon kommer barnens farmor så vi hämtar henne vid bussen kl 8. Efter frukost åker hon och Devin till dagis och kommer tillbaka efter lunch igen. Stora frågan är hur vi får ihop det med att barnens vän fyller år i morgon... Det är en gigantisk dag för henne och självklart vill vi dit och fira henne, frågan är bara när och hur eller om vi helt sonika får ta med svärmor dit... Löser sig det med.

På fredag kommer min kära vän Linnéa hit med sin (och lite min) son och mamma, jättekul och mysigt!!!

Måste rusa!

Äntligen usb!!

Med posten idag kom vår efterlängtade usb-manick som jag skulle föra över bilder från kameran med. MEN! (Känner mig som Tony Irving, ett sånt MEN är det..) Det var såklart fel så mitt minneskort passar inte. Blir jag förvånad?? Inte det minsta faktiskt.
Och min kära kamera som är full med bilder som jag inte vill radera, bara ca 2000 st!

Men men, nya tag! Skam den som ger sig!

Mitt livs värsta dag??

Jag kunde knappt andas på morgonen innan jag skulle till tandläkaren. Dels för mig gigantiska skräck, men också för att jag bestämt mig för att sluta snusa efter besöket. För om jag klarar av att åka till tandläkaren så måste jag klara av att sluta snusa!
Ja, så nervös och skakande begav jag mig iväg med Devin till dagis och sen på färd mot Bräcke. När jag passerar en av byarna på vägen kom jag och tänka på mamma som sköt kylarslangen på sin bil när hon skulle till tandläkaren sist, och vad skulle hända mig då? Nåt borde väl hända bara för att spä på min helvetes-dag... Och visst hörde gud mina böner. MammaMimi som redan var på ett sjuhelsikes panik/rädd-humor fick såklart punka!!
Jo men visst. Fälgen tjöt och skrapade innan jag fått stopp på åbäket.
 Skakade ännu mer och var nästan helt i chock över att kanske inte hinna fram i tid, tog upp telen och ringde Magnus och frågade om vi hade reservhjul.. "Ja, det liggeer väl där bak?", sa han... Eh... Jag hade såklart inte ens tittat efter, bara punkterat ett däck och sen trott att ett nytt skulle hamna i min famn med guds hjälp. Väx upp och ta ansvar!

Ja, väx upp och ta ansvar Mimi. Nu är tanden dragen, allt gick bra, kom över det. Vad ska du med snus till? Är du så svag att du är totalt beroende av några små fula bruna saker att stoppa i munnen? Väx upp.

*GRÅTER!!*


Usch och blä!!

Snart bär det iväg till den värsta mardrömmen i mitt liv! Jag ska dra en tand och det innebär att jag ska ta en massa sprutor i munnen, borra en tand mitt i tu för att dela den och sen ska den ryckas upp ur min kropp!! Usch!!
Samtidigt har jag länge att slippa denna tandvärk som förstör ens vardag, humör och ätande, ska bli så skönt efteråt!

Idag är jag inte den piggaste direkt. Barnen har börjat somna så sent på kvällarna och tycker inte alls om ljusa rum, trots rullgardiner. Innan sov båda senast 19 efter att vi bara lagt dom i sängarna och gått ut, men nu? Icke!
Vinga har skrikit 3 kvällar senaste veckan när vi lagt henne. Tokhysterisk som alla barn utom just hon brukar kunna vara. Devin meddelar fint att "jag kommer snart", när vi lägt honom i sängen ;) Och det gör han, måååånga gånger vissa kvällar. Dessutom somnar han inte utan sin blixten heller, hans nya bil från "Bilar"-filmen. Men visst, den är säkert mysig :D

Jag lade mig vid 22 och hann specis lägga mig ner när telefonen ringde. Självklart var det en "vän från förr", som jag inte pratat med på evigheter, så kvällen blev rätt lång och jag piggnade till. Andra läggningsförsöket blev kl 00, när jag alltså hade ca 5,5 timmar kvar av natten. Såklart vaknade Vinga då (som alltid sover hela nätter annars) och skrek!! Det fortsatte hon med i ca 1 timme innan hon tillslut bajsade... Magen alltså... Då kanske det varit det på kvällarna också, bra att veta!

Summan av min natt är att jag legat och blundat i sängen mellan ca 2 och 6 och av det har jag sovit den tiden jag inte tänkt på tand-djävulen, eller vad han heter..

Nu ska det frukost-mysas innan Devin ska till dagis och Vinga lämnas i mormors vård. För vem vill ta med 2 små till en hemsk gubbe med gigantiska sprutor och borrar??

Tittar in senare om jag överlevt!

Bara lite bilder...

Som jag redan tjatat om så kan vi inte få in kamerabilderna på datorn än, men så att Magnus lagt in bilder från telen iaf, så några kan jag lägga ut från sista tiden... Bara lite blandat, bara för att.

 Devin kan ta på blöja själv...
Gladskiten innan jag klippte lugg på henne. 5 cm kortare blev det, så nu slipper hon ha uppsatt i snodd 24 timmar/dygn.
Cooling!
Stolt som en tupp på 4-hjulingen!
Nyvakna små barn. Det enda som fick liv i Devin var när jag satte igång mupparna på You tube :)

Ja, det var det det... Trist att karlar i allmänhet tar så lite kort, och min tele som jag inte kan föra över från :(
Men snart så! Ska vi hoppas på både usb och fk-pengar i m?? Och en lyckad tanddragning icke att förglömma, hemska tanke!

Så härligt!!

Jag minns inte när jag och Devin hade så kul tillsammans under så lång tid som vi haft nu i eftermiddag! Det fanns inte tillstymmelse till gnäll eller vrånghet, utan bara glada miner och kämparglöd :)
Vi var ute på altanen och skottade snö. Jag hade såklart stora muskelspaden och kände mig som en riktig karlakarl när jag skyfflade en hit och en dit! Att jag sen säkert såg ut som "farmor på höga berget" struntar jag i..

Efter en liten stund av skottning satte jag igång Devin att skotta med hans lilla spade och lasta på lastbil för att senare tömma av och det var populärt som bara attan! Om jag hjälpte till vill säga ;) Så vi satt där och körde säkert 30 lass med lastbilen utan att han ledsnade, men huvudsaken var att vi kunde vara glada tillsammans och hjälpas åt med något, underbart!!

Så kul när dom pratar!

Det är så roligt nu när Devin pratar på massor, fast ofta på fel sätt :)
Nu är det så att han inte bara är tjurig på dagarna, det kommer mycket skoj och gulligt också... T ex säger han fortfarande "tack" och "nej tack" hela tiden, även när det kasnke inte passar så bra.
I morse höll jag på att plocka ihop hans bilar och ville ha hans hjälp, då sa han "Nej tack mamma, bra ändå"... Svar på det??

Och nu innan jag la dom för att sova kom han och sa "hoppsan, Vinga, du luktar bajs!" Vinga gnällde lite till svar och Devin fortsatte "ingen fara, mamma ta bort bajset blir du frisk, bra va?" Eh, que? Söt kille är han iaf!

Fast i morse fick jag mig en törn.. Han gick runt och sa gång på gång "Äska pappa, jag äska pappa!" Mig då?, frågade jag.. "Nej tack mamma". Nähä?? *S*

Gokillen min!!

Två andra uttryck som används flitigt nu är:
"Sån pappa har" = Mjukost
"Titta jag pratar!" = Säger han till Vinga när hon inte lyssnar. (Titta på mig när jag pratar med dig)

Disträ!

Haha, jag är inte riktigt vid mina sinnen fulla bruk jämt! *S*
I morse hade vi full-rulle-äventyr här hemma kan jag säga, allt löste av varandra och hjärnan försöte gå på högvarv. Eftersompersonalen var sjuka på Devins dagis idag så fick han vara hemma med oss istället, mysigt i finvädret!
Jag hade tänkt att vi skulle ut och leka och mysa i solen, men först klä Devin, ge Vinga gröt, åka ner med lill-kusinens jacka till hans dagis och lämna en massa skräp på återvinningen. Så långt var min hjärna klar :)

Jag klädde Devin innan jag tog upp Vinga från hennes tupplur. Självklart ville Devin (och fick såklart) välja kläder själv och det gick förvånansvärt bra och smidigt att få på honom dessa!!!. Sen upp med Vinga och matade henne med gröt. Under tiden jag slevade in i hennes mun hörde jag "hoppsan" gång på gång från andra sidan huset...Hmmm... ingen idé att lägga sig i när jag ändå inte kunde göra något åt eländet som skedde, det var min teori och filosofi för stunden. Men varför tänker jag så?? Varför går jag inte direkt och kollar vad som händer???
Nä, istället fick jag torka alla sjöar i Vingas rum, Devins rum, sovrummet, badrummet och toaletten. Sonen hade såklart hjälpt mig med blomvattning! :D

Jaja, nya kläder på honom igen (dock inte de han ville ha eftersom de var blöta) och sen på med allas ytterk läder och ut. Vi hann ut på bron så hade såklart Devin bajsat. Helt otippat... In med honom, av med ytterkläder, innekläder, ny blöja och på med allt igen. Efterson det blev varmt så drog jag av mig jackan under tiden och (vad i helvete!!!), tro inte på fan att jag själv går runt i pyjamas under mina täckkläder!!!!!!!!!!

Jo då, så funkar jag tydligen... Disträ. Ett snabbt ombyte för mig och ut igen, in med en bajs-dotter, samma procedur som med sonen, ut i bilen, skjutsar jacka till dagis, hämtar glömt skräp som ska till återvinningen, spontanköp av nya vantar och mössor till barnen och sen hem för lek i solen.
Klockan var iofs lunch, men vi hann leka en bra stund ute och utan fadäser och under total koll! :)

Nu sover båda barnen fint i varsin vagn och när dom vaknar blir det fika ute, eller kranvatten som Devin brukar nöja sig med, och jag hoppas att det kommer ske under normala former.

Det enda jag önskar nu är att mina grannar kan sluta glo så mycket när jag försöker ta hand om mina barn och mitt liv. Det kan väl inte vara bara jag som springer in och ut 8 gånger innan jag kommit ihåg allt, eller bara jag som har en son som helst av allt vill leka i garaget osv???

Ja, det var alltså förmiddagen det. Halva dagen kvar. Fler inlägg att skriva senare alltså :D

Yes!!

Nu går det att blogga igen!! Först blir jag utan dator i över en månad och sen lägger blogg.se ner sin fungerande verksamhet några dagar, illa illa!

Men nu så är jag här, som jag har längtat!

Det enda som fattas nu är usb-grejen som vi väntar på så att jag ska kunna lägga in kort också, men den skulle komma i veckan som det lät :) Ja, och pengarna från fk då, men deras strul är jag van vid sedan länge, så det är mer en regel än ett undantag att jag får vänta, fromm som ett lamm...

Igår hade jag och barnen en mysig (och givetvis tjurig) dag, med mycket utelek :) Som vanligt blev det dock att MammaMimi försökte lite väl mycket med olika saker som jag trodde skulle vara roliga för Devin, men inte då...
Redan från morgonen, innan frukost, började Devin sina rymningsförsök. På med stövlar och ut i snön, inhämtad av mamma, på med stövlar och mössa och ut i snön, inhämtad av mamma som låste dörren, på med pappas träskor och ut på altanen, inhämtad av mamma som inte kan låsa altanen, på med pappas träskor och mössa och ut på altanen... Detta medan jag tappert försökte göra en frukost a´la värstingkockarna och Vinga var irriterad på golvet. Så vad gör man? Struntar i frukost? Inte direkt. Och barnen hade jag redan försökt få involverad i fixandet, lek, diskande mm, men de hade båda två bestämt sig! Vinga skulle gnälla och Devin skulle ut!

Jaja, frukosten blev klar och innehöll tomtegröt, goda bil-mackor som ingen åt, fruktstavar som ingen åt mm, så min luxfrulle blev en vanlig grötfrulle, bortsett från att den tog längre tid att fixa ;)

Mormor och P-O kom för att picknicka med oss ute på gården, jättetrevligt! Ja, om det inte vore för att Devin helt plötsligt inte alls skulle ut och Vinga redan var halvt sovande. Ut kom vi iaf och jag satte igång att skotta och gräva ut en mysig soffa i en snöhög som jag sen klädde med fällar. Också jättemysigt om det inte vore för att jag var den enda som ville sitta där... Ungefär så går det när jag föröker, om och om igen... Fast å andra sidan så har jag ju försökt då iaf, även omd et slutar med att vi står rakt upp och ner på backen och hellre dricker kranvatten än nyinköpt festis :D

Nu är det åter dags för frulle här i huset och idag gör jag helt sonika bara helt vanlig tomtegröt i micron, det enda vinnande konceptet här hemma :)


Storskottarn på äventyr!!

RSS 2.0