Nu flyttar jag!

Den nya bloggen är som sagt inte klar, men jag flyttar ändå =)

www.faxbrink.blogspot.com

Vem vill smaka??

Vi har lite potatisbullar till övers om någon vill smaka....? De är redan delade och klara att svälja =)

Någon?? Självplockning av jordgubbar är ju populärt, så varför inte detta?

Lite andra blandade bilder innan jag ger mig ut bland allt bråte i ladan...





Pappan och barnen åker 4-hjuling mest hela dagarna nu =)


Våra gigantiska äpplen! Självplockning?? ;-)


Vinga dukar bordet.. Hon är jätteduktig både på att duka och slänga ner allt på golvet igen!

Nu blir det röj!


Tjoho!!

Jag lever och finns här, men under den här helgen har jag haft så lite tid att skriva bara... Har vaknat vid 9 på morgonen (efter nätter med ca 20 prommisar till grannrummet där Vinga bökat) och då har det redan varit full fart och vi har varit på väg mot nåt skoj =)

Imorse var barnen och Magnus ute och lekte när jag vaknade, så det var bara att klä sig och joina dom. Har lekt på dagisgården och åkt 4-hjuling, ska äta lunch nu och sen röja i ladan, så vi får se hur det blir med blogging idag =)

Ska iaf vara duktig och lägga in lite bilder senare, det har varit lite dött på den fronten ett tag... Sen kommer jag nog flytta till den nya bloggen även fast jag itne fått till den som den ska vara. Just nu är det bara tråk-trist som denna, men det får duga så länge. Som sagt så ändras inte innehållet bara för att bakgrunden är finare, men hela konceptet verkar smidigare på den andra... Kommer tillbaka med den nya ikväll, så får det bli som det blir=)

Mat väntar!

Döfött

Ikväll verkar det vara döfött att lyckas med någonting. Jag har inte fått till Powerpoint eller nåt annat Office-program. Fel produktnyckel sägs det vara, men det stämmer ändå inte. Vi har inte haft problem förrän nu idag!
Magnus laddade hem ny nyckel, men det funkar inte ändå, så vad är felet???

Anledningen till att jag vill ha Powerpoint är för att jag ska fixa lite till den nya bloggen som jag tänkte flytta till. ENklare och smidigare ställe, men som jag inte vill starta innan allt är klart = aldrig som det verkar nu...

Ja okej, det kanske är det enda som inte lyckats ikväll, så det kasnke inte är så illa ändå. Men å andra sidan så är det det enda jag försökt emd också, så man kan ändå säga att 100% av mina försök har misslyckats och då är det ändå mycket!

Båda små söta sover, besöket har åkt hem så nu täntke jag attack-mysa på min man, innan det är dags för nästa larm!

På återseende när det är färdigmyst här hemma, så risken finns att jag inte dyker upp nåt mer =)

...och 10 minuter senare....

....då ligger hon i sängen och håller på att somna =)

Jag tror minsann att det inte är så kämpigt med barn ändå! =D

Nu är det kväller...

Lördag eftermiddag i mitt förra liv. Lördag kväll i mitt nuvarande liv.

Grabbarna är ute med morbror Frank och fixar med bilen medan jag håller på och ska lägga Vinga. Skulle rpecis till att göra välling när hon började leka igen, så då får hon leka sig less först =)

Jag blir snart galen på att jag varken får till Words, Publisher eller Powerpoint på datorn. Det vill itne funka alls utan låser sig bara! Och jag har dessutom kissat och druckit massor idag, men inte mår jag bättre för det. Är det likadant imorgon och i övermorgon så erkänner jag mig själv som lite krasslig eller nåt. Kanske till och med sjuk? Hemska tanke!!

Hoppas det blir en kväll utan larm så vi kan få mysa lite, jag och M. Inte som igår när ALLT kaosade samtidigt... En helt annan historia, orkar itne ta den nu...

Ses senare!

Omänskliga läten

"Varför låter du så för?", frågade Devin mig imorse när jag vaknade. Jag hade ingen röst alls där mitt emellan falsetten och basen, och lät såklart helskum. Jag måste nog snart erkänna för mig själv och min familj att jag börjar bli sjuk på riktigt, men jag är inte redo för det än. Det är ju alltid jag som är den friska bland alla veka människor! Jag är inte den som blir förkyld eller får ont i huvudet, jag är en pigg och frisk mamma som alltid har jackpot på energi!

Men ja, jag vet inte... Rösten sviker, halsen känns som sandpapper, huvudet dunkar, hostan går inte att dölja längre och det känns som att jag svävar en deci över marken när jag går. Det skulle ju kunna bero på att jag druckit dåligt idag eller att jag skulle behöva kissa, för jag är inte sjuk!!

Orkar faktiskt inte skriva nåt nu, men kommer säkert tillbaka med ångan på topp när jag kissat och druckit =)

Dessa nappar!

Devin har ca 40 nappar i dagsläget och det finns olika favoriter för olika dagar. Lika som med bilarna så är det så viktigt med just vilken som duger för stunden. Idag köpte han själv en ny napp eftersmo han hittade en med en giraff på, lika som hans gose-raffar, så nu när han skulle lägga sig ville han ha "raffenappen". Såklart var den borta, emn eftersom jag vet hur viktigt det brukar vara att det blir rätt så letade jag överallt! Över, under, bakom, inne ute och i bilen, men ingenstans hittade jag den. Tänkte att det skulle bli en kämpig kväll i sorgens tecken men var ändå tvungen att berätta att jag inte kunde hitta den... "Nähä, då får jag ta en annan napp", sa han bara! Va??
Då hade jag letat i onödan alltså! Kunde han inte blivit LITE ledsen iaf? =D
Jaja, skönt att det gick problemfritt.

Idag sa han också "Du....du mamma....du min bästa vän!" *Smälter!*

En sak jag funderat över ett tag är varför människor väljer att läsa ens blogg....? Jag för min del läser en del bloggar, men de har ju ofta nåt att skriva om också, inte som en annan som bara trycker frenetiskt på tangenterna och hoppas på att bokstäverna ska bilda några slags ord. Inget av allmän-intresse alltså... Jag använder det här som en öppen dagbok som jag kan ha kvar senare när barnen blir större och när jag tapat minnet, inte för att locka eller hålla kvar andra. Visst är det skitkul att många läser, men jag förstår bara inte vad som intresserar andra än familj och nära vänner....?
Idag t ex. 66 unika läsare och 119 sidvisningar. SÅ många vänner och familjemedlemmar har inte jag, jag lovar!

Fortsätt gärna att läsa men jag tänker inte tvinga er att kommentera som många vill, eftersom jag är så dålig på att göra det själv =)

Så klockrent tyg!!

Har tyvärr ingen bild på det, men det kommer när tyget är hemma =)

Vi var på Flatmo idag och letade efetr ett fint tyg att ha istälelt för skåpluckor på köksön. HIttade 2stycken som jag velade mellan, båda lika ok och båda var i vitt, svart och rött. Precis när jag skulle hämta expediten i hopp om att kunna bestämma mig när hon ävl var där så SÅG JAG TYGET!!

Vit botten, svarta konturer av Monroe, Presley, Dean m fl och med röda läppar på dem. SÅ jävla snyggt!!!!
Så nu skulle dom sy klart det åt mig och ringa sen, men vet inte än när det blir... Hoppas att det blir så fint som jag tänkt mig att det kommer bli. Stilrent, snyggt och lite speciellt sådär =)

Barnen sover och efter det får vi celebert besök från deras kompisar =)

Pippi-feber!

Pippi är fortfarande starkast i världen och är fortfarande den stora idolen här hemma!
Allt kretsar kring Pippi och hennes filmer nu, så om Devin fick välja så skulle han titta dygnet runt.Såklart så får han inte det, oavsett hur många gånger han säger "Snälla mamma då!" =)

Iaf så har alla filmerna lite roliga namn...

Pippi går på tivoli = Pippi på loppis
Pippi firar jul = Pippi bakar på golvet
Pippi på de 7 haven = Pippi med båten
Pippi flyttar in i VIlla VIllerkulla = Pippi köper godis

Pippi på rymmen heter faktskt Pippi på rymmen, helt otroligt!!

Jag ska föröka hitta åt oss några Lotta på Bråkmakargatan nu så får vi se om han kan avvänjas vid denna Pippilotta =)

Snart kommer Magnus hem och har helg! Härligt med ledigt trots jouren!!

(Har ätit 2 mjuka med ost och en folköl, men liiiite duktig va??)

2minuters-intervaller

Jippie vad kul det är att köra en hel eftermiddag i tvåminuters-intervaller! Det handlar alltså om att hålla en vråltrött dotter vaken från va 15.30-18. Lättare saker kan man ju ägna en eftermiddag åt...

Medan jag gjorde middag så fungerade varje kökslåda rätt bra i två minuter vardera. När lådorna var slut innan maten var klar så låtsades jag inte se när honlekte med återvinningspåsarna under köksön.
Middagen gick rätt bra, men efter var det samma visa igen. Napp-kossa-apa-kläng-trött.
Bada!! Det funkar alltid ju! I 2 minuter.....sen var det bara att ta upp henne och köra en massa 2-minutare av:

* Skötbordsskåpstömning (någon som kan läsa ordet?)
* Kasta leksaker till Devin i badkaret
* Äta Cheeriosflingor
* Leka med bilgaraget
* Plippa på kassaapparaten
* Dansa till diskomusiken jag fixat till badet.
* Riva ut alla böcker ur bokhyllan
* Leka med en IKEA-säck
* Köra bobbycar
* Leka tittut
* Ringa till pappa
* Lyssna på ringsignaler på mobilen
* Rita

mm mm mm....

Däremellan måste det såklart mysas, gnällas och gäspas. Det är faktiskt inte lätt att hålla barn vakna och på humör om de är så trötta, men som tur är så är det sällan så här hemma hos oss eftersom de sover så mycket på dagarna.
Devin var också extremt trött okväll och ligger också redan i sängen, fast först efter att vi hann ligga tillsammans i soffan och mysa och bara snusa på varandra =)

Ville bara stanna hemma idag...

....med mitt onda ben, men så är vällingen slut!! Måste alltså ut på affären ändå, men jag kan lova att jag tar bilen ända till de sista metrarna!

Vinga som var så trött innan hon la sig, vaknade efter 15 minuter och ska INTE sova mer. Tog upp henne och gav henne lite välling i hopp om att hon skulle blir tröttare, men nu ligger hon i vagnen och håller låda. Sover hon inte mer så kommer hon vara "mindre rolig" resten av dagen, så nu tänker jag tjura på en stund. Jobbigt bara att lyssna på hennes fina sound. Skratt, bus, skrik och gråt, skratt, tjo, tjim och gråt.... Ja,ungefär så...

Fast i ärlighetens namn så ger jag nog upp nu. Det är ändå ingen idé när hon har en vilja av stål och allt järnskrot i världen! Bah!

Smultronbarn, myrsmärta och syskonmys =)

Vi var ute med barnen och plockade lite smultron. Kvalité av bästa slag både på smultronen och tiden tillsammans. Underbara goa ungar!!

Däremot så blev vi inte så långvariga som vi velat. Rätt som det var, från ingenstans, fick jag sån jäkla brännande känsla på benet! Det kändes först som brännässle-ont, men det blev mer och mer svidande och brännande och tillslut stod jag inte ut. När vi kom hem var jag alldeles kallsvettig och hade ont från knäet och ner till foten, visste inte vart jag skulle ta vägen alls. Jag låg i soffan med en kallvattnad handduk runt benet och rätt som det var så stack det till, och tro inte på fan att det var en myrjävel!! Ljusbrun knepig sak...
Vet inte om jag är allergisk eller nåt för jag fick stygga utslag och tillslut värkte det i hela benet och det kändes som jag hade kramp. Fortfarande, efter några timmar, så har jag svinont. Det svider inte längre, men gör ont i hela benet och krampkänslan är kvar. Vad  var det för myror???

För att återgå till något trevligare så lägger jag inte bilder på mina små smultronbarn =)










Så här söta var barnen innan de äntligen fick lägga sig och sova middag =)


Liiiite trötta bara ;-)

Matkaos

Igår under middagen var ett sånt tillfälle som jag bara ville sätta igång att storböla. Inte för att maten var äcklig eller så, men vilket kaos det kan bli när man har en liten Vinga vid samma bord!

Jag hade dukat fram maten och höll på att skära Devins mat. Vinga fick lite saft så länge och självklart tömde hon ut glaset innan jag ens nått till hennes plats för att hjälpa henne med maten. Jaja, lite saft, vad gör det förutom att det kladdar som fasen....? Skar Vingas mat och blåste på den, hjälpte Devin arr hälla upp saft och så hör jag det klassiska "kloink-r-r-r-r-r-r"! Vingas tallrik låg upp och ner på golvet, med spaghetti och köttfärssås överallt... Suck...
Ny mat till henne, blåsa, skära och varsågod! När jag räckte henne tarrsiken så råkade min arm dra med flaskan med saft som stod på bordet, självklart utan kork. Saft över min mat som jag inte hunnit röra än och över hela golvet som fortfarande inte återhämtat sig från de förra attackerna!
Hmm...Fixade ny mat till mig och skulle hjälpa Vinga på med  mat på skeden. Hon blev skogstokig över det och slet åt sig skeden så att all mat åkte upp i huvudet och håret på henne. Borstade av det värsta från henne samtidigt som hon för andra gången lyckades välta ut sitt glas... Sen gick det någorlunda fint med resten av måltiden, men jäklar vad svettigt det blir ibland!!
Storebror satt hela tiden och åt fint och undrade "Gör Vinga så för?" "Gör du så för, mamma?"

Såna stunder längtar man efter en vuxen till!

Jaja, nu är det en dag senare och VInga har sovit hela natten, även jag och Magnus får son sovmorgon. Ska ta med mig barnen ut och leka eller gå på promenad. Måste ta ut lilltjejen snabbt innan hon förstör hela huset med sina kastningar av saker!!

Duktig MammaMimi!!

Ikväll blev det3 hårdmackor med ost och lite streamad lättdryck =)
Kasnke inte det nyttigasre i andras öron, men för mig är det att jämföra med bönor, groddar, linser och annan mode-mat. Frågar ni mig så går det hysteri i alla dessa kosnstiga ord som GI-mat, transfetter och kikärtet. FInns dessa saker ens på riktigt eller är det någon myt som växt fram ur folkmun??

Tacka vet jag tomater och gurka till mig, broccoli och morötter till barnen och vanlig hederlig pasta eller potatis till oss alla!

---------> Vänner, säng, hemkommande make och en natt av sömn! *In my dreams*

"Gonatt lilla vän, äska dig!"....

....sa Devin till mig nu när jag la honom i sängen :) *kärlek*

Det är såna gånger jag bara vill stanna hos honom,lägga mig i hans säng och bara hålla om hårt hela natten. Det riktigt värker ibland när kärleken verkligen gör sig tillkänna så drastiskt!

Just ikväll behövde jag nog höra det lite extra mycket. Inte för att det varit någon dålig dag, tvärtom, men efter att jag följt rättegången med Arboga-Tysk-Kvinnan så behövde jag nåt stärkande.
Vilken människa! Jag kan inte avgöra om jag ser henne som skyldig eller inte, men hon är sjuk på allvar.
En frisk människa sitter inte och skrattar och hånler i en rättsal där familjen till 2 mördade små barn sitter. Skyldig eller inte, så gör man inte. Jag hoppas för hennes skull att hon är skyldig, för som hon målar in sig i ett hörn med alla lögner och ändringar eftersom hon blir förhörd så vore det jäkligt om hon var oskyldig. I så fall gör hon sig själv en sor otjänst kan man säga.
Det är så jag mår illa av att höra en människa så totalt likgiltig och empati-lös. Är hon skyldig så är det bara sån hon är, men är hon oskyldig så borde hon väl visa lite mänsklighet av något slag, eller?

Hur som helst. Trots att jag inte gillar hur media hänger ut familjer i såna här tragiska situationer, så ser jag det ändå intressant att följa denna rättegång. Det är nog för att allt är baserat på indicier och det itne finns konkreta bevis och då vill jag se hur det tillslut kommer gå. Man lär sig ju lite av det Svenska rättsväsendet och det är inte ofta man har den chansen.

Måste skriva att jag bara åt 2 hårdmackor med ost och en kaka igår kväll = Inga godsaker eftersom jag inte är så förtjust i kakor =)
Äta måste jag göra, för vi äter middag 16-16.30 och då är det fullt normalt att vara hungrig vid 20-21. Det jag vill vänja mig av med är att äta typ paj, nachos, chips, godis, kex & ost, fyllda baguetter mm bara för att det är gott.. 2 kvällar har det funkat nu, bara en livstid kvar då! =D Jobbigt värre vore det om jag var tvungen pga vikt eller välmående, men nu är det lättare när det bara handlar om att bevisa för mig själv =)

Bloggdesign

Hur många erbjudanden jag har fått om bloggdesign kan jag inte ens räkna längre. Och hur många gånger jag skitit i dessa erbjudanden kan jag inte heller räkna. Visst skulle det vara skitkul att ha en snygg hemsida, men vem skulle hinna göra den till mig då?
Jag hinner inte direkt under de 5 minuter här och 10 minuter där som jag har tid att snabbkolla datorn, det är ett faktum.

Och sen är det bara så att hur snygg sidan är är så blir mitt liv inte annorlunda, så alltså blir innehållet i bloggen detsamma. Samma skit som står eller samma söta bilder på barnen som visas. Alltså kommer min design inte att fixas förrän jag har tiden att verkligen fixa det på allvar. Punkt.

Idag har barnen åkt 4-hjuling för fulla muggar och det är så pass roligt att det blir gnål och tandagnissel för den vars tur det inte är, eller när det blir avbrott för mat och dylikt. Inget gott som inte har nåt ont med sig alltså... Nu är det slut på gnålet iaf, för nu sover dom (hoppas jag) i varsin vagn ute på gården. Får se bara hur länge VInga behagar att sova, inte blir det mycket iaf kan jag tänka mig. Hon har en inbördes tävlan som går ut på att sova så lite som möjligt, under så lång tid som möjligt!

I eftermiddag ska vi hämta barnens lilllkusin (4,5 år) på dagis och ta hem honom hit så att han och Devin får leka. Efter middagen skjutsar vi honom till Ånäset och därmed har vi fördrivit jättemycket tid med nåt som barnen tycker är jättekul =)
Det är inte direkt så att det kryllar av barn kring Devin nu, men snart börjar han på dagis igen och då blir det annat såklart =)

Nu måste jag byta snus och sen ska jag göra ett ryck med något som håller mig vaken. Synd bara att allt redan är städat och fixat... (Ändå somnade jag om emllan 7-9 imorse så jag borde vara pigg!)

Inte min morgon... :-(

Nu är klockan 6. I vanliga fall så är kl 6 på morgonen inte så himla illa, det är mer som en vanlig tid när vi myser i soffan och är lagomt pigga att påbörja dagen.

Inte idag.

Jag har sagt det förr och jag säger det igen. Det är en jäkla tur att hon är så söt! Vinga alltså...
Antingen så har jag vänt sängen åt fel håll, eller så har jag rätt som inte alls tror på sånt flummeri, men sovit bättre har hon då inte gjort! Det är inte så att hon tappar nappen och inte hittar den, utan hon är riktigt gråt-ledsen ca 10-15 gånger per natt. Drömmar borde det kanske handla om, men vad? Och hur tar jag bort dem?

Jag vet inte hur många gånger i natt som jag borde haft ett litet fickfoto av henne att titta på. Skulle jag haft ett sånt att dra upp och glo på varje gång jag gick in till hennes rum så skulle det varit enklare att hålla humöret uppe. Kanske ska skaffa ett sånt till nästa natt....?
Iofs har Magnus sagt att han ska kliva upp på morgonen om jag är uppe på natten, men han måste ju också få sova ut nån gång. Det gör han nu, men som det känns så kommer jag snart byta med honom ändå.
Vid det här laget = efter välling, nya blöjor och en kaffekopp i handen så brukar jag vara i full lek, men inte idag. Nu är det Pippi Långstrump som får agera mamma och vilken slags förebild är hon?

Slutgnällt nu då. Mer kaffe åt folket...

Anmäler mig till VM i Snusk-Mammor!

På allvar alltså, hur snuskig är man inte som mamma? Eller är det bara jag som känner mig lätt ofräsch ibland utan att egentligen bry mig?

Innan jag fick barn hade jag t ex inte en tanke på att fånga upp en kaskadspya i händerna. Nu 2,5 år och 2 barn senare så sker det som ren reflex. Finns det hulkningar så finns det kupade mamma-händer i beredskap, men varför??
Är det inte bättre att allt hamnar på golvet, om det nu är där man är, än att man har händerna fulla av spya, barnet dränkt i spya och att golvet ändå inte slapp undan? Då skulle man kunna ta de rena händerna och lyfta undan barnet och ta hand om det och golvet direkt. På detta vis måste jag ju först tvätta mig och sen resten... Fast jag vet att det vore enklare så, så lovar jag att mina händer är i beredskap när det händer igen.

Det som hände idag tog ändå priset hos mig. Vi var på väg och skulle åka på affären. Jag och Vinga var klar och jag skulle bara ta på Devin en blöja, men så var han kissnödig. Jag hittade inte pottan så efter att han väntat i ett par minuter på flumm-mig så hann han kissa lite innan pottan kom till undsättning. Stackarn ville verkligen inte kissa på golvet så då körde han lite med de kupade händerna, och tog stöd på mitt huvud med samma händer när han satte sig på pottan. Summan av det blev alltså en MammaMimi med kiss i huvudet!! Världens snuskigaste sak för de flesta kan jag tänka mig, men på nåt sätt så blir man van vid sånt...
Så frågan var om jag skulle ta på honom blöja, slänga mig i duschen medan Devin skulle komma in i nån bra lek igen och inte vilja åka på affären, VInga skulle hitta skafferiet igen och slita ut alla ingredienser på golvet (alternativt skrika ihjäl sig om jag stängde in henne med mig i badrummet), jag barnsäkrade hela huset innan duschen så jag kunde duscha i lugn och ro eller om jag skulle förstänga vad jag hade i håret och hoppas på att ingen på affären skulle märka nåt... Ni kan ju gissa vad jag valde =D

Så, Snusk-Mamma-VM nästa då! Jag kan tillägga att mitt hår numera är rent och luktar gott!! Men om ni ser mig någonstans så rör mig inte, för ni vet aldrig vad jag varit med om under dagen med mina små sockersöta ungar =D

Blandade bilder

Lite blandat från dagen...


Ja, det här är alltså "Ånäset", fast än så länge utan tak, skyltar och bättre förvaring inuti...


Det här skåpet  hittade jag ute i ladan. Det är ett gammalt arkivskåp från en vaktmästarkur på skolan och skulle egentligen slängas. Perfekta fack i skåpen för pussel, spel, pennor mm!


Barnen är ute och racar järnet!


Bara bus =)


Som sagt...


Devin ville inte alls gå in idag, så det här blev kompromissen, och traktorn eller jag var i vägen konstant!


Det här är nog det värsta jag vet med att vara mamma! =D


"Efter-ätandet-av-fiskgrätäng-badet"


Gokillen som under hela badet försöker poängtera att Vinga inte vill bada mer=)
Han vill ha maximal plats själv!


I förrgår kröp hon bara och idag har hon börjat springa fram!

Det vardagens bilder det!

Tisdag

Vaknade 9 idag!! Så skönt med sovmorgon, men jag blir väldigt mycket knepigare än vanligt när jag vaknar så sent. Har svårt att komma in i verkligeheten på något sett...
Magnus jobbar eftermiddag den här veckan och är borta 13-23 ungefär. Skönt med lite variation istället för att det alltid ska vara 6-17. Dessutom är han ledig på fredagar de veckor han jobbar kväll och det är välkommet! Får se hur det blir kommande veckor, vad som passar då.

Iaf, när jag klev upp så hade Magnus satt in Devins "Ånäset" (som det heter nu) i hans rum, satt dit ett par ljusslingor och gjort fint! Nu är det bara taket som fattas och det hinns inte idag, men det går superbra att leka "kom och köp" ändå =)
Sen har jag vänt på Vingas säng för att se om hon kan börja sova bra på nätterna igen. Senaste nätterna har hon bökat och varit jätteledsen ca 15 gånger och det är skitslitigt när jag är den enda som vaknar av det! *gäsp*
Jag tror inte det minsta på en massa hokus pokus, feng shui eller vad det heter, och allt sånd där. MEN jag är inte heller sämre än att jag kan testa! Fast åt vilket håll ska sängen stå då? Jag bara testar att ändra eftersom jag ändå inte hittar nån annan lösning på sömnproblemet...

Nu har nog barnen somnat i vagnarna, Magnus ska dra iväg och jag tänkte kanske måla klart fönstren eller kanske fixa lite med barnens rum. Kikar inte senare när jag har tid igen. Kram!

Visst ja!

Måste bara berätta om min allra goaste Devin. Ibland låter han så himla mycket äldre än sina 2,5 åroch jag vet inte hur många gånger om dagen jag skrattar åt hans kommentarer!

En stadig replik han har nu för tiden är "Lilla vän". Så idag sa han till Vinga "Kom hit lilla vän, jag kan hjälpa dig förstår du", när hon inte fick på sig hans nyckelband.

Och imorse när jag sa att vi skulle åka till Lisa och Oliver och leka så svarade han: "Jag blir så glad när du säger så!"
Sen frågade han om vi skulle leka ute eller inne oh jag svarade att jag inte visste. "Då kan vi packa med innekläder", sa han =D Jo, eller så kan man packa utekläder och ha på sig innekläder, det är ju en smaksak ;-)

Hur som helst, han är verkligen helt otrolig!! Men vilken mamma tycker inte det om sina barn? =)

Haveri

Idag har jag varit utan internet, ända tillsnu faktiskt när mannen i huset hjälpte mig att få liv i eländet igen. Fast å andra sidan skulle jag ändå inte haft tid att glo på skärmen nåt, speciellt eftersom jag varken haft tid att äta lunch eller varvat ner på hela dagen.

Vi började i morse med att måla klart Devins nya skåp och sen åkte vi  till barnens kompisar Lisa och Oliver. Det var jättelängesen jag träffade deras mamma, så nu jäklar ska det bli träffas av! Barnen lunchade där så det blev vagnarna direkt för dom när dom kom hem. Jag passade på att måla hans restaurang ett varv och sen blev det tråkgöra och senare besök av svägerskan och kusinen. Middag och möblering av Devins rum direkt på det. La barnen och sen målade jag stora krogen som Devin har alla 1000 bilarna i, sen ut igen och målade sista varvet på restaurangen och nu är jag här. Börjar faktiskt kännas som att jag vill sitta enr en stund och inte gåra nåt alls =)
Det var dagens schema för alla jätteintresserade =)

Nu har vi iaf bestämt oss för att Vinga kommer börja på dagis TIDIGAST efter jul. Det känns jätteskönt att vi tycker likadant, att de kan få passa på att vara hemma så länge det bara går när de är små, sen är det ju dagis och skola halva livet för stackarna... VIsst är det upp till var och en att avgöra det bästa för sitt barn, men mina barn är för små så länge de är 1 år. Rena bebisarna nästan. Usch, nu vill jag inte att hon ska börja alls! Eller jo, hon växer nog på sig hon med, det kan nog inte frångå...

Idag har hon iaf gått nästa hela tiden och inser väl att det inte går så mycket fortare att krypa. Dessutom kan man nog ana en liten tand när man känenr efter riktigt noga =) Stortjejen va!?

Måste föra en kvällsdagbok nu angående gott-ätningen som vi ska sluta med. Inte för att jag växer eller så, men det kanske är mysigare om man koncentrerar sig till någon dag i veckan bara. Så ikväll har jag börjat med att dra ner rejält och bara ätit lite glass med nougatsås, lite bara, och en folköl. Bra första kväll! *stolt*

Det värsta min make någonsin gjort!!

Det är jättekul att Magnus har humor, bra humor, men ibland har vi helt enkelt inte samma slags humor. Kom på nu, när jag svarade på en väns inlägg, vad som är det värsta som Magnus gjort mot mig under de åren vi varit tillsammans.

Puh, svettas nästan av tanken, men okej...

När vi skulle gifta oss så var jag lagomt nervös och skakis hela dagen. Inte för själva vigseln utan för att någon skulle fatta att vi skulle gifta oss (vi smög på Devins dop). Jag skakade som en tok när vi klädde oss och trodde jag skulle svimma av nervositet och av matbrist. Så var det äntligen dags och portarna gick upp. Slappnade av lite av att ingen sett oss innan och när vår låt (Chapel of love - Dixies Cups) satte igång att spela. Vi var i hamn!!
Trodde jag...
När vi gick där längs altargången så lutade sig Magnus till mig och viskade: "Jag hittar inte din ring...."

GÖR MAN SÅ????

Jäklar vad jag höll på att klappa ihop och jäklar vad det var fel tillfälle att driva med mig! Nä, jag blev väl inte arg, men hade jag dött på kuppen så vore det helt och hållet hans förtjänst ...

Ja, det var min man det. Hur är era då? ;-)

Fix och stök...

...alltså är vardagen igång! Jag är igång igen rättare sagt, medan Magnus mest skakar på huvudet när jag behöver hjälp att dra och lyfta tunga saker. Men det är inte mitt fel, utan Devins "Djang" = Restaurang, som ska in på hans rum. I och med det så kom jag på att resten också borde möbleras om och direkt hittade jag ett skåp ute i ladan som passar perfekt att ha många av hans saker i! Har hållit på att måla det idag och måste nog ta ett tredje varv imorgon, sen är det klart!

Det som jag nu tänkte ha i skåpet låg i en skänk på hans rum, en gammal från min mormors föräldrar som jag inte ville kasta ut, så då fick den ta plats i vårt sovrum. Problemet var att där den skulle stå stod redan ett skåp som jag inte heller ville kasta ut, så det fick ta plats utanför badrummet. Innehållen i alla möbler fick flyttas om och nu är jag sugen på att göra om i de flesta skåpen i huset =)

"Vad stökigt det är här", sa tydligen Devin till Magnus ikväll när han kom in på sitt rum. Inte så konstigt eftersom alla hans saker ligger plats-lösa i högar. Stackarn som inte gillar stök! Men han förstod ändå när Magnus förklarade hur läget var och skulle bli. Hoppas bara att jag kan ge mig efter hans rum nu då, för minaförök om att få göra om sovrummet nu går ändå inte hem =(

Nu är det äntligen tyst i huset igen eftersom barnens bilar och barnen själva sover för natten. Direkt efter vi kom hem från middagen på Ånäset så var bilarna igång, och sen kvack-spelar-ankorna i badet och sen bilarna på golvet igen. Att jag aldrig lär mig att låta bli att köpa såna saker!!!


Vinga står och diggar till calcutta-låten i medan bilen kör omkring =)


Så här såg den ut underifrån innan hon kastade den i golvet...
Nu måste vi hitta superlimmet igen för att sätta tillbaka vissa vitala delar...


Devin var mäkta stolt över sin nya racer! Jäklar vilken fart den hade!!

Idioternas hus

Det känns som att jag är ganska färdig för psyket snart och anledningen till det är att vi varit på marknad idag. Barnen fick två leksaker var med sig hem och det är dessa leksaker som får mig att blir helt sinnessjuk!
Dels så fick dom en varsin badanka som spelar melodier högt med kvackig röst = Vansinne för alla föräldraratt köpa!
Sen så fick dom en varsin bil också. Devins kör i en jäkla fart och låter högre än de brukar, klättrar och slår runt och kör sen vidare. Vingas bil tutar och spelar Calcutta på hög volym och alla dessa 4 saker tillsammans... Ja, ni kan ju tänka er!!
Självklart vill båda hålla till med sina saker i vardagsrummet där vi befinner oss och där sitter även pappan i huset och spelar bilspel på tv:n. Holabandola vilken cirkus!!

Nu måste jag försöka tygla mina familjemedlemmar så jag kasnke kan få lite ro i själen sen... Puh!

Svordomar!

Fan fan fan fan! Sånt språk får man ju inte använda sig av när man har småbarn, och även om man inte har det så kan det anses väldigt omoget. Det tar jag nu, för det känns som ett väldigt bra ord i stundens hetta.

Magnus hann bygga färdigt allt utom taket på barnens lilla kiosk/café/restaurang igår så vi slog till och målade den. Jättefint blev det, hur fint som helst, men ja....sen lämnade vi den ute och det har regnat hela natten!
Nu blir det alltså till att skrapa av grunden och börja om igen och det komemr inte kunna bli av idag =(

En annan trist sak är att M börjar jobba imorgon. VIll inte och han vill inte och barnen vill inte, men det är ett faktum. Sen den 25:e så åker han på brandutbildning i 2 veckor och komemr bara hem på helgen, inte heller så mycket att se fram emot... Men sen!! Ja, då blir det jul och DET är mysigt!! (Försöker se lite positivt)

Idag blir det nog marknad i regn och en massa kurande inomhus. Måste nog intensiv-umgås med hela familjen sista lediga dagen!

Barn och pratande...

Jag håller på att bli galen snart av att Vinga inte säger annat än "Eh" "Öh" "Mm" "Ah", det blir ju lite enformigt i längden kan man säga. Hon KAN säga mamma och pappa, men det är bara när hon är ledsen... "Titti" (Pippi Långstrump) säger hon så fort hon håller i Pippi-dockan och "Tatt" (Tack) säger hon ju ca 300 gånger om dagen men sen då? Hon försöker inte ens prata, kan det bero på att hennes bror pratar för henne?

Ber jag henne säga pappa så säger hon "ah"... Om jag ber henne ropa på pappa så säger ropar hon "AH" =D

När storebror var lika gammal sa han iaf "Där?" "Tatt tatt" "Blä" "Kej"= Okej, "Affe"= Kaffe, "Hej hej", "Deta dis"= Greta Gris= Ett barnprogram mm...

Å andra sidan har ju lillasyster ingen brådska med något annat heller... Hon har inga tänder än, även om man nu kan skymta två små gryn nere, hon kryper hellre än att gå och hon hon har just lärt sig att sätta sig ner efter att hon gått =)

Tur för henne att Devin är duktig att översätta åt henne. Det kan räcka med att hon säger "Eh", så komemr Devin och berättar att Vinga vill köra bil med honom. Duktig kille som vet vad hon vill! Eller som vet vad han vill att hon ska vilja...

Jaja, snart komemr hon säkert surra lika mycket som Devin och då kommer jag drömma mig tillbaka till den tysta tiden, så det är nog bara att njuta av lugnet ett tag till!

Äktenskapet håller!

Nu är pianot ett minne blott i huset och "restaurang-bygget", som Devin kallar det, är en bit på väg och jag och maken är fortfarande rörande överrens om saker och ting!


En liten början...


...och en lite längre början...


Vinga hade stor fokus på verktygen när hon skulle hjälpa pappa =)


Syskonleken är oslagbar! Jäklar vad dom leker bra tillsammans nu för tiden!


Sandlådan är en stor favorit hos yngste fröken Faxbrink...



Devin älskar att köra fyrhjuling numera, underbart att se!


Lördagsmys med chips, krokar, dip och dator =)

Hoppas att vi hittar material i ladan och färg så vi kan fixa klart i Devin rum imorgon!
Nu väntar en myskväll på tu man hand med min starke piano-lyftande karl =)

Snickeri snickera

Nu är vi igång igen med mina projekt. Det är jag som kommer på och jag som vill ha förändring, men det är i ärlighetens namn Magnus som får göra det mesta. Eller så hjälps vi åt rätt bra faktiskt, tror jag. Jag vill att det ska vara så iaf =)

Först och främst så ville jag ha en redskapsbod eftersom ladan är alldeles för stor för att ha krattor mm i. Den är såpass stor att allt bara kastas in i högar och så kan vi inte ha det. Och nej, det är inte vi som ska förändra oss och ställa in sakerna fint, det är gården och vårat hem som måste förändras, det går fortare och är enklare, det lovar jag!

Hur som helst. När han hittade reglar som han skulle börja bygga med så såg jag att dom reglarna passade perfekt till kiosken som jag funderat på länge till Devins / barnens lekrum (Tänkte göra om igen så att dom får ett lek- och ett sovrum, bara Magnus går med på det snart), så då började vi på med det bygget istället. Finemang!

Ja, så nu blir det till att fixa lite med det idag. Stora frågan är bara hur tusan vi ska få ut pianot ur rummet där kiosken ska vara, och ut ur huset...? Det väger nästan lika mycket som en död elefant!  Magnus är inte sådär jättekär i mig nu kan jag lova eftersom han inte ville ha pianot alls, och nu har han fått flytta det från rum till rum tills det nu ska ut helt och hållet. Stackars lille käre make...;-)

Återkommer med bilder sen om hur bygget och vårt äktenskap tar sig =)

Snacka om ett nytt liv!

Jag var den som inte skulle ha sovmorgon idag, men ändå sov jag till 7 !!

Visst vaknade Vinga kl 5 som vanligt, men jag envisades med att lägga ner henne ett par gånger och så somnade hon om! Även Devin sov och det är inte heller vanligt, så jag går mest omkring med ett fånigt leende som inte ungarna begriper sig på, känner mig lite småbusig som sovit bort halva dagen... Ett helt nytt liv alltså!

Nu har vi avklarat frukost och klockan är redan kvart i 8, inte typ 5.30-6 som vanligt. Ska ta mig en dusch och sen blir det nog affärsbesök för att köpa godis. Blandat till barnen och Dagens godis-tips: Mullsjö gräddkola till mig och Magnus =) Fast det äter vi nog ikväll när kidsen somnat =) VInga har blivit så tokig i russin och blåbär, så hon får nog det som godis idag tror jag. Devin väljer alltid själv, men äter inte alls många, så han är nog mer tokig i fenomen:Godis än i själva godiset. Bra enligt mig!

Nu är Pippi på beställning så jag drar mig mot dvd:n...

Dags att sova???

Nu har jag varit runt huset ca 18 vändor och plockat enstaka prylar som ligger på fel ställe, lyssnat på en massa Hassan och Kalle Sändare på Youtube, provat att över-streama vatten till maximal kolsyremängd, tittat på tv-kanaler som jag inte ens gillar så varför har jag inte gått och lagt mig istället???

Nu blir det tandborstning, snus, vänner säsong 5 avsnitt 3 (har gått många varv nu!) och sängen!

Sov gott alla så ses vi imorgon! Då kommer dagens godistips också, missa inte det!


2 pappkassar senare...

Jag älskar att kasta papper och en massa andra saker! Är det något viktigt som jag råkat kasta så går allt att få tag på igen genom arbetet och myndigheter, eller?



 



Så här såg det alltså ut efter att först Devin lekt där och att sen Magnus letat efter räkningar!?!? Ändå var det värre än det såg ut, annars skulle det inte bli 2 kassar med skräp... Jaja, nu är det gjort och jag har parkerat i soffan med lite gott att äta. Är det nåt på tv:n ikväll då, eller är det som en vanlig sommar-fredag?     

Solokvist!

Magnus försökte nyss få iväg mig till Ånäset för att ta en äl och umgås med lite folk, och det är ju hur underbart som helst! Fast när jag väl började känna efter så...nä...det är ju så jäkla kallt ute och ännu kallare om jag ska knata dit och hem. VIlle dock inte säga nåt om det, kände mig nästan taskig som inte ville, så jag började påtala att det faktiskt är han som sanrt har slut på semestern ("Du också, sa han") och att han måste passa på när han inte har jour ("Du också, sa han")... -Okej, men det är du som har sovmorgon i morgon, la jag fram som sista argument!
- Näe...det är ju så kallt, kläckte han ur sig då.. =D

Hur som helst så gick han iväg och jag är solokvist med sovande barn. Vad ska jag göra ikväll då?

Det lutar åt något av nedanstående:

* Baka
* Rensa kontoret
* Titta på Svensson Svensson
* Kratta
* Göra nå fredagsfika
* Sitta kvar med datorn i knäet...

Börjar nog med kontoret så är jag värd att fika framför tv:n med datorn i knäet sen =)


Maken till kvalitetstid...

...har jag nog aldrig varit med om förut!

Jag och Devin bagav oss ut på ett litet äventyr, bara han och jag. VI satt vid sjön och plockade smultron som vi trädde på strån (lika som Pippi gör), åt hallon direkt från buskarna, kastade stenar och kottar i vattnet och klättrade på stor-stenarna. Det var så himla härligt att bara rå om honom och hinna lyssna på allt han säger, för jäklar vad mycket fint och roligt det kommer ur honom =)

"Vi kan sitta här och prata lite", sa han till mig och visade på en stor klippsten.
- Ja, vad vill du prata om då?
"Eh...Hmm...Jag vet! Vi kan prata om blommor!"
- Blommor? Vad tycker du om dom då?
"Ja......ja....dom är vackra tixelempel...och fina och så..."
- Ja,dom är jättefina! Ska vi plocka nån blomma till pappa?
"Nä, dom är ju lite gamla nu, kasta stenar istället"

Lite senare såg vi Ånäset (morbror Jimis camping) på andra sidan sjön.
"TItta mamma, Ånäset så fint!"
-Ja,det är jättefint där, tycker du om att vara där?
"Ja, tycker om det och tycker om Jimi också, han bråkar på mig,det gör inget."
- Han är lite bråkig och busig ibland va?
"Ja, han förstår inte så mycket, förstår när han blir stor" (Han är ju bara 32 år så...)

När vi skulle hem så ville jag leka till det för att det inte skulle bli så trist att lämna stället...
- Kom så springer vi till bilen, vi kan tävla!
"Nä mamma, jag är lite trött, orkar inte tävla nu..."
- Men det är ju jättekul!
"Vi ska hem, men orkar inte springa ändå"
(Han var alltså trött och hade inte alls tänkt att sätta vrångsidan till som jag trott =)

Hur som helst så var det underbart att prata med honom som med en vän. Nog för att han bara är en liten 2-åring, men vilken 2-åring sen! VI hann plöja igenom allt om hur vi tycker och känner och han är banne mig det goaste jag vet!



** Mitt hjärta **








 


Shoppat

Lägger in lite bilder på en del av det vi shoppade på semestern, dvs det som inte ligger i tvätten =)


Till pappan
 

Till mamman
  

Till barnen
 



Snacka om rea när Magnus byxor och Devins shorts kostade 98:- tillsammans!

Håret...

Har en suddig bild nu på mitt nya oemotståndligt vackra hår, så nu hoppas jag att syster nöjer sig och slutar tjata!


Tre decimeter kapades bort!
Inser nu att det fortfarande är alldeles för tjockt för att ha det rakt, så nu blir det krull a´la afro!


** Skithår! **

RSS 2.0